Parādu piedziņa

Reitings 80
Reģ: 09.03.2013
Man atnāca draugos vēstule no dīuvaina profila,lai atsūtut savu tel.nr. vai iedodu e-pastu, vēstulē tāpat neko nestāstīs, lai trešās personas neko neuzzina. Izrādās no parādu piedziņas, saņēmu arī vēstuli vecajā dzīvesvietas adresē. Parāds ir par lattelecom, biju pieslēgusi internetu, mainīju dzīvesvietu un gribēju pārvietot jaunajā adresē, diemžēl man piedāvāja cita veida pieslēgumu,kas bija dārgāks un vairs nebija optiskais. Tā kā laužot līgumi bija jāmaksā vairāki desmiti lati, vienkārši nelikos ne zinis un jaunajā dzīvesvietā pieslēdzu citu internetu, tā teikt,par lattelecom aizmirsu, līdz man parādu piedziņa skrien pakaļ. Sūta draudu vēstules ar tiesu. Cik tas ir reāli? Skaidrs ir viens,ka šobrīd gandrīz 200ls nevaru uzreiz samaksāt, bet ar laiku pašam lalttelecom samaksātu,lai gan es tiešām nejūtos parādā, jo tas jau nav kredīts, kura naudu esmu iztērējusi.
Kādai ir bijusi līdzīga situācija paziņu lokā?
09.03.2013 15:16 |

10 gadi
Reitings 1396
Reģ: 18.03.2012
Vispār, par šito runājot, Lattelecom ir krāpnieki, manā uztverē, jo, kad mēs domājām ņemt viņu, mums teica:tagad ir iespējams sekot adresei, kur jūs dzīvosiet, viss kārtībā, varēs pārvietot bez problēmām.
Kad bija pienācis tāds brīdis, kad pārvācāmies, mums paziņo, ka mūsu adresē jaunajā nevar būt optiskais internets un arī cena daudz dārgāka!
Tagad nezinām, ko darīt...Negribas maksāt arī līgumsodu...Trakums.
09.03.2013 16:19 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Saglabā vēstuli, sūdzies PTAC pec jauna likuma vini nedrīkst tev sutit draugos vestules,ne ari radiem vai draugiem,vai darbavietai zvanit

Neatbalstu to jauno likumu. Puse Latvijas kaut kam ir parādā. Ja cilvēks nereaģē uz oficiālām vēstulēm, manuprāt, ir jēga viņu meklēt soc.portālos.
vienkārši nelikos ne zinis
Gudri tas noteikti nebija. Sazinies personīgi ar Lattelecom un risini problēmu.
Dažreiz brīnos, kā cilvēki vispār var nesamaksāt par sniegtajiem pakalpojumiem? Man mātes mājā viņas kaimiņš 4 gadus nav maksājis par siltumu un parāds uzaudzis vairāk kā 10 000LVL. Nav nabags, braukā ar jaunām mašīnām. Vienkārši nesaprotu, kas darās to cilvēku galvās.
09.03.2013 16:26 |

Reitings 80
Aija_1234567
Kad lietoju intwernetu, es par to maksāju. Ja paši nedara to,ko sola, tad es arī nedomāju maksāt soda naudas...
09.03.2013 16:28 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Tā kā laužot līgumi bija jāmaksā vairāki desmiti lati

Bet tie ir līguma nosacījumi, kuriem piekriti, kad parakstīji līgumu! Kur problēma?
Ja paši nedara to,ko sola
Līgumā ir atrunāts, ja pārvāksies uz citu adresi, tad tev nodrošinās tieši to pašu pieslēgumu? Diez vai. Tāpēc nevaino Lattelecom.
09.03.2013 16:31 |

Reitings 80
Aija
Bet tie ir līguma nosacījumi, kuriem piekriti, kad parakstīji līgumu! Kur problēma?
Bet es lauzt negribēju,es gribēju,lai pārvieto. Paši sola,ja nevarēs piedāvāt to pašu, lauzīs līgumu un man nebūs jāmaksā maksas, bet pateica,ka tā nedarīs!
09.03.2013 16:37 |

Reitings 2796
Reģ: 20.10.2009
Ja parāds lattelecom ir 100 ls paus nekada gadijuma nevar uzlikt 100 ls.. ja parads nodots Pausam pirms si gada. Februara, tad piedzina varetu but kadi 40 ls, ja pec, tad ne vairak ka 12. Pec jauna likuma, ka stajas speka decwmbri, Tev ir pienakums sadarboties ar piedzinas uznemumu, shaja gadijuma Pausu.. ja besamaksasi piedzinas izdevumus paliksi publiskaa datu baze, nedomaju, ka Tev to vajag.. jaa.. miera vini liekas kad nomaksa pamatparadu, bet datubaze atstaaj.. un tad, kad ir nepieciesamiba pec kada nopietnaka kredita or smth tas uzpeld.. saruna ar viniem maks. grafiky, nomaksa un dzivo bez problemam.

Pati vel nnesen tur stradaju.. zinu ko runaaju...

Bet protams.. vari klausit tas blavejas, kuras saka neruna ar viniem, ligums ir ar lattelecom utt..
09.03.2013 16:56 |

Reitings 2796
Reģ: 20.10.2009
Atvainojos par kludam.. rakstu no telefona!
09.03.2013 17:00 |

Reitings 1352
Reģ: 10.08.2012
Aina! Tev vēstule!
09.03.2013 17:00 |

Reitings 2429
Reģ: 27.10.2011
Kaadeelj cilveeki ir tik debiili? Uz sava vaarda nosleedz liigumu, paarvaacas, neliekas ne zinis par saistiibaam, Man buutu taads pazars, ja paraadu piedzinja miitu uz papeezjiem, ka pat forumaa neatljautos jautaat peec padoma.
09.03.2013 17:04 |

Reitings 502
Reģ: 29.01.2009
Tad, kad Aina parakstīja līgumu, tad līgumā noteikti vēl netika minēts, ka jāatmaksā parāda piedziņas izdevumi.
Un, ja arī tie ir tie 12Ls pēc likuma,tad arī tik viņiem pienākas, ne santīma vairāk.

Atceros, ka man rakstīja e-pastus un teica, ka 30Ls ir biroja izdevumi, es uzprasīju detalizētu izklāstu, paus man atsūtīja atbildes e pastu šādu: "Biroja izdevumi ir pasts, rakstāmlietas, papīrs u.t.t." Es biju šokā - WTF? Prasīju atkārtoti un pamatoju, ka man ir tiesības zināt prec\izi, par ko es taisos maksāt, nu nevarēja viņi man iedot to detalizēto aprakstu.
Pamatoju savu viedokli, nosūtīju attiecīgos civillikuma pantus un ieekonomēju draugam vairāk nekā 100Ls.
Protams, tas neattaisno viņa bezatbildību nelikties ne zinis par savām saistībām ar tiešo uzņēmumu.
09.03.2013 17:53 |

Reitings 290
Reģ: 06.02.2011
http://www.delfi.lv/izklaide/slavenibas/muziki/laura-raila-foto-sesija-imite-lindu-leen.d?id=43129022
09.03.2013 19:15 |

Reitings 350
Reģ: 12.01.2011
Aina, vai parāda summa pret LATTELECOM iekļauj tikai līgumsodu? Ir vērts paskatīties pēdējo izsūtīto neapmaksāto rēķinu, vai uzjautāt piedziņas uzņēmumam, kā sadalās parāda summa, iespējams tajā ir iekļauta arī maksa par iekārtu, ja Tev tāda no LATTELECOM ir bijusi un tu viņu neesi atgriezusi atpakaļ. Tādā gadījumā, Tu vari LATTELECOM atgriezt aparatūru, un tās vērtība tiks atskaitīta no parāda summas.

Liene, vai prasot likuma pantus un paskaidrojumu piedziņas izdevumu apmēram, Tu neaizmirsi pajautāt pantus par to, kādi zaudējumi (Mantas samazinājums) rodas kreditoram, nododot lietu piedzinējam?
09.03.2013 19:34 |

Reitings 502
Reģ: 29.01.2009
ButterflyLady, tas viss ir kreditora interesēs - viņš slēdz līgumu ar parāda piedzinējiem. Tad, kad kreditoram piedāvājām samaksāt pa tiešo, nevis caur piedzinējiem, viņš atbildēja, ka tā viņam ir pat labāk - sarunājām un sadalījām atlikušo summu pa mēnešiem.
09.03.2013 19:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits