Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Lasanja

 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Luuuuudzu, iedodiet linku vai pašas recepti visgardākajai lasanjai :)
šodien man jādara vakardienas vīriešdienas pienākums-jāgatavo tas, ko pasūta :D

nekad neesmu taisījusi, bail, ka viss būs ciets un tā ;D
24.02.2013 11:37 |
 
Reitings 220
Reģ: 28.10.2011
http://www.receptes.lv/receptes/klasiska-lazanja-1/

Pirmo reizi gatavojot man sanāca viņa diezgan cieta, lai gan darīju visu pēc sastāvdaļām. Iesaku plāksnes pirms kārtošanas pannā iemērkt verdošā ūdenī (Es izmantoju hermētisko trauku ar vāku) uz 3-5 min. Otro reizi taisot ar iemērcēšanu sanāca tā, kā vajag!

Un obilgāti izmanto Parmas sieru! Citi sieri tik labi nekusīs mērcē, un reiz uz ātro taisot uzbēru pa virsu Holandes sieru, kurš piedega un bija ciets.

Burkānus es maltās gaļas mērcei nelieku. Bet nu tas uz izjūtām. Man arī garšo lazanja kas pagatavota pēc šīs pašas receptes, tikai no cūkgaļas. Var variēt!

Laba alternatīva lai nebūtu jāmokas ar maltās gaļas mērces gatavošanu pašai - Magi Idea nopērkamā Bulonjas mērce! Uz 0,5kg gaļas vajadzēs 2 paciņas!
24.02.2013 11:46 |
 
Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Ah, man šobrīd lazanja saistās tikai ar rumāņu zirgu gaļas skandālu :D
Vienreiz mūžā esmu taisījusi, bet tāds čakars, jo gatavojām kopā ar itāli...un tā mērce ar tomātiem stundu jāmaisa un jāvāra. Un man ļoti negaršo vārīti/konservēti tomāti, tāpēc netaisu.
Ņam ņam blogā nekā nav?
24.02.2013 11:51 |
 
Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Es vados arī pēc Alises ievietotās receptes, vienīgi ar proporcijām variēju, bet vienmēr sanāk ļoti garšīga. Man galvenais pa virsu daudz siera sabērt.
24.02.2013 11:52 |
 
Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
meitenes, es nesaprotu jau atkal vienu lietu šajā visā, lūdzu paskaidrojiet! Tur rakstīts ka pēc tam apcepto gaļu liek sautējamajā katlā, kuram vēlāk pievieno to apcepto burkānu sīpolu un tad sautē 30 min? Kā tas ir? Tiešām nesaprotu :(

Nu sautē vienkārši tā it kā vāra? Nekāds ūdens taču nav jālej klāt?
Un kas būtu ja tā gaļas mērce būtu vienkārši bolonjas mērce? Nebūtu garšīgi? Jo esmu ēdusi lazanju ar boloņas mērci, bija ļoti ok! :) Un tad atsevišķi atliek uztaisīt tikai to balto mērcīti .. mm? :)
24.02.2013 11:59 |
 
Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Spotlight, es uzreiz katlā pielieku klāt tomātu mērci un tomātu pastu, lai ir tas mitrums. Neko baigi nesautēju, jo visas sastāvdāļas tāpat ir labi apceptas. Ar šo ēdienu var variēt.
24.02.2013 12:06 |
 
Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
paldies, BaCk, skatījos i-netā un arī atradu, ka var vienkārši likt bolonjas mērci un tad nekas nav jāsautē! :)
24.02.2013 12:08 |
 
Reitings 775
Reģ: 09.10.2010
Vakar gatavoju pēc Alises ieteiktās receptes - ļoti garšīgi sanāca.
26.02.2013 10:18 |
 
Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Manas lasanjas noslēpums ir
1. pašas gatavota pasta ar mājas olām.
2. bechamel mērcei pierīvēt klāt muskatriekstu.
3. bolognese mērci atstāt mazliet mitrāku kā standartā to dara.

Lai veicas!
26.02.2013 19:14 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits