Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Angļu valodas prasmes, uzsākot studijas

Reitings 201
Reģ: 26.05.2009
Čau, meitenes!
Meklējot, par ko varētu mācīties turpmāk, nonācu pie secinājuma, ka manis izvēlētajā studiju programmā vajadzēs ļoti labi zināt angļu valodu... izruna man ir ļooti laba, bet pati komunikācija sagādā grūtības - bieži neatceros elementārus vārdiņus, bieži arī neprotu tādus vārdus, kuri konkrētajā situācijā būtu noderīgi, līdz ar to nevaru izteikt savas domas.

gribēju pavaicāt, varbūt kādai ir bijusi līdzīga situācija pirms iestāšanās augstskolā... un vai sākumā bija ļoti grūti? vai valodas prasmes manāmi uzlabojās, ilgāk studējot? kā tikāt galā? :)

vajag kaut kādu uzmiundrinājumu vai motivāciju, citādi ārkārtīgi uztraucos un baidos iet studēt!!!
30.01.2013 23:43 |

Reitings 1111
Reģ: 29.01.2009
Pirmkārt, nebaidies iet studēt! Tādēļ jau studē, lai sevi pilnveidotu :)
Man augstskolā angļu valoda bija tikai vienu gadu, un tad iemācījos tieši dažādus profesijai atbilstošus vārdus. Pirms tam labi zināju tieši sarunvalodu :)
Rezultātā- jūtos pārliecināta par savām zināšanām angļu valodā, taču, kā nepielieto, tā aizmirstas :(

p.s. palīdz filmu skatīšanās angļu valodā, ja uztraucies tieši par sarunvalodu :)
30.01.2013 23:48 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Tas jau atkarībā no tavas studiju programmas izvēles. Ja ej tiešām tur, kur ar angļu valodu ir vistiešākā saskarsme - angļu filologos vai tādas programmas, kur mācības notiek angliski, tad, manuprāt, loģiski, ka zināšanām jābūt jau augstā līmenī. Kaut vai sevis dēļ, lai nemocītos knapi spējot pateikt 2 teikumus un pēc pusgada pametot mācības, jo saproti, ka nevari to izturēt. Ja ej tomēr uz studiju programmu, kur angļu valoda ir tikai viens no kursiem (piemēram, manā programmā tas ilga tikai 1 semestri) un kas nav tik ļoti svarīgi, tad es teiktu, ka ir pilnīgi vienalga, kāds tavs līmenis ir uz doto mirkli. Noteikti varēsi uzlabot, ja pati mācīsies, apmeklēsi lekcijas utt.
30.01.2013 23:50 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Viss atkarīgs no programmas. Es pieņemu, ka taisies studēt tepat Latvijā.

Ja tu labi SAPROTI runāto valodu un labi LASI zinātniskus tekstus savā topošajā jomā, tad ar to sākumam pietiks. Vienīgā daļa, kur tev var vajadzēt runāt angliski, ir (ja vispār) semināri un prezentācijas. Uz tiem parasti gatavojas, lasot par attiecīgo tēmu, rakstot uzmetumus tam, ko taisies teikt utt.

Drīz būs tās ēnu dienas, kad var pieteikties staigāt pakaļ studentam uz lekcijām vienu dienu, izmanto iespēju nosēdēt tajā studiju programmā lekcijās! Pašai viss paliks skaidrāk, izrunāsies ar studentiem, utt.
31.01.2013 08:18 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)