Tām, kuras īrē dzīvokli

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Meitenes, vēlos vienā konsultatīvā jautājumā palūgt Jūsu padomu:)
Ar draugu jau divus gadus dzīvojam brīnišķīgā dzīvoklī Rīgā. Kad ievācāmies, bija tikko pabeigts eiro remonts. Cena par īri ir salīdzinoši zema, jo parasti par šādiem dzīvokļiem īres maksa ir daudz augstāka. Ir veidots dizains dzīvoklī, lieliska infrastruktūra- sūdzēties nebūtu iemesla.. BET, saimniece ir kundze gados, kura katru mēnesi nāk pakaļ naudai pati. Protams, neesmu vienīgā noteikti, kurai saimnieki paši brauc pakaļ. Ir jau saprotams, ka saimnieks vēlas pārliecināties par to, kā tiek izmantots dzīvoklis, vai nav bojājumu, bet mūsu saimniece nāk katru mēnesi, nerēķinoties ar to, vai būsim mājās, vai nē. Visbiežāk gadās, ka kāds ir mājās, bet ne vienmēr. Nepārspīlēju-viņa pārlūko katru putekli, katru stūrīti dzīvoklī.
Pati saka, ka ir ļoti apmierināta ar mums, ka esam jauks pāris, viņai paveicies ar īrniekiem, bet mēs ar draugu vakar pamatīgi sadusmojāmies par šo jautājumu, jo tā tomēr ir mūsu PRIVĀTĀ telpa, kamēr īrējam un man nav komfortabli, ka kāds nāk, kamēr neesam mājās.
Turklāt nesen atkal bijām atstājuši naudu dzīvoklī, zinot, ka viņa ieradīsies, kad nebūsim un bija pietrūkuši 50 santm jo, gluži vienkārši, nekad precīzi nevaram aprēķināt elektrību, gāzi.. To viņa vēlas darīt pati. Pēc tam telefonsarunā viņa man atļāvās norādīt, ka viņai parādnieki ļoti nepatīkot:D Mēs ar savējo šokā.

Ar komunikāciju man nekad problēmas nav bijušas, tāpēc plānoju viņai norādīt, ka vēlamies, lai viņa ierastos, kad esam mājās, bet labprāt uzklausītu Jūs-vai es "taisu no mušas ziloni" un tas ir normāli vai arī būtu normāli tomēr ieteikt apmeklēt mūs, kad esam mājās?

Esam kārtīgs pāris, uzskatu, ka esam ļoti labi īrnieki. Viss tiek maksāts regulāri, esam kārtīgi, bet tāpat viņa vienmēr atradīs, kur norādīt, ka, piemēram, uz gāzes plīts ir palicis traipiņš:D
27.03.2013 15:24 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
nu te nav viennozīmīga taisnība vienai vai otrai pusei. faktiski ir tā, kā ir atrunāts līgumā. bet nedomāju, ka veciem cilvēkiem baigi interesē, kas tur ir ierakstīts. visticamākais, ka viņa arī var pateikt, ka, ja jums kkas nepatīk, jūs varam vākties.
ir tā, ka saimnieks pie īrniekiem nedrīkst vnk tāpat ierasties vai nākt ar savu atslēgu iekšā, jo tas pagaidām ir jūsu dzīvoklis. bet var saprast šo tantiņu, kas tomēr vēlas visu pārbaudīt. tā nav tikai ar vecajiem cilvēkiem. ja godīgi, es varētu vēl pieciest, ja katru mēnesi nāktu saimnieks pēc naudas, bet nevarētu paciest to, ja ierastos bez brīdinājuma. rupji sakot, es viņu tiešām izmestu no mājas, ja viņa man sākt kko teikt, ka man varbūt ir neizslaucītas grīdas. pie velna tādus cilvēkus! mēbeles es nelaužu un tapetes nesaķēpāju. ja viņa grib, lai iet un tīra to traipiņu uz plīts. nu, ja es būtu tavā vietā, tad meklētu ko citu. ja finansiālais stāvoklis nav tik labs, kā vēlētos, tad nāktos pieciest. bet faktiski jau tu ar viņu cīnīties nevari, jo viņa jebkurā gadījumā jūs dusmās ātri var izlikt uz ielas. bet pēc tam tiesāšanās ir pārāk gara, bet jādzīvo tāpat jums būs citā dzīvoklī.
mums labi. saimnieks vienreiz gadā atbrauc paskatīties.
27.03.2013 15:56 |

Reitings 2870
Ja pati kādreiz īrēšu savu personisko dzīvokli, braukšu to apskatīt 1-2x gadā, jo, manuprāt, apskate ir nepieciešama, lai nesanāk, kā bija tajā "slavenajā" albūmā "draugos.lv", kur saimnieki bija publiskojuši bildes mājai pēc īrnieku izvākšanās, bet paši vairākus gadus nebija apskatījuši māju, tāpēc man liekas pieņemami 1-2x gadā iebraukt, bet katru mēnesi, turklāt piekasīties par sīkumiem,,,
27.03.2013 16:01 |

Reitings 3022
Man šķiet normāli, ka saimnieks grib naudu "uz rokas", bet tad ieratsies, iepriekš saskaņojot.
27.03.2013 16:02 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Liene, vari intereses pēc iemest linku par to māju?
27.03.2013 16:04 |

Reitings 1017
Oi, cik pazīstama situācija! Rīgā gadījies uztrāpīties veseliem diviem šādiem revidentiem.
Ar pirmo tiku galā pavisam vienkārši. Kad viņa bija atnākusi, iepriekš laiku saskaņojot, es pieklājīgi norādīju "vai varam tā norunāt, ka nākamajā reizē arī saskaņojam laikus, kad Jūs atnākat? Man tā ir ļoti ērti un tad mēs varam gan naudas precīzi sarēķināt, gan man tad ir lielāka drošības sajūta." un es nemaz nebiju gaidījusi, ka viņa piekritīs, laikam bija pārāk apmulsusi par jautājumu.

Ar otro tik viegli nevedās. Prasīju to pašu, bet viņa atļāvās norādīt, bet kā, tas taču esot viņas dzīvoklis. Līgumā esot atrunāts, ka varot nākt, kad grib. Es jau iekšā cietos, tāpēc man izsprāga, ka labi, varat nākt, kad gribat, bet tad lai viņa paņem nost no īres 10 Ls. Viņa atbildēja, ka, protams, to nedarīšot, un, ja mēs gribam, tad lai meklējam jaunu vietu. Un es atbildēju, ka mums īres līgums ir uz diviem gadiem un viņa mūs nevar tā vienkārši bez pārkāpumiem nemaz izsviest ārā. Pēc šīs sarunas attiecības bija sabojātas, bet vairāk viņu mūsu dzīvoklī neredzēju. Naudu pārskaitījām kontā, dzīvojām mierā. Visi laimīgi. Pēc kāda laika izšķīros un tāpat aizvācos citur.
27.03.2013 16:06 |

Reitings 1017
Es gan nepateikšu, bet man šķiet, ka dzīvokļa īrnieks nedrīkst patvaļīgi nomainīt slēdzeni...
27.03.2013 16:07 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Irnieku nemaz tik vienkārši izlikt no dzīvokļa nevar!
27.03.2013 16:08 |

Reitings 2870
Gurri zini, es neatceros tiešām, kā to atrast:(, bet šeit pat COSMO bija diskusija par to ģimeni, noteikti kāda atcerās. Kur ģimene bija nolaiduši māju līdz tādam stāvoklim, ka mati ceļas stāvus... Viņiem bija vēl suņi, kuriem šķirne bija specifiska.... Kāda atceras?
27.03.2013 16:08 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Ja nemaldos šie suņi
27.03.2013 16:12 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
jā, es atceros, bet arī grūti atminēties, kā to diskusiju var atrast. Un tieši šādu īrnieku dēļ, ja es izīrētu savu īpašumu, arī nāktu regulāri pārbaudīt. Cik man zināms, nedrīkst mainīt atslēgu, nesaskaņojot ar dzīvokļa īpašnieku, jo tas tomēr ir viņa īpašums! Un kaut kādus remontus taisīt nesaskaņojot arī nedrīkst, kā te viena meitene minēja, ka sataisīja pa savam
27.03.2013 16:13 |

Reitings 159
Liene - maniem draugiem kādreiz arī bija šāda situācija, tikai saimnieks ieradās, kad pats gribēja, nekad nebrīdināja. Vienreiz ienāca dzīvoklī, kad viņi mīlējās. Šausmas :D :D :D
Vismaz man ir tā, ka saimniece ierodas 1x gadā, lai pārliecinātos, ka dzīvoklis atrodas vēl tajā vietā :D Saraksatmies caur e-pastu :)
27.03.2013 16:13 |

10 gadi
Reitings 13809
Atnāku no skolas,bet tur viesistabā viņa sēž un skatās televizoru un saka,ka "mani gaidot"

Šis vispār ir nekorekti, kāpēc, lai īrnieks maksā par to, ka viņa skatās TV.
27.03.2013 16:17 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Man atkal bija otrs variants- biju izīrējusi dzīvokli puspazīstamam jaunam pārim. Viņi tur nodzīvoja 4 vai 5 gadus. Ne reizi negāju tur bāzties virsū. Negāju traucēt, negāju skatīties kā dzīvo un uztur dzīvokli. Šogad janvārī viņi izvācās (aizbrauca abi uz ārzemēm) atnesa man atslēgu, viss ok. Un tad, kad es aizgāju uz to dzīvokli jau pēc viņu izvākšanās, es biju šokā- viss dzīvoklis aizdirsts, virtuvē pa zemi mētājās kartupeļi, drēbju pakaramais, zeķe. Vannas istabā, kur agrāk bija izlietne, stāv kaut kāds sapuvis dēlis (to viņi laikam par plauktiņu izmantojuši), izlietne izgaisusi. Pods labi sen netīrīts. Pieliekamajā pilns ar viņu drazām, uz balkona mēslu kalns. Virtuves galdā iegrebts meitenes vārds, klubkrēsls salauzts. U.c. brīnumi mani tur sagaidīja.
Tā ka es saprotu abas puses- gan īrniekus, gan izīrētājus.
27.03.2013 16:21 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Es domaju, ka dzīvokļa īpašniekam ir tiesības tomēr parbaudīt, bet nu laiku vajag saskaņot gan, lai nav tā, ka cilveks atnāk mājās un īrnieks guļ vannā:D
27.03.2013 16:22 |

10 gadi
Reitings 13809
Man atkal bija otrs variants- biju izīrējusi dzīvokli puspazīstamam jaunam pārim. Viņi tur nodzīvoja 4 vai 5 gadus. Ne reizi negāju tur bāzties virsū. Negāju traucēt, negāju skatīties kā dzīvo un uztur dzīvokli. Šogad janvārī viņi izvācās (aizbrauca abi uz ārzemēm) atnesa man atslēgu, viss ok. Un tad, kad es aizgāju uz to dzīvokli jau pēc viņu izvākšanās, es biju šokā- viss dzīvoklis aizdirsts, virtuvē pa zemi mētājās kartupeļi, drēbju pakaramais, zeķe. Vannas istabā, kur agrāk bija izlietne, stāv kaut kāds sapuvis dēlis (to viņi laikam par plauktiņu izmantojuši), izlietne izgaisusi. Pods labi sen netīrīts. Pieliekamajā pilns ar viņu drazām, uz balkona mēslu kalns. Virtuves galdā iegrebts meitenes vārds, klubkrēsls salauzts. U.c. brīnumi mani tur sagaidīja.
Tā ka es saprotu abas puses- gan īrniekus, gan izīrētājus.

Ārpāts!
Protams, var jau saprast izīrētājus. OK, sākumā pakontrolējiet, bet, ja cilvēki īrē ilgstoši un redz, ka viss kārtībā, tad jau varētu gan nekasīties pie sīkumiem.
27.03.2013 16:23 |

Reitings 3022
Kimbras pieredzes dēļ daudzi izīrētāji baidās, tāpēc man šķiet, ka 1x mēnesī aizvelties apskatīt, ko īrnieks dara, ir normāli. Bet, kā jau teicu - iepriekš saskaņojot.
27.03.2013 16:24 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
pati irejusi neesmu, bet esmu izirejusi citiem, gada laika biju tik 2reiz ieradusies ieprieks vienojoties ar irniekiem, nekad pati nelidu kamer vini nav majas!
27.03.2013 16:30 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Lasu un domāju, ka man laikam līdz šim paveicies, ka īrējusi esmu no kādiem SIA vai biedrībām, kur kontakts ir tikai ar pārvaldnieku vai apsaimniekotāju, un kādu laižu dzīvoklī tikai, lai saremontētu ko remontējamu.
27.03.2013 16:33 |

Reitings 51
Dzīvokli īrējam. Uzturam kārtībā un nav nekādu problēmu, ja izīrētāja saskaņo nākšanu ciemos - ielaist, lai skatās, ka viss vietā un kārtībā :) Bet mēdza nākt bez atļaujas, ir bijis, ka ienāku mājās un redzu, ka kāds ir bijis. Un tad tiešām bija neomulīga sajūta, jo mājās daudz dārgas mantas, nauda u.c. lietas. Pēc viena šāda apciemojuma arīdzan pazuda mīļa, arī naudas izteiksmē dārga lietiņa, tad gan biju dusmīga un skarbākā tekstā pateicu, ka nav normāli nākt tad, kad neviena nav mājās. Aizvainota bija pamatīgi, bet pagājuši jau vairāki mēneši pazudusī lietiņa atradusies nav :/ bet vismaz izīrētāja dzīvoklī, kad neviena nav mājās - nelien. Kas arī ir pareizi!
27.03.2013 16:41 |

10 gadi
Reitings 4362
Reģ: 03.08.2009
divus gadus dzīvoju centrā ar kursa biedreni,viņa tur vēl palika. Saimniece vienmēr pabrīdināja,kad atnāks pēc rēķiniem. Naudu pārskaitījām. Redzēju viņu kādas pāris reizes. Jaunajā dzīvoklī esam kopš jūninja. Saimnieci redzējām 2x-apskatot dzīvokli un saņemot atslēgas. Naudu pārskaiam,rēkinus paši maksājam. Saimniece interesējas tikai tad,ja kavējas maksājums:D bet tgd sarunājam,ka maksājam pēc 10.datuma,kad ir algas. Tā kā esam apmierināti.man nepatiktu,ja nāktu katru mēnesi un vēl nepabrīdinot..
27.03.2013 17:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!