attiecības ar citas rases pārstāvi

Reitings 32
Reģ: 20.02.2013
Sveikas,

atceros, ka sen atpakaļ bija diskusija par attiecībām ar citu rasu pārstāvjiem. Tad lasīju ar ikdienišķu interesi līdz attapos, ka pati esmu iemīlējusies .. melnādainā (manā gadījumā - mulatu) vīrietī.

Viss mums sākās pirms aptuveni mēneša. Iepazināmies caur kādu paziņu un man viņš iepatikās uzreiz - tik pozitīvu, gudru un dzīves mīlošu cilvēku sen nebiiju satikusi. Drīz pēc pirmās tikšanās sākās randiņu periods, kas turpinās vēl arvien (nē, pārgulējuši vēl neesam). Un ar katru mirkli arvien vairāk saprotu - es tiešām ne brīdi vairs nespēju bez viņa! Tomēr .. šeit ir Latvija. Nu nespējam mēs mierīgi pastaigāt pa ielu, nemitīgi kāds aiz muguras sačukstās, rāda ar pirkstiem utt. Iespējams, ka pie pastiprinātās apkārtējo uzmanības ar laiku es aprastu (jā, tagad tā vēl tiešām traucē), tomēr interesē vēl arī jūsu/draudzeņu/kaimiņu pieredze ar šo rasi. (Minēšu vēl to, ka viņš tiešām ir dzimis Āfrikā, tomēr visu pašreizējo dzīvi aizvadījis US un FR.)

Tātad, meitenes, jautājums jums - kāda ir šī melnādaino mentalitāte iz jūsu pieredzes?
20.02.2013 20:33 |

Reitings 173
Reģ: 29.01.2009
demoiselle, nerunāju par autori, bet gan jautājumu par to, vai tagad melnādainie ir 'stilīgi'.
20.02.2013 21:19 |

Reitings 173
Starp citu, ne tuvu ne visi melnādainie afrikāņi ir musulmaņi. Ir valstis, kur dominē kristietība vai vietējās reliģijas.
20.02.2013 21:23 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
man nav bijusi sada pieredze, bet es domaju, ka tev noteikti nav janem vera tas, ka uz ielas atskatas, jo seit ir latvija(nabadziga valsts, cilveki lielakoties nav celojusi un tas tak ir ari logiski, ka viniem acis krit sads atskirigais).

p.s mmm cik smuki butu tadi jau nosaulojusies bernini:)
20.02.2013 21:24 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
un tāpat Latvijā uz ielas atskatās uz visu un visiem, ja kaut kas ir ārpus "normas" :D tā ka neņem vērā.
20.02.2013 21:25 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
bet autore mineja, ka puisis ir no uk vel kurienes. tatad vins nav tipisks afrikanis ar vinu parazam. ta teikt ir modernizejies.
un skiet, ka summer te meladainos jauc ar musulmaniem vai tiem cucmikiem, kam sievas vergu vieta. un pat ja butu ari musulmanis, cilvekam ir jadod iespeja saprata robezas, jo visus jau viena maisa nevar bazt. ir visparigi stereotipi, bet ja uz tiem mes tikai savu izpratni par pasauli veidojam, tad diemzel ta domasana ir diezgan saura.
20.02.2013 21:30 |

Reitings 285
Reģ: 19.07.2012
summer

Tas, ka agrāk tas bija stilīgi, kā tas īsti jāsaprot? Kaut kas jauns? Tā ir izrādīšanās? Tā kā r'n'b klips, kur baltās dejo ar pliku pakaļu nēģeriem un viņi jūtas stilīgi? kā citu rasu "drāzēji"? sori, ka tā izsakos, bet masu mediji dara savu darbu labi :D.bet tāds negatīvs priekšstats rodas no tādiem klipiem. es īsti nesaprotu kāpēc meitenes meklē citus rasu pārstāvjus. Ir tik ļoti vīlušās savējās ka domā, ka cita rase ir labāka?Tā ir sava veida bēgšana no pagātnes?

jouir

Tad kāpēc Tu esi vispār ar viņu? Tas ir vienkārši sinonīms - meklēt dzīvē kaut ko interesantu/nepieredzētu/neparastu? Un nedomā, ka Es tagad moralizēju, kā veca babuļka.
Man pašai interesē dzīvē viss neparastais. Vai tas ir ar to saistīts? Ilūzija par neparastā piedzīvošanu?
20.02.2013 21:38 |

Reitings 32
Runājot par ģimenes vērtībām - tā ir viena no lietām, ko pamanīju vispirms. Āfriku viņš pameta, lai pelnītu naudu savai nabadzīgajai ģimenei. Kaut tagad viņam ir krietni pāri pilngadībai, tomēr vēl arvien viņš uztur savu ģimeni un regulāri sazinās ar to. Jā, cilvēki ir dažādi un visus nevar likt vienā maisā, tomēr man apkārt esošajiem diemžēl ģimene netiek tik augstu vērtēta.

Pievēršoties reliģijai - nav ne tuvu viņš musulmanis. Dievam viņš tic, bet tas arī viss.

Iemesls, kādēļ veidoju šo diskusiju, bija - mazliet novilkt savas 'rozā brilles', jo pašlaik tiešām esmu pārlieku aizrauta ar to optimisma pārpilnību, dziļajām sarunām, kā arī cieņas pilno attieksmi pret mani. Iespējams, ka šis nebūs stāsts ar laimīgām beigām, iespējams, ka vēlāk atklāšu viņa 'patieso' dabu, tomēr šīs attiecības man būs devušas daudz vairāk par lielu daļu attiecību, kurās vīriešiem primārais bija pēc iespējas ātrāk tikt ar mani līdz gultai.
20.02.2013 21:43 |

Reitings 32
Zane - pirmais, ko pamanīju, saprotams, bija viņa piesaistošais ārējais izskats. Tā kā biju mazliet par daudz iedzērusi un zināju, ka mums ir kopīga paziņa, uzsāku sarunu ar viņu. Runājām un dejojām diezgan ilgi. Otrā lieta, ko pamanīju - viņš it nevienā mirklī nemēģināja man uzmākties, kaut viņam bija iespēja to darīt. Kad pēc pāris dienām satiku viņu 'skaidrā prātā', visu dienu pavadījām kopā tikai un vienīgi runājot. Kaut sarunas notika citā valodā, tomēr sen nebiju satikusi kādu, ar ko raisītos tik brīvas un saturīgas sarunas. Un vēl arvien ne miņas no uzmācības. Tikai pirms pāris dienām bija mūsu pirmais skūpsts.
Tā ka - tikai pirmais iespaids(kas pat nebija skaidrā prātā) bija saistīts ar 'eksotikas' meklējumiem, neredzu viņu sev blakus kā aksesuāru, redzu to, ka viss, kas mūs atšķir, ir ādas krāsa. Varbūt vēlāk domāšu citādi, tomēr pašreizējās emocijas ir šādas. :)
20.02.2013 21:56 |

Reitings 560
Viss atkarīgs no kuras vietas Āfrikā viņš nāk,jo pazīstu puisi,kurš ir no attīstītas un,tā teikt,bagātas valsts,bet zinu citu,kurš it kā liekas ļoti sirsnīgs un jauks,bet kad iepazīsti,uzzini,ka viņš būtu gatavs savu māti pārdot.
Līdz cik gadu vecumam viņš Āfrikā nodzīvoja?
Bet jā,ja ir iespēja,vajag izzināt tās vietas ģimenes tradīcijas,paražas..tas loti bieži palīdz,lai izprastu labāk cilvēku.

Un Latvijā vēl aizvien tā ir problēma,ka cilvēkiem ar tumšu ādas krāsu tiek pievērsta pastiprināta uzmanība,bet lielākoties vienkārši aiz ziņķārības un tādēļ,ka nav tas tik ierasts. Neviens jau neko sliktu nedomā.
20.02.2013 22:03 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
es piemeram neuzskatu ka latvietim jabut kopa tikai un vienigi ar latvieti un krievam ar krievu, domaju ka nav vairs tie laiki! ja ir simpatijas pret so cilveku, tad man butu vienalga vai vins melns, balts vai sarkans :D un pie kajas ko citi saka, nejau viniem manu dzivi dzivot!
20.02.2013 22:04 |

Reitings 285
Reģ: 19.07.2012
jouir

Zini ko Es iedomājos? Ka mēs visi latvieši dzīvojam tajā pašā "problēmu un ikdienas bedrē". Piedodiet tās, kuras uzskata ikdienu un visu pārējo Latvijā par super mega "The Secret" ideoloģijas atbalstošo sfēru.
Un te kādā parastā piektdienas kluba gaisotnē parādās melnais. Un Tev ar viņu interesanti. Viņš stāsta par kokosriektiem kas krīt uz galvas un vēl visu "eksotisko". Tas man šķiet izsit no ikdienas rāmjiem, no ikdienas sarunām, sejām, cilvēkjiem, zemes, valsts, un Tu vismaz uz brīdi sajūties viņa stāstītā un savu fantāziju varā. Un tas Tev liek justies brīnišķīgi. Kāpēc gan ne? Ja tas ir tas, kas Tev dzīvē liek justies ļoti labi, tad kāpēc tas nevarētu būt piektdienas klubā satiktais nēģeris?
20.02.2013 22:07 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Vai tiešām vēl mūsdienās sačukstās, ieraugot melnādainu vīrieti? Tas kādā no Rīgas attālākā vietā?

Diemžēl jā un pat turpat Rīgas centrā,nav nemaz jābrauc uz nomalēm ;)
20.02.2013 22:31 |

Reitings 32
Zane - Mēs runājam par notiekošo pasaulē, nākotnes plāniem, piedzīvoto un tamlīdzīgi. Nav viņš piedzīvojis brīžus, kad kokosrieksti krīt uz galvas, visapkārt sārtojas mango utt., jo tikai neliela daļa viņa dzīves tikai pavadīta Āfrikā. Un turpmākie viņa dzīves gadi tiks pavadīti Latvijā.
Saprotams, ka stāsti par piedzīvoto ir interesanti, viss jaunais, neizzinātais vilina, un jāpiekrīt Tev - izsit no ikdienas rāmjiem, tomēr šis ir gadījums, kad ārējais veidols tiek atstāts otrā plānā.
20.02.2013 22:33 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Te var daudz diskuteet,vilkt plusus un miinusus,bet reaali ir taa,ka ja pati nepameegjinaasi,tad nezinaasi kas un kaa var beigaas iznaakt.
Jo lai ko citi teiktu,visi cilveeki nav vienaadi.
Lai Tev veicas.;)
20.02.2013 22:38 |

Reitings 1202
Reģ: 22.01.2013
Gandrīz pusgadu dzīvoju starp veselu baru senegāliešu - visi bērnību pavadījuši tur, tad pārcēlušies uz Eiropu. Nē, paldies, ar Āfriku es tikai kā paziņa gribu būt - sarunās, attieksmē, visādā ziņā šķiet tādi paši cilvēki kā visi citi, laipni un draudzīgi, bet visi kā viens apsēsti ar ticību, lūdzas rītos, vakaros, klausās lūgšanas, facebookā sludina Allāhu, par to vien viņiem visiem sarunas savā starpā rosās. No vienas puses pat interesanti, cik ilgi viņi tā citus ar to dzīves pusi neiepazīstina.. Bet kā jau te minēja, nav visi vienā maisā metami, te es vairāk par no Āfrikas nākušajiem. Ja man gribās no viņiem norobežoties un nevienu izņēmumu neesmu satikusi, tas nenozīmē, ka Tev būs tāpat. ;) Veiksmi!
20.02.2013 22:44 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Esmu vairāk dzirdējusi negatīva par Āfrikas vīriešiem.. bet te tiešām nevar visus likt vienā maisā. Visi arī slikti izsakās par vidējiem austrumiem. Mana draudzene ir jau ilgu laiku kopā ar musulmani un tik laimīgu cilvēku reti kad sastapsi. Viņiem sieviete nav kājslauķis, drīzāk viņa nosaka toni.. neaizmirstot, ka ģimenes galva tomēr ir vīrietis (problēma ir tā ka attiecībās pāris bieži vien ''mērās ar krāniņiem'', kas nav forši).
Tāpat arī esmu dzirdējusi runas, ka indieši ir melīgi.. bet neticu, ka viņi visi tādi ir!

Citādākiem pastiprināti tiek pievērsta uzmanība, tāpēc arī viņiem vieglāk ir atrast mīnusus!

Lv, manuprāt, vēl ilgi rādīs ar pirkstiem un sačukstēsies.. tādi nu mēs esam aizspriedumaini. Bet, ja tevi tas nesatrauc, tam nav nozīmes...
20.02.2013 22:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits