MIA tomēr brauc uz UK

Reitings 729
Reģ: 07.06.2012
Tātad,es jau pirms kāda laika rakstīju,ka Martā braucu uz Angliju. Daudzas man prasīja,uz kurieni braukšu utt,bet nemācēju atbildēt,jo pati vēl 100% nezinu.
Situācija ir tāda,es esmu sakrājusi naudu,tagad tikai jāatrod uz KURIENI braukt,kur es varu atrast darbu un kur ir kaut kādas iespējas :)
Mans jautājums būtu tāds,kur Jūs man ieteiktu braukt,vai kur Jūs pašas dzīvojat? Varbūt kur ir pavairāk kafejnīcas,noliktavas,utt? (''Melnais darbs'' mani nebiedē,to jau esmu teikusi iepriekš)
Pati Londona man šķiet ir padārga. Varbūt East London ir labāk? Man vajag ieteikumus :(
Vispirms gribu atrast apmēram vietu un tad jau internetā atrast dzīvesvietu vai pat darbu (to gan laikam meklēšu uz vietas)
Tāpat gribētos atrast kompanjonu,bet nu tas laikam būtu pagrūti,braukšu viena. :D
Žēl,ka nav paziņu kas tur dzīvo,bet nu es esmu drosmīga un riskētāja.
Vēl kādi ieteikumi pirms braucu varbūt? :) Ipriekšējā diskusijā vairāk bija kritizētāji nekā ieteicēji bet tā ir mana dzīve,tāpēc - ja nav ko ieteikt,nesakiet neko.
23.02.2013 19:57 |

Reitings 4
Reģ: 02.12.2011
Hmm neko neatstāj nepadarītu šeit, tas visu laiku liek par sevi atcerēties, piemēram man palika kaķis pie mammas, es par viņu domāju katru dienu, rodas nelaba vainas sajūt, tagad ja brauktu ņemtu līdzi.

Ja brauktu vēlreiz es to apdomātu daudz daudz vairāk nekā pirmajā reizē, kā jau rakstiju es domāju tieši tā pat kā tu, bet tagad saprotu ka ir jārēķinās ar daudz daudz vairāk. man bija daudz ko zaudēt aizbraucot. Un tas ir sāpīgi jo mēs pārdevām visas mēbeles, atdevu visas drēbes, traukus, mīļlietas, sadedzināju visu kas palika nevajadzīgs jo mums ar draugu bija māja, kura nu ir pārdota.

Ja tiešām brauc prom tad labākais ko sev vari dot ir nospraud mērķi tur mācīties un jo drīzāk jo labāk, jo tava LV izglītība nav nekas, tas ir kā pie mums iedod lapiņu kur kāds uzrakstijis ka tu kko maki. tas neko viņiem nenozīmē.

Tev jābūt pilnīgi pārliecinātai ka to vēlies, lai nav vilšanās pašai sevī. rēķinies ka būs grūti. bet pēc gada pati būsi gandarīta ka to izdarīji.

Ir jau viegli uzrakstit to kā domāju, un kā jutos es, bet tev tas viss iespējams bus pilnigi savādāk.

Ja tu brauc uz tukšo iesaku paņemt līdzi daudz naudiņas. jo istabiņas īre vidēji mēnesī ir 50-100 paundi, plus ēšana. un ja rēķinies ka darbu nedabūsi pirmajā vakarā. man pagāja aptuveni nedēļa kad sāku strādāt, bet sāku tikai ar 2 -3 dienām nedēļā, nopelnīju 100paundus citreiz mazāk. tikai pec 3 nedēļām jau patstāvīgi strādāju. bet man paveicās tikt pastā. bet tas melnais darbs jau neizpaužas stādā ar zemjainam rokām tās ir garas nogurdinošas stundas, tev neviens nebrauks pakaļ es darbu parasti beidzu ap 2 naktī, pēc 30min brauciena bija vēl 1h gājiens ar kājām mājas tikai pēc tam sadraudzējos ar poļu busiņa šoferīti kas aizveda tuvāk, lai nav naktī jāstagā.

es nezinu ko lai tev iesaku turies pie mērķiem ja to tiešām vēlies tad jau viss izdosies. jautā ja vēlies ko vēl zināt. Labprāt dalīšos.
24.02.2013 00:11 |

10 gadi
Reitings 1282
Reģ: 07.12.2011
grecia

Nīderlandē tikai ar angļu valodu (arī near native) neizbrauksi, kā piem. UK!
Te vajag arī dutch, kaut vai tajā pašā kafejnīcā, zinu, ka pat pārtikas veikalā, lai mazgātu plauktus, ar ļoti labu angļu valodu vēl domās ņemt tevi vai nē.

Un cik saprotu MIA šobrīd apzinās, ka šeit nevarētu pretendēt uz normālu darbu - bez paziņām NL un cik saprot bez dutch valodas......
24.02.2013 00:14 |

Reitings 4
Reģ: 02.12.2011
atvainojos par kļūdu istabiņas īre ir 50-100 paundi nedēļā nevis mēnesī.
24.02.2013 00:15 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Veiksmi, biju līdzīgā situācijā, bet kaut kā izgrozījos. Gan jau izgrozīsies tu arī. Galvenais, lai, ja nu visi striķi trūkst ir kāda naudiņa vai arī kāds, kas to atsūta, ja vajag palikt viesnīcā vai tikt mājās. :)
24.02.2013 00:35 |

Reitings 418
Reģ: 08.12.2011
buuuu, nu pastaasti luudzu, kas tik shausmiigs east londona?? :D ljoti interesee, jo pati sheit dziivoju un gribeetos zinaat, kaadas briesmas tu esi piedziivojusi sheit dziivojot, par kuraam man nav ne mazaakaas nojausmas?
24.02.2013 00:49 |

Reitings 38
Reģ: 25.05.2011
Esmu Peterborough, te ļoti daudz latviešu, tā pat kā poļi, lietuvieši, rumāņi, pakistāņi, indieši utt..Daudz fabrikas apkārt, bet nekas parāk jauks, daudzās aģentūrās izturās kā pret sūdu. Pati mocos jau kopš oktobra, jo pazaudeju ļoti labu darbu (štatu samazināšana) un tā īsti līdzvērtīgu neko neesmu atradusi pagaidām. Plus, tagad pavasaris, ļoti kluss laiks darba ziņā. Bet vispār neiesaku braukt uz šejieni, nebūtu man ģimene šeit, brauktu kaut kur citur.
Par izglītību, tā jau nav, ka neņem viņi galvā. Vienkārši ja tev cv ir tur sarakstīts, lielākajā daļā gadijumu darba devējam nav ne jausmas ko tas viss nozīmē. Tādēļ jāiet pie IAG konsultanta, kas palīdz pārvērst kvalifikācijas viņiem saprotamā veidā. Mācību iespējas arī ļoti dažādas, tik jāiet un jāinteresējas.
Ā, un es arī iesaku pieteikties domu biedros, daudz info var uzzināt, bet ar darba piedāvājumiem gan uzmanītos, cik nav dzirdēts, ka apkrāpj paši savējos.
24.02.2013 03:04 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Ja ir mēle mutē un saproti valodu, nevajag nekādus domubiedrus un lielākoties ar latviešiem pīties arī nevajag. Mājokli var atrast caur gumtree, darbu vai nu turpat, vai staigājot apkārt pa dažādiem veikaliem, kafūžiem utt. Pati esmu Londonā, darbu atradu mēneša laikā, bez mazākās pieredzes bāros vai apkalpojošajā sfērā kā tādā, tikai tāpēc, ka labi runāju angliski. Alga nav izcila, bet dzīvoju labāk, nekā Latvijā. un strādājot vienu no zemākās kategorijas darbiem uzņemumā, es saņemu brīnišķīgu attieksmi no vadības par to vien, ka daru vairāk, nekā no manis sagaida. Man ir patīkami dzirdēt atzinīgus vārdus no vadības un Latvijā tas notika ļoti reti - neatceros, ka kādā no iepriekšējām darba vietām kāds man būtu teicis "paldies" par to, ko es daru, kaut arī tie ir mani tiešie pienākumi. šeit komunikācija ar kolēģiem un klientiem vai vienkārši svešiniekiem uz ielas ur pilnīgi citā līmenī. Šeit es redzu iespējas savai izaugsmei un arī mana pašapziņa līdz ar to aug. Ir pagājis neilgs laiks, kopš esmu šeit, daži mēneši, bet atskatoties uz to, kā es dzīvoju Rīgā, šķiet, ka tas bija kā rezervāts ar 300 cilvēku populāciju. Protams, man pietrūkst draugu un ģimenes, pietrūkst tā, ka nevar iziet ārā neiztērējot ne cik naudas, bet jo aizņemtāka es esmu darbā un mācībās, jo vairāk iepazīstos ar jauniem cilvēkiem, jo lielāku gandarījumu es rodu un jo vairāk priecājos, ka esmu šeit.
24.02.2013 08:43 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Viena mana draudzene aizbrauca pirms 1.5 gada uz Londonu. Sākumā dzīvoja kaut kādā istabiņā kopā ar vēl 2 cilvēkiem, tad atrada istabu, kurā dzīvoja kopā ar draudzeni un tagad jau tikusi pie dzīvokļa šikā Londonas rajonā. Strādā par viesmīli ļoti labā restorānā, pelna labi, dzīvo labi. Bet viņa ir ļoti atvērta visam jaunajam, visam trakajam un pārgalvīgajam. Viņa tur ir ieguvusi ļoti daudz paziņas un draugus, kas arī ir maza atslēdziņa panākumiem. Tāpēc - viss atkarīgs no Tevis pašas! Tavas attieksmes, apņēmības un spējas savākt sevi pat vissliktākajos apstākļos.
Otra mana draudzene aizbrauca kā sekretāre, bet beigās atvēra savu uzņēmumu Londonā :) dzīvojot tur tikai pāris mēnešus. Īsts veiksmes stāsts :) Tā ka viss ir iespējams, tikai dari!
24.02.2013 09:55 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Viss atkarīgs no cilvēka. Cits var un grib dzīvot svešumā, cits atkal labāk mājās. Viegli nav nekur, viss jāpanāk ar darbu.
Pati biju UK kādu laiku atpakaļ un nekādu laimes zemi neredzēju. Bet nu, pieredze laba, arī tādā ziņā, ka tagad zinu, kur nekad vairāk negribētu dzīvot :D
24.02.2013 10:42 |

Reitings 729
Reģ: 07.06.2012
Up
24.02.2013 21:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits