Vēderdejas ir austrumu kultūras dejošanas sastāvdaļa, kurai ir sava vēsture, glance, savs cēlums, savs mērķis. Vēderdejas tik tiešām var dejot gan pieklājīgā kolektīvā smukos, nevulgāros tērpos, gan to var pasniegt kā priekšnesumu savam vīrietim.
Bet dejošana ap stieni? Es ļoti šaubos, ka kāda tāpat vien uzliks sev guļamistabā stieni, lai tikai dejotu mājās (nu baigi spēcīgs attaisnojums), parasti šādu nodarbi izvēlas kā reiz ar mērķi to parādīt mērķauditorijai - bāros, striptīzklubos.
Seksuāli var nodejot arī valsi, fakts tikai tāds, ka valsi neviens neiedomājas salīdzināt ar stieņa dejošanu. Kāpēc? Nu padomājam kāpēc... ;)
Un jā, man ir pilnībā vienalga vai kāda no jums dejo vai dejos, es vairāk par to sašutumu, ka redz "nekorekti"(!!!) pateikt, ka šādas dejas piedien striptīzklubiem, kur to visvairāk arī māca. Cik zinu, arī tās Go Go dejas no šī paša līmeņa...
Manuprāt, vieglprātīgi ir neapzināties to, ka iespējams nākotnē šāda nodarbe var uzlikt šķērsli ieņemt noteiktus amatus un virzīties pa nopietnām karjeras kāpnēm.
Un nebūsim naivi, tehnoloģiju laikmetā, kur ikviens nešķiras no saviem iphoniem, tvīto un fočē visu, par ko varētu "iesmiet" un uztaisīt sensāciju, ir ļoti maza varbūtība, ka tieši tu netiksi iemūžināta kādā klubā vai bārā necilā paskatā un uzvedībā.