Kā iztiekat mēnesī?

Reitings 132
Reģ: 21.02.2013
Cik uz rokas jums paliek nauda (pēc rēķinu nomaksas), ar kuru jāiztiek mēnesi? Man vidēji 200ls, bet tā nauda galvenokārt iziet pārtikai vai kosmētikai, līdz ar to, jau pēc pus mēneša sāku skaitīt naudu.. Kaut kā nemāku dzīvot laikam, kaut gan atlieku naudu arī krājkontā, bet beigās vienalga pietrūkst... Idejas, ierosinājumi? Kā ar jums?
27.02.2013 21:18 |

Reitings 729
Reģ: 07.06.2012
Pilnīgi piekrītu BesS un Nazīc. Tur nav kam skaust! Un jā,domāju ka savos 18 gados domāju pietiekami plaši un ar naudu rīkojos prātīgi,nevis tiešām kā Nazīc teica,iztērēs kārtējā zemeņu skrubītī,ko 1x palietos,uzrakstīs blogu (Nav attiecināms uz nevienu meiteni) un nometīs plauktā.
Man tas vienkārši liekas stulbi. Iepriekš te arī izlasīju labu komentāru,aizmirsu tikai kas pa meiteni...Tās,kas tik ļoti nevar dzīvot bez tām entajām lūpu krāsām un tonālajiem (es nezinu kā citiem,man ir viens kamēr iztērējas...) vienkārši cenšas noslēpt savus kompleksus.
Nebrūku nevienam virsū,nav jau mana nauda,es tikai saku. Nezinu,kā Jessica to var nosaukt par skaudību. Gan jau,ka viena no tām kas paņem smscredītiņu,aiziet notriec šmotkās un kosmētikā,pēctam čīkst,ka jāapmeklē kārtējā ballīte,bet naudas nav! :D MARAZMS
01.03.2013 09:26 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Es, piemēram, arī vienmēr pavelkos uz Drogām. :D Drogas mani nomierina.:D es varu stundu tupēt Drogās un izlasīt katras preces lietošanu, un aprakstu.
Piemēram, man tagad mājās ir beidzies gan kondicionieris, gan matus maska..es ar prieku gaidu algasd ienu,lai ietu uz Drogām.
un jā. mēneša beigās es knapinos, bet nejau Drogu dēļ , jo mēnesī tur iztērēju labi ja ls 10. bet es knapinos benzīna dēļ, cigarešu dēļ unsaldumu dēļ.
01.03.2013 09:32 |

Reitings 360
Reģ: 17.01.2013
zinat ko es nespēju saprast?kā var eksistēt skaitot santīmu pie santīma,rēķināt un pārrēķināt,atteikties no visa kas sagādā prieku,domāt tikai kur ietaupīt,tērēt tikai reālām izdzīvošanas vajadzībām piemēram pērkot nocenotos rīsus kilogramiem(es nerunāju par nabadzībā nonākušiem pensionāriem bet itkā normāli pelnošiem cilvēkiem),staigā apkārt vienā džēmperīti un aprej tos kuriem vairāk naudas,....man ir tāda rīebīga kolēģe kura nepēr drēbes jo kapēc pirkt topiņu ja mājās viens jau ir,un kurpes vēl nav līdz galam nonēsātas,solārijs lieka naudas izmešana,kosmētika arī,bet nezkapēc draugs met acis uz citām,vienmēr pārgriež acis ja izdzirt ka pieņemsim man ir biļetes uz teātri un sesdien braucu uz tallinu ar draugiem,vai to ka nenoturējos un nopirku jauno tonālo ko reklamē,vai ka draugs uzdāvināja sen kāroto somiņu,un mēs pelnam vienādies,pat izdevumi man lielāki,bet to ko nopelnu es cenšos iztērēt lai radītu sev prieku,ja man gribas narvītī paņemt kafiju,es paņemu,nevis rēķinu ka tas ir neizdevīgi,labāk pacietīšos līdz mājām....tie kuri patiešām grib baudīt dzīvi atradīs veidu kā to darīt ar jebkāda lieluma līdzekļiem,bet tie kuri visu laiku tikai rēķina,reķina un rēķina,nomirs tā arī nesākuši dzīvot...
01.03.2013 12:14 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
tiara, mees nevaram zinaat, kam taa tava koleegje kraaj. diemzheel biezhi ir jaaizveelaas, vai baudiit dziivi, vai kraat, piemeeram, dziivoklim.
01.03.2013 12:19 |

10 gadi
Reitings 2858
Reģ: 29.01.2009
čāča, pilnīgi saprotu tevi- es arī varu stundu notupēt Drogās un lasīt katras preces aprakstus :D un man likās,ka es tāda vienīgā :D Nupat arī padsmit latus noliku saviem tamponiem un šampūniem+ draugam skūšanās lietas :D tagad uz kādiem 2 mēnešiem jābūt mieram :D
Un JYSK ir tas pats, gribas ieiet, visam pieskarties, segās ietīties un sveces sapirkties! :D

Bet runājot par tiem tēriņiem, pēc tam, kad esmu samaksājusi obligātos maksājumus,man pāri paliek kādi 100ls (kā kuru mēnesi), no kuriem kādi 30ls aiziet pusdienām darbā. Un tie 70 lati aiziet tik ātri,ka nemaz manīt nevar!
Vispār nauda spēj kust vēl ātrāk par saldējumu maza puisīša karstajās rociņās.
01.03.2013 12:21 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Piekrītu gan Mia, gan Nazīc un vēl dažām līdzīgi domājošajām.
Skaudība, manuprāt, ir pieminēta, jo vienīgais arguments, kuru var spēt atrast. Jāatzīmē gan, ka zinu, ka te ir vairākas lietotājas, kuras dzīvo, piemēram, Anglijā un nopelna fabrikas darbā virs tūkstoša, tādējādi, mierīgi var tērēt kosmētikā simtus. To es saku droši, jo zinu dažas lietotājas no šī foruma.
Es, piemēram, saņemu labu algu, ja skatamies Latvijas tirgū, kā arī pastāvīgi lietoju ikdienā kosmētiku un piederu pie sievietēm, kuras ļoti rūpējas par ārējo izskatu... BET KĀ var iztērēt šādas summas, piedodiet par izteicienu, "Drogu mēslos visādos" un čīkstēt, ka nav naudas? Un ne tikai. Ļoti bieži uzklausu patiesus stāstus par meitenēm, kuras staigā pa visādiem restorāniem katru dienu, fočējot to tik visu "instragram", pērk dārgas drēbes pastāvīgi utml, bet regulāri ir parādā par dzīvokļa maksājumiem, visādos kredītos. Kam tas vajadzīgs? Ir jāizvērtē prioritātes.
01.03.2013 12:27 |

10 gadi
Reitings 2858
Reģ: 29.01.2009
Tiara, tici man, dažreiz cilvēki ir vienkārši spiesti atteikties no daudzajām ekstrām. Piemēram, es, finanšu dēļ esmu atteikusies no pieaudzētajiem nagiem un iespējams drīz atteikšos arī no ikmēneša dārgajām kontaktlēcām un sākšu nēsāt brilles ikdienā, ja finansiālā situācija neuzlabosies. Es apzinos, cik daudz naudas esmu iztērējusi kontaktlēcās un sen sanāktu pat divas acu lāzeroperācijas :D
Bet ja cilvēks ir iedzīts stūrī, tad ir jāizvēlas- kontektlēcas/nagi vai ēšana. Un domāju,ka bez ēšanas nebūtu nepieciešamība ne tiem nagiem, ne lēcām. Bet tas pēc manas situācijas.
Par tavu kolēģi- Tu nezini kāda ir viņas finansiālā situācija un kam viņa ir iecerējusi naudu krāt/tērēt un tāpēc nepērk jaunus topus un apavus katru mēnesi. Tāpēc, es domāju,ka tas nav pareizi viņu apriet. Priecājies,ka tu vari sevi lutināt un atļauties to darīt tik, cik sirds kāro, neplānojot un nerēķinot.
Diemžēl citi tā nevar, tāpēc izbaudi! ;)
01.03.2013 12:29 |

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Dekorativa Kosmetika, kadreiz ari bija ta lieta, kur tereju daudz. Pedeja laika, zinu produktus ko lietoju un perku tikai tos. Neekspermenteju. Tadel ari nesanak lieki tereties.
Mana vaja vieta bija apgerbs un apavi. Bet nu jau kadas 2-3 nedelas turos, neieperkos un kraju naudinu.
Paldies ari Monro par padomiem!
01.03.2013 12:29 |

Reitings 360
Donata-dzīvoklim viņa nekrāj,jo viņai jau ir mantojusi to no omītes,skolā nemācās,...pērk draugam pulksteņus un drēbes,bet kad viņa ziemassvētkos palūdza dāvanā žaketi pa 15ls,draugs atteica ka esot par dārgu lai izvēlas kautko zem 5iecīša,esmu viņai prasijusi kur tad aiziet nauda,bet viņa teica ka draugs vispār neko nepērkot un viņai sanāk viņu gan barot pa savu naudu gan apģērbt,un šeit nu ir tas ko es nesaprotu.kā sieviete var atteikties no sev vēlamām lietām,lai uzturēt savu strādājošō čali kuram pat žēl viņai vienreiz gadā nopirkt kautkādu sūda žaketi,vai tiešām ir vērts tā dzīvot???
01.03.2013 12:31 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
tiara zini,es labak notriecu simtu ebay par visadam lupatam neka drogu sudos,tapat es labak to simtu atlieku lielakam pirkumam neka kartejo reizi drogas saperkos sudus,kuri nav vajadzigi. Es daudz labak jutos ar skap,kas plist pushu nevis 5 tonalajiem,10 skrubjiem un 8 shampuuniem. Un nee tas,ka te ir meitenes,kas nenotriec simts latus drogaas,nenozime,ka ir skopas un nenormali taupigas. Sashutums jau ir par to,ka tiek iztereta nauda un tad te taisa diskusijas un chiikst,gaida kad kaads pazhelos.

Paturpinot Lienes temu par anglija dzivojoshajam. Sakuma ari skjeidos ar naudu superdrug veikala,bet tad sapratu,ka reali nevar to izteret un vispar kapec man atstat 50 paundus superdrug,ja varu aiziet un nopirkt vienkarsi satriecoshu kleitu no Lipsy,kas ir daudz labaks ieguldijums.

Un kvantums ar dekorativo kosmetiku vispar ir idiotisms. Nu kam vajag vairakus tonalos un vairakas skropstu tushas,tiesham prishkam? Tusha vispar ir jamaina ik pec 3 meneshiem,tur pat nepaspej izlietot.

Ka jau teicu iznjemumi ir tadas meitenes ka Becky un naktsmeita(vnk spilgtakas,ko zinu),kuram tas ir reali ka hobijs un es ljoti labprat apskatu,ko varetu iegadaties,kad izbegisies iepriekseja prece.
01.03.2013 12:36 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
tiara, nu tak pati atbildēji uz savu jautajumu,kur paliek nauda un kapēc netērē- jāuztur vīrietis.
01.03.2013 12:39 |

Reitings 360
un ar to visu es gribēju pateikt ka katrs lai pelna un tērē kā un kur grib savu nopelnīto naudiņu,bet nevaig uzreiz kā te dažas ar skaudību burkšķēt kā var iztērēt drogās 90ls vai 100ls drēbēm?šitā jūs aizpildat savus pagātnes tukšumus....bla bla bla bla.....ja var atļauties lai tač tērē kas jums no tā grūtāk dzīvot paliek?.....

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Par tām Drogām - es esmu vienīgā, kura ir pamanījusi, ka Drogās nav tikai lētā kosmētika? Ok, 90 ls ir padaudz, bet principā, nav liela māka Drogās iztērēt lielu naudas summu, kosmētiku pat nepērkot.
Piemēram, mana vājība ir aromātiskās sveces, tagad topā ir Airwick, kuras maina krāsu. Vienas tādas sveces cena ir gandrīz 5 ls. Nodedzinu apmēram 3-4 dienās. Protams, es tās nepērku uzreiz tiklīdz nodedzinu, bet, ja kādam tā ir vēl lielāka vājība, pērkot regulāri, mēnesī savus 40 ls ir iespējams iztērēt tikai par svecēm. Zeķubikses, kuras var plīst katru otro dienu, visādus drēbju rullīšus un veļas mazgāšanas līdzekļus pat nepieminēšu.
Pirms divām dienām biju Drogās - nopirku šķidrās ziepes, cauruļu atdambējamo, lipīgo rullīti un sveci. Kopā sanāca samaksāt ap 10 ls. Nu nemaz nevajag "mocīties kompleksos un krāmēt sev virsū lēto kosmētiku", lai iztērētos lielas summas.

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Redz Nazīc, visi jau nav takā Tu. Katram ir savas intereses. Es pazīstu daudzus, kuriem naudas ir, alga laba, es neskatos kur viņi tērē, bet ģērbjas vairāk kā draņķīgi, es izmetu labākas drēbes laukā, nekā viņi valkā, sevi īpaši nekopj, man liekas, ārprāts, nu tiešām tik švaks tas vizuālais izskats, bet nu acīmredzot cilvēkam ir citas intereses, varbūt mājās ir mežonīga monētu, luksus smaržu, cepuru, marku utt. kolekcija...
Man piemēram tie ebay.com ķīniešu mēsli liekas šausmīgi, nu tieši tās publicētās somas, kaut kādas tejkarotes, spalvu rullīši, krānu gaismiņas un lētā bižutērija pa santīmiem liekas naudas izšķērdēšana, bet nu katram ir savas intereses. Citam mitekļa iekārtošana, citam lētie skrubji, citam drēbes, vienam kvalitāte- citam kvantitāte.
01.03.2013 12:45 |

Reitings 9561
Līdzīgi kā Librai, tikai sveču un aromātiņu ziņā man patīk Cenukluba piedāvājums, un tie aromāti ar kociņiem, maksā kādi 5Ls izsmaržinās pa mēnesi (nu man patīk ka smaržo) + dažas sveces, tieši vakar nokurināju visas kas bija, pat ziemassvētku :D
01.03.2013 12:49 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Vel paturpinot tiara tēmu.
Es esmu no tām, kas pacietīsies līdz mājām, nevis pirkt narvītī kafiju. Kapēc? Tapēc ka man būs sirdsapziņas pārmetumi, ka es atļaujos pirkt dārgu kafiju, nevis atlieku to malā, braucot uz mājām sab. transporta uz 1istabas dzīvokli! Lūk, ja man jau būtu lielāks dzīvoklis, tad es varētu atļauties patērēt naudu, jo ir jau primārās, kā mājoklis. Un ja man pēkšņi ir vajadzīga nauda zālēm un man tās nav, tad es vēl ilgi sevi šaustīšu par to kafiju,jo ja to nepirktu, tad zālēm pietiktu.
01.03.2013 12:49 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Gurri nav runa par to,kur un kaa katrs teeree naudu,ir runa par to,ka ja esi gatava izsviest naudu meslos,tad nevajag nakt foruma un chiikstet par to,ka nav nauda,cerot uz parejo meitenju atbalstu.
01.03.2013 12:50 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Man patīk tas uzskats, ka kosmētika par pieņemamu (pat piedodamu,spriežot pēc šīs diskusijas) aizraušanos tiek uzskatīta tikai tādā gadījumā, ja par to tiek blogots. Vadoties pēc nospiedošā vairākuma viedokļa, sievietei būs iztikt ar vienu tušu, lūpu balzāmu un tonālo.

Protams, ir muļķīgi notriekt visus ''brīvos'' līdzekļus štruntos. Bet tad runa ir par nespēju ietaupīt un plānot savu budžetu, nevis par kaut kādiem mistiskiem kompleksiem,
01.03.2013 12:55 |

Reitings 9561
Nu katrs jau pačīkst, piemēram par svaru un nekā nedara, vai par darba algu un neko nemeklē :D, reizēm jau vajag, ja ir iespēja. Es jau ar nesaprotu kur visus tos smiņķus cilvēki liek, es pirms jaungada, pamatīgi iztīriju kosmētikas plauktu, izmetu pilnas pudeles smaržūdeņu (tie,kas pēc zemenēm,avenēm), veselu bunduli krēma ar spēcīgu kokosa aromātu, pilnīgi jaunu matu līdzeklis kas man riebās, un sapratu, VISS, pērku tikai pašu nepieciešamāko!!!
01.03.2013 12:55 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Par Drogām- nav jau tā, ka tur tikai kosmētika, skrubji un šmāķi! Taču tās pašas zeķubikse, tamponus, tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļus, sūklīšus, šampūnus u.c. lietas nereti Maximās un Rimčikos var lētāk nopirkt!!!
01.03.2013 12:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits