Daudzi negrib strādāt par pārdevēju, jo ir garas stundas (nākamajā dienā kājas sāp, sapamst), iekrīt strādāt sestdienās , svētdienās, svētku dienās, negrib saskarsmi ar naudas lietām ( nepareizi izdos naudu, iedos pircējs ne/tīši nepareizu naudu un ātri aizies prom,kad vēl nepaspēsi saskaitīt vai ir pareizā summa, nepareizi iesitīs čekā naudas summu par produktu un iznāks no savas algas atdot), jākrāmē plauktos preces , jāseko līdzi termiņiem, vēl kāds klients uzbrauc augumā, jo viņam ir slikts noskaņojums. vēl dažos veikalos jābūt reizē pārdevējai-apsargam ( jāskatās vai nezog preci un ja nozog, tad atvelk no algas). nevar jau visu izkontrolēt. kamēr pagriezies ar muguru un sniedzies pēc cigaretēm tikmēr cits pircējs nosper šampanieša pudeli.
jāpiedomā, lai darbiniekam būtu iespēja pusdienas pārtraukumam( var jau saprast,ja viens pārdevējs strādā, tad tas ir atkarīgs no cilvēku plūsmas,kad un vai tiek pusdienas pārtraukumā, bet ja ir vairāki darbinieki, tad var arī sarunāt,kad viens otru palaiž atpūsties , paēst 30 minūtes) . man nebūtu problēmas ēst arī uz vietas līdz paņemto pārtiku.
kaut kur lasīju,ka viena darba vieta noteica, cik bieži cilvēks var iet uz wc un maximālo laiku ,cik var uzturēties:D man tas arī šķistu par traku. it kā jau var saprast,ka ir tādi ,kuri var teikt-es eju uz wc un aiziet tur stundu norunāt ar draudzeni, bet no otras puses..mani aizbaidītu ar vārdiem- Tu varēsi iet divreiz pa dienu uz wc uz 5 minūtēm.
neviens pēc darba 12 h negrib palikt un mazgāt telpas, it sevišķi,ja pat 1ls par to žēl darba devējam piemaksāt. esi noguris un ar pēdējiem spēkiem paliec un tīri telpas.
Man piedāvāja nesen strādāt ( ne veikalā), taču es atteicu ,jo par pārbaudes laiku nemaksā un pārbaudes laiks ir nenosakāmi ilgi. uzskatu- var aiziet un pastrādāt vienu dienu uz darbu bez samaksas,lai paskatās vai deri šim darbam un pats saprastu vai uzņēmums , darbs ir piemērots Tev, bet man nav motivācijas iet mēnesi uz darbu bez līgumu,ja beigās man vēl var nesamaksāt un pateikt- izdomājām,ka tomēr Tu te neiederies. uzskatu,ka arī apmācības, tad ,kaut kas jāmaksā. maksā uz pusi mazāku algu pārbaudes laikā , bet ne jau tā-neko.