Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Starts tievēšanai

 
Reitings 31
Reģ: 16.03.2013
Hey dārgās dāmas, vēlējos dzirdēt kādus labus padomus "STARTAM" kā tad sākt ēst veselīgāk, tievēt un ko labu sākt sporta jomā. Varbūt kādu labu ēšanas režīmu (diētu) protams nejau tādu, ka tik kādu speķi dzīt nost, bet kaut vai lai justu atšķirību (To ka esi uz pareizā ceļa un ka kaut kas sāk arī dzīties nost.), lai pieradinātu ķermeni jauniem ēšanas paradumiem, jo visiem labi zināms, ka uz sitiena atteikties no mīļākā ēdiena ir nenormāli grūti. Gribu, lai kāda padalās, jo internetā visu ko var izlasīt, bet ja no dzīviem cilvēkiem, kuri jau ir pārbaudījuši kādu metodi....Tas vairāk aizķer. Patiesībā, ja tiek līdz momentam, kad tu pati pamani, ka jā tas tiešām strādā, jā mana riepiņa savelkas - tad arī mostas motivācija tad spiest līdz galam, jo tu notici,ka tas strādā, notici sev, un tad jau kļūst vieglāk....
Nāk pavasaris, parasti šajā laikā palieku stipri enerģiska(ar sportu nav problēmas, problēmas ir piespiest sevi un aizbildināties ar "man nav laika" man sāp pakaļa utt), prātā visādas "to do " lietas, tai skaitā sagatavot savu ķermeni vasarai, ziemas sekas ir acīmredzamas. Iztiksim bez "jāēd pareizi, jānodarbojas ar sportu blā blā" tas tā kā skaidrs visiem, vairāk reālus padomus ko darīt, kā likt sev pieturēties pie šīs motivācijas, ko varbūt pamainīt arī dienas režīmā/miegs/izklaides utt. Aiziet dāmas, laiks likt savam ķermenim mosties no ziemas miega un pietiek sēdēt un ēst skatoties uz slaidiem augumiem netā un pie sevis domāt "es to izdarīšu" bet tā arī neko nesākt! Mēs to varam!
17.03.2013 14:45 |
 
Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Es vienā dienā pilnībā izmainīju savu ēdienkarti. Pilnībā izslēdzu visu neveselīgo, bez jebkādām atrunām. Diētas nemeklēju, man nevajadzēja nekādus pamudinājumus. Tagad redzu rezultātu,kas palīdz man turpināt un neapstāties!
Joprojām viegli nav, joprojām klausos no kolēģiem nievājošas piezīmes,kad pasēdēšanās neēdu kūkas, nedzeru šampi uc. neveselīgas lietas! Tā tas notiek ik dienas, bet tas arī ir mans spēks - spīts viņiem visiem parādīt,ka es varu! Es tagad cīnos ar savu "jaunības stulbumu un nezināšanu" par to,kas ir veselīgs ēdiens un kā pareizi ēst!
17.03.2013 15:05 |
 
Reitings 31
Reģ: 16.03.2013
Rolla un ja nav noslēpums, kas ietilpst tavā ēdienkartē, pilnībā viss, kas nav neveselīgs? Ēd bieži un pa mazām porcijām, vai tev pietiek ar to, ka jāatsakās no visiem dranķiem ?!

Man pluss vismaz, ka es saldumus reti lietoju, līdz ar to no tiem atteikties problēmas nebūtu, jo kūkas/tortes es vispār nevaru ieēst.
17.03.2013 15:08 |
 
Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Nezinu vai noderēs, bet nu riskēšu rakstīt :]

Sākās viss dienā pēc Jaunā gada, ar lielu prieku vēru vaļā aploksni ar uzņemtajām bildēm, ieraudzīju vienu, otru, sākumā nodomāju, ka vienkārši neveiksmīgs foto, seja ne no tā leņķa nofotogrāfēta jo izskatījās apaļāka kā parasti, kājas ar laikam vajadzēja savādāk nolikt, izskatījās tādas patuklas. Bet skatoties ar vien vairāk bilžu sāku krist panikā un skrienot pie draudzenes ar asarām acīs jautāju - vai tiešām es izskatījos tik slikti? Vai tiešām es esmu palikusi TĀAADA?

Sapratu, ka tā vairs turoināt nedrīkst, biju pasākusi apēst sliktās emocijas, ēdu arī tad kad vienkārši mocīja garlaicība. Sāku badoties, protams tagad saprotu, ka tas bija izmisuma solis un ne tas pareizākais. 3 nedēļu laikā nometu 6 kg, biju sajūsmā. Tad vienu vakaru izdomāju, ka tagad jau gan varu vienu picu apēst. Pica vienu vakaru, otru, trešajā cepti kartupelīši ar treknām kotletēm pa virsu uzdzerot kolu un 2 nedēļu laikā viss svars atnāca atpakaļ, plus vēl 2 liekie. Lieki teikt, ka biju šokā un uz izmisuma robežas.

Vienu rīt gāju uz veikalu un pat pašai īsti nefiltrējot sametu groziņā kārtējos mēslus. Gāju jau uz kasi, bet tad, nezinu kas notika, noliku to groziņu pie viena no plauktiem, aizgāju paņēmu tukšu un saliku iekšā - daudz dārzeņu, brūnos rīsus, pilngraudu makaronus, tītara fileju, kādu augli, kefīru un viss. Aizgāju mājas ar lielo ideju gatavot kautko gardu, bet apsēdos pie galda un sāku raudāt, viss pēdējo mēnešu stress nāca ārā, saukāju sevi skaļi par losi, idioti, resnuli kura domā, ka ar skatīšanos uz veselīgāku pārtiku vien pietiks lai kļūtu veselīgāka. Jutos graujoši, vīlusies sevī, kā pēdējā nejēga. Kad vairs šķiet nebija palicis ne asaru, nomazgāju seju, azigāju uzvilkt sporta tērpu, botas, saulenes un devos 2 h garā pastaigā. Austiņās skanēja drum 'n ' base kurš man gan krita uz nerviem, gan uzmundrināja. Visu laiku ar sevi domās sarunājos. :]
Tieši tā bija diena kurā sapratu - stop, pietiek, vairs nekādas sevis mānīšanas, nekādu ilūziju. Gribi but tieva, smuka? Sporto un ēd normāli. Negribi sportot, tad dzīvo tālak nelaimīga.
Un vēl šodien brīnos cik salīdzinoši vegli man šīs pārmaiņas nāca un cik lielu ganarījumu man sniedz sports. Man patīk izjust kā strādā katrs muskulītis. Nereti svariņus pacilāju skatoties spogulī, fantastiska sajūta pētīt kā muskulis saspringst un atkal atslābst. Apzināties, ka tev Dievs devis abas kājas un abas rokas, gudru galvu un tu to visu vari bez problēmām izmantot un uzlabot to kas tev sevī nešķiet tik simpātisks. Man ir dota liela dāvana, ķermenis kurš darbojas un es to tagad izbaudu un izmantoju uz visiem 100%.

P.S. Atvainojos, ja stāsts haotisks, rakstīts uz pohiņām pēc vakardienas svētkiem :]
17.03.2013 15:12 |
 
Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Ja man sakārojas ko neveselīgu, apēdu to 1 h pirms skriešanas , tās kalorijas tāpat sadegs :] Tas tāds pačukstēts padomiņš no pieredzējuša skrējēja.
17.03.2013 15:16 |
 
Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Diskusija, iespeejams, noderees arii man. Man arii bija radies jautaajums (ceru, ka autore neljaunosies, ja iejaukshos ar to sheit) - kas juus pamudinaaja saakt dziivot veseliigi? Kaapeec juus to saakaat un turpinaat dariit? Vai taa bija veelme uzlabot savu kjermeni vai veseliibu, vai kaut kas cits? Man vienkaarshi ir motivaacijas truukums.
17.03.2013 15:17 |
 
Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Rolla - ja vēl tā profilā ir tava bilde, tad good job :)
17.03.2013 15:20 |
 
Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Man personīgi viss kopā. Gribējās gan stingrāku augumu, gan labāku veselību.
Agrāk kad ar draudzenēm posāmies ballītei, skatos kā viņa skaisti ielien svārkos un topā. Es tajā paša laikā lai arī labi izskatījos, tomēr nebija TAS. Augumam trūka stingruma, tvirtuma. Īsti nepatika kājas, tieši ikri, nebija skaisti un stingri. Mana draudzene skrien jau gadus 7 un viņas augums ir apskaušanas vērts. Nav kaulaina, bet viss tik stingrs, tajā paša laikā nav zaudētas sievišķīgās auguma līnijas. Tiešām prieks skatīties, ka pēc bērna piedzimšanas sieviete nepazaudēja motivāciju un izskatās tik labi. Arī viņa ir daļa manas motivācijas jo mums ir diezgan līdzīgi auguma tipi. Redzu, ka ja grib, tad var.
17.03.2013 15:25 |
 
Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Svars,biju visādi izmocījusies "tievējot" un tikusi pie lielākā svara savā mūžā. Tas mani arī pamudināja vienreiz to visu mainīt.
Lēcas,savvaļas brūnie rīsi, auzu pārslas,pilngraudu makaroni, dārzeņi,saldie kartupeļi, daži augļi,olas (ideāla omlete no vienas veselas olas un diviem baltumiem) liess siers,tuncis,forele, vistas fileja, vājpiena biezpiens, piena spēks, stēvija utt. Variantu ir tiešām daudz! Sekoju līdzi OH, OB, taukiem, kcal. Porcijas sanāk diezgan iespaidīgas (tas gan atkarīgs no tā ko ēdu), ēdu regulāri un varu teikt,ka jūtos tiešām lieliski un svari arī priecē!
Nekam no gatavotā nepievienoju sāli,dzeru ūdeni. Arī kafijas daudzumu 3x samazināju.
17.03.2013 15:29 |
 
Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Vispār, šīs fitnesa un veselīgas ēšanas diskusijas, kas pēdējā laikā te daudz uzpeld, arī mani ir nedaudz iedvesmojušas. Lai arī par savu augumu vispār nesūdzos, vienmēr var būt vēl labāk, un kāpēc nepamēģināt? Tikai mana problēma, ka šādas ''mēģināšanas'' man ir bijušas daudz, taču vienmēr tā motivācija kaut kur pazūd. Zinu arī, ka nekāda baigi veselīgā ēdāja nebūšu, jo šokolāde ir ans labākais draugs, kā arī lapu graušana nemaz nesajūsmina. Ēdiens ir viena no anām dzīves lielajām baudām, bet var jau visu samazināt Es pat nezinu, ar ko lai sāk? Man nav baigā mērķa sasniegt konkrētu svaru. Labi, varbūt 2-3 kg varētu nomest, bet nevēlos sākt iet galējībās.
Anywho, manam komentāram šajā diskusijā nav nekādas jēgas, varbūt vienkārši tāds oficiālāks ķeksītis sev, ka par sliktu mēģināt jau nebūs :)

Mana lielāā saņemšanās gan būs nevis fitness, bet staipīšanās. Agrāk biju diezgan lokana, bet tagad tik stīva palikusi. Gribu atkal varēt špagatu uztaisīt. Pie tā nu tagad strādāšu.
17.03.2013 15:29 |
 
Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Nav, nav mana bilde! Es vēl esmu uz to ceļā :)
17.03.2013 15:30 |
 
Reitings 31
Reģ: 16.03.2013
Pievakare
Neļaunojos, droši var izteikt sev interesējošus jautājums, tāmdēļ šīs arī ir diskusijas!

Beibe.Marta
Cik bieži tu skrien un pa cik ilgiem laikiem?
17.03.2013 15:30 |
 
Reitings 551
Reģ: 23.01.2013
Tam ir jākļūst par dzīvesveidu, nevis kampaņveidīgu pasākumu.
17.03.2013 15:31 |
 
Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Bet jūs visas, fitnesa dāmas, uz sporta zāli ejat, vai arī tikai mājās strādājat? Man sporta zālei nav naudas, laia rī, piem., zumbu jau sen gribu apmeklēt. A istabā nav vietas. Negribētos visu roommeitu priekšā viesistabā svīst un staipīties :D Kad siltāks laiciņš paliks, tad jau par pagalmu var domāt.
17.03.2013 15:33 |
 
Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Tutta

Skriet atsāku nesen, skrienu 6 reizes nedēļa, pagaidām tikai 3km katru reizi. Bet tas tādēļ, ka nevēlos šoku sirdij un vispārēji visam organsimam uzdodot lielu slodzi pie kuras tas nav pieradis. Un nereti ir tā, ja uzreiz sāc ar smago artilēriju, ātri padodies jo ir grūti. Pie pārmaiņām jāpierod gan prātam, gan ķermenim.

Jāsaka, ka es distances mēru praktiski tikai garumā, nevis ilgumā. Jo dažreiz skrienu ātrāk, dažreiz lēnak, viss atkarīgs no noguruma pakāpes konkrētajā dienā.
Ja ir andriod telefons iesaku labu aplikāciju Map my run, ar gps palīdzību redzi noskrietu distances garumu, laiku, sadedzinātās kcal. bet droši var izmantot arī pastaigās vai braucot ar riteni.
17.03.2013 15:47 |
 
Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Gabriela Lee

Tieši tā :]
17.03.2013 15:47 |
 
Reitings 893
Reģ: 17.01.2011
es pašā sākumā mierīgi varēju noskriet 5km pa 30min, mierīgi noturēt visas 30min tempu 9,7kmph. :D palielīties gribu. :D
17.03.2013 15:50 |
 
Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
No forši, ka vari. :]
17.03.2013 15:52 |
 
Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Jāsaka, ka es varu, bet negribu organismam šoku. Tā kā man nav tā labākā sirds veselība, sākumā esmu uzmanīgāka :]
17.03.2013 15:53 |
 
Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Jūs, meitenes, iedvesmojat! Skriet es īsti nevaru, ne tik ļoti negribu kā nevaru..fiziski nevaru. Noskrienu pāris m, sirds dauzas, ribās sāp un jūtos ļoti slikti. Tam ir savu iemesli. Man pat uziešana uz 4.stāvu ir liela slodze..diemžēl! :/ Bet es ļoti, ļoti gaidu siltāku laiku, kad varēs braukt ar riteni. Tikai man ir jautājums..vai tiešām man ir nepieciešamas speciālas velo tiesības, lai brauktu pa meža celiņiem, ciematiem? Vai likumi attiecas tikai uz ielas, kur brauc mašīnas?
17.03.2013 15:58 |
 
Reitings 528
Reģ: 10.08.2009
mcbarbie- jā, nepieciešmas velo tiesības (automašīnas tiesības gan arī der)
17.03.2013 16:00 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits