Dzīvokļa biedri

Reitings 9
Reģ: 24.02.2013
Esmu nonākusi tādā situācijā, kad pati vairs nesaprotu, vai uzvedos kā princese uz zirņa, vai arī manai neapmierinātībai ir reāls pamats. Tāpēc ļoti priecāšos par jebkādu pozitīvu vai negatīvu komentāru.

Īrēju istabu 4 istabu mājā, kopā esam 4 cilvēki. Es vienu no istabām īrēju kopā ar savu draugu, otrā istabā dzīvo meitene, trešajā puisis un ceturtā ir dzīvojamā istaba ar ēdamgaldu (virtuve ir ļoti maziņa), dīvāniem, tv.

Mana problēma īsumā ir: meitenei ir draugs, kurš uzvedas tā, it kā būtu te nevis viesis, bet pastāvīgs iedzīvotājs - viņš mēdza pat nesveicināties, līdz viena konflikta laikā to viņam pārmetām. Parasta vakara scenārijs ir: ierodas meitenes puisis, sāk gatavot ēdienu, tad viņi abi ēd viesistabā un skatās tv līdz vēlai naktij, tādējādi dzīvojamo istabu praktiski nekad nevaram izmantot. Es apsveru domu sūdzēties par to mājas saimniekam, ka reāli parakstījos uz 3 dzīvokļa biedriem, bet esmu tikusi pie 4, mājā jau tā ir šauri. Arī prakse nekad nebrīdināt par ciemiņa nākšanu man liekas nepieņemama, necieņas pilna. 6 mēneši ir pagājuši, bet nekad neesmu pat iepazīstināta ar viņu. Sakrājies liels rūgtums, bet iespēju runāt ar meiteni pašu es neredzu. Viņa kaut kā ļoti psiholoģiski pareizi prot runāt, katru reizi iestāstot man, ka tā ir mana problēma, mana vaina, ļoti provocē.

Jāpiebilst, ka esam dažādu tautību, varbūt tā ir normāla prakse balkānos - izbļaustīties un nākamajā dienā būt draugiem, bet es tā nespēju. Kopš bļaušanas negribu pat sveicināties. Viesis (viņas draugs) ir melnādainais ar ļoti asu temperamentu. Konfliktsituācijā viņš vispār neļāva izteikties, tikai bruka un bruka virsū tā, ka man bail pašai savā mājā būt.

Es pat īsti nezinu, vai drīkstu pieprasīt, ka viņš, piemēram, neizmanto virtuvi un nesēž katru vakaru dzīvojamā istabā. Tās ir koplietošanas telpas, bet vai nav tā, ka koplietošanas telpas ir īrniekiem, nevis īrniekiem+viņu draugiem. Saprotu, ka man jāpieaug, jārunā, nedrīkst uzvesties bērnišķīgi un pieprasīt putna pienu. Tomēr negribu arī tikt pazemota, apspiesta. Lūdzu, iesakiet kaut ko!
24.02.2013 19:32 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
kádas tiesíbas vinjiem bljaut, ja tu esi koplietoshanas telpaa??? ienjem pirmá, un nelaid vinjus pie galda :D
24.02.2013 21:41 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
praktiski dzīvo cilvēks, kurš nezina savu ciemiņa vietu un izturas ar agresiju pret īrniekiem.

Kāda ir ciemiņa vieta? Bikli stutēt sienu un gaidīt, kad tu- karaliene, atļausi viņam ieslēgt TV?
Agresija bija uzreiz vai pēc tam, kad sāki protestēt pret viņa eksistenci?

