Strādāju normālā uzņēmumā un saņemu manuprāt arī normālu algu (ap 600 ls). Bet tagad cik dzirdu visiem darbiniekiem pamazām pāriet uz minimālo algu un pārējo maksā caur paypal. Lielākā daļa kolēģu jau šādi strādā. Bet es tā negribu un nezinu, ko lai dara. Jo es tomēr plānoju nākotnē ģimeni un šobrīd esmu izrēķinājusi, ka man sanāktu tīri normāla māmiņalga. Ja pāriešu uz minimālo, tad viss vējā. Vai es varu atteikties no šādas kārtības? Un ja viņi tomēr uzstās, vai varu teikt, ka sūdzēšos iestādēs? Ko jūs darītu manā vietā?
Lūk, bet tas vecāku pabalsts - Tiek aprēķināta kalendāra dienas vidējā apdrošināšanas iemaksu alga par 12 mēnešu periodu, kas beidzies divus mēnešus pirms mēneša, no kura tiek piešķirts pabalsts
Tu vari nepiekrist tam, un sūdzēties, bet tev vajag pierādījumus... Tu vari doties uz VID, un ja darba devējs cenšas tevi atlaist par to, ka tu negribi piedalīties nelikumīgās darbībās, tu vari doties uz Darba Drošības centru (ja pareizi atceros nosaukumu), rakstīt iesniegumu, un saņemt kompensāciju 6 mēnešalgu apmērā, es zinu ļoti daudz stāstus par to, kā ar pierādījumiem, cilvēki patiešām to kompensāciju saņem, jo viņš pārkāptu Darba likumu. Ieteiktu dabūt diktafonu un nest līdzi uz darbu, ja rodas nepieciešamība lai vari ierakstīt - ieraksts ir ļoti labs pierādījums.
Ļoti daudz cilvēki nav informeti par visiem šiem noteikumiem, man paveicās, ka man profesionālajā vidusskolā 4. kursā bija speciāls priekšmets, kur stāstīja visu par darbinieka tiesībām un to, ko darba devējs nekādā gadījumā nedrīkst darīt. Ja tu nespej ar viņiem vienoties tu vari arī droši, vnk pastāstīt kādas problēmas tu viņiem vari sagādāt un vienoties par to, ka tu raksti atlūgumu, bet viņi tev sniedz konkrētu kompensāciju, jo es šāubos, ka ja viņi vada dubulto grāmatvedību, ka viņi gribēt, lai viņiem pārbaudes uzsūta. ;)
Līga nu tad tu neesi pietiekoši informēta, ka visu šo var lieliski apiet, kā arī sarunas ierakstīšana bez otra atļaujas nav nekas. Viens ir zināt savas tiesības, bet otrs, kā tas reāli darbojas? Vai arī tiesāties ir vērts?
Varbūt tiešām apelēt pie tā, ka esmu sieviete un plānoju bērniņu?
Kāda priekšniekam daļa, ko tu plāno, ja tajā laikā nenes viņam peļņu?!
Nu, Līgas aprakstītais vnk rullē! Tu izveido savu uzņēmumu, raujies tur vaiga sviedros, kkādīgi gribi apiet tos idiotiskos likumus, bet atrodas vēl tādi lohi, kuri tev mēģina kačāt kkādas pravas (kaut gan būtībā viņiem nekas nepienākas). Ja kkas nepatīk var taču vienkārši iet taisni! Neviens neliek strādāt pie privātuzņēmējiem, valsts sektorā arī ir gana daudz darbavietas. Ja man gadītos tāds darbinieks kā Līga, kurš vēl man kko atļautos draudēt, es noteikti iedarbinātu 90-o likumus.
Līga, neviens jau viņu teorētiski neatlaistu par to, ka viņa sudzējās.. Bet pēkšņi atrastos 1000 dažādi iemesli, kāpēc šis cilvēks jāatlaiž. Savā ziņā piekrītu koshlene, pirmkārt jau par ''ģeniālo'' likumu un nodokļu politiku un otrkārt par to, ka atnāk darbinieks un sāk bīdīt kaut kādus ultimātus ''ja tu man nemaksāsi, tad es tevi nosūdzēšu, utt. un treškārt par to, ka priekšniekam nav nekādas daļas par to ka tu esi sieviete un plāno bērnu, man kā darba devējam tas neinteresētu ne mazākajā mērā. Bet varbūt tava priekšniecība ir ļoti atsaucīga un tiešām panāktu soli pretī? varbūt ir jēga mēģināt, bet var arī ļoti daudz ko zaudēt
koshlene
Pirmkārt kāpēc ir man jāuzbrūk, es tikai pateicu, ko var darīt, ja ir nepieciešamība, nevis, ka viņai tulīt ir jāskrien un jāsūdz tiesās un mēsli jātaisa, tas ir tādā gadījumā, ja cilvēku ne par ko vēlētos atlaist.
becky
Es tikai pateicu iespēju, kuru es zināju, savu viedokli, tas ir paša cilveka lēmums, ko izvēlēties darīt, protams, ja domāsi, ka nav jēga cīnīties par savām tiesībām, tad arī nekas nenotiks, un darba devēji to izmanto.
Honeybuu - nu tieši jau par to arī ir runa, ja censtos atlaist par kaut ko, kas nav noticis, vai vienkārši pēkšņi no nekā , protams to ir grūti pierādīt, bet ja cilvēks ir apņēmīgs to var izdarīt... tā es uzskatu :) (protams citiem mans uzskats var arī neapmierināt, bet lūdzu nebrūkiet man par to virsū, es tikai izsaku savu viedokli, tāpat kā jūs)
es tikai pateicu, ko var darīt, ja ir nepieciešamība, nevis, ka viņai tulīt ir jāskrien un jāsūdz tiesās un mēsli jātaisa, tas ir tādā gadījumā, ja cilvēku ne par ko vēlētos atlaist
Dīvaini, bet darbinieki vienmēr domā, ka viņus atlaiž "ne par ko".
vari meginat to situaciju izskaidrot kapec tev ir svarigi sanemt ta, jacer,ka cilveks bus cilvecigs un ka kompromisu pariesanu uz to paypal vari sarunat velak...kaut kads rsinajums gan jau ir, netiu,ka ir tikai balts vai melns
Nav gan tā, ja darbiniekam ir milzīgs ego tad jā, bet normāls cilvēks,ja arī nesapratīs par ko tiek atlaists, centīsies noskaidrot, kas par iemeslu, lai nākotnē nepieļautu tādu pašu kļudu! ;)