Vai uzskati sevi par gudru?

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
As simple as that. Vairāk jautājumu šodien nav.
11.02.2013 23:03 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tieši tāpēc es nekad neatļautos gudrākam, pieredzējušākam cilvēkam - patiesi zinošam, gudram profesoram, ģēnijiem pateikt "nolaidies no augstumiem". Tas vispār... kauna nav!

es gan vareetu mieriigi pateikt, ja cilveeks ar savu gudriibu saaktu baazties virsuu un iztureetos augstpraatiigi! tas, ka cilveeks ir eksperts vienaa lietaa vai vairaakaas, tas nedod vinjam tiesiibas viizdeguniigi skatiities no augshas uz citiem cilveekiem. bet nu taadi "augstumos seedoshi" gudrinieki parasti ir tikai tukshi plaatiizeri ar mazveertiibas kompleksiem, veel neesmu redzeejusi patiesi gudru cilveeku taa daraam, jo viena no gudriibas paziimeem tik tieshaam ir - neskraidiit apkaart bljaujot par to, ka esi gudrs.
12.02.2013 03:04 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
es gan vareetu mieriigi pateikt, ja cilveeks ar savu gudriibu saaktu baazties virsuu un iztureetos augstpraatiigi! tas, ka cilveeks ir eksperts vienaa lietaa vai vairaakaas, tas nedod vinjam tiesiibas viizdeguniigi skatiities no augshas uz citiem cilveekiem. bet nu taadi "augstumos seedoshi" gudrinieki parasti ir tikai tukshi plaatiizeri ar mazveertiibas kompleksiem, veel neesmu redzeejusi patiesi gudru cilveeku taa daraam, jo viena no gudriibas paziimeem tik tieshaam ir - neskraidiit apkaart bljaujot par to, ka esi gudrs.

Ja cilvēks pats parāda savu muļķību, sākot strīdēties ar gudrāku cilvēku par lietām, kuras pašam nav skaidras, nav pieredzes vai elementārās spriestspējas, tad neapšaubāmi, ka mazāk gudram cilvēkam gudrākais liksies augstprātīgs un vizdegunīgs, jo viņš atbildot ar savu pamatoto argumentu un komentāru, rada zināmu dabisku "pārākumu".

Ir jāprot pašam sevi novērtēt, ja negrib, lai gudrākais norāda tam otram uz viņa vietu.

Viss ir relatīvs... un nevajag apvainoties, ja kādu ar to personīgi aizskāru.
12.02.2013 03:21 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Spotorno vispaar, es ar to biju domaajusi tos gadiijumus, kad gudrais jaucaas tur, kur vinja viedokli neviens negaida vai izmanto katru iespeju vietaa un nevietaa paraadiit savu gudriibu. ir dazi taadi cilveeki. protams, es nestriideeshos ar kjirurgu par to, kaadas firmas diegi ir labaaki operaaciju suveem, bet cilveeku, kursh liela sevi visu laiku par to, ka ir visgudraakais un vislabaakais, aatri izsleegtu no pazinju loka. tuksha muca taalu skan.
12.02.2013 03:35 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
krista, es tāpat nevarētu tā pateikt, ja vien es pati nebūtu tādā pašā līmenī vai labi zinātu, ka esmu, tā teikt, pārāka.
12.02.2013 03:48 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Par sevi varu teikt -noteikti neesmu loti gudra,jo loti daudzas lietas nezinu,bet zinu vienu,ka maaku inteligenti uztureet sarunu arii taados apstaaklos,kad gandriiz jaamin par ko iet runa!Man liekas ,ka tur sleepjas zinaama gudriiba-prast uztureet sarunu.:)
12.02.2013 04:02 |

Reitings 602
Reģ: 04.08.2012
Kurās lietās esmu,kurās - ne pārāk. Tāpat kā daudzām - man ir vēl daudz jāattīstās un jāizlasa vēl milzums grāmatu,jāiepazīst vēl daudz kas,bet katrā ziņā - neesmu muļķe.
12.02.2013 07:37 |

Reitings 360
Reģ: 17.01.2013
pat ja man būtu 10 augstākās izglītības, neatļautos ko tādu apgalvot,labāk klusītēm mācītos,mācītos un vēlreiz mācītos,bet tie kas kliedz, ka ir gudri,atcerieties,tukša muca tālu skan.
12.02.2013 07:48 |

Reitings 602
Reģ: 04.08.2012
pat ja man būtu 10 augstākās izglītības, neatļautos ko tādu apgalvot,labāk klusītēm mācītos,mācītos un vēlreiz mācītos,bet tie kas kliedz, ka ir gudri,atcerieties,tukša muca tālu skan.

++tieši manas domas
12.02.2013 07:52 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Pārsvarā jā :D
Esmu apķērīga un skolā labi mācījos :D
12.02.2013 07:53 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Man arī liekas, ka diskusija ir divkosīga. Citās diskusijās sevi labpatīk atzīt par gudru, bet atbildot tieši, nē, un sākas filozofija... Tas pats būtu ar skaistiem cilvēkiem utt...
12.02.2013 08:00 |

Reitings 622
Reģ: 16.12.2012
man vajag kritērijus, lai spriestu vai tiem atbilstu..
12.02.2013 08:08 |

Reitings 164
Reģ: 11.11.2009
Uzskatu, ka ir jomas, kurās esmu zinoša.
Negribu teikt, ka esmu stulba, bet negribu arīt teikt, ka esmu nenormāli gudra, jo tad, protams, kāds centīsies to apšaubīt.
12.02.2013 08:28 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Neatceros, kas teicis, bet jau sen patīk teiciens: "Patiešām gudrs un inteliģents cilvēks sevi nekad nenosauks par gudru!"
Jo tikai tādi cilvēki apzinās to visu milzu potenciālu, ko vēl tikai cer izlasīt, izpētīt, piedzīvot un pieredzēt.

Patika Libras komentārs. Viss ir relatīvi..
Dzīvesgudriem cilvēkiem var pietrūkt akadēmisko zināšanu..
Izglītotiem cilvēkiem varbūt par maz dzīvesskolas..

Tāpēc, man raisa smaidu visas "Jā" atbildes

Piekrītu!
12.02.2013 09:13 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Nu, man šķiet, ka te baigie meli notiek tagad.

Ja jums kāds pateiktu: Tu gan man neliecies tāda gudra! apvainotos???-PROTAMS!
Nevajag te taisīties par piezemētajām!

par tukšo mucu....vai tad visas iet un bļauj, ka ir gudras?? ja pajautā, tad atbild.

piemēram, man šķiet, ka esmu tik gudra, cik pati esmu savilkusi sevī. vienmēr var būt vēl gudrāks, bet nu vidēji starp cilvēkiem jūtos gudra.
12.02.2013 09:29 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Es tā īsti neizprotu to ''vēl neesmu gudra'' un kad tad būs tas beigu punkts, kad varēsiet teikt,ka ''jā, es esmu gudra''? Nav iespējams zināt visu par visu.
Un jā,piekritīšu par vecumu, vajadzētu gudrību ''mērīt'' pa vecuma grupām.Skatoties uz saviem vienaudžiem varu teikt,ka esmu gudra.Protams, ir iespēja augt, attīstīties un pilnveidot savas zināšanas, bet tas ir bezgalīgi,līdz savai nāves stundai.Es vērtēju to,kā tas ir šobrīd.
Un,kas tur ko smaidīt? Labāk būtu,ja visas vienā korī teiktu ''esam stulbas''?
Un vārds ''intelektuāls'' manā vērtē stāv augstākā rangā,nekā vārds ''gudrs''
12.02.2013 09:41 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Es zinu vienu-muļķe toč neesmu :D
Kādam esmu gudra, kādam galīga mulķe (piemēram, ar matemātiku, fiziku, ķīmiju saistītos jautājumos, it īpaši aprēķinos) :D
12.02.2013 10:05 |

Reitings 4129
Reģ: 29.01.2009
Klasiskie cosmo jautājumi un atbildes:
* Vai Tu esi skaista?- Jā! (Ar pašvērtējumu visam jābūt kārtībā.)
* Vai Tu esi gudra? - Jā! (Bet, lai neizklausītos pārāk slikti un iedomīgi pafilozofēsim par to, cik tomēr tā gudrība ir relatīva)
* Vai Tu esi resna? - Jā! (tas nekas, ka sveram 49 kg pie saviem 170 cm) :)
12.02.2013 10:05 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Gudrs cilveeks nekad sevi nesauks par gudru! Vinjsh to zinaas un pielietos ikdienaa,bet neplaatisies,lai paspiideetu. Tie,kas taa dara nav nekaadi gudrinieki,bet gan ir izlasijusi kaut kadu vienu enciklopediju un grib palielities apkartejiem,ceriibaa pluukt slavas laurus. :D

Ance un Vesta vot man skolaa patiesiibaa padevaas viss,beeeeet es biju un joprojam esmu diezgan slinka,taapeec gruutakas macibaas palaidus taa,ka pec tam sedeju kaa jampapinjsh skolaa :D
12.02.2013 10:18 |

Reitings 92
Reģ: 26.04.2009
Skatos, ka lielaka dala meitenu gudribu asocie ar zinasanu limeni.. Man tas neskiet isti pareizi. Uzskatu, ka katrs cilveks ir zinoss noteikta joma vai pat vairakas.
Man liekas, ka gudrs cilveks ir tads, kas ir labs un ieinteresets sarunu biedrs, kas nekad nelaus otram cilvekam justies slikti, justiem zemakam, spej saskatit kaut ko labu katra cilveka, izteikt komplimentus par to, nekad nenoniecina citus, spej veseligi uztvert kritiku, ieklausas padomos, spej but pazemigs, pateicigs un cienpilns, neatkarigi no ta, vai ta ir saskarsme ar setnieku vai CEO, noverte citu cilveku pules, spej but diskrets un diplomatisks, izsakot savu viedokli, nav lieligs, vienmer censas paplasinat savu redzesloku, saskarsmes kultura nav svesa lieta utttt....
12.02.2013 10:24 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Nazīc - "tikai muļķis sevi sauks par gudro."
Gudrais sevi par gudru nesauks nevis viltības vadīts, bet tādēļ, ka nav absolūtas gudrības. Tāda nepastāv. No cilvēka, kurš sevi sauc par gudro tiek sagaidīta atbilstoša uzvedība un rīcība, ja kādā brīdī viņam neizdotos to attaisnot viņš nonāktu muļķa lomā un zaudētu savu godīgumu. Muļķis ir tas kurš uzskata sevi par gudru esam, neapzinoties no cik daudz viņš vēl nezin. Un nezināt, ka nezini visu ir lielākā muļķība uz pasaules.
12.02.2013 10:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits