Par Kažokzvēru aizsardzību!

Reitings 335
Reģ: 29.01.2009
Labvakar, meitenes!
Varbūt kāda no Jums šovakar skatījās Nekā Personīga un redzēja sižetu par kažokzvēru audzēšanas situāciju Latvijā.
Ja nē,tad jau populārākajos ziņu portālos varat par to izlasīt,piem:
http://www.apollo.lv/zinas/zveru-audzetavas-uzfilmetais-soke/555419

Lūdzu,palīdziet izbeigt nežēlību pret dzīvniekiem un parakstiet iniciatīvu par kažokzvēru audzēšanas aizliegšanu Latvijā!
http://manabalss.lv/par-kazokzveru-audzesanas-izbeigsanu-latvija/show

Paldies :)
24.02.2013 20:41 |

Reitings 198
Reģ: 14.03.2011
Es neparakstīšos.
Tas ir officiāls bizness. Ja būtu jāparakstās par kkādu pagrīdes biznesu, tad es būtu par, bet ne šoreiz.
Tik pat labi taisam ciet visas z/s,kur audzē visus citus lopiņus pārtikai utt.
25.02.2013 16:14 |

10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
Nē, nu šodien es vienkārši smejos, lasot šo diskusiju... Smejos par dažu meiteņu stulbumu! Salīdzināt dārzeni ar dzīvnieku?! Mazāk filozofēt vajag. Žēl, ka vecāki nav ieaudzinājuši līdzcietību daudzās no jums. Visur vīd tikai aplami argumenti, bizness utt..
Nu tiešām - ja nav, ko teikt, tad stāvi klusu! Nav ko bārstīt savas domu pērles, kas tāpat ir greizākas par greizu.
Dusmu uzsita šī diskusija! Nedomāju, ka tās, kuras te iepriekš taisījās tik gudras, patiesībā ir pilnīgas, atvainojos, kazas. Piedodiet, bet man tiešām kaitina tas, ka obligāti visu un vienmēr vajag censties oponēt, vispār nezinot, par ko ir runa.
25.02.2013 16:38 |

Reitings 131
Reģ: 11.10.2012
Tas ir officiāls bizness. Ja būtu jāparakstās par kkādu pagrīdes biznesu, tad es būtu par, bet ne šoreiz.

Mdā... tu būtu gatava parakstīties par to, lai tas nebūtu oficiāls bizness tikai tad, ja tas nebūtu oficiāls bizness? Kāda jēga tad būtu par to parakstīties?

Šī foruma pērles nebeidz mani pārsteigt...
25.02.2013 16:45 |

Reitings 198
Sceptid, es nēatbalstu tos,kuri dara to neoficiāli tāpēc,ka tieši tās audzētavas netiek kontolētas un dzīvošanas apstākļi ir ārpus normām. Oficiālas audzētvās ir optimāli dzīvošanas apstākļi + viņi taču nav ieintresēti skādēt savam biznesam. Protams, saslimšanas gadījumā piekrītu tam,ka dzīvnieks ir jāiemidzina uzreiz, nevis jāliek viņam mocīties!

Man ir jautājums visām,kuras te baigi cepas par to,lai šis viss tiktu apturēts!
Jūs tikai izlasat kkādu rakstu vai noskatāties video un jūtat sevī taisnības cīnītājas? Vai arī esat lietas kurā kas un kā? Esat aizgājušas uz tām audzētavām un paskatijušās kā tur īsti ir? Tas,ka ir tādi izolātora gadījumi ir tikai loģiski, bet nejau viņi visi tur tā dzīvo..
Tik pat labi visus cilvēkus indvalīdus un "dārzenīšus" arī midzinam un miers!
25.02.2013 17:40 |

Reitings 131
Sceptid, es nēatbalstu tos,kuri dara to neoficiāli

Un kāda tad būtu iniciatīva, par ko tu būtu gatava parakstīties? "Padarīsim neoficiālās audzētas vēlreiz par neoficiālajām!"?

Oficiālas audzētvās ir optimāli dzīvošanas apstākļi + viņi taču nav ieintresēti skādēt savam biznesam.

Nē, nav optimāli dzīvošanas apstākļi. Dzīvniekiem ir atņemta brīvība, viņi ir sabāzti krātiņos, viņi nevar realizēt savas pamatvajadzības un viņi tiek sistemātiski nogalināti, un viss šis kaitējums tiek radīts bez nekāda nopietna iemesla. Neviens kažokādu lietotājs vai biznesmenis neatbalstītu šādu kaitējumu, ja tas skartu viņu pašu pat tad, ja ar to varētu nopelnīt vai dabūt kādu apģērbu gabalu, kam ir arī citas alternatīvas. Tātad te ir runa vienkārši par netaisnīgu izturēšanos.

Vispār arī izplatītajā video rullītī ir gana saprotami izklāstīta pamatproblēma - http://www.youtube.com/watch?v=WzyYJ66HAIE
25.02.2013 17:58 |

Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
Veids, kaa nogalina dzivniekus:

ūdeles nosmacē gāzes kamerā, bet lapsas nosit ar strāvu, ievietojot vienu vada galu dzīvnieka mutē, bet otru — anālajā atverē.

super, ne?

Turpinam parakstit: http://manabalss.lv/par-kazokzveru-audzesanas-izbeigsanu-latvija/show
25.02.2013 20:04 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
sceptid - kopš kura laika bērni nav cilvēki?
Kā zināms, tad bērniem gaļa uzturā ir obligāta, par pieaugušajiem jau ir cita runa.
25.02.2013 20:23 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Šausmas!Man šāda domāšana(gaļu neēst,jo tad vairs neaudzēs cūciņas un nekaus,pret eksperimentiem ar dzīvniekiem,pret kažokzvēru audzēšanu un tiri piri)bija,kad man bija kādi gadi 15!Tak ejat kaut kur kaut ko mācīties!Man šoreiz tiešām ir prieks,ka valsts savos iedzīvotājos klausīties nemēdz.Var cepties cik grib,neviens neaizliegs kažokzvēru fermas,tas būtut as pats,kas ailziegt cept maizi.Tādas leitas ir pašsaprotamas un tām ir jābūt.
Un vispār nav nekā jēlāka kā bļaušana pret tām fermām tai pašā laikā štopējot iekšā beigtu dzīvnieku miesu,tadējādi atbalstos dzīvnieku slepkavību.Sanāk tāda slepkavība pēc pasūtījuma.
25.02.2013 20:35 |

Reitings 198
Tad skrienam visi uz audzētavām un atbrīvojam dzīvniekus,lai aug brīvībā? Tā būtu labāk? :D
Ja tu tā cepies par šiem zvēriem, kpc necīnies par govīm, cūkām vai šinšilām? Viņas tas arī dzīvo ierobežotā teritorijā!
25.02.2013 20:35 |

Reitings 335
Selene
Kā zināms, tad bērniem gaļa uzturā ir obligāta, par pieaugušajiem jau ir cita runa.

Muļķības! Gaļa nekurā vecumā nav obligāta! Mierīgi var iztikt bez tās,tikai jāzin pareizs uzturs.
25.02.2013 20:38 |

Reitings 1997
Kāmji,žurkas un jūras cūkas arī sēž būros-tā nebūt nav viņu piemērotākā vide.Un vistas vispār viena otrai uz galvas dir*,cūkas nodarbojas ar kanibālismu un govis aplokos ir piesietas tā,ka nevar pat līdz galam pacelt galvu.
25.02.2013 20:39 |

Reitings 335
Harmony Tieši tā arī ir un tas nav normāli!
25.02.2013 20:41 |

Reitings 1997
forestkid es gandrīz pie dieviem aizgāju ar šo "jāzin pareizs uzturs".Cītīgi sekoju līdzi tam,ko es ēdu vai tur būs tas vai šitas līdz vienā jaukā dienā uz līdzenas vietas noģību.Un izrādījās,ka hemoglobīns ir stiiiiipri zem normas,ārsts brīnījās kā es savām kājām vispār līdz viņam atnācu.Analīzes ņemot neko pat nepaspēja īsti paņemt,kad es jau biju uz robežas,lai izslēgtos.Nu jā un paldies manam bērnības idiotismam,es ar savu veģetārismu vien divu gadu laikā esmu sačakarējusi sev veselību.Jau pusotru gadu ēdu gaļu un vēl aiz vien nevaru tikt uz kājām.
25.02.2013 20:43 |

Reitings 131
Selene
Kā zināms, tad bērniem gaļa uzturā ir obligāta

Speciālisti gan uzskata pretēji: "Well-planned vegetarian diets are appropriate for individuals during all stages of the life cycle, including pregnancy, lactation, infancy, childhood, and adolescence, and for athletes" http://www.eatright.org/About/Content.aspx?id=8357

Harmony, vai tev ir minams arī kāds pamatojums, kas tavu šī brīža pozīciju padara par saprātīgu?

Kola
Tad skrienam visi uz audzētavām un atbrīvojam dzīvniekus,lai aug brīvībā? Tā būtu labāk?

Te ir sekojoša loģikas kļūda: http://en.wikipedia.org/wiki/False_dilemma

Ja tu tā cepies par šiem zvēriem, kpc necīnies par govīm, cūkām vai šinšilām? Viņas tas arī dzīvo ierobežotā teritorijā!

Arī šeit ir loģikas kļūda: http://en.wikipedia.org/wiki/Loaded_question
25.02.2013 20:44 |

Reitings 198
forestkid,esi pilsētas bērns?
25.02.2013 20:45 |

Reitings 131
Harmony

Hemoglobīns mēdz būt zem normas gan dzīvniekēdājiem, gan arī pārējiem. Ja tā ir, tad jāmeklē konkrēts cēlonis, trūksts dzelzs, b12 vai b6 vai kāds cits iemesls, kurš atbilstoši jārisina, nepieciešamības gadījumā lietojot uztura bagātinātājus, nevis vainojot dzīvnieku neēšanu.
25.02.2013 20:46 |

Reitings 335
Harmony Nu tur jau tā lieta,ka ir jāpiedomā pie tā,lai nekā netrūktu organismā.
Man ir no ļoti daudz kā alerģijas un faktiski sanāk,ka man visvieglāk būtu vnk ēst gaļu,taču es to nedaru! Un esmu vesela tā pat! ;)
25.02.2013 20:48 |

Reitings 335
Kola Gan,gan. Bērnībā pusi laika dzīvoju laukos,pusi Rīgā. Un jā, es bērnība,protams,ka ēdu gaļu un visu pārējo,jo mani vecāki nav veģetārieši. Taču mani bērni noteikti būs vegāni(līdz laikam,kad paši varēs izvēlēties,kas viņiem ir labāk).
25.02.2013 20:50 |

Reitings 7497
offtopic :

forestkid, ar ko baro zīdaiņus-vegānus?? pienu taču nevar, maisījumus arī nē. tikai ar auzu pārslu tumi kaut kādu kā psrs laikos?
25.02.2013 20:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits