Kāzas

Reitings 49
Reģ: 24.02.2013
Sveikas. Jautājums par kāzām.
Godīgi sakot man ir apnicis,ka radi "kūda" precēties, jo pašlaik tādu līdzekļu nav , bet ja tā padomā - nekad jau to nebūs tik,lai uztaisītu tādas kāzas, kādas tiešām vēlētos.
Radinieki biksta, ka grib uz kāzām. utt.
Bet ne par to -
Ganjau te kāda ir precējusies tikai divatā, vai tikai ar pašiem tuvākajiem (mammas, tēti, brāļi, māsas), jo reāli man nav vēlēšanās barot savu lielo radu saimi,lai viņi pēc tam spriestu par manām kāzām un par to, cik kas maksājis...Cik uz šodienu ir vajadzīga nauda,tīri tai oficiālai daļai zagsā? baznīcas nav priekš mums...
Vispār doma tagad divatā ar vedē'jiem apprecēties un miers....lai visi liekas mierā...citādāk jau riebjas kāzu tēmu pieminēt,kad katram jau savi ieteikumi un Padomju laiku runāšana....

Kad apprecēsimies, tad visi sāks spekulēt uz bērniem un tad jau visu tik uz pasūtījuma - kāzas, bērnus un visu pārējo..es vienmēr cenšos pateikt savu nostāju,ka radiem te nebūs nekāda teikšana - kad gribēšu tad precēšos un ja neviens netaisās to pasākumu sponorēt, lai sēž pie ratiem un gaida, bet pašai iekšā sāpe ir, jo nekad jau nevienam nebūs labi un visu vienmēr piekasīsies...

galīgs bessakars, bet galvenais jautājums bija - cik maksā tagad oficiālā daļa?
11.03.2013 15:40 |

Reitings 49
Mums arī ir tā,ka lielākā radu saime ir no manas puses. un visi radi tiek redzēti, satikti ikdienā...svešos es pat netaisos aicināt. ar draugu pulku nevaram lepoties...draugam radu pavisam maz, tāpēc lielākais čakars ir ar manējiem....
11.03.2013 16:21 |

Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
Koška, nepārdzīvo tik ļoti! Vari taču ar mammu izrunāties gan par dzīvokli, gan jūsu finansiālo stāvokli, gan par to, ka nevēlaties kāzas vietējā bistro. Ja ar mammu ir labas attiecības, tad viņa sapratīs un pārtrauks izdarīt spiedienu.
11.03.2013 16:22 |

Reitings 49
Es domāju,ka nākamreiz aizsākot šādu tematu es pateikšu,ka viņai tur nebūs nekādas teikšanas un ja netaisās sponsorēt,lai sēž un ir pacietīga un ka tas ir mans pēdējais vārds.
11.03.2013 16:22 |

Reitings 49
skaya - tieši otrādi. es esmu sēdējusi viņas virtuvē, raudājusi un teikusi,ka tam visam vajag naudu un,ka vispār paši gribētu precēties. esmu teikusi,ka gribētu tikai ar ģimeni, bet radu čupas, bet viņa tik maļ,ka radus vajag, utt. vienu un to pašu...un vienmēr šī saruna beidzas ar kašķi. nu nav jēgas runāt. nav...kad pasaku,ko skarbāku - es arī varu neiet uz kāzām. es saku,ka lai nenāk. nav spiesta lieta.
vispār gribas 2atā apprecēties un aibraukt kaut kur prom.
11.03.2013 16:25 |

Reitings 2
Reģ: 11.03.2013
laulājāmies divātā, ceremonijiā vel bija vedēji, pēc tam pasēdējām ar tuvākajiem ģimenes locekļiem. mūsu viedoklis, kam ilgi krāt naudu, lai to aizlaistu vējā, mēs labāk krāsim mājai. :D samaksājām valsts nodevu 5Ls un pārs latus sievietei, kas spēlēja klavieres.
skaisti un viekārši.
11.03.2013 16:27 |

10 gadi
Reitings 1513
Bet tā ir - vecākiem patīk ietekmēt, grib izteikt savu viedokli, utt..
Saistībā ar kāzām es jau pamazām būšu iemācījusies - ka labāk pateikt kaut ko no sērijas - jā, paldies par ideju, mēs to apdomāsim! Par to un to mēs vēl neesam izlēmuši, utt..
Tīri mīļā miera labad - jo zinu, ka mamma grib iesaistīties organizēšanas procesā, bet ir lietas, kur mums domas galīgi nesakrīt.
Kad vienreiz mamma sāka kaut ko teikt tētis viņu pārtrauca ar tekstu vai viņa atcerās kādas bijušas viņu abu kāzas - kad mana tēta mamma diktēja toni un viesu sarakastu.
Tad mamma tā kā aizdomājās un saprata, ka kāzas ir katras sievietes izsapņota lieta un ir lietas, kas jāatstāj līgavas ziņā.. var izteikt viedokli, pasviest idejas, bet gala vārds ir jaunajam pārim, manuprāt.
11.03.2013 16:30 |

10 gadi
Reitings 1513
Bet mazajās kāzas, manuprāt, cienīgi tomēr papildus lieciniekiem ir uzaicināt arī vecākus (ja labas attiecības)..
11.03.2013 16:32 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Mazas kāzas lielā lokā, zagsa izmaksas vidēji 30 - 40ls. Kleitas var dabūt arī lētas, bet smukas. Kurpes nav dārgas. Uzkrāsoties vari pati un frizūra attiecīgi pēc tērpa, ieveidojama mājas apstākļos, kaut ar pašas mammas līdzdalību.

Par nokļūšanu uz zagsu un no zagsa uz svinību vietu, lai viesi domā paši. Labākajā gadījumā - izsūti ielūgumus pievienojot lūgumu kā ierasts, precizēt cilvēku skaitu un ierašanās veidu. Tad vari sakoordinēt cilvēkus pēc brīvo vietu skaita mašīnās. Otrs variants - vecmammām un tādiem viesiem, izīrēt mikrobusiņus - izmaksas uz 25ls par diennakti, bet pilnu tev arī nevajag.
Līdz šim izmaksas aptuveni 150ls.

Zagsa izvēlē ņem vērā dažādu faktorus - piemēram, neoficiālo daļu būs vieglāk rīkot pie kāda radinieka privātmājā, lauku mājā vai tamlīdzīgi. Vasarā papildus guļvietas - piemēram, mazajiem/jauniešiem nodrošina teltsvietas. Kas attiecās uz ēdināšanu - jo vairāk viesu, jo izdevīgāk ēdienu pasūtīt - tas ir 60+ viesu skaits. Bet vispār, iesaku izstaigāt visas iespējamās bāzes, tirgus un pašai saplānot ēdienkarti un to nodot, piemēram krustvecāku pārziņā. Vēl var nolīgt kādu jēdzīgāku jauno pavāru/studentu. Izmaksas mazas, toties darbs padarīts.

Dekori un tādas lietas pārsvarā tiek iegādāti laika gaitā staigājot un meklējot izdevīgākos piedāvājumus, piemēram, dzērieniem. Līdz ar to manāmu kaitējumu nenodara tavam maciņam.

Mazuļu izklaidēšanai vari sastādīt kādu atsevišķu programmu, vai vispār to uzticēt vedējiem. Kas attiecās uz mūziku, jānodrošina sevi vien ar labām tumbām un jaudīgu sabuferi. Par pārējo parūpēsies tevis sarūpētā mūzikas liste. Ja baidies par to, kas kam patīk/nepatīk - katram no radiem lūdz nosaukt sev mīļāko dziesmu. Visiem būs labi.

Fotogrāfs zagsā uz vietas +10ls kopējam zagsa rēķinam.

Mazas kāzas lielā radu lokā izmaksā ap saviem 500ls. Bet mazas kāzas, mazā radu lokā izmaksā kā normāli Jāņi.

Galu galā, vēlos teikt - klausies sevī, precies, kad esi tam gatava, lai pēc tam nekas nav jānožēlo. Neatkarīgi no tā kā viss izvērtīsies, tici man - šī diena tev tāpat paliks atmiņā kā viena no skaistākajām, ja vien klausīsi savām vēlmēm, nevis citu spiedienam. :)
11.03.2013 16:34 |

Reitings 49
Paldies Stellagrm.tiešām noderīgi..man tas viss mazliet lētāk sanāk uz to,ka esmu no mazpilsētas, nav man ōmīšu un ōpīšu, un krustvecāku arī mums nav..:D visiem savas mašīnas un busiņus arī nevajag. vairāk mani satrauc tā ēšana....
11.03.2013 16:56 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Ja kāzas vasarā - ideāli. Maz viesu, vēl feināk. Auksti galdi, dārza gurķīši, tomātiņi, odziņas - pati piemeklē mērces un receptes, sastādi ēdienkarti. Grills un tā. Katrā ziņā, ēšana nav lielākie izdevumi. Un mazām kāzām, tie vispār ir tādi - nekādi. Ar 300ls mierīgi par visu pasākumu tiksi cauri - varēsi vēl dažas nianses pa šiko uztaisīt, ja vieta būs sava. :)
Galvenais -visu darīt laicīgi un plānoti.
11.03.2013 17:03 |

10 gadi
Reitings 13809
Kāds ir šīs diskusijas mērķis - čīkštēt vai saņemt padomu?
Varu pastāstīt savu pieredzi: laulājāmies baznīcā tuvāko radu lokā. Tuvinieki, ar kuriem kontaktējamies, bija informēti par laiku un vietu, kur notiks laulības. Un to, ka kāzu svinību nebūs, jo mēs tā vēlamiem.Tie, kas gribēja ieradās, kuri negribēja - neieradās.
Jā, vīramāte čīkstēja un skandalēja, ka vajag kāzas, bet mēs to neņēmām vērā, jo galvenais, lai mums pašiem labi.
11.03.2013 17:05 |

Reitings 15092
Es tiešām gribētu redzēt tāmi kāzām pa 300 LVL..
Nav uzbrauciens, vnk šāds cipars šķiet stipri nereāls, ja pat parastai dz.d. ballītei uz ~10 cilvēkiem aiziet tuvu pie 50 LVL kā minimums.
11.03.2013 17:06 |

10 gadi
Reitings 13520
Kaut kādu daļu naudiņas jau saņemsiet atpakaļ - nenāks taču viesi tukšām rokām uz kāzām! :) Man liekas, ja dzīvojat mazpilsētā, tad tur ar izmaksām ir krietni lētāk, tā pati ēdināšana - nevajag jau uzreiz silto ēdienu, auksto, desertu, vīnu, šņabi, utt. Varbūt var uztaisīt kādu uzkodu galdu + šampi! Un tā mierīgi pasvinēt kādā kafejnīcā vai restorānā vai vnk noīrēt kādu zāli uz pāris h. Vai mājas dārzā, ja tāds ir! :) Nu un aicināt vistuvākos, ja kādu nevēlies redzēt kāzās - neaicini!
11.03.2013 17:12 |

Reitings 1202
Reģ: 22.01.2013
Njā, pat ja fotogrāfs ir paziņu lokā par vēdera tiesu atrasts, make-up un matus veido pati/kāds pazīstamais, ko tad velk mugurā? :|
11.03.2013 17:12 |

Reitings 8407
Queen - ne visām meitenēm vajag princešu kāzu kleitas par nez cik simtiem. ;)

Dažām pietiek ar vienkāršu kleitiņu no skapja, vai arī var kādu vakarkleitu atrastā veikalā, kas lētāka pielāgot kā kāzu kleitu.
11.03.2013 17:17 |

10 gadi
Reitings 10290
300 ls????
sorry, Tu zini kaut ko par izmaksām vispār??
11.03.2013 17:18 |

Reitings 8407
Nu tie 300 s ir tad - ja taisa kāzas mājās dārzā, ēdienu pats taisa un pārējās lietas arī atrastas draugu/radu/ paziņu lokā, mašīna sava bez greznošanas, puķes vienkārši nopirktas. ;)

Es gan saprotu kā pa 300 ls var uztaisīt, taču nezinu vai tā gribētu, jo pati negribētu ēst taisīt, un vispār tas grūti, jo arī šmiga baigi maksā.
11.03.2013 17:22 |

Reitings 2295
Man liekas, ka pat 2 zelta laulības gredzenus par 300 ls nevar nopirkt :(
11.03.2013 17:28 |

10 gadi
Reitings 10290
Tad sanāk, ka uzvalks vecais, kleita vai nu aizņemta vai nopirkta pa pārdesmit latiem, mūziku liek paši, ēst sataisa vecmamma, fočē brālis, rotājumu praktiski vispār nav, alkoholu ņem katrs pats, dāvanu nav ne vecākiem, ne vedējiem, gredzenu zelts/sudrabs ir pašiem.
frizūru un make-up varbūt var atļauties.

var uztaisīt, jā :)
11.03.2013 17:28 |

Reitings 8407
Gredzeniem gan nesanāk. :(
11.03.2013 17:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits