Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Steika gaļa

 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
čiv!

šodien man baigā iedvesma gatavot :)
sakiet, kāda gaļa jāņem steikam?piemēram, cūkas vai liellopa.
ir visādas karbonādes, cepeša gaļas utt.

a no kāda gabala sanāk labs steiks???
09.03.2013 10:06 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Klasiskajam steikam ir liellops. Un tad jau var izvēlēties vislabāk filejas daļu. Taču gribu brīdināt un ieteikt, esi ļoti izvēlīga gaļu pērkot, pērc pašu labāko un svaigāko, jo steikam ir jābūt pusjēlam, tātad, ja gaļa satur kādu parazītu, tas būs tavā organismā, tāpēc esi ļoti izvēlīga!
09.03.2013 10:18 |
 
Reitings 624
Reģ: 20.06.2011
Es nezinu vai veikalā labu var atrast. Tirgū gan iespējams, bet mūsu galā tas tirgus ir tik knaps, ka tur čist nebūs. Kaut kādā rimi/maxima ir jēga pirkt?
Starpcitu, es no steika gribu pagatavot šo :
http://www.tv3play.lv/play/301059/?autostart=true

Noskatījos to raidījumu un jau kādu nedēļu visu laiku iedomājos, ka gribu to lielo maizi ar steiku iekšā, mmm :D
09.03.2013 10:22 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
e_funk_,

es nezinu kādu gaļu pārdod rimi un maximā, nedzīvoju Latvijā. Bet no sirds iesaku, esiet ļoti izvēlīgas, mociet pārdevējus kaut ar desmit jautājumiem, bet pērciet labu mantu, steiks ir tas uz kā nedrīkst ekonomēt.

Liellopa steika gaļa jāizvēlas-
Liellopu gaļai, kas domāta steikam, jābūt koši sarkanā, pat tumšsarkanā tonī; ja tonis ir bāls un gaļa izskatās tāda kā ūdeņaina, tad tādu nevajadzētu pirkt, jo pannā tā sarausies un kļūs sīksta.
Ja gaļa pēc skata ir liesa, tas vēl nenozīmē, ka tā būs arī maiga. Labāk, ja tajā ir redzamas smalkas, baltas tauku šķiedriņas, jo tās cepšanās laikā zināmā mērā ir "atbildīgas" par labu garšu. Gaļai, kurai nav šo šķiedriņu, ir mazāk kaloriju un arī neizteiksmīgāka garša. Šajā ziņā jāizvēlas, kas kuram ir svarīgāks. Kad steika šķēle būs izcepta, šķiedriņas vairs nebūs redzamas, bet steiks būs sulīgāks.
09.03.2013 10:29 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Rimi ir īstais steika gaļas gabals - 20ls/kg.
09.03.2013 16:46 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
vēl nesen skatījos un domāju - nē, tik ļoti man steiku negribās :D
09.03.2013 16:46 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
DIO-loti labi aprakstiija,ja gribi gatavot iistu "sarkano galu",jaabuut loti labai kvalitaatei!Var jau pacept vairaak ,ja negribas eest loti sarkanu,bet tajaa sarkanajaa ir aminoskaabes,kuras ir vajadziigas muusu organismam.
09.03.2013 17:44 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Emmanuelle - jā, kad biju Vācijā, ēdu pusjēlo steiku, nu tiiik garšīgs, pilnīgi žēl, ka ikdienā nevar tādu ēst, tāds sulīgs, sarkans..nē, nebūšu veģetāriete laikam :D
09.03.2013 18:57 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
_paris,

es arī esmu domājusi vai varētu būt vai nebūt veģetāriete... bet laikam arī nevarētu.. kaut vai tikai tamdēļ, ka esmu apsēsta uz jūras produktiem un zivīm :)
09.03.2013 19:04 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
DIO -man pilnīgi tas pats, bieži aizdomājos, kā tos dzīvniekus nogalina, par visu to, bet zivis man arī ļoti mīļas - garšo, un arī atstāj labu iespadu uz ādu(tiešām var just, ja ēd regulari treknās zivis.) :)
09.03.2013 19:12 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Mans viirs jau vienmeer smejas,ka galas eedaajiem reti kad draugs buus vegetaarietis...es noteikti esmu dziivnieku miile,bet es neaizdomaajos,kaa ko nogalina,jo tad jau tiesam ir jaadomaa arii par to nelaimiigo krabi ,kuru liek karstaa uudeni...
09.03.2013 19:24 |
 
Reitings 1248
Reģ: 24.04.2010
_paris, kādas treknās zivis Tu lieto pārsvarā uzturā ? :)
09.03.2013 19:28 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits