Kā tikt vaļā no stostīšanās?

Reitings 47
Reģ: 01.02.2013
Labdien!
Vai kāds var kaut ko ieteikt, lai tiktu vaļā no stostīšanās?
Paldies
02.02.2013 21:57 |

10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
nesen runājām par šo ar draugu. Nezinu, vai tas reali strādā, bet bija veikts pētījums. Varbūt vari pamēgināt. Ieliec austiņas ausīs ar mūziku tik skaļi, ka pats nedzirdi, ja runā. Un ieraksti, kā lasi gramatu. pētījumā cilveki ar stostīšanos perfekti nolasīja tekstu. Ja tas strādā, atliek trenēties un atrast veidu, kā dzīvē izveidot kaut ko līdzīgu. Varbūt nostrādā metode, ka domā paralēli to, ko cilveks Tev pretī dara ar saņemto informāciju, fokusē domas uz viņu, ne sevi. Jo runas defekts būtībā tiek personalizēts ar sevi, ja to pārnes uz citu personu, varbūt līdz. Es te filozofēju.
03.02.2013 00:25 |

Reitings 424
Reģ: 29.06.2012
hmm, man ir kas līdzīgs... Nesauktu to gluži par stostīšanos vai valodas raustīšanu, bet uz to pusi reizēm velk. Es to valodu kaut kā izcilpoju- pielieku vārdam vidū kādu lieku zilbi, norauju galotni, sanāk arī netīši izdomāt jaunus vārdus. Āā, vēl uztraukumā gadās, ka balstiņa paliek drebelīga, tāda vibrējoša skaņa.

Kā cīnīties? Aij, es pat īsti nezinu cēloņus, kur nu vēl risinājumus :( , bet jāatzīst, ka neesmu tos arī meklējusi. Pieņemu, ka kaut kādus uzlabojumus varētu palīdžet sasniegt jau minētais logopēds, vēl dzirdēts par neirologu, bet reālas pieredzes kas, ko, kā diemžēl nav. Ja uzzini, kā cīnīties- neturi sveci zem pūra!

Veiksmi problēmas atrisināšanā! :)
03.02.2013 02:22 |

Reitings 419
Reģ: 08.01.2013
Esmu dzirdējusi, ka klavierspēle palīdzot. Agrāk man bija klasesbiedrs, kurš ļoti stostijās, bet tad sāka apmeklēt klavierstundas + vēl ar kautkādiem dziedāšanas elementiem un stostīšanās manāmi samazinājās,protams ar laiku. Beigās mazliet stostijās tikai tad kad uztraucās.
03.02.2013 02:46 |

Reitings 1
Reģ: 17.04.2013
Sveiks Arvi! Pirmais ko es tev ieteiktu , ja tu tiešām vēlies samazināt stostīšanos aiziet pie speciālista, jo viņš tev pārbaudītu, kāda ir tava elpošana, kā strādā visi sejas muskuļi, kā tu stosties vispār! Viņš ievāks anamnēzi! Katram cilvēkam ir jāizpēta iemesls, kāpēc viņš stostās, un tam ir daudz iemeslu. Tas ir liels darbs pašam ar sevi. Ja tu gribēsi tu stostīšanos samazināsi, bet brīdinu, ka ne visi no stostīšanās var atbrīvoties!
Ja tevi interese kaut kas vairāk, es varu tev iedot materiālus. Es pati studēju RSU, audiologopēdos, un tagad tieši jau beidzam kursu par stostīšanos! Ja interesē raksti=)
17.04.2013 23:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits