Kas ar mani? (līdz asarām)

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Labvakar. Iepriekš ir bijušas psiholoģiskas problēmas man, agrāk domāju ,ka esmu neglīta. Uz ko draudzenes, radinieki ,citi cilvēki teica ,ka tā nav vai brīnījās ,ka tā varu domāt. Gāju pie psihologa par šo problēmu. Sāku justies labāk ar sevi, nedomāt ka esmu briesmonis.

Šobrīd tā nedomāju, bet...Nav gluži tā ,ka man neviens nepievērstu uzmanību. Ir bijuši puiši ar kuriem draudzējos,kas pašai patika.Vai tagad skolā mazie puikas nereti pa skolu iet un saka -čau smukā/seksīgā ,tāpat kā manām klasesbiedrenēm (kuras uzskatu un arī daudzi citi uzskata par skaistām). Itkā jau runā ar mani arī tās manuprāt klases smukākās meitenes, bet es vienmēr esmu tāda ignorētā. Un tas mani dzen izmisumā. Jo nesaprotu- KAS MAN PAR VAINU? Piemēram, draugos ielieku jaunu bildi, daži tikai apskatās, pāris cilvēki uzliek "man patīk". Visām paziņām,kaut citas neuzskatu par skaistām vienmēr tie patīk ir vismaz 10x lielāks skaitlis. Tad vēl ir tā ,ka vienmēr runāju ar kādu un vai nu mani nedzird vai speciāli ignorē. Vienvārdsakot jūtos kā nekas, šobrīd sarakstes arī NE AR VIENU CILVĒKU nav. Tur jau tā lieta ,man nav draugu!

Tāda neželīga vientulība,tomēr kuru katru nekad nevaru pieņemt par draugu, bet domāju tas loģiski ,katram kaut kādas prasības,pieņemams/nepieņemams attiecībā pret citiem.
06.02.2013 22:58 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Nelasīju komentārus, bet man šis viss šķiet vienkārši pubertitāte un viss.. hormoni plosās, cilvēki nesaprot ko grib un dzīves vērtības vēl arī nav izprastas...

P.S. Es laikam esmu turbo neglītene un man nav draugu, jo manām bilēm nav daudz "man patīk ":D :D :D Idiotisms ar kaut ko tādu celt vai graut savu pašapziņu...
07.02.2013 08:40 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Lielākoties atzīmē patīk draugi. ja Tev nav draugi, tad protams bildes vērtēs ,atzīmēs mazāk, bet tas nebūt nenozīmē,ka Tu vizuāli nepatīc vai esi neglīta.
07.02.2013 08:45 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Iekšējā pasaule? Man jau tomēr šķiet, ka vidusskolā nevienam neinteresē garīgā attīstība. Izstumj tos, kuri mazāk apmeklē ārpusskolas pasākumus, jo vienkārši ar viņiem nav ko apspriest un viņi nav informēti par iekšējiem jokiem. Viņi nav interesanti, jo neiesaistās ar sirdi un dvēseli kolektīvajā baumošanā, intrigu vērpšanā un apsmiešanā "kā Pēteris vakar piekodās". Skola ir cita, kaut kāda paralēla realitāte, kur cilvēki nekad nepieaug. Un es saprotu autores teikto - pati būdama gaužām izskatīga, atvērta un interesanta persona - es tāpat PATI atstūmos no šī skolas zīdaiņu pulciņa. Mani tas vienkārši nesaistīja. Kaut kāds aborigēnu bariņš, kam viss sākas un beidzas šodienā, nevis par prioritāti tiek likta nākotnes veidošana.
07.02.2013 09:39 |

Reitings 188
Reģ: 03.07.2012
Man šķiet, ka problēma ir tajā, ka tu domā tikai par ārējo izskatu - ārējo čaulu.

Cilvēks ir sociāla būtne un attiecības veidojas savstarpēji kontaktējoties. Man personīgi pilnīgi vienalga vai mani draugi ir super stilīgi, skaisti un kopti, man ir svarīgi, lai man ir kopīgas intereses, ir par ko parunāt un jāsaka banālā frāze: galvenais, lai cilvēks labs. Neesi ievērojusi, ka dažkārt meitenei, kas varbūt ir apaļīga, nav ģērbusies pēc pēdējām modes tendencēm, nav veiktas visas kosmētiskās procedūras, ir liela piekrišana un labi draugi. Noslēpums ir viņas iekšējā starojumā.

Ok, protams katram par sevi jārūpējas un jāsakopj, bet nevar domāt tikai par ārējo izskatu.

Un ja nu pievēršamies sociālajiem tīkliem, tad es savai draudzenei, kas ir vienkārša, jauka meitene pie bildes pierakstīšu, ka viņa ir burvīga un fantastiski izskatās, jo viņa jau iekšēji ir burvīga - manu vērtējumu veidos nevis viņas ārējais tēls, bet mana pozitīvā saskarsme ar viņu.

Tā kā Tigarr iesaku paplašināt intereses, lasīt grāmatas, būt jaukai un sirsnīgai - ieguldi sevī, tad arī citi to pamanīs.
07.02.2013 09:45 |

Reitings 826
Reģ: 27.04.2012
tām meitenēm, kam draugos ir 100 patīk katrai bildei - ir vai nu tiešām superseksīgas vai arī pašas ir d-līdējas, visiem vienmēr liek like, tā teikt - sociālās meitenes. un viņām vienmēr tiek kkas pretī - arī liela daļa viņām liek like.. tu dod un arī saņem. :)
es domāju, ka tu neko nedari, lai cilvēki tevi ievērotu , tu sēdi maliņā un gaidi, kad tev uzrakstīs, kāds sāks runāt utt.. tiešām , kā jau meitenes saka - sāc ar sevi! skaties, ko tās meitenes, kas ir uzmanības centrā, dara savādāk un dari tāpat kā viņas.. ja jau tu alksti pēc uzmanības. :)
07.02.2013 09:52 |

Reitings 341
Reģ: 10.11.2009
Ir tāds teiciens- lai kāds cits tevi iemīlētu, no sākuma tev jāiemīl pašai sevi! Bet vispār- tavas problēmas ir sīkums, tici man. Paies pusaudžu krīze un uzradīsies nopietnākas problēmas (ak cik optimistiski;)
07.02.2013 10:00 |

Reitings 161
Reģ: 29.01.2009
Neizlasīju visus diskusijas komentārus, tāpēc varbūt atkārtošu jau kādas citas meitenes teikto. :)

Man gan šķiet, ka diskusijas autore vienkārši grib būt atzīta, kā lai pasaka - iekļauties sabiedrības daļā. Un tas par tiem LIKE draugos vai sarakstēm - tas kaut gan kādai izklausās bērnišķīgi, tomēr kādam ,kuram ir zemāks pašvērtējums var radīt prieku un sajūtu, "es iederos" vai "ar mani viss ir okey"

Ir taču patīkami, kad izsaka ko labu (kaut vai ja novērtē bildi)
07.02.2013 10:10 |

Reitings 419
Reģ: 08.01.2013
Atkailinies kādā savā bildē un tu saņemsi 100tiem ''patīk'' un tu būsi lēta. Tā tev labāk patiks ne? Labāk priecājies, ka tie kuri atzīmē, ka patīk viņiem tiešām patīk, nevis viņiem patīk tavas krūtīs vai grib tev pielīst. Protams, ir patīkami saņemt kaut vai tos pašus patīk un vēl komentārus, bet vai tas ir vajadzīgs? Jo vairāk tu to vēlēsies,jo mazāk tu to iegūsi. Labāk sāc dzīvot reālo dzīvi nevis raudi par virtuālo. Sāk jau dažreiz likties, ja sociālajos tīklos tevi neviens nezin, tad tu vispār neeksistē un nekas neesi. Stulbums. Bet nu arī laikam tajā vecumā visiem tam jāiziet cauri. Paies daži gadi un tu sapratīsi, ka tas par ko tu te tagad raudi ir pilnīgs sviests.
07.02.2013 10:14 |

Reitings 537
Reģ: 07.07.2011
Manuprāt, dzīvē ir daudz lielākas problēmas, nekā uz deguna uzmetusies pumpa vai ka Tevi ignorē sev nenozīmīgi cilvēki.
07.02.2013 10:29 |

Reitings 357
Domāju ,ka Tev vajadzētu pieaugt, kapēc?
Jo Tu pārāk reaģē uz sociālo tīklu aktivitatēm.
Jādzīvo ir reāla dzīve, un tas ka tām meitenēm dr.lv kkādi slimie greizie džeki liek "patīk", da viņiem patīk viss kas kustās saproti??
Man pašai ir viena tāda paziņa, kura nu nenormāli taisās ,pasniedz sevi utt, dzīvē- tici man viņai ar galvu nav riktīgi un normālu sarunu ar viņu vadīt nav iespējams, kā arī viņa dejo striptīzu, jo uzskata ,ka tas ir baigi forši un tagad viņa ir zvaigzne, jā viņa salikusi plika dibena bildes, kur bučojās ar meitenēm- protams, ka visādiem āpšiem viņa liksies forša, un to vien domās un sapņos kā sev blakus dabūt. Reāli paskatoties kas tie par cilvēkiem, kkādi pajocīgi 50 gad. vīrieši un 16 gadīgi puišeļi, kā arī druškas, kuras raksta standarta komentārus "smukiņā, utt"
Tici man starp lētumu un skaistumu ir mazs solis, un dr.lv ir ļoti daudz pieklājīgi skaistu ,elegantu sieviešu, kur nav 50 komentāri un 250 "patīk".
07.02.2013 10:35 |

Reitings 161
Es nesaprotu, kādēļ dažas tik ļoti iekarsušas par tām bildēm draugos un "like"

Meitene jau to minēja kā piemēru, ka viņu nepamana dzīvē un arī sociālajos portālos. Viņai ir sajūta, ka viņu ignorē - neredz. Neiet jau runa, ka viņa kolekcionētu "like" daudzumu. Viņa nesaprot, kāpēc ir izveidojusies tāda situācija.
Vismaz es to tā saprotu.
07.02.2013 10:45 |

Reitings 360
Reģ: 17.01.2013
Vai nav vienalga?kāda starpība ko domā citi,galvenais ko domā tu pati par sevi,baudi dzīvi un neiespringsti uz citām aitām,visiem tāpat neizpatiksi,aizej uz kino kautvai viena,zini teicienu ka nožēlojami ir nevis tas ka nav draugu,bet tas ka viņi visi ir pērkami un pārdodami.
07.02.2013 12:50 |

Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
Manuprāt,tava problēma ir tā,ka tu salīdzini sevi ar citiem un vēlies to,kas ir citiem,neesi mierā ar sevi.
Man ilgi ir bijuši visādi kompleksi par sevi,taču kaut kā iemācījos,ka visa sakne ir salīdzināšanā un vēlmē iederēties.
Tagad neiederos nekur,taču jūtos lieliski,jūtos tā,ka esmu es pati.
Draugu man nav daudz,taču,kam man daudz draugu,kas ir ar to mani,kas iederās,nevis ar patieso mani?
Un nav nekādas vajadzības pēc daudz ķeksīšiem "Man patīk". Ko tas dotu? Vairāk laimes dzīvē? Nē!

Padoms autorei: Vienkārši atbrīvo sevi,savu patieso būtību un pieņem to tādu,kāda tā ir.
07.02.2013 15:38 |

Reitings 2829
Itkā pēc idejas jau nav svarīgi tie "like", ja apkārt visi tev smaida, dzīve ir lieliska un reālajā dzīvē viss ok. Bet ja ir jau problēmas, kāda te jautāja par ģimeni- arī ģimenē ir problēmas ,skolā ir citas problēmas un galva aizņemta vēl ar sevi -vai esmu gana laba vai tomēr neesmu un ja nē -tad ko darīt ,ko uzlabot,kā augt... Nav neviena kuram "pasūdzēties ,ka grūti iet", nav cilvēka ,kurš vienmēr būtu pieejams ,ar kuru visas problēmas sasāpējušās lietas izrunāt -ir ļoti grūti. Un ja neviena apkārt nav un paliec viena ar savām problēmām un sevis mokošajām domām- tad katrs sīkums dzen vēl dziļāk bedrē un situācija paliek ar vien skumjāka. Protams ,tas tā nebūs visu laiku, bet gadās tādi "melnie posmi"
07.02.2013 18:34 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Tigarr, tu raksti, ka nezini, vai esi pietiekami laba. Pietiekami laba kam? Kas ir tas kritērijs/kura viedoklis?
Labi ir tā, kā tev pašai liekas labi un ja pašai liekas, ka esi forša, tad arī esi, jo tikai tavs viedoklis patiesībā ir svarīgs. Tik vienkārši un tik sarežģīti :)
07.02.2013 18:39 |

Reitings 2829
Vēl viens jautājums ,kurš man dažreiz ienāk prātā. Vai var būt tā ,ka tām ,kuras sabiedrībā pieņemtas par "skaistulēm" var būt tāda situācija, ka viņai ir problēmas un nav neviena kas palīdzētu, ar ko būtu aprunāties? (Jo man nez kāpēc liekas, ka viņām vienmēr visi apkārt līp un palīdzēs jebkurā situācijā ,ka tikai kontakts ar "wooow ,TO meiteni"!!"

Jā ,tagad izskatās tiešām ,ka vidusskolas dzīve ir pavisam savādāka. Manas skolasbiedrenēm -vidusskolniecēm ir pats par sevi saprotams ,ka izskats ir pats svarīgākais. Un par iekšējo vispār neiet runa, visbiežāk - jo skaistāka meitene, jo asāks raksturs. Tāpēc arī necenšos būt izpalīdzīga ,īpaši jauka (tas liekas nemaz nav manā dabā) ,jo apkārt man nav tādi cilvēki un tiem "labajiem darbiem" pilnīgi nekāda jēga. Ja novērtē ,tad tikai to ,ka tu vari pasūtīt kādu, uzdi*st kādam vai ka tu esi baigā tusētāja un visiem uzreiz liecies tad interesanta persona.
(Laikam pati atbildēju uz savu jautājumu - garlaicīga pēdējā laikā esmu palikusi!)
07.02.2013 18:45 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Vēl viens jautājums ,kurš man dažreiz ienāk prātā. Vai var būt tā ,ka tām ,kuras sabiedrībā pieņemtas par "skaistulēm" var būt tāda situācija, ka viņai ir problēmas un nav neviena kas palīdzētu, ar ko būtu aprunāties?

Nejau izskats nodrošina citu cilvēku atbalstu grūtās situācijās. Var cilvēks būt skaists un bagāts, bet ļooooti vientuļš.
Domāju, ka Tev vajadzētu pārstāt censties tik ļoti visiem izpatikt un uztraukties, ko citi domā. Tak, kāda starpība... Kaut gan vidusskolā laikam tiešām ir cita pasaule, kad svarīgs ir apkārtējo viedoklis un statuss draugu kompānijā.
Pieaugušo dzīvē ir savādāk - kā jau meitenes minēja, svarīgākā ir attieksme un iekšējā būtība.
07.02.2013 19:12 |

Reitings 729
Reģ: 07.06.2012
Zvirbuļi lido baros, ērgļi - vienatnē Un drīz vien arī kāds cits ērglis tev lidos blakus. Made my day.
07.02.2013 20:59 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Tāpēc arī necenšos būt izpalīdzīga ,īpaši jauka (tas liekas nemaz nav manā dabā) ,jo apkārt man nav tādi cilvēki un tiem "labajiem darbiem" pilnīgi nekāda jēga.

Ja tu neesi feiks, tad es apbrīnoju tavu stulbumu.
07.02.2013 21:56 |

Reitings 30
Reģ: 21.09.2012
Izlasīju tekstu un iedomājos par šo diskusiju- "Par vēlu ir tikai tad, kad tev uzber trīs saujas smilšu! Līdz tam vari paspēt gan atvainoties, gan piedot, gan mainīt savu dzīvi".

Tigarr-tu teici,ka bez kosmētikas neizskaties skaista. Da labi. Neticu!!!! Bieži vien nenormāli nomālētās sejas atgrūž,piemēram,man riebj tādi cilvēki,tāpēc es pirmā nekad pie tāda cilvēka nepieiešu,jo nav vēlēšanas sēdēt blakus iebalzamētai saķellētai mūmijai. Padomā,vai tavs make-up ir normas robežās? Tas nav apvainojums,nē,vnk ieteikums-pamēģini paskatīties uz sevi no malas.

Un vēl-ja tev šķiet,ka nav ar ko parunāt-kāpēc tev neizmantot šo anonīmo iespēju un neparunāt ar kādu no mums? :) Es labprāt uzklausīšu. Jā,,varbūt mani ieteikumi nav saudzīgi,jo saku,ko domāju,bet es labprāt uzklausītu :)

P.S. Tas nav par šo tēmu,bet vispār-šitie "like" un interneta portāli,piem tas ask.fm reāli cilvēku degradē.vismaz man tā šķiet.
07.02.2013 23:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits