Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Rasisms

 
Reitings 729
Reģ: 07.06.2012
Šovakar visu laiku par šito domāju,izlasīju dažus komentārus no afro-amerikāņu (Tiesa gan,riktīgajā urban saitā kur baltos īpaši necieš) puses par baltajiem (Eiropiešiem tieši)
Piemēram:
(patulkošu,jo dažas varbūt nesaprot.

White bitches have no ass - Baltajām neesot pēcpuse,vopšem mums plakani dibeni :D
Becky's (baltās meitenes) take our black men because white men don't want them,they're desperate - Viņas atņem mums melnos vīriešus jo baltie viņas nemaz negrib,viņas ir ''izmisušas''.
White women are trying to black so bad with all the fake tan - Baltās ļoti cenšas līdzināties melnajām ar mākslīgo iedegumu,utt.
Crackers (baltie,tikai rupjā veidā) in Europe hates us American blacks but they haven't even seen us,europens hate on us more than any American cracker - Baltie Europieši mūs melnos Amerikāņus nevar ciest,viņi pat mūs dzīvē redzējuši nav,viņiem mēs riebjamies vēl vairāk nekā baltajiem Amerikāņiem. (Runa iet par melno verdzību)


Šie tikai daži piemēri,protams viņu slengā,es tikai saprotamāk centos uzrakstīt! :D Ko Jūs domājat par šādiem apgalvojumiem? Es protams tam nepiekrītu,bet ja godīgi baltie Amerikāņi ir sabojājuši visu iespaidu par citiem baltajiem. Visas tās bēbīšbalstiņas,platīn blondie mati,zilās acis,utt ir ''baltā'' priekš viņiem,bet piemēram šeit LV - reti Tu tādu te redzēsi.
Kā arī,protams melnajiem vīriešiem patīk apaļumi,bet tā nav ka mums nav dibenu! :D Manuprāt,it īpaši Latvietēm,ja tā paskatās - ir ļoti sievišķīgas formas.

Diskusija vairāk izvērtās par to,ka melnās meitenes ir dusmīgas,ka mums baltajām patīkot viņu vīrieši. (NE VISĀM,bet stereotipi,stereotipi!!!) Tur melnie nod**** savus melnos un tie atkal uzbruka baltajiem,long story short,traka rasistu diskusija. Bet tad es tā padomāju,arī mūsu valstī ir pietiekami daudz rasisma. Šinī pašā Cosmo ne bieži vien var redzēt vārdu ''niggeri'' vai ''niggas'' ko melnādainie noteikti ņemtu pie sirds,tas ir liels apvainojums. Es nevienu neaizstāvu,bet vispār,manuprāt rasisms ir vienkārši pati stulbākā īpašība (?) kas vien var būt,es personīgi neredzu iemeslu tam,lai būtu kāds jānosoda ādas krāsas dēļ,jo visiem mums asinis ir vienādā krāsā un visi esam vienlīdzīgi cilvēki,vai ne? ;)
Šoreiz vairāk tieši par baltajiem un melnajiem,2 rases kas ''karo'' visvairāk :D Interesanti,ka aziāti un latino's (kā latviski būtu pareizāk?) ir tādi klusāki.

Piedodiet,ka tik gari,bet man uzsita nedaudz dusmas šie apgalvojumi par baltajiem. Gribētu dzirdēt Jūsu domas. Šoreiz gribētu dzirdēt arī Emanuelles viedokli,gadījumā ja viņa lasa...Zinu,ka viņa dzīvo CA kur ir totāls rasu sajaukums kā arī rasisma netrūkst.
Izvērtos baigi gari,bet gribētu dzirdēt citu cilvēku domas! :)
06.03.2013 00:03 |
 
Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Man liekas ļoti negodīgi tas,ka baltie cilvēki nedrīkst būt rasisti,respektīvi,par jebkuru nevietā pateiktu vārdu var iesūdzēt tiesā un nosaukt par rasistu,lai gan lielākie rasisti ir tieši citu rasu pārstāvji pret baltajiem,jo tur sevī naidu,kas nemaz neeksistē.
06.03.2013 00:14 |
 
Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Par vārdu salikumu nigger,zini kāpēc viņi sevi drīkst tā aizvainojoši saukt,bet mēs viņus nē? m? Un man ir vieglāk latviski pateikt nēģeris nekā melnais,jo ir pierasts. Pašai ir labs draugs melnādainais,un ar viņu esam niggojušies kopā. :)
06.03.2013 00:16 |
 
Reitings 729
Reģ: 07.06.2012
Nazīc - piekrītu,ja baltais runā par rasismu,viņš automātiski ir rasists bet ja melnais,viss normāli. Jocīgi. Bet piekrītu visam tavam teiktajam :D Visvairāk Amerikāņi par šito ir sacepušies.
06.03.2013 00:19 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Tā pat kā Latvijas krievi sabojājuši iespaidu par visiem krieviem, bļaujot, ka latvieši tādi un šitādi, bet īstie krievi labi, ja zin, kur LV atrodas. (Protams - ne burtiski, vnk. viņiem nez kāpēc nav tāda naida pret mums).
06.03.2013 00:20 |
 
Reitings 1202
Reģ: 22.01.2013
Man te Francijā balto un melnādaino ir 50:50.


Rasisms..nē, neuzskatu, ka katrs otrais kursabiedrs vai kaimiņš ir kaut kādā mērā plauktu zemāk par mani, tikai ādas krāsas dēļ, taču melotu, ja teiktu, ka man vienalga, kādā krāsā cilvēks, ar ko runāju. Agrāk būtu teikusi - nē, nešķiroju, kaut reāli tikai 1 melnādaino pazinu, bet tagad, kad tā ir ikdiena, jūtu, ka labāk patīk kontaktēties ar baltajiem.


Un par pakaļām - jā, vidējās baltās sievietes pēcpuse nav tik izteikts plauktiņš kā vidējai melnādainajai. :D
06.03.2013 00:22 |
 
Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Vēl kas,balto vidū ir daudz vairāk inteleģento nekā melno vai babaju(īsti nezinu kā pareizi viņi saucas)vidū,un jā tas ir atkarīgs no dzīves veida,jo viņiem ir savādāks kā mums(lielos vilcienos skatoties). Kad Londonā bija tas riot'u uzliesmojums,uzminiet kuri bija vairākumā kā demolētāji.
06.03.2013 00:25 |
 
Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Man ir gana izteikta pēcpusa ar kuru ļoti lepojos un vienmēr komplimentu no melnādainā uztveru divtik labi,kā no baltā :D
06.03.2013 00:27 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Baltajiem cilveekiem saliidzinaajumaa ar melnaadainajiem tieshaam nav dibenu! Kas nu nav, tas nav! :D
Jaa, melnaadainie meedz buut dazreiz rasistiski noskanjoti pret baltajiem, ja vinji naak no getto vai no vietaam, kur ir liela melnaadaino cilveeku koncentraacija. Lielaakaa dalja tomeer turaas grupaas. Aziaati savos Chinatown, meksikaanji, braziilieshi un paareejie hispanic savaa kvartaalaa un baltie atseviskji. Kaa interesantu faktu varu atziimeet, ka melnaadainie klausaas roku,metaalu slepus no visiem paareejiem, jo vinjus par to paareejie var apcelt. Esmu bijusi ASV un Kanaadaa rokfestivaalos un tur vieniigais melnais cilveeks, ko redzeeju, bija nelaimiigs apsargs. Esmu arii bijusi uz kaazaam, kur lielaakaa dalja bija melnaadainie, atskaitot liigavaini un nelielu barinju vinja draugu un gjimenes loceklju. Iesaakumaa stiivi visi viens uz otru blenza, bet vakara gaitaa jau smuki samaisiijaas uz deju griidas.
Ir stereotips, ka baltaas meitenes iet ar melnajiem, jo citi baltie negrib vinjas, bet savukaart pashi melnie lepni saka " once you go black you never come back" un domaa, ka baltaas meitenes grib vinjus deelj vinju izmeeriem un temperementa.
Pastaav atskiriiba starp Kanaadas un ASV melnaadainajiem. Kanaadas melnaadainie ir pieticiigaaki, vinji pashi saka - taa bija muusu izveele uz shejieni braukt un mees esam pateiciigi shai valstij par to, ka taa ir muus uznjeemusi un atbalsta muusu kultuuras saglabaashanu. ASV melnaadainie savukaart dziivo peec principa - baltais cilveeks muus uz sejieni atvilka pret muusu gribu, paverdzinaaja muus un vinji taapeec ir muusu paraadnieki liidz muuzja beigaam. Jaapieziimee, ka Aafrikas melnaadainie ASV melnaadainos sauc par tradiiciiju nodeveejiem un izleeceejiem.
Manaa pazinju lokaa melnaadainos tuvaakie draugi baltie deevee par nigga, bet melnie pretii sauc vinjus par krekeriem, bet tas viss tiiri joka peec un ne biezji.
Eiropieshi tieshaam meedz buut nelaipnaaki pret Afroamerikaanju tuuristiem nekaa pret baltajiem tuuristiem. Amerikaanji celjojot vispaar gjeerbjaas ljoti vienkaarshi un taadaas valstiis kaa Spaanija, Itaalija vai Francija Afroamerikaanjus biezji vien notur par lietussargu un plastmasu somu tirgonjiem no Aafrikas, kuri uzmaacaas ar savu preci uz katra stuura un palielina kriminalitaates liimeni valstii. Taapeec vinjiem arii beigaas ir ruugtuma kamols kaklaa, jo vinji sanjem nelaipnaaku attieksmi kaa baltie tuuristi.
06.03.2013 00:31 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Zinu vienu-vaardu negeris nevar piemineet ...vispar loti juutiigi cilveeki,jaasaka kaa ir!Es darbaa esmu viena no nedaudziem darbiniekiem "baltaa",jo arii filipiiniesi sauc sevi par tumso rasi,kiiniesi taapat,indiesi ,meksikaani arii uttVini parasti man prasa,vai mans viirs ir baltais un tad es ievelku elpu,jo biezi esmu dzirdeejusi ,ka izsitusies darbaa esmu tikai taapeec,ka baltaa sieviete un viirs baltais !
Nu tie rajoni,kur vini dziivo ir taadi ,ka ir...neizcelas ar loti lielu kaartiibu,straadiigumu arii!To nu es varu teikt,ka tas loti labi redzams filmaas:D
Manas meitenes no Etiopijas loti labi straada un mums ir loti laba saskana,bet ir taadas meitenes,kuras naak no citaam valstiim un ir pavisam citaadas.Espat nezinu,no ka tas atkariigs...!
Baltos amerikaanus izteikti nemiil cilveeki no Afganistaanas un Iraanas-mees turamies taadaa kaa distancee!
06.03.2013 00:40 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Krista+++par dibeniem loti pareizi:D
06.03.2013 00:53 |
 
Reitings 173
Reģ: 29.01.2009
Neesmu rasiste un rasistiskas piezīmes neizsaku. Par tiem, kas tādas izsaka, neuztraucos. Gudrību ar karoti neiebarosi.
06.03.2013 00:59 |
 
Reitings 32
Reģ: 20.02.2013
Vienīgais, par ko varu pastāstīt es, ir novērojumi tepat Latvijā.

Jau iepriekš minējusi esmu, ka šobrīd veidoju attiecības ar melnādainu vīrieti. Vienīgais, kas bremzē mūsu attiecības, ir apkārtējo cilvēku pastiprinātā uzmanība. Patiesi, man ir grūti aprast ar to, ka izejot sabiedrībā, nereti nākas dzirdēt dažādas replikas, jokus par vergu/'nēģeru' tēmu, kā arī nemitīgo sačukstēšanos. Sajūta tāda, ka mūsu attiecības ir kā uz paplātes. Tiesa, mans vīrietis apkārtējiem uzmanību nepievērš it nemaz, kamēr man tā šķiet pārlieku traucējoša.

Šodien tieši runājām par šo rasisma tēmu. Viņa dzimtajā vietā (Fr) melno un balto sadalījums ir 50/50, tādēļ it nekādu atšķirību nejūt, tomēr šeit, Latvijā, visbiežāk dažādus nepatīkamus komentārus nākas dzirdēt tieši no krievvalodīgajiem. Iespējams, ka tā ir tikai sagadīšanās un mana/viņa individuālā pieredze, nezinu.
06.03.2013 01:19 |
 
Reitings 32
Reģ: 20.02.2013


Ceru, ka izdosies! :D
06.03.2013 01:33 |
 
Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Pati esmu saskārusies ar rasismu,kas ir vērsts pret mani. Ļoti nepatīkami.
06.03.2013 01:38 |
 
Reitings 32
Reģ: 20.02.2013
Nazīc - no melnādaino puses pret Tevi kā gaišās rases pārstāvi? Vienkārši tiešām nespēju iedomāties, ko aizskarošu ir iespējams pateikt par baltādainu sievieti.
06.03.2013 01:48 |
 
Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
jouir Nē,melnādainie pret mani labi izturējušies :D (citi pat pārāk labi :D),bet pakistānieši un citi no turienes gan ir ļoti rasistiski-pārsvarā tikai par savējiem! Bet jā zinu gadījumus no citu stāstītā tieši par melnajiem,kā arī zinu gadījumus,kad melnie karo savā staprā jo nāk no dažādām āfirkas valstīm.
06.03.2013 01:51 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
jouir Iesaku sageerbties klasiskajaa biznesa kostiiminjaa un pastaigaat pa melnaadaino getto. ;) Tad izdzirdeesi pilnu bukjeti, ko var melnaadainie pateikt par balto sievieti. :D
06.03.2013 01:55 |
 
Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Es, personīgi, vienmēr esmu smējusies par situācijām, kad privileģētā stāvoklī esošais tēlo aizvainoto. Tāpēc es uzskatu, ka valstī, kur baltie ir vairākums un melnie joprojām kādā daļā sabiedrības tiek uzskatīti par zemākas izcelsmes cilvēkiem, kaut ko muldēt par rasismu pret baltajiem ir smieklīgi. Tas nav tikai par rasēm. Arī par nacionalitāti vai materiālo stāvokli. Tiešām miljonārs pieraudās pilnu spilvenu, jo kāds nabags viņu nosauks rupjā vārdā un aizskars pieminot bankas konta saturu? Ja, nopietni? :)
Es nesaku, ka tas ir pareizi, kādu aizskart, pat ja baltais. Neteicu, un neteikšu, bet teikt, ka tas ir tāpat - muļķības. Es gluži tāpat esmu par dzimumu līdztiesību, bet tas nenozīmē, ka nopietni runāt par to, ka sievietes vieta ir virtuvē pie plīts ir tas pats, kas kaut ko teikt par vīrieša vietu. Šis protams, mūsdienās vairs nav TIK aktuāli un tagad jau sievietes var izvēlēties savu dzīvesveidu, bet tomēr. Dažu minoritāšu pārstāvjiem aiz muguras ir viņu vecāku, vecvecāku piedzīvotie pazemojumi, un aizskart viņus to pieminot NAV tas pats, kas aizskart kādu, kurš nav tam visam gājis cauri. Vai pareizāk sakot, viņa senči.
06.03.2013 02:26 |
 
Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Starp citu, atbildot diskusijas autorei - pati gāji šādā forumā un tur arī uzturās attiecīgā sabiedrības daļa, kam maz sakara ar ādas krāsu. Baltajiem arī ir visādi forumi. Kristiešiem arī ir forumi, kur viņi apspriež kā visiem, kas nedzīvo viņuprāt tikumīgo dzīvesveidu, vajadzētu sadegt ellē. Normāli cilvēki šādos forumos netusē, tas arī viss, ko varu piebilst. :D
Ja runā par Latvijas iedzīvotājiem un izteikumiem pašā Cosmo...nez, vai nav amizanti, ja baltie austrumeiropieši (jā, jā, nevis ziemeļeiropieši, kā daži gribētu sevi saukt) noniecina kādu citu rasu pārstāvjus? Ņemot vērā to, ka kāds īstens ārietis no pārtikušas un attīstītas valsts, ļoti gribot, varētu nosaukt austrumeiropiešus par baltajiem nēģeriem.
06.03.2013 02:36 |
 
10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
skaudība ir slikta lieta! :)
06.03.2013 03:37 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits