un tev nav jāsagrauj nozare, lai varētu riebties tas kā kažokādas tiek iegūtas.
Vai tad tas nav diskusijas mērķis - sagraut nozari? Vai tas nav šīs parakstu vākšanas mērķis? Labo mani, ja es kļūdos.
Un vsp cilvēki nepērk kažokus, lai atbalstītu ekonomiku.
Pasaki, lūdzu, ko cilvēki (ne atsevišķi indivīdi) pērk, lai atbalstītu ekonomiku? Neko. Pērk tāpēc, ka gribas vai vajag. Tad jau jebko var aizliegt. Cilvēks, kurš nepīpē nepirks cigaretes tikai tāpēc, lai pārdevējai būtu lielāka alga, bet būs 20 citi atkarīgie, kas atnāks un nopirks.
Kažokādas man nepatīk vienkārši tāpēc, ka nepatīk. Nav manā gaumē. Līdz ar to jautājums par maniem uzskatiem kažokādu jautājumā atkrīt. Bet tas nenozīmē, ka man nevar būt uzskati par nozari kā tādu. Jā, runa nav par ekonimiku, bet gan par dzīviem cilvēkiem, kas stāv aiz skaitļiem. Kažokādu nozarē nodarbināti tik un tik cilvēki, no kuriem tik un tik likvidācijas gadījumā nevarēs ilgstoši atrast darbu. Līdz ar to tik un tik ieslīgs ātrajos kredītos, tik un tik kļūs par maznodrošinātajiem un tā tālāk. tikai cipari, vai ne? Un tīra ekonomika. Bet tas, kas slēpjas zem tiem cipariem, tas, kas ir aiz visas muldēšanas - tā ir dzīve, ko es ļoooti labi pazīstu. Un, jā, man nav pieņemami, ka cilvēks rīkojas bezatbildīgi, neizvērtējot savas rīcības sekas, neatrisinot problēmas, kas no tā rodas un vienkārši bezatbildīgi iznīcinot. Un, jā - no vienas fretkas nogalināšanas ir vairāk jēgas gan ekonomiski, gan cilvēciski tiem cilvēkiem aiz tiem skaitļiem, nekā no vienas audzētavas slēgšanas. Un jūs varet mani saukt par vienaldzīgu un amorālu, bet ar to tikai pierādīsiet, ka pašas tādas esiet, jo es atšķirībā no jums domāju ne tikai par sprediķi, bet arī par svētību, kā mana ome saka, kas arī ir tas pozitīvais galarezultāts, kurā cietēju nav un kuru jūs nespējat piedāvāt, jo "neesat biznesmenes" un tas "nav jūsu pienākums". Graut ir jūsu pienākums, bet radīt vietā nav? Un domāt par sekām ir amorāli?