Par Kažokzvēru aizsardzību!

Reitings 335
Reģ: 29.01.2009
Labvakar, meitenes!
Varbūt kāda no Jums šovakar skatījās Nekā Personīga un redzēja sižetu par kažokzvēru audzēšanas situāciju Latvijā.
Ja nē,tad jau populārākajos ziņu portālos varat par to izlasīt,piem:
http://www.apollo.lv/zinas/zveru-audzetavas-uzfilmetais-soke/555419

Lūdzu,palīdziet izbeigt nežēlību pret dzīvniekiem un parakstiet iniciatīvu par kažokzvēru audzēšanas aizliegšanu Latvijā!
http://manabalss.lv/par-kazokzveru-audzesanas-izbeigsanu-latvija/show

Paldies :)
24.02.2013 20:41 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Kāda jēga no tā, ka Latvijā aizliegs audzēt kažokzvērus? Kam vajadzēs - tie aizbrauks uz kaimiņzemi un iepirks tur kažokus. Tāds pats bizness sāks dubultā uzplaukt citās valstīs.

Ar aizliegšanu neko nepanāksiet. Ja vien tādi paši pūliņi tiktu pielikti pie tā, lai reāli informētu cilvēkus un, iespējams, mainītu viņu domāšanu attiecībā uz šo tēmu, tad tam visticamāk būtu rezultāti. Kad nebūs pieprasījuma pēc kažokiem - nebūs ari piedāvājuma.
25.02.2013 01:16 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ja nemaak normaali audzeet bez mociishanas, tad lai neaudzee! Citaam valstiim tas buus kaa piemeers, ka ir jaanodroshina normaali apstaaklji arii kazjokzveeriem.
25.02.2013 01:19 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
un tev nav jāsagrauj nozare, lai varētu riebties tas kā kažokādas tiek iegūtas.

Vai tad tas nav diskusijas mērķis - sagraut nozari? Vai tas nav šīs parakstu vākšanas mērķis? Labo mani, ja es kļūdos.

Un vsp cilvēki nepērk kažokus, lai atbalstītu ekonomiku.

Pasaki, lūdzu, ko cilvēki (ne atsevišķi indivīdi) pērk, lai atbalstītu ekonomiku? Neko. Pērk tāpēc, ka gribas vai vajag. Tad jau jebko var aizliegt. Cilvēks, kurš nepīpē nepirks cigaretes tikai tāpēc, lai pārdevējai būtu lielāka alga, bet būs 20 citi atkarīgie, kas atnāks un nopirks.

Kažokādas man nepatīk vienkārši tāpēc, ka nepatīk. Nav manā gaumē. Līdz ar to jautājums par maniem uzskatiem kažokādu jautājumā atkrīt. Bet tas nenozīmē, ka man nevar būt uzskati par nozari kā tādu. Jā, runa nav par ekonimiku, bet gan par dzīviem cilvēkiem, kas stāv aiz skaitļiem. Kažokādu nozarē nodarbināti tik un tik cilvēki, no kuriem tik un tik likvidācijas gadījumā nevarēs ilgstoši atrast darbu. Līdz ar to tik un tik ieslīgs ātrajos kredītos, tik un tik kļūs par maznodrošinātajiem un tā tālāk. tikai cipari, vai ne? Un tīra ekonomika. Bet tas, kas slēpjas zem tiem cipariem, tas, kas ir aiz visas muldēšanas - tā ir dzīve, ko es ļoooti labi pazīstu. Un, jā, man nav pieņemami, ka cilvēks rīkojas bezatbildīgi, neizvērtējot savas rīcības sekas, neatrisinot problēmas, kas no tā rodas un vienkārši bezatbildīgi iznīcinot. Un, jā - no vienas fretkas nogalināšanas ir vairāk jēgas gan ekonomiski, gan cilvēciski tiem cilvēkiem aiz tiem skaitļiem, nekā no vienas audzētavas slēgšanas. Un jūs varet mani saukt par vienaldzīgu un amorālu, bet ar to tikai pierādīsiet, ka pašas tādas esiet, jo es atšķirībā no jums domāju ne tikai par sprediķi, bet arī par svētību, kā mana ome saka, kas arī ir tas pozitīvais galarezultāts, kurā cietēju nav un kuru jūs nespējat piedāvāt, jo "neesat biznesmenes" un tas "nav jūsu pienākums". Graut ir jūsu pienākums, bet radīt vietā nav? Un domāt par sekām ir amorāli?
25.02.2013 01:26 |

Reitings 131
Reģ: 11.10.2012
Ance
Ja runājam par cilvēkiem un ekonomiku, tad cilvēkiem IR iespējas atrast darbu citās nozarēs un cilvēkiem IR iespējas attīstīt kažokādu alternatīvu ražošanu, kur arī nodarbināt cilvēkus. Tā ka, ja vērtējam sekas, tad šāda zaudējumu no kažokādu likvidācijas nav.

Zaudējumi, kurus mērķtiecīgi rada cilvēki, ir tikai šobdrīd, kad nevajadzīgi tiek darīts pāri dzīvniekiem, turklāt šīs kaitējums ir nesalīdzināmi būtiskāks par tevis minēto "kaitējumu" cilvēkiem (kurš nemaz nedraud). Nepiekrīti tam? Kuru no kaitējumiem tu izvēlētos tu - piedzīvot neērtības, lai atrastu jaunu darbu, vai arī piedzīvot mokas visa mūža garumā un tikt noslaktētai, lai kāds varētu apmierināt savu slimīgo tieksmi apkrauties ar līķiem?

Kā arī jautājums, ko tu domā par narkobiznesu, cilvēktirdzniecību un tml. nozarēm. Tur arī ir daudzi cilvēki nodarbināti. Šīs nozares vajadzētu legalizēt, lai neapgrūtinātu nozares darboņu iespējas gūt peļņu?
25.02.2013 02:43 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Visu diskusiju nelasīju, bet piekrītu kristas teiktajam
Ja nemaak normaali audzeet bez mociishanas, tad lai neaudzee!

Esmu jau daudzās diskusijās izteikusi sau viedokli par to, ka man nešķiet briesmīga dzīvnieku nāve, bet gan tas, kādos apstākļos viņi tiek turēti un kādā veidā nogalināti. Ja kāds tā izturētos pret kādu suni vai kaķi tad tiktu uzskatīts par pēdējo sadistu.
Kažokādas (to nēsāšana) pašas par sevi man arī šķiet pretīgas, taču, ja to iegūšanā dzīvnieki nav tikuši pakļauti ciešanām (ne tikai fiziskām, bet arī emocionālām), tad to neuzskatu par tik lielu problēmu
25.02.2013 07:49 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Nelasīju visu diskusiju, bet varu padalīties. Man tas šķiet nenormāli pretīgi, vakar gandrīz apraudājos arī par savu divkosību - riju gaļu uz nebēdu un velku ādas apavus. Par apaviem mani tik vien kā mierina doma - tur izmanto tās ādas, kas paliek no ēdamajiem dzīvniekiem. Man ir sajūta, ka kļūšu par kaut kādu dzīvnieku aizstāvi ar laiku :D Nē nudien, man ir pretīgi no cilvēkiem, kas ar lepnumu velk tos līķus un sludina - neesmu nekāda zaļā(šis pat ir citāts no vienas sievietes, kas galvā uzstūmusi ūdeļcepuri ļoti lepna..pff..) Tādas ir manas domas ātrumā. Un ir žēl, ka cilvēki sev izdevīgos mirkļos saka - tā ir daba iekārtojusi, ka jāed gaļa, jānokauj, bet kad nav izdevīgi, tad lūk esam TIK augstas personas ar saprātu!
25.02.2013 09:38 |

Reitings 134
Reģ: 05.06.2012
Nelasīju visus komentārus,bet...
Man nav žēl parakstīties,bet ko tas mainīs?!
Aizklapēs ciet 1 rūpnīcu 1 valstī, attaisīs citu rūpnīcu citā valstī vai arī turpinās darboties kaut kur pagrīdē. 1cilvēku grupa/daļa nevar mainīt to,kas notiek pasaulē,jāmaina visas pasaules domāšana!
Par dzīvniekiem,jā,man žēl visus dzīvniekus un tā,bet ko tas maina,ja es ēdu gaļu,izmantoju citus resursus utt.Iespēju robežās glābju kādu dzīvību,bet ar to nepietiek,pat pie labākās gribas nevaru palīdzēt visiem...
Palasot dažus vegānu komentārus,nedaudz liekas dīvaini,cik šī cilvēku grupa aizstāv savu viedokli par aizliegumu pret dzīvniekiem,jo tos neēd...Bet Jūs arī ēdat dzīvas būtnes-augus,graudu izstrādājumus-tie arī kadreiz bija DZĪVI. Piemēram,salātu lapai bija jāaug,lai Jūs to āpēstu; tik pat labi,staigājat pa zemi,kur kāds zāles stiebrs aug un nomīdat to...Piemēru ir ļoti daudz. Nevajag ieslīgt galējībās...
25.02.2013 10:21 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Kāds sakars salātlapām un zāles stiebriem? Tavai salātlapai ir spēja just un dziņa dzīvot?
25.02.2013 10:25 |

Reitings 13796
Man šķiet, ka jāsāk ir ar sevi un nevajag aiziet tādās galējībās, ka salātlapa ir dzīva, man šķiet, ka šādi cilvēki attaisno sev - apmēram visu vai neko.
25.02.2013 10:28 |

Reitings 3755
Kāpēc nav (vai ir?) organizācijas, kuras cīnītos par utu tiesībām parazitēt cilvēku matos vai gliemezu tiesībām netikt samītiem? Vai tad tie nav dzīvnieki, kuriem ir dziņa dzīvot un tā tāl
ak?
25.02.2013 10:31 |

Reitings 3755
kuriem ir dziņa dzīvot un tā tāl
ak?

tā tālāk?

Just saying.
25.02.2013 10:32 |

Reitings 2295
Es ieteiktu katram sākt ar sevi un nepārmest citiem viņu izvēli. Jogas pirmais princips - nevardarbība ;)

Piemēram, es vairs neēdu gaļu un vairs nepērku ādas izstrādājumus. Tas jau ir mans pirmais ieguldījums. Bet nenosodu nevienu, kas to dara. Un pozitīvu attieksmi man apkārt kļūst arvien vairāk sekotāju nekā ar negatīvu ;)
25.02.2013 10:33 |

Reitings 202
Reģ: 31.01.2013
Es esmu par parakstīšanos !
Ievēroju, ka šeit strādā bara un savstarpējs pakaļā līšanas princips. Nez kāpēc :D dāmām, kuras iet uz Cosmo tusiņiem parasti ir viens viedoklis. Viena iebļāvās, ka ir par kažokādām un tādu dzīvnieku audzēšanas un pārējās (kuras ,cik var noprast pēc diskusijām, iet uz tiem tusiņiem) ar putām uz lūpām kliedz , ka arī ir pret.
Galvenais, minot pastulbus argumentus.
Manuprāt, visstulbākais arguments - ak vai, laukos ģimenes apgādnieks tētis zaudēs darbu...
Tad, lai tikai cilvēkiem būtu darbs, var darīt visādas nežēlīgas lietas ?
Tad var darīt jebko, lai tikai būtu darbs ?
Nav arī pareizi salīdzināt dzīvniekus, kurus audzē gaļas ieguvei un kažokādām. Gaļa ir pirmās nepieciešamības prece ( jā,jā sāks te tagad , ka gaļu var arī neēst... ), bet tos dzīvniekus audzē tikai, laiapmierinātu dāmu, kuras vēlas padižoties ar jaunu apkakli, kaprīzes.
25.02.2013 10:35 |

Reitings 13796
Mjaaa, salīdzināt apzinātu zīdītāju nogalināšanu ar uti, tur vajag idejas, nudien. Chanely - tu esi malacis. Tikai kā tev apavi ziemā turās, kas nav ādas?
25.02.2013 10:35 |

Reitings 7143
Paris, neādas zābaki, ja vien nav pirkti tirgū par 15 ls, nevalkājas nemaz sliktāk kā ādas zābaki. Protams, ja mērķis ir 5 gadus nēsāt vienu zābaku pāri, tad neādas zābaki šo vēlmi var arī nepiepildīt, bet kopumā - par apavu kvalitāti nesūdzos.
25.02.2013 10:38 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Ir zelta likums "kamēr būs pieprasījums, tikmēr būs piedāvājums" un neviena kampaņa to neapturēs.
Ļoti patika chanely komentārs, katram ir jāsāk ar sevi.

Reitings 7143
Es gan neesmu chanely, bet atļāvos atbildēt :)

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
kāda jēga palīdzēt ja nevari izglabt visus???

Man ljoti zhel,ka tev pastav tikai divas galejibas!
25.02.2013 10:39 |

Reitings 202
Reģ: 31.01.2013
Pretīgi ir redzēt uz ielas dāmas, kurām ap kaklu lapsa, bet klāt karājās vēl ķepas ar visiem nagiem. Kā līķis ap kaklu... pretīgi.
25.02.2013 10:39 |

Reitings 2295
Īstenībā ir ok. Ne tik aukstam laikam man ir mākslīgās ādas zābaki. Sniegotajam laikam - vaļenki. Slapjdraņķim - gumijnieki.
25.02.2013 10:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits