Cik nu vienkārshā valodā mēģinot izskaidrot atsķirību starp parasti uzsildītu ēdienu un mikroviļņu krāsni- es varētu teikt, ka- uz plīts sildot- uguns vienkārshi ēdienu uzsilda. Bet mikroviļņu krāsns darbojas pēc principa, ka mikroviļņi(kaut kas līdzīgs kā rentgens, radioviļņi- tikai ar citu iedarbību) piespiež ēdiena molekulām kustēties. Kad kustība ir ļoti ātra- rodas berze.Šīs berzes rezultātā rodas siltums, kādēļ ēdiens kļūst karsts. Tāpēc, piemēram, atsevisķi priodukti(lietas) dzirksteļo- jo konkrēto lietu molekulu berzes rezultātā rodas dzirksteles.
Nu tas tā- cerams, ka ir aptuvena skaidrība.
Ja par to vai kaitīgi, vai nē, tad, manuprāt, ietekme, viennozīmīgi ir. Bet, vai kaitīga- to neviens droshi nezina. Tas ir līdzīgi kā ar ģenētiski modificētu pārtiku vai solāriju. Jāsaka, ka uz pieminētajiem piemēriem, pēdējie atklājumi liecina, ka modificēta pārtika atstāj ietekmi uz cilvēka genomu- DNS, kā rezultātā var rasties mutācijas ilgtermiņā- otrajā/treshajā paaudzē. Iespējams, nenozīmīgas, bet, iespējams, ārstējamas.
Un pēc solārija 10-20mit "treknajiem gadiem", pēdējie pētījumi apliecina, ka solāriju paaudze novecos ļoti ātri. Tāpat fakts, ka melanoma ir viena no 21mā gadsimta slimībām, arī nav no zila gaisa izrauts.