Par Kažokzvēru aizsardzību!

Reitings 335
Reģ: 29.01.2009
Labvakar, meitenes!
Varbūt kāda no Jums šovakar skatījās Nekā Personīga un redzēja sižetu par kažokzvēru audzēšanas situāciju Latvijā.
Ja nē,tad jau populārākajos ziņu portālos varat par to izlasīt,piem:
http://www.apollo.lv/zinas/zveru-audzetavas-uzfilmetais-soke/555419

Lūdzu,palīdziet izbeigt nežēlību pret dzīvniekiem un parakstiet iniciatīvu par kažokzvēru audzēšanas aizliegšanu Latvijā!
http://manabalss.lv/par-kazokzveru-audzesanas-izbeigsanu-latvija/show

Paldies :)
24.02.2013 20:41 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
koshlene - vai tev nešķiet, ka tomēr salīdzini īsti nesalīdzināmas lietas?Nē nu skaidrs, ka cilvēks jau teikt jeb ko, lai tikai pavilktu segu uz savu pusi, gan es, gan tu, bet tomēr šķiet tā mazliet savādi salīdzināt zīdītāju ar burkānu

Nē, nešķiet. Ja augi nebūtu dzīvi, tie nespētu augt. Tas, ka neviens neņem burkānu gultā pa nakti un neglauda viņu, skatoties TV, jau ir cits jautājums.
25.02.2013 11:34 |

Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
Varbut dazhas tomer pienjem burkanu gultaa bedigos laikos?:D
25.02.2013 11:38 |

Reitings 9
Reģ: 09.02.2013
Kas slikts, ka pasaulē ir cilvēki, kuriem rūp dzīvnieku liktenis? Kapēc ir šāds negatīvisms? Vai tad tas dzīvnieku aizstāvis rauj jums no rokām gaļas gabalu sākot skalot smadzenes, ka ēst gaļu ir briesmīgi, jo tā ir iegūta nogalinot? Nē. Šeit runa ir par KAŽOKĀDĀM. Kādi zāles stiebri, burkāni un utis? Vienkārši komiski. Nevajag, taču ieslīgt šādās galējībās un tik drausmīgi ar visu pārspīlēt. Par ko vispār ir šī savstarpējā cīņa? Gribi paraksties, negribi neparaksties. Tik vienkārši, iztiekot bez kaut kādiem personīgajiem apvainojumiem "divkose, liekule, māte terēze" utt.
25.02.2013 11:46 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Nelasīju visas 18 lapas ar komentāriem... cik saprotu sižets nav patīkam un lielākā daļa meiteņu te ir PRET kažokiem utt...

Tad kāpēc man citās diskusijās nākas lasīt, ka šīs pašas meitenes isaka pirkt dabīgās ādas kurpes, jo labākas kāju ādai un ilgāk kalpos... kāpēc iesaka pirkt dabīgās ādas somas, jo tās taču kvalitatīvākas un kalpos ilgāk utt??????

Vai tiešām tai ādai jābūt ar spalvām, lai jūs par to aizdomātos??
25.02.2013 11:52 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Roxy - tā ir divkosība, ko liegites, bet arī es minēju - kažokiem nogalina un audzē atsevišķi, apavi, somas - tā ir tā āda, kas paliek no tā, ko apēdam. ;)
25.02.2013 11:54 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
nelasīju komentārus, bet kopumā es tur nesaskatu neko tāāāādu! tā ir atsevišķa nozare ar milzīgu pieprasījumu un tādu pat nodrošinājumu. un tas vienmēr pastāvēs. Peta un citi cīnīties cik uziet, nedomāju, ka kāds kaut ko aizliegs. Ar limitēšanu tikai tiks iznīcināti vērtīgi eksporta produkti un uzņemumi, kas nodrošina šīs luksus preces.
un, jā, man mammai pieder šinšillu ferma šim pašam nolūkam. realitātē - pret zvēriem attiecas ļooti labi, nepārtraukti tiek izgatavoti aparāti, kas pakļauj dzīvnieciņus pēc iespējas mazākām sāpēm utt. un, protams, vienmēr būs procents zvēru, kas būs slimi, nespējīgi pilnvērtīgi dzīvot un tml.
25.02.2013 12:04 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
_paris

Mjā, bet kāda starpība vai nogalina lai mēs apēstu vai nogalina, lai uztaisītu kažoku.. nogalina tāpat, kāda starpība kāds ir mērķis... tam dzīvniekam stipri vienalga, ko ar viņu pēc nāves dara... :(
25.02.2013 12:05 |

Reitings 1846
Shausmigi, Renee es laikam nespetu nekad ar tadu domu samierinaties un ar vecakiem vispar nerunatu
25.02.2013 12:06 |

Reitings 335
Meitenes,komentāri par salātlapām šeit tiešām ir lieki-pirmkārt,tas ir ne pa tēmu un otrkārt tas vienmēr ir top arguments cilvēkiem,kas neizprot vegānismu. Ja jūs kaut ko nesaprotat tad varbūt vajadzētu bišķīt painteresēties nevis runāt muļķības.
25.02.2013 12:09 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
grrr, jā, nenormālais ārprāts, atteikšos no vecākiem, jo viņiem ir bizness, kurā es neesmu pat iesaistīta tikai tādēļ, ka tam jābūt nosodāmi.
katram sava izvēle un principi. man, piemēram, ir tiešām vienalga. es neskatos kaut kādus vardarbīgos klipus par šīm tēmām un savā galvā neizgudroju sazin ko. ķīnā, piemēram, ādas novelk dzīviem jenotiem. es tagad ar savu parakstu kaut ko mainīšu?
25.02.2013 12:13 |