Kašķu tante esi :d
24.02.2013 21:41 |

Reitings 26
Reģ: 11.08.2012
Es arī negribētu, lai mājā par kuru es maksāju īri, komunālos nāk kaut kads svešais un sāk komandēt mani. Prioritāte ir mājas iedzīvotājiem nevis ciemiņiem.
24.02.2013 22:06 |

Reitings 448
Reģ: 25.01.2013
Es vienkārši iedomājos - labi, viņš maksātu savu daļu un pārceltos pie draudzenes dzīvot - tad tev vairs nebūtu argumentu par ''ciemiņa vietu'' un ''kā viņš tā atļaujas, viņš taču te nedzīvo''... Un kādi tad būtu argumenti? Jo viņa rīcība nekā nemainītos.. Ko tad tu teiktu? (es to galīgi nedomāju kā uzbraucienu, tikai gribu zināt, ko tu viņam pārmestu ja nebūtu vairs argumenta ''viņš ir tikai ciemiņš'')
Bet pagaidām kopumā noteikti esmu par summer viedokli
24.02.2013 22:18 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
summer, ciemiņa vieta ir būt ciemiņam, ciemiņi parasti apzinās, ka ir ciemiņi, un neciemojas katru dienu. ja čalis 6 mēnešus tur konstanti uzturas, gatavo ēst, iet dušā un atļaujas bļaut uz mājas iedzīvotājiem, viņš noteikti nav ciemiņu kategorijā. uzskatu, ka ir noteikti jārunā ar mājas saimnieku. to vajadzēja darīt daudz ātrāk, bet ko nu vairs.
24.02.2013 22:21 |

Reitings 287
Reģ: 20.10.2010
Ej sēdi blakus viņiem pie TV gan jau ka apniks un aizvāksies.
24.02.2013 22:28 |

Reitings 419
Reģ: 08.01.2013
Arī pilnīgi piekrītu summer.

Bet no autores īsti nesaprotu,kad un kāpēc sākās visi tie kašķi. Tikai tāpēc,ka tu izrādīji savu neapmierinatibu vai vienkārši ne no kā viņš ar jums strīdas?
24.02.2013 22:43 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Jums ir sadalīts,kad katrs maksā par istabu vai ne?ja katrs maksā par istabu un komunālos arī sadala uz trīs istabām vienādi,tad kāda nozīme vai puisis iet pie viņas ciemos vai nē. var pastrīdēties un pacelt skandālu,ja Tu maksā par komunālajiem par diviem cilvēkiem, bet viņa par sevi vienu, vai arī viņai par istabu jāmaksā uz pusi mazāk ,jo dzīvo viena ( parasti jau par istabu ir viena cena un nav atšķirība vai dzīvo viena vai divatā).
par ēst gatavošanu-kāda gan nozīme vai viņa sev uzliek vārīties katliņā 2 kartupeļus, vai arī ,ja ir draugs,tad piemet klāt vēl 4 kartupeļus? no tā nemainās gāzes patēriņš.
ja iet dušā ,tad ,protams, kāds latiņš nāk klāt rēķinam ,bet nav jau daudz.
manuprāt, Tev viņš kaitina kā cilvēks un tāpēc esi uzēdusies uz viņa. par kādu iemeslu viņš blāva? diez vai bez iemesla tā darīja. ja Tu viņam pārmetu par iešanu pie meitenes,kad viņš cepj olu un tml ,tad ir saprotama viņa pretreakcija.
Tu nevari pieiet klāt un palūgt- mīļā, Anna , šodien rāda interesantu filmu un es vēlētos ar draugu noskatīties kopā. lūdzu, pabīdies, vai arī sarunā,kad šovakar viņa ar draugu varētu savā istabā pabūt neviss skatīties tv.
24.02.2013 22:45 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
sniegpulksteniite, parasti saimnieki paceļ īres maksu, ja ir vairāki īrnieki, ārzemēs tā parasti dara, un arī Latvijā ļoti bieži. un gāzes patēriņš mainās gan, bet galvenā problēma ir tas, ka cilvēks, kuram nav tiesības tur konstanti atrasties, rada diskomfortu dzīvokļa iemītniecei. jums tiešām nevienai nekaitina sveši ciemiņi? un ja tiem "ciemiņiem" jūs turklāt esat tukša vieta, un tā pusgadu? tiešām nevienai šī foruma dalībniecei nav diskomforts, ja dzīvoklī uzturas sveši cilvēki?
24.02.2013 23:01 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Cik esmu redzējusi Latvijā sludinājums, tad ieliek sludinājumu,kad izīrē istabu piem. par 100ls un iekavās parasti raksta,kad var nākt divi cilvēki un maksāt uz pusēm . neesmu līdz šim redzējusi nekādas papildus piemaksas. varbūt par ūdeni jāmaksā kā par diviem. te jau parasti ir tā,kad viens cilvēks atrod dzīvoklī un tad sameklēt dzīvokļu biedrus,lai lētāka īrēšana.
otrai īrniecei vienkārši nepaveicās,kad jau no paša sākuma visu nenokārtoja kā nākas , nepateica,kad būs ar draugu,jo tad viņš būtu savējais.
manuprāt, ja viņi arī vēlētos tagad visu nokārtot kā nākas, piemaksāt klāt par ūdeni,tad autore pateikt- nekā nebija! sākumā tak bija norunāts,kad Tu nāksi viena īrēt.
kad es gribēju īrēt istabu,tad arī viena uzstādīja ultimātu,kad nevarēs draugs nākt ciemos. protams, es tur neizvēlējos īrēt, kaut gan ievācoties citā istabā, dzīvoklī ,tāpat braukāju pie drauga ciemos neviss aicināju ciemos pie sevis ,bet apziņa,kad otrai ir tāda nostāja vienkārši mani atgrūda no vēlmes izīrēt, jo ,protams, varēja gadīties situācija,kad tomēr kādu reizi draugam nāktos palikt pie manis pa nakti. jā,jā,protams, te iet runa par regulāru ciemošanos neviss vienreiz mēnesī un ir mazliet citādāka situācija.
24.02.2013 23:16 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Donata
summer, ciemiņa vieta ir būt ciemiņam, ciemiņi parasti apzinās, ka ir ciemiņi, un neciemojas katru dienu.

Ciemiņš ir tas cilvēks, kas nāk pie kāda ciemos. Tas draugs nenāk pie tēmas autores ciemos. Viņš neguļ autores gultā, netīra ar viņas zobu birsti savus zobus, nenēsā viņas drēbes un neizmanto viņas lietas. Viņš nenāk ar viņu runāties, neprasa, lai viņa viņam taisa ēst. Autorei vispār nav nekāda darīšana gar to, ko pārējie kaimiņi dara. Tā nav ģimene! Katram sava istaba, kopējās telpas kopīgas. Par ko cepiens? Vai pašai patiktu, ja kaimiņienes ar hronometru un kalendāru atzīmētu katru viņas ciemiņa ierašanos, ilgumu un darbības? Tā kā tāda veca tante uz soliņa pie daudzdzīvokļa nama :D
Tad, kad tas draugs nāks ciemos pie autores, tad varēs cepties. Ja trokšņos, aiztiks viņas mantas- varēs aizrādīt.
Kā jau iepriekš rakstīju- atrodi sev nodarbošanos un nebāz degunu citu darīšanās.
24.02.2013 23:27 |

Reitings 9
Reģ: 24.02.2013
Paldies, meitenes, par viedokļiem, gan atbalstošajiem, gan kritiskajiem.

Uzrīkojām visi mājas iedzīvotāji tikšanos ar saimnieku, visi dabūjām izteikties, kas kuram uz sirds. Rezultāts: puisis drīkstēs nākt reizi trijās/četrās dienās un pāris stundām, bet šeit nedzīvos, negatavos un ievēros savu, jau šeit apspriesto, "ciemiņa vietu".

Meitene sarunas laikā teica, ka viņam ir 2 mājas, tad jau droši vien uz ielas nepaliks. Ja tās nav pīlītes, tad nesaprotu gan, kāpēc bija visu šo laiku jādzīvo jau tā pilnā mājā un vēl "jāagresojas".

Tagad būs dzīves skolas mācību stunda - atgūt cilvēcīgas attiecības ar meiteni. Draudzenes nebūsim, bet jāatrod sevī gana daudz iekšējās inteliģences būt pieklājīgai.
28.02.2013 19:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!