Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Sektas un to iespaids uz bērniem un ģimenes locekļiem

 
Reitings 171
Reģ: 13.08.2012
Nesen YouTube uzgāju vienu meiteni Angel Haze,viņa ir repere,bet sāka līdzīgi kā Eminems,repojot par savu dzīvi. Uzgāju dziesmu Cleaning Out My Closet viņas interpretācijā http://www.youtube.com/watch?v=U7bZ08RNUyM un biju šokēta klausoties. Viņas ģimene bija sektā un viņu,mazu 7 gadīgu bērnu izmantoja,mēģināja no viņas izdzīt ''velnu'',izvarojot un sitot viņu,viņas pašas audžutētis regulāri viņu izmantoja,mammai tas likās normāli,jo tādi bija sektas noteikumi. Esmu arī skatījusies viņas intervijas,es tiešām brīnos,kā viņa vispār var būt tik normāla,viņai ir bijusi šausmīga dzīve. Arī kad viņa saka,viņai bijis ļoti bail no vīriešiem,viņai sāka patikt meitenes,viņa mēģināja izdarīt pašnāvību,viņa badināja sevi,jo dzīve bijusi briesmīga un vairs neesot varējusi izturēt,bet tagad viņai viss esot kārtībā un viņa iedvesmojot citus ar savu stāstu un palīdzot bērniem/pusaudžiem kas ir līdzīgās situācijās.
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/104073/pusaudze-dzivojam-ka-normala-gimene-bet-tad-vini-iesaistijas-sekta Arī šis raksts man liek padomāt... Kāds tad īsti ir iespaids uz bērniem un citiem ģimenes locekļiem,ja kāds no viņu tuviniekiem ir iesaistījies sektā?
Tas pats ''Kristus Pasaulei'' zinātņu akadēmijā... Nu kādā veidā viņi to visu var nosaukt par dievkalpojumu? Tā visa kratīšanās,bļaušana,vienā lielā telpā ir saucama par dievkalpojumu? Idiotisms pilnīgais. Viņi pat liek savus ''dievkalpojumu'' video YouTube,es dažus paskatījos,man nelabi palika. Vecāki tiešām ņem savus zīdaiņus līdzi,mazus bērnus un māca savu teoriju par Dievu. Es uzskatu,ka vienīgā vieta kur var notikt Dievkalpojums ir baznīca. Vienalga,vai luterāņu,katoļu,pareizticīgā - vienalga,tā ir ĪSTA baznīca ar ĪSTIEM mācītājiem un ĪSTIEM Dievkalpojumiem.
Atceros skolā bija viena tāda fizikas skolotāja,kas mācīja labi,taču stundas vidū var nokrist uz ceļiem un sākt sludināt Dievu,likt skolniekiem skaitīt pātarus un viņa mums nevis fiziku mācīja,bet gan par savu sektu. Man tas viss liekas tik slimi. Kādas ir jūsu domas par šādām sektām,kas tik to vien dara,kā uzspiež,mēģina savervēt vairāk cilvēku,iesmadzeņo savu ''teoriju''? Gribu dzirdēt viedokļus... Man tiešām vienīgajai liekas,ka tas ir drausmīgi un bērnam ir pašam tiesības izlemt uz kādu baznīcu viņš grib iet un kam ticēt?
15.02.2013 09:37 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Neredzu jēgu šai diskusijai, jo:
1) visi saprot, ka katrs var brīvi ticēt un iesaistīties, kur grib;
2) tūlīt te sāksies trako nams, jo ir tēmas, par kurām labāk nevajag diskutēt, piemēram, forumā vai varbūt vispār nekur...
15.02.2013 09:45 |
 
Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Tāds slinkums lasīt... bet sektas šķiet vēl briesmīgākas par parasto reliģiju... ar tādiem cilvēkiem man nav pa ceļam tāpēc draugu un paziņu lokā tādu nav... mums ir pusjukusi kaimņiene, tā gan pa sektām vien dzīvojas :(
15.02.2013 09:46 |
 
Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
Traki diskutabla tēma, jo katrai pusei ir sava taisnība. Mums ir tiesības būt šokā un izteikt savu sašutumu, bet tiem, kas iesaistās sektās ir tiesības mūs neņemt galvā un uzskatīt par nenormāliem.
Tāpat esmu sapratusi, ka tā ir tikai TEORIJA, ka bērniem ir brīva izvēle savas dzīves veidošanā - vecāki tāpat ieliek to pamatu gan vērtībām, gan uzskatiem. Kāds bērniem neļauj TV skatīties, kāds uz baznīcu ved, bet citi aizvelk uz sektu. Visu pasauli izglābt nevar un tie bērni ir konkrēto cilvēku bērni un (diemžēl) šiem vecākiem ir vara pār bērnu dzīvi līdz noteiktam vecumam.
Katram jārūpējas sākumā par savu normalitātiun par savas ģimenes labklājību un tad jāpalīdz apkārtējiem (ja pietiek spēka un gudrības).
15.02.2013 09:47 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Man slinkums gari rakstīt, peikrīty skaya komentāram.
15.02.2013 10:00 |
 
Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Njā...ja jau sākās tāda tēma - jūsuprāt, Hare Krišnas centrs arī ir sekta?
15.02.2013 10:01 |
 
Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
Kristīne, es esmu saskārusies ar ģimeni, kuri ir sektā, vienvārdsakot - ārprāc... Viņiem, tai ģimenītei ,bijušas visādas lielas problēmas dzīvē, tāpēc, kā sapratu, sākumā vienkārši pievērsās Dievam ļoti spēcīgi, bet nu saprāta robežās - dzīvoja pec baušļiem, gāja uz baznīcu, atlika malā ''pasaulīgo dzīvi'' un tiešām uz to brīdi , protams, jutās, ka kkas tur līdz galam bēniņos viņiem nav, bet nu bija ok,nebija tiešām traki. Un tad vienu brīdi kā ar nazi nogriezās tie cilvēki, kas viņi bija un palika pilnīgi traki :o To izjuta visi un es sākumā nesapratu, kas notiek!? Katra sarunā viennozīmīgi beidzās ar Dieva piesaukšanu, pat tā, ka beigās gribējās atrāk beigt sarunu, jo aizgāja jau tā Dieva sludināšana skaļā balsī :o Un , protams, visu apkārtējo paranojiska vēlme iesaistīt tajā, kam un kā viņi tic! Un beigās es uzzināju, ka viņi ir iestājušies sektā... To nevar tā vārdiem aprakstīt, cik ļoti tie cilvēki ir ''savervēti'' viņiem pilnīgi jūt, ka viņi kā zombiji, ka viņiem ''ieliktas'' vajadzīgās domas galvā... Un tur man personīgi ar šiem cilvēkiem vairs neveidojas pilnīgi nekāds kontakts, viņi ir ielīduši savā šausmīgā iedomu nerealitātē un dzīvo pilnīgi dažādāku dzīvi kā mēs normāli cilvēki (es pilnīgi atļaušos izteikt šādu salīdzinājumu)... Un viņiem bērni mazi un es tiešām baidos, kas ar tiem bērniem notiks un notiek, jo dažreiz tās viņu sarunas tik tiešām liek aizdomāties, - kā vispār viņi audzina tos bērnus? Jo nu esmu dzirdējusi ļoti daudz pretrunīgas lietas, kuras izskan no šiem cilvēkiem.. Vecākais bērns dzīvo atsevišķi, jo es saprotu, viņš vispār nespēj pieņemt to murgu un marasmu, kas tur notiek... Esmu pat dzirdējusi,ka tos bērnus spiež skatīties kkādas kristīgās filmas un ja tie bērni pretojas tad ir dabūjuši arī pļaukas.. BET no otras puses - BŪS AITAS BŪS CIRPEJI! Tie , kas tās sektas sataisījuši īstenībā ir ļoti gudri cilvēki :D Nu , padomā pati - vai tad ir viegli dabūt zem tupeles tik daudz cilvēkus, kuri maksā naudu principā ne par ko? :D Jūs esat kādreiz redzējušas ar kādām masīnām tie sektu vadītāji braukā? :D Un ne pa velti - es zinu, ka viņiem tur sludina DIEVA gribu, ka jāmaksā baznīcai (sektai) 10 tiesa no saviem ienākumiem... :D
15.02.2013 10:46 |
 