Reitings 335
Lietas mainās pateicoties cilvēkiem,kas ir gatavi mainīties paši ;)
25.02.2013 12:19 |

Reitings 1170
Reģ: 05.09.2012
šī tēma ir bezgalīga
piekritīšu Roxy, ka laikam lielākā daļa neaizdomājas,ka arī Jūsu ādas somiņas ir no ĀDAS, ka jūsu ādas kurpītes ir no ĀDAS.
tad ko Jūs pērciet ādas apavus?
nepērciet ,bet tikai nečīkstiet ,ka ādas imitācija nav kvalitatīva, žēl par to maksāt utt.

man ir divi dzīvnieki ģimenē,kurus ļoti mīlu, arī tuvajiem cilvēkiem ir dzīvnieki ,kurus ļoti mīlu. es mēdzu ziedot labdarībai, patversmēm utml. neēdu nekādus suņus utt.
bet nu tas ir bizness, kažokādas silda, to pat varētu pieskaitīt pie barības ķēdes.
dzīvnieki ir tam,lai palīdzētu cilvēkiem.
un ja mēs sāksim taisīt histērijas par visu,tad ēdīsim tikai maizi, nepļausim labības lauku,lai nenomirst kāda skudriņa un staigāsim tikai linu drēbītēs.

man ir kažoks, kažokādas vestes un ādas zābaki ,bet es uz to visu skatos kā uz izstrādājumiem un nedomāju tālāk.
jo ja mēs šādi trakosim par visu,kas notiek pasaulē, tad jau labāk būs nošauties.

un nevienā brīdī es nesaku,ka man video likās patīkams,nē,es novērsos. es to neatbalstu.. bet nekritīsim galējībās.
25.02.2013 12:22 |

Reitings 131
Reģ: 11.10.2012
koshlene
Nē, nešķiet. Ja augi nebūtu dzīvi, tie nespētu augt. Tas, ka neviens neņem burkānu gultā pa nakti un neglauda viņu, skatoties TV, jau ir cits jautājums.

Tīri intereses pēc radās jautājums, ko tu darītu ja vienlaicīgi redzētu, ka kāds uz ielas dur kaķim acis un vēl kāds cits pļauj zāli?
Mierīgi paiet garām, jo no morālās puses nav taču atšķirības - pļaut zāli vai durt kaķim acis?

Jautāju patiešām tīri intereses pēc, jo skaidrs, ka nav iespējama sakarīga diskusija ir tik retardētu personāžu, kurš neapjēdz, ka
1) nav būtisks vienkārši dzīvības fakts (augi patiešām arī ir dzīvi), bet gan apziņas un interešu esamība;
2) dzīvniekiem piemīt apziņa un intereses, par ko liecina gan dažādi neroloģiski fakti (smadzeņu esamība un notiekti smadzeņu centri), gan arī viņu uzvedību, un par to pastāv arī zinātnieku konsensuss. Sīkāk lasi: Cambridge_Declaration_on_Consciousness
3) nav nekādu liecību, ka augiem būtu apziņa un intereses, augiem nav smadzeņu vai citu orgānu, kas to nodrošinātu, zinātnieki noliedz šādu iespēju. Šādas idejas izvirza vai nu galvu saspieduši ezoteriķi vai arī cilvēki, kuri neveiksmīgi cenšas racionalizēt savu amorālo rīcību pret dzīvniekiem.
25.02.2013 12:27 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Paldies Nazi. Turamies.
. protams, vienmēr būs procents zvēru, kas būs slimi, nespējīgi pilnvērtīgi dzīvot un

Tieši tā. Vakardienas raidījumā rādīja ne vairāk 10 slimus zvērus uz kopējā fona pieļauju 500 zvēri ir kā minimums tas ir ļoti mazs cipars. Turklāt šie slimie zvēri bija izolēti no pārējiem.
25.02.2013 12:27 |

Reitings 1170
Reģ: 05.09.2012
jūs te runājat tā it kā slimotu TIKAI zvēri,ko izmanto kažokādu audzēšanai.
taču slimo visi zvēri.
25.02.2013 12:30 |

Reitings 1846
Taas kuras saka, ka tas nekas lai apskataas jelumus uz dzivnieku muguraam un minutee 2:44 kaa dzivniecinji skraida pa sprostu kustibaa, ka tiks araa!

Vinji ari ir grib dzivot un nav pelnijushi tadas mokas
25.02.2013 12:31 |

Reitings 335
Anna Kareņina Bet vai tas ir normāli neārstēt šos slimos dzīvniekus?
25.02.2013 12:31 |

Reitings 1846
25.02.2013 12:34 |

Reitings 131
Reģ: 11.10.2012
Anna Kareņina
jo ja mēs šādi trakosim par visu,kas notiek pasaulē, tad jau labāk būs nošauties.
Skaisti centies racionalizēt, bet izdari vairākas kļūdas. Ja kaitējumu nevar novērst pilnībā, tad tas nenozīmē, ka tāpēc ir attaisnojums kaitēt bez nopietnas vajadzības un darīt to mērķtiecīgi.

un nevienā brīdī es nesaku,ka man video likās patīkams,nē,es novērsos. es to neatbalstu.. bet nekritīsim galējībās.

Kas tev liek domāt, ka kaitēšana citām būtnēm savu ērtību (nevis neizbēgamas nepieciešamības) nav galējība?
25.02.2013 12:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits