Lūdzu padomu,sakarā ar pusaudžiem.

Reitings 14
Reģ: 28.11.2012
Sveiki!

Tātad manai meitai,nu jau kārtīgai pusaudzei ir 14 gadu. Jūs jau zinat,ka šobrīd modē ir tie visi pīrsingi un tamlīdzīgas lietas. Un tagad viņa man prasa pīrsingu lūpā. Es nezinu,atļaut vai nē,vai tas,jūsuprāt,ir pieņemami tik agrā vecumā durstīties? Jo viņa jau man cenšas pielabināties ar to,ka cītīgi klausīs mani un kārtos māju,nu bet nezinu,es tomēr šaubos..
28.03.2013 13:19 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Pīrsings nabā, mēlē vēl OK, arī pret normāliem tetovējumiem nav aizspriedumi. Bet man vēmiens nāk no tiem tuneļiem. Cilvēks reāli izkropļojis savas ausis. Ar to tuneļu izņemšanu tak vēlāk nekas nebūs līdzēts. Ja gribēs normālas ausu ļipiņas būs jātaisa plastiskā operācija. Tāpat man neestētiski liekas visi tie pīrsingi degunā, lūpā, uzacī. Meitenes vnk izskatās vulgāri. Nedod dievs vēl pupos un zemāk sadur. Tetovējumi - ja tas, piemēram, ir mazs taurenītis uz kājas, viss OK. Bet, ja tiek nozīmēta visa mugura, rokas, kājas, izskatās šausmīgi. Tā kā Brikouska vai Candy - nu neglīti izskatās, it sevišķi, ja sieviete uzvelk skaistu vakarkleitu.
28.03.2013 17:45 |

Reitings 710
Reģ: 24.11.2010
Man vēljoprojam rēta palika, labak , lai naba vai melē izdūr!
28.03.2013 17:49 |

Reitings 3467
Teica, kad būs 18 varēšu pati izvēlēties.

Šis ieteikums man patika. Lai meita dur caurumus kur grib pēc 18.
28.03.2013 17:50 |

10 gadi
Reitings 3244
Reģ: 18.12.2012
Domāju, ka pīrsingi šajā vecumā ir normāli, citi brīnumi - nē, jo tuvākajos gados vēl pārmaiņas būs ui, cik daudz!
Pašai ir gan tuneļi, kas iegūti 16 gadu vecumā, gan trīs tetovējumi - divi uz rokas, viens uz muguras. Mēles, lūpas, vēdera u.c. pīrsingi gan nekādā vecumā nav saistījuši. Šobrīd esmu pietiekami apzinīgā vecumā un joprojām neko nenožēloju. Vecāki nebija laimīgi ne par tuneļiem, ne tetovējumiem, bet neaizliedza, jo saskatīja manī saprātīgu būtni :D Runājot par visiem "kurš tevi tādu ņems darbā?!" jautājumiem - mans imidžs lieliski piestāv manai radošajai profesijai :)
28.03.2013 17:56 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Lauj.
Man pašai ap 16 gadu vecumu bija pīrsingi visās malās, kur nu kaut ko var izdurt. Gribēju tetovējumus, bet pašai pietika prāta saprast, ka tas ir nopietnāks lemums par caurumiņu ādā.
Tagad man ir tetovējumi, kurus mīlu, neuzkrītošs tunelis vienā ausī, 2 auskari otrā (pirms 5 gadiem bija pa kādiem 7 caurumimem katrā ausī) un nevienas pašas rētas.
Pusaudzim ir jāļauj eksperimentēt ar savu izskatu - krāsot matus, mainīt ģērbšanās stilus katru mēnesi utt, jo tas ir vienīgais veids, kā atrast savu individualitāti. Tas ir būtisks posms jaunieša dzīvē.
Pazīstu meiteni, kura šo visu ir sākusi darīt 22 gadu vecumā un tas jau lūk izskatās mazliet amizanti, taču viņa pati ir atzinusi, ka jaunībā mamma neļāva un nu jāsteiz atgūt iekavēto.
28.03.2013 19:26 |

Reitings 3296
Aija, starp citu, ar tiem tuneļiem ir viss atkarīgs no izmēra, cik lielu uztaisa. Man bija abās ausīs, pa 16mm, kas ir diezgan daudz, vienai ausis ir aizaudzis pilnībā, nu tikpat liels/mazs kā parastā auskara caurums, otrai ausij esmu atstājusi 6mm, jo man viņi tomēr velniskīgi patīk.
Un augusi vairāk vai mazāk "alternatīvajā" scēnā, pazīstu daudzus cilvēkus, kas ir taisījuši tuneļus un arī veiksmīgi aizaudzējuši, kad apnika. Šķiet, ka 2cm bija tā kritiskā robeža, pie kā vajadzētu apstāties, ja nākotnē plāno atgūt normalas ausu ļipiņas.
28.03.2013 19:34 |

Reitings 3467
Samaara, nu nezinu, man tie tuneļi izraisa reālu riebumu. Gribētu redzēt bildēs (tavās) kā izskatās tas 16mm, jo nespēju iedomāties. Kā arī, kā tā auss ļipiņa pēc tiem tuneļiem, ja cilvēks izdomā tos aizaudzēt, pēc tam izskatās? Cik es esmu redzējusi - diezgan kroplīgi.
28.03.2013 19:41 |

Reitings 163
Reģ: 14.03.2013
Ja pati esi pret to, tad noteikti neatļauj meitai darīt tādas lietas. Man pašai ir tikai 17 un es arī 14 gados gribēju sev pīrsingu virs lūpas, ausīs, bet vecāki nu neatļāva. Protams bija strīdi u.tt, bet es pateicos šodien saviem vecākiem, ka mani atturēja no tādas durstīšanas. Pirms gada knapi pierunāju uz caurumiem ausīs, bet zini, es tagad uzskatu, ka būtu arī iztikusi bez, jo auskarus gandrīz vai nenēsāju, bet nu vecākiem tagad miers, jo es biju neatlaidīga.
Tas ir tavs pienākums rūpēties par sava bērna veselību, jo tie pīrsingi ne tikai ir nesmuki manā uztverē, bet var būt arī blakus efekti. Palasi internetā un iedod izlasīt meitai, tāpat, kā mamma to izdarīja ar mani par caurumiem ausīs, un paprasīja vai es tiešām vēļ vēlos caurumus ausīs.
28.03.2013 19:50 |

Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
piekrītu tām, kuras saka, ka pīrsings mēlē ir muļķīga alternatīva. pirmkārt, dzīs ilgāk, otrkārt, ja nepareizi izdur, tad var sākt šļupstēt. protams, ka vairumā gadījumu tā nav, bet tomēr. pīrsings mēlē liekas nopietnāka padarīšana par pīrsingu zem lūpas.
28.03.2013 21:00 |

Reitings 2957
Reģ: 03.03.2013
lai dur pīrsīngu, bet tiešām es ar nesaprotu tos tuneļus, pretīgi! un ausis uz mūžu sabojātas.
28.03.2013 21:59 |

Reitings 220
Es tad arī pie reizes šeit-nav gan man vēl pusaudze,bet lieta tāda,ka bērnam ir uznākusi vēlme izveidot draugiem.lv profilu. Manuprāt 7gadu vecumā tas nav vajadzīgs. Kādas ir jūsu domas par to?
28.03.2013 22:06 |

Reitings 464
Reģ: 24.02.2011
tās kuras bļauj par to, ka tuneļi uz mūžu sabojā ausis..mm.. jūs vispār saprotat ko runājat?
man katrā ausī bija 12mm un veiksmīgi aizaudzēju, pat ilgs laiks nepagāja un šobrīd neviens nevar pateikti, ka man kādreiz bija tuneļi, jo vienkārši par to nekas neliecina. man ir nelieli caurumiņi, kuros varu ielikt parastu auskaru. un tas par tām plastiskajām, uz mūžu sabojātām ausīm ir muļķības. jo kā jau te viena minēja, ~2cm ir tā robeža no kuras vajadzētu apstāties un pats var aizaudzēt un nevajag nekādas manipulācijas, jo ja nav ielikts tunelis, kas notur cauruma lielumu, tad ļipiņa vienkārši sāks sarauties. jūs pašām nekas tāds nav bijis, jūs neko nezināt, tad lūdzu nerunājat muļķības.
28.03.2013 22:08 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Es tad arī pie reizes šeit-nav gan man vēl pusaudze,bet lieta tāda,ka bērnam ir uznākusi vēlme izveidot draugiem.lv profilu. Manuprāt 7gadu vecumā tas nav vajadzīgs. Kādas ir jūsu domas par to?

Var jau izveidot, jo visticamāk, ka klasesbiedri arī ir draugos, un komunikācija notiek caur draugiem.lv, bet ir jābūt pastiprinātai kontrolei, kas bērnam raksta, ar ko viņa sarakstās, ko pati raksta. Nedrīkst zaudēt modrību, bet domāju, ka nekas slikts nevarētu būt. ;)
28.03.2013 22:13 |

Reitings 220
Mademoiselle! Piekrītu.Esam jau runājušas,ka tad,ja būs draugiem.lv.,tad paroli ierakstīt varētu tikai es pati,man tā šķiet pareizāk.Vēl ir tas,ka tētis ir pret.
28.03.2013 22:18 |

10 gadi
Reitings 3244
spell Ja es spētu izaudzināt savus bērnus (kuru gan man vēl nav...) tā, kā es to gribētu - es viņu iepazīšanos novilcinātu maksimāli. Tomēr domāju, ka jebkurā gadījumā 7 gadi ir tas vecums, kad šāds portāls ļaunumu nenesīs. Paziņu bērni/brāļi/māsas jau no agrāka vecuma ir draugos. Galvenokārt, kā jau viss bērniem, ātri apnīk. Ja ne, tad spēlē spēlītes. Var jau uzlikt, piemēram, opciju par to, ka rakstīt drīkst tikai draugi u.t.t. :)
28.03.2013 22:19 |

10 gadi
Reitings 3244
ar iepazīšanos es biju domājusi - iepazīšanos ar internetu :D
28.03.2013 22:20 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Manuprāt, svarīgi sociālos tīklos ir ne tikai aizsargāt bērnu no pedofīliem u.tml., bet arī iemācīties uzvesties. Paskaidrot, ka nedrīkst nevienu aizvainot ne komentāros, ne viesu grāmatā, ne vēl kaut kur. It kā liekas pašsaprotami, bet esmu redzējusi vairākas bērnu/pusaudžu publiskās skaidrošanās.
28.03.2013 22:32 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Labaak ir atljaut un izkontroleet, lai viss notiek sterilaa videe, nekaa izdurs kaut kur vaartruumee ar adaamadatu un beigaas tiks pie infekcijas. Tas pats ar draugiem.lv . Taapat beerns pa kluso uztaisiis profilu un tad tieshaam veel saaks ar pedofiiliem sarakstiities. Labaak atljaut to dariit maajaas, jo tad var laiciigi pamaniit, ja kaut kas ir ne taa.
28.03.2013 22:39 |

Reitings 3296
Varētu jau bildi ielikt, bet Cosmo meitenēm piemīt ārkārtīgs kategorisms, un ja man ir tie nesmukie tuneļi, tad es pati arī esmu nesmuka droši vien un vispār tizli izskatos :D
taču ja lietas, jebkuras, gan vizuālā tēla modifikācijas, gan interneta lietošana, gan tusiņi ar draugiem un bojfrendi jaunajām dāmām un kungiem netiek liegtas, bet ieturētas normas robežās, ļaunumu tas nevienam nenodarīs.
29.03.2013 08:09 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Samaara, ieliec, gribas redzēt, man tas neliekas ne negatīvi, ne pozitīvi, uztveru to neitrāli :) Galvenais, lai nav riktīgi milzīgie :D
29.03.2013 08:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits