eksāmenu atbrīvošana

Reitings 195
Reģ: 29.08.2012
tātad, par eksāmenu atbrīvošanu, netieku pati vēl pie ārsta, bet, kādas ir bijušas jūsu diagnozes, ka tiekat atbrīvotas no eksāmeniem? piemēram, astma, vai kas tāds? ja ir mazasinība, problēmas ar vairogdziederi, arī var dabūt atbrībojumu?
25.02.2013 22:39 |

Reitings 606
Reģ: 31.01.2013
Un neviena nesaka, ka tikai fiziskās salimšanas, bet ja cilvēkam ar psihi kautkas nav kārtībā,tad tur jau pavisam savādāk lietas darās,nevis tikai laiku pirms eksāmena pēkšņi kaut kas tāds atklājas un izdomā, ka vajag atbrīvojumu. sviests.
04.03.2013 21:39 |

10 gadi
Reitings 832
Reģ: 02.10.2010
Bet pēc aičas uzdotajiem jautājumiem skaidri var noprast, ka viņa tikai vēlas atbrīvoties no eksāmeniem, piemeklējot sev attaisnojošu slimību, nevis viņai ir slimība, kas tiešām traucētu nokārtot eksāmenu! un tā ir bezatbildīga rīcība. jo eksāmeni skolā ir sīkums.
04.03.2013 21:50 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
jā, piekrītu par šo konkrēto gadījumu.
mani komentāri bija, lai maksimāli izvairītos indukcijas metodes, proti, aiča vēlas atbrīvoties no eksāmeniem, tātad visi vēlas atbrīvoties no eksāmeniem, jo zinu gan te, cosmo, gan ārpusē ir daudzi skolēni, kuri slimo ar motivācijas trūkumu, neirozi, depresiju.
04.03.2013 21:59 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
slimo ar motivācijas trūkumu, neirozi, depresiju.

zili_rudzi, bet ar to slimo vai "slimo" puse vidusskolēnu un nereti tieši tie, kuri ir patiesi slimi sevi saņem rokās un dara kaut vai to minimumu. Kā lai nosaka, kurš patiesi slimo un kurš izliekas?
04.03.2013 22:07 |

Reitings 4183
ance, protams, ka grūti nodalīt, bet tam ir domāti skolas psihologi, skolotāji (brīnos par to, kādi, it kā pedagoģisko izglītību ieguvuši skolotāji strādā skolās), lai spētu izvērtēt katru gadījumu. diemžēl tie, kuriem tiešām būtu nepieciešama saudzīgāka attieksme un prasības, netiek pamanīti, jo vienkārši skolās pastāv tieši tāds pats uzskats, kā šeit, un nekas neatliek, kā vienkārši pielāgoties.
katrā gadījumā pārkāpt sev pāri, cīnīties ir pozitīvi, ja skolēns kaut ko no tā visa gūst, bet ir gadījumi, kad zaudējums ir lielāks, nekā guvums, t.i., sākot ar mazvērtības kompleksiem un beidzot ar ielaistām garīgām kaitēm.
04.03.2013 22:16 |

Reitings 3755
skolās pastāv tieši tāds pats uzskats, kā šeit, un nekas neatliek, kā vienkārši pielāgoties.

Tāds uzskats arī dzīvē pastāv. Neviens neauklēsies ar darbinieku, kam ir "motivācijas trūkums" atnākt uz darbu vai "neiroze" stresa dēļ. Diemžēl. Tāpēc skola kāreiz ir tā vieta, kur tas vēl izpaužas vismazāk. Un esmu bieži sastapusies ar tiem, kuri ir "izvērtēti" un viņiem tiek piemērota šī "maigā" attieksme (protams, tie ir cilvēki no privātkolām) un tādiem vienkārši reizēm gribas teikt - get your shit together. Vienkārši nelietderīgi cilvēki, paveicas, ja viņiem vecāki ir bagāti. Tā kā tās atlaides arī nav ārstēšana. Bet daži jāārstē būtu, tam es piekrītu, taču tas jādara tāpēc, lai nebūtu jāprasa atbrīvojums no eksāmeniem. Es vispār neuzskatu, ka kādam tādu vajadzētu pieķīrt, izņemot traumu un tamlīdzīgos gadījumos - atbrīvojumu no sporta ieskaites (un tā ir ieskaite, ne eksāmens).
04.03.2013 22:25 |

Reitings 448
Reģ: 25.01.2013
Pilnīgi piekrītu zili_rudzi . Tikko kaut kur lasīju ka visās paaudzēs ir tas un tas un visi ir nokartojuši un tā. Ir tūkstošiem lietu kas atšķir mūsdienas no senākiem laikiem, tāpēc tas nav nekāds arguments. Otrkārt - vidusskolās ir milzīgs skaits skolēnu, kuriem ir vidējs IQ, bet ir mācību grūtības (kas ir SMADZENU DAĻU nepietiekama darbība nevis slinkums) - tautā saucamais ''gudrs, bet slinks'' variants. Bez individualizētas pieejas bērns/jaunietis NEVAR apgūt vielu, neskatoties uz to ka teorētiski uz to būtu spējīgs. Ļoti bieži arī depresija, motivācijas trūkums, panikas lēkmes, utt. kas ir reālas saslimšanas, kas traucē mācīties nevis ''slinkums''. Gana daudzos gadījumos tas var būt arī slinkums, bet arvien biežāk šīm mācību grūtībām ir reāls pamats. Par autori gan neko nezinu.. Un tām, kuras teica, ka dzīvē ir daudz svarīgākas lietas, eksāmeni ir ''sūds'', utt. - tagad, kad viss aiz muguras, tā var šķist, protams. Bet tad, kad eksāmeni nāca virsū, jums arī tā sķita? Pēc tā ko atceros no savas pieredzes un kas dzirdēts no radiniekiem un draugiem - 12.klasē liekas, ka eksāmeni ir vissarežgītāka lieta, kas vispār ir iespējama, tad vēlāk augskola liekas grūtākā lieta, tad darbs.. Mēs augam līdzi saviem sasniegumiem, tāpēc ir tikai normāli, ka eksāmeni 12.klases audzēknim liekās vairāk nekā vienkārši biedējoši. Piedodiet par palagu :D
04.03.2013 22:30 |

Reitings 4183
ance, varbūt vienkārši neesmu spējīga objektīvi uz šo skatīties, jo man skola kā sistēma, nekad nav izraisījusi jebkādas pozitīvas emocijas. būtībā vieta, kur iemācīt paklausību un sadalīt baltajās, melnajās apkaklītēs, tāpēc savā ideālajā iedomu pasaulē esmu par to, lai katram būtu nodrošināta individuāla pieeja un lai mazāk būtu jādzird "ja visi var, kāpēc tu nevari". :)
04.03.2013 22:32 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Jūs te runājiet par vienu,bet diskusijas autore nespēj izlemt kādu slimību sev ''piešūt'',kam nav pilnīgi nekāda sakara.Un tak skaidrs,ka meitene iet 9.klasē.
04.03.2013 22:35 |

Reitings 4183
sievietes ;D
04.03.2013 22:38 |

Reitings 3755
zili_rudzi, nu, man atkal viss tas process likās easy game, jo ātri atradu savu nišu un nebija priekšmetu, kas man nepadevās, tāpēc varbūt ir grūti iejusties. Skolā jutos ļoti labi un justos joprojām, man šķiet. Labprāt strādātu skolā.
Vienīgiais, ko varu teikt - individuāla pieeja nebūs Latvijas skolās tuvākajos gados un gadu desmitos. Arī citās valstīs tādas nav. Bet cilvēki taču dzīvo. Un arī Tu, manuprāt, esi izaugusi par foršu, gudru un sakarīgu cilvēku, tā kā kaut ko jau skolās tomēr dara pareizi. :)
Vienkārši, nu, tā ir dabīgā atlase. Arī dabā, pie zvēriem, vājākie atkrīt un agri vai vēlu iet bojā. Tāpat skolā un vēlāk "īstajā" dzīvē.
04.03.2013 22:38 |

Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
Var atbrīvojumu dabūt ja esi stāvoklī, pamatskolas beigās klasesbiedrene bija stāvoklī un viņu atbrīvoja no eksāmeniem, bet nu atzīmes tāpat bija labas viņai.
Tām vainām jābūt gana nopietnām, lai tevi atbrīvotu, man liekas, ka šī lieta ir diezgan saullaicīgi jākārto nevis pirms pašiem eksāmeniem, kā šobrīd.

Man jau liekas, ka tev jāsaņemās un jāliek eksāmeni, nu ja nenoliksi neko, nākošajā pavasarī varēsi pārlikt šo eksāmenu , kurā izkriti.
Ja , problēma ir tajā, ka negribi likt, atzīmes ir sliktas vai aptuveni tā. Sapurinies un būs ok.
Nav jau tik traki.
04.03.2013 22:47 |

Reitings 606
Tie tūkstoš iemesli, kas atšķir mūsdienas, rodas tieši dēļ cilvēku degradēšanās.
Dēļ mūsdienu izlaistās un slinkās tautas, kas ir aizsākums visām pārējām problēmām, gan slimībām, neveseliem bērniem un nekompetentiem pedagogiem u.t.t.

Un runājot par individuālo pieeju, to vajadzētu izkopt, bet nav ne vēlmes ne pietiekama atalgojuma pedagogiem.
Vienmēr ir bijuši tādi bērni, kā tu te stāsti, un tas nav mainījis to, ka visi sliktāk vai labāk izgājuši cauri tam visam.

Un + arī tas, ka Agrāk vienkārši cilvēki nepētija šos iemeslus un nepievērsa tam uzmanību. Nemeklēja attaisnojumus un viss bija daudz maz kārtībā. Bet tagad pētot un tirzājot visi ir kļuvuši par šaumīgi nabadziņi un norakstāmi domāt nespējīgi.
04.03.2013 22:55 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Man eksāmeni saistās ar nepamatotu stresu, kuru radīja pasniedzēji. Atceros, kā mūs visus jau laicīgi sāka iebiedēt ar eksāmenu bubuli un to, ka dzīve ir norakstīta, ja tas nav nolikts. Šaubos vai mūsu skolās kādreiz ieviesīs kaut ko attālināti līdzīgu individuālai pieejai, tomēr būtu patīkami, ja skolēna vietā pasniedzēji redzētu cilvēku.

Par doto situāciju - es nezinu, iespējams autorei tiešām ir bailes no eksāmeniem vai arī ir vienkāršs slinkums. Vienīgi ir skaidrs, ka par attiecīgu naudas summu visi jautājumi ir nokārtojami, bet diez vai tā ir pareizākā izvēle.
04.03.2013 22:56 |

Reitings 448
Nejau tā ka VISI vienmēr tam ir labāk vai sliktāk izgājuši cauri - daudzi ir izkrituši eksāmenos, daudzi nav pabeiguši pamatskolu un vidusskolu. Nestrīdos, ka savā ziņā cilvēki degradējas (bet noteikti ne ''tauta'' kā tu te mini, bet gan cilvēki kopumā). Katra nākamā paaudze dzimst arvien neveselīgāka (lielos vilcienos skatoties), utt. bet kāda jēga ir to pieminēt? tas no sērijas ''kad mēs augām, tā nebija''. Nu nebija. tagad ir. Un ir jāstrādā ar to, kas ir tagad, nevis jādomā, ka kādreiz, redz, bija tā un tā.
04.03.2013 23:04 |

Reitings 606
Nu nevajg tagad meklēt pie kā piekasīties, visi nebija tā gluži domāts,nevietā lietoju,ja palasītu citus manus komentārus, saprastu,ka neuzskatu ka tiešām visi kā viens un ar tauta nedomāju, kā latviešu tauta, bet vienkārši sarunvalodā izspļāvu vārda vietā cilvēki.

Kā jau teicu, ka tas ir tieši tāpēc, ka parādās aizvien vairāk un vairāk šādu slinko, bezatbildīgo cilvēku, tāpēc rodas nevarīgie, neveselīgāki u.t.t. bērni.
Mūsdienās ir lielāka problēma ar slinkajiem negribētājiem nekā slimotājiem un tie paši slimotāji ir to slinko rezultāts.
Un neuzkstu, ka vidusskolas eksāmeni ir tik grūti vai neiespējami,lai skolēns tos nevarētu nokārtot, ja ir kaut ko skolas gadu laikā mācījies. Ja arī nav bijis motivācijas, nav tā, ka neko neiemācās un neko nesaprot. ja tā tad līdz eksāmeniem nemaz netiktu.
04.03.2013 23:52 |

Reitings 448
Es godīgi sakot nepārlasīju visas lapas, tāpēc nezinu, ar kādu domu rakstīji pirms tam - man nebija nolūka vienkārši piekasīties vārdiem, tiešām :) Protams, piekrītu daudz kam, ko tu saki (īpaši par to, ka ja nav motivācijas, tāpat kaut ko iemācās - jā, kaut kas galvā paliek bezšaubām, bet nevienmēr pietiekoši, lai nokārtotu attiecīgo priekšmetu a motivācijas piemācīties kaut ko klāt nav), bet vēlreiz gribu uzsvērt domu, ka mūsdienās arvien biežāk sliktām atzīmēm un grūtībām mācības pamatā ir kaut kas no viegliem organiskiem traucējumiem un saslimšanām, ne tikai no slinkuma.
05.03.2013 00:17 |

Reitings 51
Reģ: 11.06.2012
Arī es 9. klasē neliku eksāmenus, un ne ar ko neesmu sliktāka.
Ir man veselības problēmas, tajā brīdī dabūju zīmi, bet nekāda jau eksāmenu ietekmējoša slimība man nebija. Un? Tā ir tikai 9. klase, paliku tajā pašā skolā, eksāmenu laiku izmantoju veselības uzlabošanai.
Protams, arī 12. kl. varēju dabūt atbrīvojumu, bet tad ir savādāk, pretendēju tomēr uz citu skolu, budžetu utt..
Nesaskatu tur neko šausmīgu, ka kāds neliek 9.klases eksāmenus, ja viņam ir veselības problēmas, tas, ka tās problēmas izdomā, lai dabūtu atbrīvojumu, tas jau ir kas cits..
05.03.2013 00:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits