Kāzas

Reitings 49
Reģ: 24.02.2013
Sveikas. Jautājums par kāzām.
Godīgi sakot man ir apnicis,ka radi "kūda" precēties, jo pašlaik tādu līdzekļu nav , bet ja tā padomā - nekad jau to nebūs tik,lai uztaisītu tādas kāzas, kādas tiešām vēlētos.
Radinieki biksta, ka grib uz kāzām. utt.
Bet ne par to -
Ganjau te kāda ir precējusies tikai divatā, vai tikai ar pašiem tuvākajiem (mammas, tēti, brāļi, māsas), jo reāli man nav vēlēšanās barot savu lielo radu saimi,lai viņi pēc tam spriestu par manām kāzām un par to, cik kas maksājis...Cik uz šodienu ir vajadzīga nauda,tīri tai oficiālai daļai zagsā? baznīcas nav priekš mums...
Vispār doma tagad divatā ar vedē'jiem apprecēties un miers....lai visi liekas mierā...citādāk jau riebjas kāzu tēmu pieminēt,kad katram jau savi ieteikumi un Padomju laiku runāšana....

Kad apprecēsimies, tad visi sāks spekulēt uz bērniem un tad jau visu tik uz pasūtījuma - kāzas, bērnus un visu pārējo..es vienmēr cenšos pateikt savu nostāju,ka radiem te nebūs nekāda teikšana - kad gribēšu tad precēšos un ja neviens netaisās to pasākumu sponorēt, lai sēž pie ratiem un gaida, bet pašai iekšā sāpe ir, jo nekad jau nevienam nebūs labi un visu vienmēr piekasīsies...

galīgs bessakars, bet galvenais jautājums bija - cik maksā tagad oficiālā daļa?
11.03.2013 15:40 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Nu i cenas ventspilī, daudz dargak ka Rīgā
11.03.2013 15:53 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
A tie radi tādi neattapīgi cilvēki?
Es īsti nesaprotu, kā vienreiz pateikts nē un paskaidrojums par neesošām finansēm, var būt nesaprasts?
Sanāk 2 varianti - vai nu tu izsakies nesaprotami vai tiešām cilvēkiem nepielec?
11.03.2013 15:54 |

Reitings 27552
http://www.ventspils.lv/files/dokumenti/pamatinformacijai/parvalde/iestadespielikumi/domesnodala/dzimtsarakstunodala/Dzimtsarakstu_nodala_Cenradis_no_01_07_2012.pdf

Te cenas tai Ventspilī. :)Svinīgaceremonija+laulībasreģistrācija,dzimšan
asreģistrācijavaikāzujubilejas
atzīmēšanaDzimtsarakstunodaļastelpās,piedalotie
sceremonijasdalībniekiemun
viesiem(arapsveikumauzrunudzejāunprozā)(arm
uzikantapiedalīšanos+
sintezators) 29.75
11.03.2013 15:55 |

Reitings 49
- man vienkārši ir apnicis cīnīties pretī. Rītā, vakarā tincina.
Un kas par brēku būtu,ja tagad pieteiktos mazulis (precēties mazuļa dēļ es netaisos). Tad tik sāktos.Es nespēju vairs izturēt. Jua raudiens naķ,kā iedomājos. Savā galvā jau esmu visus nolamājusi un nosolījos vairs nerunāt.
11.03.2013 15:56 |

Reitings 49
Nu radu pulks ir liels un pa šiem daudzajiem gadiem ir bijušas tikai 1 kāzas - šovasar. Visi brālēni /māsīcas jau sen kā pilngadīgi un pusei ir otras pusītes. Tad nu visi nocietušies, jo grib uz kāzām un mazus bērnus grib apkārt un tad čakarē mozgus...
okej..radus es varētu nolikt pie vietas,ko cenšos darīt, bet mammu.. Viņa tik maļ savu maļamo,ka bērnam jādzimst ģimenē un,ka lielas kāzas nevajag...
Ja kādreiz parunājos ar viņu par šo tēmu normāli un teicu,ka varētu apprecēties tikai ģimenes lokā - mammas, tēti, brāļi, māsas, tad nē..radi apvainošoties un kaut vai tepat Bistro. neesot dārgi...nu debīlisms.
Draugs kategoriski pateica,ka savā bistrovar iet katru nedēļu ēst, bet kāzas tur nebūs.
11.03.2013 16:00 |

10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Ui..kāzas man arī ir sāpīga tēma, jo man ģimene jau pati par sevi ir liela un ja vēl visus pārējos radus saskaitītu... un nedod Dievs kādu neuzaicināt!!! un ja visus saaicinās bet ēdiens būs vienkāršs, tad būtu pārmetumi par to, ka uz kāzām jau varēja kārtīgu ēdienu sarūpēt. Bijām jau izplānojuši savas kāzas - laukos milzīgs pikniks, kur visi kopīgi ceptu gaļu u.t.t., gulēšana teltīs(vecāki cilvēki gulētu mājā), biju jau atradu kleitu - viegli krītoša, spilgtās krāsās(negribu tipisko, balto kleitu). Un tad jau mēs saņēmām pārmetumus, ka tāds ēdiens nekam neder, kā vispār es kā līgava varu vilkt krāsainu kleitu? un daudzi izteicās, ka teltī netaisās gulēt! Un tā mēs kāzas atcēlām.. :( bijām ieplānojuši mazas kāzas pa kluso, bet pieteicās mazais un tad atkal noteikti ietu runas apkārt, ka m'es bērna dēļ precamies..
11.03.2013 16:01 |

Reitings 27552
Tāpat jau runas ja ir berns , bet kazu nebija. uzvardi ta nav kā ģimenē vienadi, un pat bernudarza,skola ievēro šo faktu un klačojas.
11.03.2013 16:04 |

Reitings 49
Mani pašu tas galīgi nesatrauktu un radus es pie ratiem noliktu. Pateiktu,ka gribu mazas kāzas un man nevajag tās dāvanas un tā, bet mamma tik skandina savu,ka vajag radus.
Esmu tiešā tekstā pateikusi,ka mūsu radi daudz ēd (o,jē. ja jūs redzētu kā te svin 2 dienas dzimšanas dienu, tad kāzas jau vispār cerētu uz baigo izēšnos), tad kaut ko pukst pretī.
Man liekas,ka drīz ar šito manu panikošanu man nebūs ne vīrieša, nekā. tad vismaz visi atšūtos no manis.
11.03.2013 16:05 |

Reitings 27552
A par ko panika? Jus man ta liekas parak jauni esat lai precetos. Nu man lasot tāds priekšstats. Visa dzive vēl priekšā,
11.03.2013 16:08 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Tu pie mammas dzīvo?
Kādēļ vispār ar viņu jāpārspriež šis jautājums?
Ja viņa sāk runāt, pirmo reizi pasaki, ka ņevēlies par to runāt, nākamajās reizēs - mani tematu.
11.03.2013 16:08 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Nesaprotu, kā var tik ļoti cepties un ļaut sevi besīt ar tematu, kas uz tiem radiem vispār pa lielam neattiecas..
11.03.2013 16:12 |

Reitings 49
Nedzīvoju pie mammas. Dzīvojam divatā. Bet kad esam ciemos, vienmēr par to ieminas un sāk skandināt. Katra reizi pārvēršas par kašķi. Man tas vienkārši ir apnicis.
Kubiete - Jā. Cilvēki drīkst precēties tikai pēc 35 gadu vecuma sasniegšanas.
11.03.2013 16:12 |

Reitings 2728
Man tāds pats jautājums kā Womankind - Tu pie mammas dzīvo?
Ja tā, tad arī pēc kāzām ar vīru dzīvotu katrs pie saviem vecākiem?

Ja mamma tiešām nedzird ko saki, tad brēc pretim, lai dod naudu lielajām kāzām, ja ne, tad ar draugu darīsiet tā kā pašiem iet pie sirds un precēsieties divatā ar vedējiem. Gan jau Tu, Koška, pārāk ņem pie sirds un pārspīlē šo spiedienu - vienkārši NERUNĀ ar mammu par šo tēmu un viss.
11.03.2013 16:14 |

Reitings 49
skaya - kā jau teicu. dzīvojam atsveišķi. Visādi citādi ar mammu esmu ļoti labās attiecībās,kā draudzenes pat teiktu, bet šis jautājums man vienmēr liek aizvilties ar lielām liesmām. Ja pasaku,ka nav naudas,lai dod, tad atsaka,ka esot apnicis jau šitais teikums. "Lielas kāzas nevajag, tepat bistro, bla, bla, bla" no galvas zinu.
11.03.2013 16:16 |

Reitings 2728
Tad saki mātei, ka nebrauksiet vairs ciemos, ja kaut reizi sāks sarunas par kāzu tēmu. Skaidri un gaiši norādi, ka tas Tev liek justies neērti un pēcāk rodas kašķi ar draugu. Ja tad vēl nesaprot, tad tiešām jāizvērtē, vai kādu laiku neizlaist ciemošanās.

Reitings 8407
Nu tad pasaki, ka vairs nebrauksi ciemos, ja visu laiku runās māte par kāzām, noliec tak pie vietas.

Drauga māte tagad sākusi skandināt, ka grib vasarā uz kāzām un dod mums mājienu, pateicu, ka ja daudz skandinās, tad es viņas dēļ vispār nekad netikšu pie kāzām. Kā arī teicām, ka ja visiem mals, ka grib, lai precamies, tad visiem stāstīsim, ka viņa precēsies, tagad nomierinājās.

10 gadi
Reitings 1513
*Ir jāpastāv uz sava viedokļa un vēlēm. Ja nevēlies precēties - neprecies! Tas nav jādara tikai tādēļ, lai mammai būtu miers runām, jo izklausās, ka būtu tieši tā kā Tu saki- pēc kāzām sāktos runas par bērnu un tā bez mitas...

*Varbūt tas nav domāts tik ļauni, kā Tu domā/saproti? Mums arī tuvākie radi ik palaikam jautāja par kāzām, divas jestrās tantes arī par to tik kladzināja - bet tas bija ttā mīļi, pozitīvi. Nevis strikti - vot precieties un viss, jo es tā gribu!

*un vēl ko gribēju pateikt... ne vienmēr ir tā, ka - ja ir lielas radu kāzas, tad tas ir fui, jo saaicināti attāli, nepazīstami radi, utt, utt.
Mums būs lielas kāzas (ap 90 viesi) un IK VIENS viesis kāzās būs gaidīts un mīļš un zinām, ka ikvienam no viņiem arī šī kāzu diena būs ļoti īpašs notikums un viņi priecāsies līdz ar mums!
Mēs ļoti labi satiekam ar radiem no mammas puses un tur sanāk krietns bariņš - bet tiešām visi ir ļoti forši, bieži ir kopīgas svinēšanas, utt. Draugam ir mazāk (bet tāpēc ne neforšāki) radu, taču vairāk draugu. Un neviens no šiem 90 viesiem nav aicināts tikai aicinašanas pēc!
Vienkārši reizēm liekas, ka vienmēr tas stereotips - ja lielas kāzas, tad nevēlamie radi, klačotājas tantiņas, utt.

*un par naudām.. jā nekad nebūs tā, ka pietiek:) Mums vispār nebija nekādu iekrājumu, bet izlēmām precēties un pamazām visu rēķinām, maksājam, atliekam... Nav jau tie 3 tūkstoši vienā dienā jāsamaksā!
11.03.2013 16:17 |

Reitings 49
Protams,ka mēs paši gribam precēties, bet tās milzu naudas mums nav un ir 100 citu lietu, kur to ieguldītu, pat ja būtu..dzīvoklis stāv neremontēts. apdzīvojam tikai pusi no tā,jo pārējais prasa lielu remontu - kam vajag naudu.
Nu baigi man feini klausīties,ka kāzas jāsvin kaut kādā tizlā, noplukušā ēstūzī, jo IR jāprecas. Man arī sāp sirds,ka nepelnu es miljonu un nevaru apprecēties kā gribu! Man arī sāpīgi ir,ka nevaru atļauties neko...
11.03.2013 16:18 |

Reitings 134
Reģ: 15.03.2009
Es taču vienkārši nebrauktu vairs pie mammas,vai ar noteikumu, kad par to vispār nerunās.
11.03.2013 16:20 |

Reitings 8407
Pasaki savai mātei savu pēdējo tekstu. ;)

Un kurš vispār grib kāzas bistro, nosaukums jau vien atbaida. :)
11.03.2013 16:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits