Sveikas!
Gribēju pajautāt tām, kas pārzina šīs lietas.
Mana situācija sekojoša - no 2011. gada septembra līdz 2012. gada aprīlim biju pašnodarbinātā, turklāt nepilngadīga, kas samaksāja IIN niecīgos apmēros (zem 10ls laikam bija), jo tā bija tikai tāda maza piepelnīšanās brīvajā laikā. Par to visu savu darbību neiesniedzu deklarāciju pagāšgad, jo ne es skaitīju tos santīmus, ne kā savādāk un man tas nelikās būtiski, jo nodokļus nomaksāju un nejutos neko pārkāpusi. Tad 2012. gada septembrī no VID atnāca brīdinājuma vēstule par 200ls sodu, jo nebiju iesniegusi deklarāciju, un man bija dotas 2 nedēļas lai to izdarītu, bet man bija noslogotas dienas un nebija laika tādām lietām. Nekas vairāk nav atnācis, tfu tfu tfu.Tad nu tā - es varu dzīvot mierīgi, vai arī man jājūtas par kaut ko vainīgai, jo es toreiz visus nodokļus samaksāju un neatceros vairs, cik toreiz lielas bija sākuma summas, no kā es visu nomaksāju. Es vnk baidos tagad, ja es vēlēšos savu uzņēmumu dibināt vai arī atkal darboties kā pašnodarbināta persona, man par kko vēl būs jāmaksā vai kā? :)