Latvija no ārvalstu skatu punkta

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Nesen atklāju šo blogu, kurā kāda sieviete no Īrija, kas māca angļu valodu Latvijā, stāsta par savu pieredzi.

http://expateyeonlatvia.wordpress.com/
22.03.2013 19:55 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Hi, Linda. Great that raven posted a link to your blog. I red it with real pleasure and shared it on FB with my friend and they loved it too! I have't red all the posts yet but I'm already looking forward to new entries. Thank you very much for writing Expat Eye on Latvia.

Smile everyone!

I was smiling all day thanks to you! :))
30.03.2013 19:35 |

Reitings 3031
It was like emailing into a black hole.

Shame but this is so true in many situations not just when emailing. Linda does the effort to register here to say us few words but no one bother just to say "Hi, Linda. Nice to see you here".
30.03.2013 19:42 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
Pievakare, paldies par linku, kādu laiku jau meklēju ko tādu jaunu un iedvesmojošu, šis man ļoti patika.
31.03.2013 16:38 |

Reitings 11
Reģ: 22.03.2013
Thank you for the compliments Morgan and mau5! I'm really glad I made you smile :) I just got back from Ireland yesterday and first day back at work today after the long weekend so this has really put me in a good mood! Thanks again!
02.04.2013 23:30 |

Reitings 11
And of course I realise that not everyone will like it but it's always good to get a discussion going! (Thanks to Google Translate I can understand it!)
02.04.2013 23:39 |

Reitings 803
Reģ: 16.11.2010
02.04.2013 23:43 |

Reitings 3031
Welcome back Linda! :)

About your last blog post. If we can trust old latvian beliefs if it is snowing on Easter, summer will be hot.

Sometimes the English in Ireland is as bad as it is in Latvia.

That's probably because there are too much latvians. lol
03.04.2013 00:03 |

Reitings 61
Reģ: 27.11.2012
Interesanti palasīt kā ārzemnieks redz Latviju un latviešus no malas. Daudzam bloga autores rakstītam nākas piekrist (it īpaši par smaidīšanu,"kultūru" sabiedriskajā transportā vai "stilīgajām" mullet fizūrām), taču, lasot dažus ierakstus, radās arī sajūta,ka autore ar pārākuma sajūtu it kā norāda ar pirkstu "redz, redz, kādi latvieši ir neaptēsti mežoņi, kuriem pat valoda nav diez ko bagāta, vīrieši izskatās pēc ķēmiem un sievietes ģerbjas tikai spīguļos, leoparda rakstos un glitteros (jo neko citu veikalos nevar atrast)".

Šajā ziņā pilnīgi piekrītu Excite
Tomēr mani neatstāj sajūta,ka shī bloga autore ir ieradusies Latvijā bez jebkādām priekshzināshanām par zemi, uz kuru dodas. Nezina, ne, kas ir latvieshi, ar ko atskiras no krieviem, nezina, kāda mums ir vēsture un atļaujās apgalvot, ka latvieshu valoda, "saprotams, nav tā "bagātākā" valoda pasaulē".

Viņas tekstā es pamanīju tādu kā.. nu nez.. ne nu gluži nicinājumu, bet kaut ko uz to pusi...
03.04.2013 01:32 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Patika lasiit.Sievietei loti laba humora izjuuta.
03.04.2013 17:49 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Es, jau 4 gadus dzīvojot ārzemēs, joprojām svešu cilvēku smaidu man uztveru ar aizdomām :D

Bet ir ir daudz patiesības viņas rakstītajā. It sevišķi par skaistajām sievietēm. Kaut vai šorīt (atkal) braucot metro pie sevis nodomāju (zinu zinu, ka slikti, bet es tās domas tā nemāku kontrolēt) "eeeej, tu nost, kas tās par nesmukām sejām" Protams, pēc tam galvā sev pateicu "taču liecies mierā, pati baigā skaistule esi?" :D
Nu jā, nezinu kā citur Eiropā, bet salīdzinoši ar francūzietēm, latvietes pēc sejām ir tiešām skaistas. Jo neviena šeit neizskatās ne kā Audrey Tautou, ne Marillon Cotillard, pat ne kā Vanessa Paradis ar aizvērtu muti. Nu varbūt viena no 100.
Šovasar Latvijā arī domāju, cik gan mums skaistas meitenes. Prieks skatīties.
03.04.2013 18:34 |

Reitings 16208
Demoiselle -es tiesi domaaju ,ka visas ir taadas...Manas miilaakaas aktrises!:)Draudzene jau teica,ka es neredzeesu arii neko iipasu geerbsanaas zinaa!To nu gan es ceru atrast-kaut ko taaadu...Pariizee!!!Ceru ,ka sogad beidzot tiksu-tik ilgi gaidiits!!!
Peec francu filmaas redzeetaa-cilveeki liekas, daudz nopietnaaki ,ka manaa pusee.To es juutu arii aizbraucot uz Latviju-cilveeki liekas taadi "stiivaaki",nepieejamaaki, kaa siltaas zemes!
03.04.2013 18:45 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Emmenuelle, francūži ir riebīgi, nedraudzīgi un blenž virsū :D Nu vismaz no sākuma. Kad iepazīstas, tad ir ļoti forši. īstenībā, pēc īrietes bloga izlasīšanas speciāli pētīju cilvēkus sabiedriskajos transportos un uz ielām, un zini, francūži nav īpaši smaidīgāki par latviešiem - tādas pašas drūmās un dusmīgās sejas. Vienīgi tas, ka viņi gan visur saka "paldies" "labdien" un "uz redzēšanos".

Man gan liekas, ka Parīzē ir tieši uz ko skatīties stila ziņā. lai tev tur labi iet. Saēdies kruasānus.
03.04.2013 19:11 |

Reitings 16208
Demoiselle-ja brauksu viena ,noteikti saeediisos visu ,kas ir "aizliegtais auglis"!Tas ,ka viiriesi "blenz virsuu" ,man vareetu patikt!!!:DSapratu ,ak man jaapamaacaas kaadas francu valodas fraazes,citaadi basta!!!Buutu veelams arii ,ja vini nezinaatu,ka esmu amerikaaniete,jo dzirdeeju-amerikaani nepatiik nevienam:D
Mans viirs parasti saka-latviesus neviens nepaarmaaciis-taa ir taada kultuura!Es tiesam briinos,ka vins ir izveeleejies mani!:D
03.04.2013 19:19 |

Reitings 3031
taču, lasot dažus ierakstus, radās arī sajūta,ka autore ar pārākuma sajūtu it kā norāda ar pirkstu "redz, redz, kādi latvieši ir neaptēsti mežoņi, kuriem pat valoda nav diez ko bagāta, vīrieši izskatās pēc ķēmiem un sievietes ģerbjas tikai spīguļos, leoparda rakstos un glitteros (jo neko citu veikalos nevar atrast)".

Tomēr mani neatstāj sajūta,ka shī bloga autore ir ieradusies Latvijā bez jebkādām priekshzināshanām par zemi, uz kuru dodas. Nezina, ne, kas ir latvieshi, ar ko atskiras no krieviem, nezina, kāda mums ir vēsture un atļaujās apgalvot, ka latvieshu valoda, "saprotams, nav tā "bagātākā" valoda pasaulē".

Viņas tekstā es pamanīju tādu kā.. nu nez.. ne nu gluži nicinājumu, bet kaut ko uz to pusi...

I do agree that creator of this blog some times writes a little contemptuously but I don't find it offensive. In my opinion she does it to make her story more amusing to reader as many other story tellers uses this style of language to convey the message in a little more entertaining way than in plain politically correct dead boring language. And it's not so rare that Latvians speak about Ireland or any other country in the same way. I have heard many times Latvian emigrant workers speaking the same way about Ireland but in less sophisticated language. Yes! Sophisticated language forgives nearly everything. :D

As about Latvian history and so. Are you really serious? Before emigrant worker goes to any country he ought to study history of that land to have an opinion? I wish our world really would be so intellectual. Seriously.
04.04.2013 22:28 |

Reitings 3031
Sorry about mistakes. I's bloody could today and my fingers are freezing.
04.04.2013 22:29 |

10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
Par Franciju runaajot- tiesaam, cik diivaini seit ir cilveeki... Kaa demoiselle mineeja, tik daudz cilveeki natuuraa luur virsuu.. Tiesaam neerta sajuuta..
04.04.2013 23:46 |

Reitings 352
Reģ: 10.10.2009
Ha, lasu to blogu, un tieku līdz tās sievietes bildei. Izrādās mēs bieži liftā kopā braucam. Vienmēr klusībā domāju, kādas tautības viņa ir, jo raiti runā angliski un bieži smejas.
05.04.2013 00:02 |

Reitings 11
Which elevator?! That's funny!

In response to some of the comments on here, I see that some people think I'm being superior or contemptuous of Latvians - that is not my intention at all as I have some good Latvian friends and most of my students are lovely. The Irish sense of humour is quite sarcastic so it may come across as negative if you're not familiar with it. I am aware of a lot of the history of the country (no expert of course) but my blog is not meant to be a political commentary so I tend to steer clear of those topics. Also, when I say 'Latvian', I mean people born in Latvia. For a lot of people outside of Latvia reading it, they're not really aware of the history of the country so to start talking about Russian Latvians, Latvian Latvians etc. would just be confusing.

I know a lot of nice people here and manage to have a pretty good time (most of the time!) but if I wrote about that, it wouldn't really be very funny! So yes, a lot of what I write is generalised and I do tend to play up stereotypes. But then, the Irish have a reputation for being drinkers, fighters and emigrants so feel free to take your atriebiba and start your own blog on the expats who live in Latvia! Wipe the silly smiles off our faces :)
06.04.2013 00:07 |

Reitings 3031
Have anyone red http://expateyeonlatvia.wordpress.com/?

Adding to that fact that Irish feed their dogs with lard a friend of mine from Pakistan once told me that back in home they feed their animals with grey peas our national dish is basically international animal food. lol
08.04.2013 20:49 |

Reitings 1446
Reģ: 20.12.2011
Man gan kaut kā tikai ļoti izskatīgas francūzietes nācies redzēt, un tad apbrīnoju viņas, cik ļoti labi izskatās arī bez kosmētikas, pateicoties smalkajiem sejas vaibstiem.
09.04.2013 04:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits