Kāpēc mēs krāsojamies vai nekrāsojamies?

Reitings 17
Reģ: 22.01.2013
Skatījos spogulī, kamēr krāsojos, un aizdomājos-es katru dienu, pirms iziet no mājām uz darbu, krāsoju acis, lūpas. Bet ne visas taču tā dara. Daudzas manas kolēģes nekrāsojas nemaz. Sāku aizdomāties:kāpēc?Pieņemsim, daļa sieviešu to neprot darīt, daļai traucē alerģiskas reakcijas, bet pārējās, kas nekrāsojas? Zema pašapziņa?-ne vienmēr...Kāpēc jūs krāsojaties vai nekrāsojaties?:)
22.01.2013 03:15 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Daudz nekrāsojos, jo nemāku to darīt (statistikai - mamma krāsojas un prot to darīt, māsa vispār fanātiķe, kas reizēm izpilda vizāžistes lomu manā dzīvē un rūpējās par maniem kosmētikas krājumiem), laikam arī īsti neinteresē, pie kam man ir alerģiskas reakcijas pret daudz ko. Bet neuzskatu, ka man ir no dabas dotas tādas skropstas, kuras nav jākrāso utt., tāpēc kaut kādu kosmētikas minimumu kā skropstu tuša, tonālais u.tml., reizēm acu ēnas lietoju.

Ar pašvērtējumu es saistītu tikai pavisam trakus gadījumus - kad sieviete tiešām bez kosmētikas izskatās neglīti, bet to neatzīst vai kad sieviete patiešām traki daudz krāsojas. Visos citos normālos gadījumos nedomāju, ka pašvērtējums un krāsošanās ir saistīti.
22.01.2013 19:12 |

Reitings 551
Reģ: 12.08.2012
Bieži cilvēki savā izskatā spogulī meklē iemeslus lai attaisnotu savu nedarīšanu,a redz ne ar to seju piedzimu vai tmldz.Ja paskatās piemēram Pitbull,Mark Anthony,Eminem,Missy Elliot unc tās ir vienkārši cilvēki ar vienkāršām sejām,Pitbulls var teikt visās dziesmās ar visiem,Anthony apprecējis mierīgi Lopesu,Eminems mazs balts trusis ,kurš izlauza sev ceļu melnajā pasaulē,kura ceļš nevienam pat sapņos nerādītos,ka tas iespējams,tāpat Missy tāda kā ir un pasaules viena no pirmajām zvaigznēm un neviens nerunā,kas tiem par tādām vienkāršām sejām un ko viņi tur salīduši..tai pat laikā katrs vienkārš cilvēks spogulī sev cenšas kaut ko atrast ,kas trūkst..bet patiesībā viss ir cilvēkā un nekā viņā netrūkst..
22.01.2013 19:33 |

Reitings 2001
Reģ: 11.02.2011
Nu manuprāt tieši ikdienā lielie make up kalni uz sejas parāda zemo pašvērtējumu!
Nu kur tik stulbi var pateikt. :D :D :D
22.01.2013 19:42 |

Reitings 313
Reģ: 05.01.2013
Es ikdienā lietoju tikai tonālo krēmu un higiēnisko lūpukrāsu.
Man dabīgi ir ļoti tumšas uzacis un garas, tumšas skropstas, kaut arī esmu gaišais tips. Līdz ar to, neuzskatu,ka man ir nepieciešams krāsot skropstu tušu, laineri vai zīmuli. Es savu kosmētikas minimumu atsveru ar rotaslietām.
22.01.2013 19:45 |

Reitings 227
Reģ: 23.09.2012
Eliza, nopietni? Vēmiens? :D ha ha
Nevajag tik vispārīgus secinājumus arī izdarīt. Es tiešām izskatos labi bez dekoratīvās kosmētikas. Nepietiekami pašapziņas šai teikumā?:D
22.01.2013 19:53 |

10 gadi
Reitings 1161
Reģ: 19.01.2010
Tā kā esmu "Latvijas pelēkā" tad krāsoju tumšākas uzacis, skropstas man ir pieaudzētas, lūpām - balzams, dažreiz lieku tonālo, kad uzmetas kāda pumpa, bet ikdienā nē. svētkos klāt nāk laineris, acu ēnas, bronzeris :)
22.01.2013 19:54 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Krasojos minimali, tacu gribetu iemacities to "dzilak". Diemzel isti neprotu taa forsi noslept dazus trukumus un izcelt to smukako, jo salidzinosi veelu saku krasoties.
22.01.2013 20:01 |

Reitings 370
Reģ: 29.01.2009
Es domāju, ka lielākā daļa sieviešu pamatā krāsojas tā iemesla dēļ kā kosmētika ir radīta, lai izskatītos labāk.

Es ikdienā krāsojos diegan vienkārši, galvenais aizkrāsot tumšos lokus zem acīm, neesmu no tām, kas katru dienu liek pilnu meikapu, jo nav laika un vēlēšanās. Varu aiziet arī nekrāsojusies un par to īpaši neutraukties. Ne jau tāpēc citi cilvēki pret mani citādāk izturēsies ka man skropstas nav uzkrāsotas.

Kosmētika man ļauj justies skaistākai un ceļ pašapziņu.
22.01.2013 21:01 |

Reitings 370
Eliza nepiekrītu, ka nav patiešām skaistu sieviešu, kas nekrāsojas. Parasti tās, kas krāsojas ir pamanāmak, dramatiskāk skaistas. Pazīstu vienu meiteni, kas nekrāsojas, jo ir alerģiska reakcija, bet viņa ir ļoti simpātiska.
22.01.2013 21:05 |

Reitings 472
Reģ: 09.08.2012
krāsojos priekš sevis,man patīk ieskatīties spogulī un uzsmaidīt izteiksmīgām acīm :D
22.01.2013 21:08 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
nekraasojos taapeec, ka neizjuutu peec taa vajadziibu. man pashai labaak patiik dabiigais skaistums vai minimaala kosmeetika ikdienaa. smagneeji tonaalie, biezie laineri, luupukraasas, tumshas eenas utt manaa skatiijumaa dienasgaismaa izskataas eermiigi,leeti un nepievilciigi. uz klubinju vai koncertu ejot spilgtaaks grimms ir ok, pati dazkaart uzkraasoju melnas acu eenas uz kaadu metaala konci ejot, bet tas arii ir viss.
22.01.2013 22:21 |

Reitings 1033
Reģ: 13.09.2012
Uzskatu, ka ikvienai sievietei ir jākrāsojas.. kaut to pašu skropstu tušu, vaigu sārtumu, lūpu spīdumu.
22.01.2013 22:23 |

Reitings 870
Reģ: 16.08.2012
ikdienā lietoju tonālo, pūderi un acu tušu, ja kādreiz sagribas, tad arī acu ēnas un laineri :)
22.01.2013 22:25 |

Reitings 265
Reģ: 03.09.2012
To daru, lai labāk izskatītos un būtu augstāka pašapziņa. :)
krāsojos ikdienā minimāli, aizklāju tumšos lokus, uzlieku uz sejas bb krēmu un skropstu tušu.
22.01.2013 23:14 |

Reitings 2230
ikdienā pārsvarā krāsoju acis, jo man skropstas ir ļoti gaišas un bez tušas izskatās, ka skropstu nemaz nav :D
tonālo lietoju tad, kad liekas, ka āda nevienmērīga. Lūpām tikai higiēnisko; acu ēnas lieku uz pasākumiem un pēc tam tā pat lielākoties nožēloju, jo acis ir ļoti jūtīgas un apsārt.

Nav tā, ka nevaru bez kosmētikas, man vienkārši liekas, ka tad izskatos izteiksmīgāka. Ja būtu dabīgi tumšas skropstas un uzacis, tad necenstos krāsot. Apskaužu tās, kurām dabīgi tumšs sejas tonis un skropstas :)
22.01.2013 23:16 |

Reitings 7743
Nedomāju, ka tām, kuras nekrāsojas, ir zema pašapziņa, tieši otrādi.
Man arī kādreiz bija posms, ka nevarēju no mājas iziet, ja neesmu stundu sēdējusi spoguļa priekšā un sakrāsojusies, pat, lai miskasti iznestu. Nezinu, kurā brīdī viss mainījās, bet tagad pilnīgi pietiek ar vieglu meikapu, lai justos labi sabiedrībā. Tā vietā, lai krāsotos, palutinu sevi ar maskām, dažādām procedūrām un man pietiek. ;)
23.01.2013 00:05 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Krāsojos diezgan pamatīgi - lieku konsileri, korektoru, tonālo ikdienā, jo man slikta ļoti āda, daudz pumpu un vecas rētas. Ja tā visa nebūtu - nekrāsotos tik daudz. Atbilstoši pamatīgam sejas tonējumam arī acis un lūpas prasās izcelt vairāk.

Tās,, kuras saka, ka pēkšni sākušas krāsoties mazāk nekā agrak - tas tāpēc, ka tgd modē ir dabiskums un bez-make up efekts. Tāpēc pēkšņi visas tādas naturālas palikušas. Vel pirms 5-7 gadiem bija modē daudz vairāk make up un visas krāsojās atbilstoši tendencēm. Vot i viss noslēpums. Ja tgd atkal ieietu modē smagāks make up - 2-3 gadi un visas sāktu sekot tendencēm, jo tā rekāma jau ieiet zemapziņā caur filmām, žurnāliem, modes guru, blogerēm, slavenībām.
23.01.2013 01:48 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Es arī piekrītu Elizai. Vispār manuprāt pilnīgi nekrāsoties var atļauties tikai pavisam jaunas meitenes līdz -16-18 gadiem. Pieaugušām sievietēm tomēr piedien ejot uz darbu uzkrāsoties, jo piedodiet, kāda, kas uzskata sevi par skaistuli bez make up, BET jau ap 23 gadiem bez make up sieviete izskatās švaki. Nesaku neko par mājās būšanu vai atpūtu brīvā dabā, bet ofic pasākumiem, darbu. Nezinu nevienu sava vecuma (23) meiteni, kas izskatītos pieklājīgi bez kosmētikas, visas gandrīz izskatās nogurušas, slimas, aizgulējušās vai jocīgas. NEsaku, ka jāzieķe kaudze, bet pie labas ādas tomēr ikdienā pūderis vai viegls tonālais, skropstas, lūpas ir obligāti. Daudzām der iepazīties ar konsīleri, jo pamaniju, ka daudzas meitenes ikdienā staigā ar ziliem riņķiem zem acīm un izskatās kā puslīķi. Ja es vsp neko neuzkrāsoju tad ikdienā jūtos puskaila, vienreiz ejot pa centru bez make up, jo nepaspēju uzklāt, jutos kā puspamodusies, tikko no gultas.

Arī personīgi pazīstu sievieti ap 30 gadiem, kura vsp ar kosmētiku ir uz jūs un viņa izskatās veca, nogurusi un nepatīkami slima. Viņai ari visas dotības būt par ļoti skaistu, izteiksmīgu sievieti, bet žēl, ka viņa to neizmanto. Varētu sagriezt galvu savam vīram, ja kādreiz uzkrāsotos.

Un vēl bieži tās, kuras vsp nelieto kosmētiku ātrāk izskatās vecas, jo tomēr tas iet komplektā ar sevis pilnīgu sakopšanu. Tādas meitenes grēko ar kārtīgu sejas attīrīšanu, domājot, ka ja nav uzkrāsojušās tad var aptuveni ar ūdeni seju noskalot un voila - iet gulēt. Ilglaicīgi tas dod negatīvu efektu.
23.01.2013 02:01 |

Reitings 17
Reģ: 22.01.2013
Paldies,meitenes,par komentāriem!Ļoti saturīgi lielākoties.Vai Jums būtu iebildumi, ja es izmantotu Jūsu izteikumus savā kursa darbā?
23.01.2013 04:28 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Pieaugušām sievietēm tomēr piedien ejot uz darbu uzkrāsoties, jo piedodiet, kāda, kas uzskata sevi par skaistuli bez make up, BET jau ap 23 gadiem bez make up sieviete izskatās švaki. Nesaku neko par mājās būšanu vai atpūtu brīvā dabā, bet ofic pasākumiem, darbu. Nezinu nevienu sava vecuma (23) meiteni, kas izskatītos pieklājīgi bez kosmētikas, visas gandrīz izskatās nogurušas, slimas, aizgulējušās vai jocīgas

daudzus gadus dziivojot valstiis, kuraas 90% sievieshu nekraasojaas dienas laikaa vai lieto ljoti minimaalu kosmeetiku, man tieshi sakraasotas sievietes liekaas jociigas, nogurushas un diivainas. uz lv atbraucot, rodaas sajuuta, ka esmu love parade vai masku ballee, jo sejas izskataas neierasti spilgtas kraasu zinjaa. tas atkaraajaas no kultuuras un ierastaas vides kaa ir pienjemts izskatiities.
NEsaku, ka jāzieķe kaudze, bet pie labas ādas tomēr ikdienā pūderis vai viegls tonālais, skropstas, lūpas ir obligāti. Daudzām der iepazīties ar konsīleri, jo pamaniju, ka daudzas meitenes ikdienā staigā ar ziliem riņķiem zem acīm un izskatās kā puslīķi.

tieshi tonaalie liek izskatiities sejai vecaakai un nedabiigai. it iipashi biezie tonaalie veido viltus kruncinjas no miimikas, kuras bez tonaalaa kreema uz sejas neeksistee. paziistu vienu albaanju un vienu portugaalu sievieti - abaam paari paar 40 gadiem un sejas aada ir skaista, mirdzosha.
23.01.2013 04:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits