Farmācija

Reitings 9
Reģ: 18.03.2013
Sveikas meitenes, vai kāda no Jums šeit studē farmāciju ? Un vai kāda varētu sniegt nelielu ieskatu mācību procesā, cik grūtas ( vai varbūt vieglas, lai gan tā galīīgi neliekas) ir studijas šajā jomā, kā arī vai ir jēga kaut ko tādu apņemties, ja ķīmija nu galīgi nav tas mīļākais priekšmets....
18.03.2013 20:43 |

Reitings 9
Nazīc

Es atvainojos, taču vai pāris rakstības kļudas uzreiz cilvēku ierindo kādā noteiktā cilvēku kategorijā, ka Tu spēj jau tik konkrētus secinājumus veikt ?
18.03.2013 21:44 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Nazīc gan te ir visgudrākā - filologs+farmaceits un viss pārējais vienā personā. :)

Tas kāda cilvekam ir valodas izjūta noteikti neko neparāda par viņa prāta spējām vai iespējam dzīvē. Cik nu daudz ir to izcilnieku komatu likšanā kas turpat maksimas kasēs strādā. :)

Un nesaprotu priekš kam vajadzetu ņirgāties pa jaunieti, pie tam tik riebīgi, pazemojot prāta spējas. Vai tas tev Nazi liek justies gudrākai un veiksmīgākai par šo meiteni?

Kad te cosmo bija pats pats sākums, tevi labi atceros - toreiz gan tu nemaz nelikies tik kruta, pašpārliecināta un veiksmīga. Kad pati meklēji ko studēt arī biji apjukusi. :)
18.03.2013 21:47 |

Reitings 664
Reģ: 31.03.2012
Mīļā meitene.
Ja tev jau vidusskolā nepadodas ķīmija, nekādā gadījumā neej uz farmāciju. Un vēl jo vairāk, ja tā ir tavas mātes vēlme, ne tavējā. Labāk pastrādā gadu un izdomā, kas tev patīk un interesē.
Tavai mātei nav jādzīvo tava dzīve, tas var beigties tikai un vienīgi slikti. Žēl, ka vecāki to nesaprot.
Tev pašai ir galva, izlem.
Farmācija sastāv tikai un vienīgi no ķīmijas.
18.03.2013 21:48 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Laima tev jau riktīga valodas nezināšana nevis neuzmanības kļūdas bij.
18.03.2013 21:49 |

Reitings 1681
Ir ļoti plašas iespējas, kur pēc tam strādāt. Aptiekas, valsts iestādes, rūpnīcas, laboratorijas, lietirgotavas, izplatītāji, kosmetoloģijas nozare. Nav tā, ka tikai aptieka vai Grindeks. Un aptiekās strādā ļoti maz beigušo studentu.

Es jau rakstīju, ka rūpnīcās, aptiekās, zāļu izplatītāji! Tas jau tas pats arī ir. Bet to vairāk domāju, ka tomēr tajās pašas zālēs vein tā profesija būs. Vai nu tu tās taisi, vai pārdod, vai izplati. Ja ķīmija nepatīk, tad neviens nošiem darbiem nesoksies labi!
18.03.2013 21:49 |

Reitings 664
Izņēmums protams, ja tu esi gatava to cītīgi apgūt un nodoties caurām diennaktīm ķīmijas apguvei pašmācības ceļā + paņemt vēl kādu privātskolotāju bonusā.
18.03.2013 21:50 |

Reitings 1681
Varbūt ja mamma ir kruta farmaceite ar savu aptieku biznesu vai tml, tad cer meitu kaut kur iekārtot un tur viss noteikti jau saplānots ar siltu vietiņu. :)
18.03.2013 21:50 |

Reitings 1681
Laima, painteresējies par RSU atvērtajām dienām - tur ir kaut kadas iespējas satikties ar pasniedzējiem, ieskatīties studiju procesā un pa tiešo uzņemt interesējošos jautājumus. Varbūt skolā ķīmija nepatīk, bet RSU jaunajās farmācijas katedras telpās, jaunajās laboratorijās un tajā atmosfērā tev tas iepatiksies. :) Visādi var būt.
18.03.2013 21:52 |

Reitings 9
Katrā ziņā paldies Jums par viedokļiem un secinājums ir tāds, ka Univeristātē laikam tā nežēlos un nevilks aiz ausīm, kā to dara manā mīļajā skoliņā ( Taču vai Univ. mēdz būt tā ka studenti var izšļūkt cauri tam wisam?)
..... Vienkāŗši šī lieta man ir pēdējā laikā ir tik aktuāla, ka pat lai ko arī es darītu , nākas saskarties ar radinieku nejaušiem izteikumiem, ka tu jau iesi mātes pēdās un utt, ..
18.03.2013 21:57 |

Reitings 664
Studijās, kuras saistītas ar medicīnu neviens nemēdz izšļūkt cauri!
Nekad.
Un nežēlos neviens, tur tev taisnība.
18.03.2013 22:00 |

Reitings 1681
Laima a kas tevi pašu interesē? Varbūt ja mamma ļoti grib un enatkāpjas un tevi var ietekmēt, piemēram tevi uztur, maksās par studijām tad izvēlies, ko tuvu farmacijai - piemēram medicīnu, stomatoloģiju? Medicīna ir cieši saistīta ar farmāciju, ir speciālists par zālēm - farmakologs. Bet medicīna ir ļoti plaša un nav saistīta ar veinu konkrētu virzienu - ķīmiju!

Ko nozīme izprukt cauri? Tu domā izprukt to 4 vai 5 gadus farmācijā? Nu nez kā LU, bet RSU jau nu noteikti nesanāks na haļavu īpaši ilgi dzīvoties.
18.03.2013 22:02 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Ellā jā, biju sava krutuma sākumā tikai.
18.03.2013 22:03 |

Reitings 9

Apmēram tā arī ir, bet lai to realizētu ir vajadzīgs diploms, kā arī šogad jāpabeidz viduskola
18.03.2013 22:03 |

Reitings 1681
Nu tad varbūt nav tik traki - ja vietiņa jau būs, tad jau tikai jādabū diploms un nevajag obligāti izcilu. Painteresējies par studiju procesu pa tiešo. Man šķiet, ka pie mums RSU ir iespējas sekot kādam studentam līdzi uz lekcijm un nodarbībām - painteresējies par šādu iespēju - tas vsilabāk parādītu tev to iekšieni.
18.03.2013 22:09 |

Reitings 9
ko nozīme izprukt cauri? Tu domā izprukt to 4 vai 5 gadus farmācijā? Nu nez kā LU, bet RSU jau nu noteikti nesanāks na haļavu īpaši ilgi dzīvoties.

Paldies par ieteikumiem, bet mani vairāk interesē rokdarbi, sports, un tādas lietiņas, esmu radīta kustībai, es nespētu ilgi, jo ilgi nosēdēt pie grāmatām. Attiecībā par mani kas interesē, tas ir veselības sports, veselības sporta speciālists( ko tieši piedāvā RSU), taču kad es kaut ko tādu uzstād'īt kā vietu, kur varētu būt mana studiju vieta, tad vienmēr man atcērt atpakaļ, ka pēc 20 gadiem es vairs nebūšu tāda, kāda esmu tagad un utt..
18.03.2013 22:13 |

Reitings 1681
Nu jā izklausās ka tev labi deretu arī fizoterapija. Bet var arī mediķos studēt - specializēties rehabilotoloģijā, kas ir ļoti līdzīgi fizoterapijai un ir ar to ciešā saistībā.

Es saprotu tavu mammu, kas vēlās tev nodrošināt nākotni, jo fizioterapijā LV nav tik labas iespējas. Mums tieši visu to griež nost. Ārzemēs gan tas ir ļoti perspektīvi.

Iesaku cīnietis par to, lai vari veidot dzīvi kā pašai patīk. Sāc ar labām sekmēm lai vari pretendēt uz budžeta vietu un nebūt šajā ziņā atkarīga no vecākiem, tas daudz ko maina, ja viņi nemaksā par studijām.
18.03.2013 22:24 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Ok. Ella, nestīdēšos...Vari domāt, ka farmaceiti stādā tikai aptiekās, rūpnīcās un ir zāļu izplatītāji.
18.03.2013 22:39 |

Reitings 1681
Lielos vilcienos jau tā arī ir! Vai nu strāda Grindeks rūnīcā, vai laboratorijā vai kosmetoloģijas laboratorijā vai pārtikas rūpniecībā - tāpat tas ir praktiskais darbs taisot medikamentus, tos parbaudot, testējot un tml. Vai nu tu pardod zāles aptiekā, vai izplati zāles firmām, dakteriem, slimnīcam - lielos mēros tas ir tas pats. Nepieminēju vēl zāļu aģentūru, bet cik zinu, tur lielākā daļa strādājošo ir farmakologi - tā noprotu no mūsu farmakoloģijas pasniedzēja stāstīto par aģentūras darbību.

Nu vienmēr pastāv dažadi varianti kā ievirzās dzīve un cik lielā mērā izvēlētā profesija ir saistīta ar jomu, var arī izmācīties par dakteri, bet strādat par skolotāju - mācot biologiju vai anatomiju vsk, bet diez vai es teiktu, ka tā ir perspektīva mācoties medicīnu. :)
19.03.2013 00:23 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Manuprāt, nevajag pazemot meiteni par viņas valodu.
Piemēram, mans grupasbiedrs latviski gandrīz nerunā, raksta bez garumzīmēm. Krievu valodu (dzimto) arī labi nepārzin. Bet medicīnu zin baigi superīgi, vaņam strāda gan loģika, gan atmiņa - viņš var uz 1-2-3 atcerēties kādu rētu sindromu un to pazīmes.
Tā ka ja cilvēks nezin labi valodu - tas vēl nenozīmē, ka viņš ir pilnīgi stulbs un norakstāms. varbūt, viņa smadzenes ir koncentrētas uz kaut ko svarīgāko.

un ja nevar ilgi nosedēt pie grāmatām - diez vai RSU derēs. Jo mācību laikā tikai to vien darīsi, ka lielako laika daļu sēdesi pie grāmatām.
19.03.2013 09:13 |

Reitings 4073
Reģ: 07.06.2012
Nu nezinu,man viena paziņa mācās RSU farmāciju neklātienē (pirms tam beigusi R°īgas 1.med.kol.),nu neteiktu,ka viņa dikti saprot ķīmiju,visu pilda viena sieviete.
19.03.2013 09:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits