e_funk_,
es nezinu kādu gaļu pārdod rimi un maximā, nedzīvoju Latvijā. Bet no sirds iesaku, esiet ļoti izvēlīgas, mociet pārdevējus kaut ar desmit jautājumiem, bet pērciet labu mantu, steiks ir tas uz kā nedrīkst ekonomēt.
Liellopa steika gaļa jāizvēlas-
Liellopu gaļai, kas domāta steikam, jābūt koši sarkanā, pat tumšsarkanā tonī; ja tonis ir bāls un gaļa izskatās tāda kā ūdeņaina, tad tādu nevajadzētu pirkt, jo pannā tā sarausies un kļūs sīksta.
Ja gaļa pēc skata ir liesa, tas vēl nenozīmē, ka tā būs arī maiga. Labāk, ja tajā ir redzamas smalkas, baltas tauku šķiedriņas, jo tās cepšanās laikā zināmā mērā ir "atbildīgas" par labu garšu. Gaļai, kurai nav šo šķiedriņu, ir mazāk kaloriju un arī neizteiksmīgāka garša. Šajā ziņā jāizvēlas, kas kuram ir svarīgāks. Kad steika šķēle būs izcepta, šķiedriņas vairs nebūs redzamas, bet steiks būs sulīgāks.