Nju viss atkarīgs no tā, kura vecāka raksturs bērnam iedzims. Ja mans, tad noteikti neko nežēlošu. Es bērnībā biju ļoti aktīva, griēju gan dejot, gan pulciņos iet, bet mammai nebija naudas par ko aizlaist tā nu daudz ko palaidu garām. Ja iedzims tēva raksturs, kas ir, mana drauga, tad notekti būs daudz labu īpašību, cieņa pret citiem, pacietība, izpratne. Daudz lietu, kas man nav :D
Viena lieta, ko mans berns mācēs ir gatavot ēst, uzkopt māju, mazgāt drēbes, gludināt. Mani mamma un ome iemācīja ļoti daudz jau tad, kad gāju pirmajās klasēs, man patīk gatavot un ja bērnam nepatiks, tad pašas nepieciešamākās lietas - kā pagatavot kartupeļus, gaļu un salātus, viņš mācēs.
Cerams, ka nāktu drauga vēlme uz lasīšanu, jo man tā ļoti nepatīk, pat vienu rakstu nevaru lidz galama izlasīt, bet apzinos, cik lasīšana nozīmīga.
Nav tādu standartu, ko liktu darīt, bet dejas, manuprāt, ir lielisks treniņš kā kermenim, tā garam, ja nepatiks, neuzpiedīšu, bet par šo ar draugu esam runajuši - djeas uzlabo stāju, fizisko formu, kustību koordināciju. Puišiem palīdz būt atvērtākiem utt. Tikai plusi.
Uz brīnumbērnu neceru, bet uz tādu, kas cienīs sevi un citus, kas mīlēs dzīvniekus, būs izskolots un galvenais - vesels un laimīgs.
Ceru, ka varešu atmest daļu savu aizspriedumu līdz bērniņa parādīšanās brīdim :)