10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
ja galva pašam uz pleciem, tad visādus brīnumus normāli cilvēki neiesaistīsies,kur nu ļaus savu bērnu izdomāt, tur jau intelekts zem nulles iet
15.02.2013 10:53 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Nekad neesmu sapratusi sektu piekritējus, dzīvē gan, cik atceros, ar tādiem nav nācies saskarties. Vēl mazāk saprotu kā cilvēkiem var burtiski izskalot smadzenes, rodas iespaids, ka tur tiešām galvā tukšums bijis un beidzot kaut kas ielikts.
15.02.2013 11:04 |
 
Reitings 228
Reģ: 26.12.2012
Kristīn, pēc Tevis rakstītā var noprast, ka sektas ir sliktas, tam, protams, piekrītu, bet arī acīs krīt tas, ka, tavuprāt, kristietība ir ĪSTĀ reliģija. Man tad rodas jautājums, vai tu budismu, islāmu, jūdaismu, hinduismu un visas citas reliģijas arī pie sektām pieskaiti? Un sektām arī mēdz būt baznīcas!
15.02.2013 11:17 |
 
Reitings 161
Reģ: 06.09.2011
Tas kuras te saka, ka katram ir sava galva uz pleciem un sava izvēle, tik tiešām nav ar to saskārušas, tāpēc tas vienīgais ko spējat pateit.
Bet tā tiesam ir aktuāla problēma! Man personīgi ģimene ir tikmai mamma, un tai arī šis ciet aizgāja (nestāstīšu pilnu ģimenes stāstu, kas un kā), tas ir neaprakstāmi sāpīgi, kad saproti ka neviena sadzīviska un emocionāla saruna nav iespējama bez "Dieva gribas". Es ar biju tāds bērns, bet esmu laimiga ka mani tas nesabojāja, es biju spējīga staties pretī, ātri aizgāju no mājām, manas draudzenes apbrīno ka "mana galva ir uz vietas, un ka esmu spējiga normali spriest, sabierībā uzturēties ka normals cilvēks. Tas kas notika ar mani un manu prātu savos 16, 17 gados spēja nogalināt dzīvesprieku katrai dienāi.
Un es noteikti zinu ka savus bērnus nekad nepakļaušu iespējamībai "noiet greizi"
15.02.2013 11:17 |
 
Reitings 161
Reģ: 06.09.2011
Pirmā komentāra citats no tā raksta... "pec tam liekas, ka tie gadi ir it ka izdzesti no dzives un nekadu labumu no savas tikumiskās dzīves neredzēju -vienas vienīgas bēdas, slimības, nāve ģimenē..." +++
15.02.2013 11:18 |
 
Reitings 161
Reģ: 06.09.2011
A un starpcitu, man iepatikās Angel Haze, kaut arī reps man nekad nav paticis..
15.02.2013 11:24 |
 
Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Ha.. man ir bijis tas gods vairākas reizes apmeklēt Latvijas lielākās sektas ballīti Aglonā. Es patieshām neredzu ne mazāko atsķirību starp Bugi Vugi Makatanau dieva pielūdzēju draugu kopu un katoļiem. :D

It kā jau saka, ka tā ir katra cilvēka brīva izvēle, tomēr shajā Aglonas pasākumā var spilgti novērot cik "brīva" patiesībā ir shī izvēle- īpashi tas attiecās uz maziem bērniem. Es neko neteikshu, ja vecāsmātes stundu stāv uz celīshiem, lai palēnām virzītos uz priekshu rindā pie iespējas izsūdzēt savus mistiskos grēkus(80 un vairāk gadu vecumā) pie koka kastes, kurā sēž vecis ar čalmu galvā- bet tas, ka viņas PIESPIEŽ sev līdzi uz celīshiem rāpot un sūdzēt grēkus(WTF ???)arī mazbērnus, kuriem ir pa 5- 12mit gadiem- tas gan man liekas, ne ar ko neatsķiras no visām sektantu būshanām. Un tā arī tas prāts tiek sačakarēts jau no mazotnes!
15.02.2013 11:40 |
 
Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
Uhh! Excite laikam atraja palidzibaa strada, kas Aglonaa dezhuree..

Ta ka es salidzinoshi nesen esmu ticigaa, varu mazliet pakomentet par berniem, kas tika piesaukti Excite komentaraa. Ko es esmu noverojusi:

Ir berni baznicaa, kurus palaizh aleties savaa valjaa.. un maminjai pilnigi vienalga, vai vinji traucee citus vai visu pasakumu, vai ko citu dara, tas ir neizturami.

Ja runaa par vecmaminjaam, kas "dresee" un audzina mazbernus, tad nu labak, lai audzina jau no berna kajas, nevis atved lielu bernu, kas nemak uzvesties, nemitigi skraida apkart un bljaustaas. Esmu redzejusi loti forshu piemeru, kad jauns paris atved divus bernus uz baznicu, un vinji loti klusinji un mierigi visaa piedalas, lai gan labi, ja 5 gadus veci.
15.02.2013 12:07 |
 
Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
-> Grr..

nea.. ātrajā palīdzībā nestrādāju, bet, būshana itimējā ballītē ir gan saistīta ar darbu. :)

man gan liekas, ka manu tekstu Tu nedaudz "neuztvēri". Es nerunāju par mācīshanu uzvesties, bet piespieshanu ticēt KAUT KAM, KAUT KUR TUR (parasti) AUGSHĀ.

Manuprāt, shai darbībai - piespiest kādu uz celīshiem sūdzēt, velnsviņzinkādus grēkus- jo īpashi, ja runa ir par maziem bērniem- nevar piemērot vārdu- audzināshana. Shajā kontekstā tas ir nekas vairāk kā tumsonība un absolūts egoisms.
15.02.2013 14:33 |
 
10 gadi
Reitings 2683
Reģ: 29.01.2009
baigi slinkums kko tik garu lasīt.
15.02.2013 14:39 |
 
Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
Excite: berni nevar sudzet grekus, ja nav piegajushi pie Komunijas:) Da lai tak rapo lidz ar vecmaminju, gabals tak nenokritis. Mani ari kadreiz veda, bet tas nenozimee, ka es tulit noticeju. Tas jau vel nav tik apzinats vecums..
15.02.2013 14:46 |
 
Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Neesmu ticīga, bet esmu katoļos kristīta un arī esmu Aglonā bijusi vairākkārt..Stulbi jau tā teikt, bet nez kāpēc Excite šaurais skatījums uz lietām, par kurām viņš neko nesaprot, mani aizskāra. Baznīca ir daudzslāņaina, tur ir tāda pati psihopātu (un ar to es nedomāju garīgi slimos) proporcija kā pārējā sabiedrībā, bet šitā vispārināt... nu, es neatļaujos un neatļaušos. Tomēr kaut kā necienīgi pret tiem saprātīgajiem, inteliģentajiem ticīgajiem, kas katru svētdienu dodas uz katoļu baznīcu.
15.02.2013 15:12 |
 
Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
He.. Vienmér mani sajúsmina shádi komentāri.. Kā kaut ko nedaudz "uzbrauc" vai iesmej par ticīgo dzīvi, tā uzreiz atrodas bargā pirksta kratītāji- man ir "šaurais skatījums", "runāju par lietām, par kurām neko nesaprotu", utt.. Neviena fakta, neviena argumenta, tikai blēņas un pupu mizas! Jā- starp citu- tieshi tās pashas, kuras arī Jums Jūsu vecāsmātes iemācīja, piespiežot bērnībā iet uz baznīcu un rāpot uz ceļiem, sūdzot iedomātus grēkus- kā neatņemamu un obligātu dzīves sastāvdaļu.

Un es kā reiz runāju par lietām, par kurām man ir sajēga.. :P Cik nu esmu te iegriezies, tad "kaut kā" pats esmu ievērojis, ka man nav dizha viedokļa par kosmētiku, lupatām un.. "beztēmu".. :D Tāpēc, ka par to man vienkārshi- nav īsti sajēgas.. :) Bet par sho.. Cik uziet! :D
15.02.2013 16:15 |
 
Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
Excite, shi nav ista vieta un laiks, kad sludinat argumentus par svetumu, jo ta butu nepareiza taa lietoshana un neistais laiks. Tu to tapat neatzisti.

Bibelē par sho ir teikts: "Neberiet pērles cūkām un nedodiet svētumu suņiem.."

Ta ka neredzu iemeslu *itaja* situacija tev par kautko pat meginat argumentet.
Ceru, ka sanemsi no Dieva gudribas un prata davanu.
15.02.2013 16:51 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits