Starts tievēšanai

Reitings 31
Reģ: 16.03.2013
Hey dārgās dāmas, vēlējos dzirdēt kādus labus padomus "STARTAM" kā tad sākt ēst veselīgāk, tievēt un ko labu sākt sporta jomā. Varbūt kādu labu ēšanas režīmu (diētu) protams nejau tādu, ka tik kādu speķi dzīt nost, bet kaut vai lai justu atšķirību (To ka esi uz pareizā ceļa un ka kaut kas sāk arī dzīties nost.), lai pieradinātu ķermeni jauniem ēšanas paradumiem, jo visiem labi zināms, ka uz sitiena atteikties no mīļākā ēdiena ir nenormāli grūti. Gribu, lai kāda padalās, jo internetā visu ko var izlasīt, bet ja no dzīviem cilvēkiem, kuri jau ir pārbaudījuši kādu metodi....Tas vairāk aizķer. Patiesībā, ja tiek līdz momentam, kad tu pati pamani, ka jā tas tiešām strādā, jā mana riepiņa savelkas - tad arī mostas motivācija tad spiest līdz galam, jo tu notici,ka tas strādā, notici sev, un tad jau kļūst vieglāk....
Nāk pavasaris, parasti šajā laikā palieku stipri enerģiska(ar sportu nav problēmas, problēmas ir piespiest sevi un aizbildināties ar "man nav laika" man sāp pakaļa utt), prātā visādas "to do " lietas, tai skaitā sagatavot savu ķermeni vasarai, ziemas sekas ir acīmredzamas. Iztiksim bez "jāēd pareizi, jānodarbojas ar sportu blā blā" tas tā kā skaidrs visiem, vairāk reālus padomus ko darīt, kā likt sev pieturēties pie šīs motivācijas, ko varbūt pamainīt arī dienas režīmā/miegs/izklaides utt. Aiziet dāmas, laiks likt savam ķermenim mosties no ziemas miega un pietiek sēdēt un ēst skatoties uz slaidiem augumiem netā un pie sevis domāt "es to izdarīšu" bet tā arī neko nesākt! Mēs to varam!
17.03.2013 14:45 |

Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
tante, auto tiesības man nav un pagaidām arī neplānoju likt. Cik grūti nolikt šīs velo tiesības? :D Un cik tas maksā?
17.03.2013 16:02 |

Reitings 31
Tam ir jākļūst par dzīvesveidu, nevis kampaņveidīgu pasākumu.

Vai tad esmu teikusi kaut ko par kampaņveida pasākumu, vēlos uzsākt jaunu dzīvesveidu, tamdēļ smeļos citu idejas, stāstus, ieteikumus.

Beibe.Marta

Jap, man ir problēmas ar sirdi.... maza fiziskā slodze pretēji tam cik prātā vēlos ( parasti spiežu uz maximu, tā nu visu dzīvi ir gājis, sportu pārāk mīlu) un skriešanā tas ļoti labi atrādās. Es kādreiz skrēju noteiktu maršrutu, piemēram, lielu loku apkārt savam rajončikam. Tagad cita pilsēta, jādomā, kas jauns. :)
17.03.2013 16:02 |

Reitings 31
BTW par riteņbraukšanu, tas ir tas ko es varu darīt daudz un dikti, man patīk tālu braukāties un ilgi, pat vienai, bet ar kompāniju jau interesantāk :) Jāved ričuks uz šo pilsētu un aidā jābraukājas, tas tak arī diezgan labi ne? Protams, ne tik kā skriet bet tomēr...
17.03.2013 16:04 |

Reitings 528
Reģ: 10.08.2009
mcbarbie,
Ļoti viegli nolikt, jo tikai teorija jāpamācās. Un testam pirmā reize par brīvu.
CSDD mājas lapā var testu izmēģināt http://csnt.csdd.lv/
17.03.2013 16:56 |

Reitings 246
Reģ: 02.08.2009
Par ēdienu runājot - atsakies no neveselīgā pakāpeniski. Piemēram, es no sākuma atteicos no maizes, vēlāk no saldinātajiem dzērieniem. Ja būtu jāatsakās no visa neveselīgā=garšīgā, tad ilgāk par nedēļu neizturētu, kaut vai tikai no tās domas vien, ka vairs nevaru kaut ko ēst.
17.03.2013 17:09 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Neesmu tas cilvēks, kas uz visiem laikiem varētu atteikties no našķiem un citiem dranķiem, tādēļ es 5 dienas ēdu veselīgi (max 1200 kcal dienā, neko treknu, saldu, ceptu utt), 5x nedēļā sportoju( 1h uz celiņa, 30 min trenažieri), toties brīvdieās ļauju sev ēst visu ko vēlos un jebkādos daudzumos:D īstenībā svaru var ne tikai saglabāt, bet arī palēnām šo to nomest.
17.03.2013 17:11 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es noteikti saaktu ar to,ka maajaas nebuutu nekas taads,ka roka pastiepjas un viss saakas no jauna....Esmu mineejusi ,ka man nekad nav bijusi probleema ar svaru,bet citas probleemas ,kuras trauceeja buut apmierinaatai ar izskatu!Zinu ,ka riekstus noteikti nevaru eest ,cik gribaas-neturu acu prieksaa.Peerku tikai to ,kas nepieciesams.Kuuku vietaa noteikti ir labaaka melnaa sokolaade-peerku belgu sokolaadi un apeedu mazu gabalinu,ja gribaas ko saldu!
17.03.2013 17:14 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
cik izklausās no diskusijām visas šovasar būs smukas un tievas un ievēro diētas, es gan nē:D laikam pludmalē man nebūs ko meklēt!
17.03.2013 17:31 |

Reitings 31
Tieši tāpēc nolēmu kaut ko sākt mainīt ēšanā, jo iztukšoju visus plauktus ar "nosacītiem dranķiem" un vēl visādiem labumiem. Tad nu tagad ja gribēsies ko ēst - uz veikalu un tad jau nāksies piedomāt ko pirkt un ko nē. :)
17.03.2013 17:48 |

Reitings 349
Reģ: 08.02.2013
ehhhh....iedvesmojoša diskusija, pati arī cīnos ar šādām svara problēmām.
No šodienas apņēmos nomest liekos kg un sportot:)
17.03.2013 17:51 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Gabriela Lee-es pilniigi piekriitu,tas ir dziives veids un citu teiktais-nu nekeemojies,neesi stulba,ko aaksties ,noteikti neietekmee cilveeku ,kurs ir apneemies dziivot citaadi!
17.03.2013 17:57 |

Reitings 31
Tieši tamdēļ arī sāku... Tik skatos kādas apņemšanās citām, skrien, ēd veselīgi utt Mani tas iedvesmo un palīdz morāli noskaņoties, un ja vēl par to padiskutē, sniedz padomus, vispār burvīgi.
Tikai nevajag kļūt par pārlieku pesimisti "aij tā tik tāda mirkļa iegriba" nu ja šitā domās, tad arī būs attā attā apņemšanās. Vajag motivēt sevi, motivēt citus, atbalstīt uuuuun tādā garā. :)
17.03.2013 18:51 |

Reitings 623
Reģ: 26.01.2013
ja kadai intereses.
neatceros iisti bet tas laikam notika kad dzivoju kojas pirms kadiem 4 gadiem, ta ka man deva maz naudas 20 ls uz nedelju bija arii celja nauda taja ierekjinata tatad videji 15 ls uz nedelju, nepirku cukuru, jo ka jau kojas notiek visi nak prasit kko un ja vienreiz kko iedod tad nak katru reiz prasiit un paliek nekaunigas un pasas negrib pirkt. tad izdomaju dzersu teju bez cukuru, sakuma negarsoju jo taj laika dzeru tikai melno teju, tad pamazam saku dzer auglu tejas un zaljo, tiri ta neko bija bez cukuru un protams ir reizes kad dzeru ar cukuru 3in 1 (taja jau ir pievienots cukururs neliku pati klat) bet kafiju dzeru 2 rezes nedeļa. saldumi garso, no tiem neatsakos pilniba, bet edu kad gribas tas ir kadas 3x nedelja noperku kadu sokoladiti vai kadu bulcinju. kadriez edu vnk jo nebija ko darit un edu tik ,tgd edu jo prasas. skrienu (nezinu cik km) lena tempa 20 min (pavasari,vasara),patik skriet jo taa atbrivojos no stresa patik taa sajuta kad emsu nogurusi, zinu,ka kko dod taa skriesana. ta kopuma asportoju jo man tas patik sports man vnk ir paticis, ir brizi kad uznak slinkums bet kka censos sevi piespiest, motivacija laikam ir tada ka baidos palikt apaljaaka un bail palikt slinkai.sportoju majas atradu neta bildes un video ar vingrojumiem, necensos nomest svaru ,bet gribetos mazakus augstilbus un punciti palkanaku, bet ar vederu jau stardaju, gan jau ar to vingrosanu un skriesanupalidzes.
17.03.2013 19:30 |

Reitings 623
aa un eedu ka jau vnm esmu edusi galju, zivis rupjamaizi, olas, pankukas,dazenjus u.tt.(baltmaizi needu, jo nevaru paest no baltmaizes) censos vnk nepiebast kunjghi un esmu ieradinajusi est mazaas devas bet bieži tikai tgd darba nevaru atlauties it palaikam est , tad un kad laiks iemetu mute kadu energijas batoniju :)
17.03.2013 19:33 |

Reitings 31
Es pati nelietoju maizi..... vienkārši nepatīk, reāli sanāk vienkārši piestūķēt vēderu ar mīklu.... galīgi garām. Tajā bada momentā labāk paciešos un uzmeistaroju normālas pusdienas, kāda gaļiņa ar mērcīti un kartupeļiem/makaroniem/rīsiem utt

Kā ir ja ēd ārkārtīgi daudz dārzeņus ( visvisādus, pārsvarā salātos), jo uz salātiem esmu traka, un nekad nespētu atteikties no šī ēdiena. Vienīgi ir tā, ka nelietoju nedz krējumu, nedz majonēzi, tāpēc lieku klāt tikai eļļu ( olīveļļu vai rapšu) Bet vai nav tā ka tā pati eļļa ir tik pat "slikta" cik krējums vai majonēze???
17.03.2013 19:45 |

Reitings 31
Mans vīrietis galīgi neatbalsta "šo manu jauno apņemšanos" saka priekšam tas vajadzīgs, ja tāpat ideāla :D Un paņem un atved man hesburgeru, jo redz man nav ko ēst! Nelietis :D Jāsalamā un jāsāk arī viņam ieriktēt jaunu ēdienkarti, lai reizē ar mani uzsāk ko labu!
17.03.2013 21:09 |

Reitings 342
Reģ: 21.08.2012
man tāpat kā Rollai, tikai gaidu, kad būs viss izkusis, lai varu skriet un ar riteni braukt :)
18.03.2013 00:40 |

Reitings 31
Reģ: 13.09.2011
Skriet jau var tagad, ja dzīvo Rīgā vai kādā citā pilsētā. Ja dzīvo laukos, tad gan tie apstākļi vēl nav tik lieliski skriešanai.
18.03.2013 00:55 |

Reitings 623
Tutta
ja ar to eļļu neparspile tad ir ok, arii es salatus eedu ar eļļu, mamma atveda ķirbju ellju mm tik dieviga, arii es atmetu majonezi bet krejumu gan lietoju jo zupas bez krejuma nevaru ieeest un tpt ir ar beizpienu.
18.03.2013 10:02 |

Reitings 105
Reģ: 04.01.2010
Mani motivēja tas, ka mans ex norādīja uz to, ka esmu pieņēmusies svarā un sāka salīdzināt, ka viņa jaunajām paziņām esot superīgi augumi.
Pec Ziemassvētkiem un Jaunā gada vēl papildus uzēdusi 2 kg biju un tad Janvāra beigās dabuju treniņu un uztura plānu un vienkārši izmetu visas sliktās lietas no savas ēdienkartes. Kaut kādus 2 mēnešus vispār ļoti strikti neapēdu neko šokolādīgu, kūkveidīgu vai bulciņveidīgu. Tagad arī pie tā pieturos, bet tā kā rezultāti ir acīmredzami sāku radināt sevi pie domas, ka ik pa laikam nebūs nekas slikts, ja apēdīšu kaut ko ne tik veselīgu :)

Ēdu 5-6x dienā, skaitu OB, OH un taukus, sportoju apmēram 5 reizes nedēļā- gan skriešana, gan trenažieru zāle.
Ēdienkarte pamatā sastāv no daudz dārzeņiem, vistas, zivs, garneles, augļi, rieksti, auzu pārslas utt :)
18.03.2013 10:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits