Neiespējami atrast normālus darbiniekus

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Sveikas!

Palasīju diskusijas par to, ka neesot darbs, tik daudzi pelna minimālās algas un vēl mazāk. Un esmu neizpratnē. Mēs meklējam pārdevēju, pārtikas veikalam pārdaugavā jau ļoti ilgi, bet atrast ko sakarīgu ir praktiski neiespējami. Piesakās salīdzinoši maz cilvēku, un liela problēma ir ar krievu valodu, kas mums ir būtiski. Citādi prasības nav ļoti augstas. Tāpēc vēlējos lūgt, tām, kas strādā par pārdevējām, varbūt varat padalīties ar savu algas apmēru..? Un darba apstākļiem? Gribu saprast, ko daram nepareizi.
Vēl kas interesanti man šķiet ir mūsdienu jauniešu bezatbildība, jo visam 70% piesakās uz pārrunām un vienkārši neierodas, pat nepabrīdinot par to. Vai tiešām tā mūsdienās dara? Pati tā nekad neesmu darījusi, arī 17 vai 18 gados nē.
Varbūt kāda var ieteikt, kur meklēt darbiniekus, jo ss.lv nevar atrast neko, savukārt tādos labākos portālos, kā CVonline, tas ir diezgan dārgs prieks, ko mazs uzņēmums nevar atļauties.

Paldies jau iepriekš un veiksmīgu šo skaisto, saulaino un sniegoto dienu :)
19.01.2013 10:31 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Daudzi negrib strādāt par pārdevēju, jo ir garas stundas (nākamajā dienā kājas sāp, sapamst), iekrīt strādāt sestdienās , svētdienās, svētku dienās, negrib saskarsmi ar naudas lietām ( nepareizi izdos naudu, iedos pircējs ne/tīši nepareizu naudu un ātri aizies prom,kad vēl nepaspēsi saskaitīt vai ir pareizā summa, nepareizi iesitīs čekā naudas summu par produktu un iznāks no savas algas atdot), jākrāmē plauktos preces , jāseko līdzi termiņiem, vēl kāds klients uzbrauc augumā, jo viņam ir slikts noskaņojums. vēl dažos veikalos jābūt reizē pārdevējai-apsargam ( jāskatās vai nezog preci un ja nozog, tad atvelk no algas). nevar jau visu izkontrolēt. kamēr pagriezies ar muguru un sniedzies pēc cigaretēm tikmēr cits pircējs nosper šampanieša pudeli.
jāpiedomā, lai darbiniekam būtu iespēja pusdienas pārtraukumam( var jau saprast,ja viens pārdevējs strādā, tad tas ir atkarīgs no cilvēku plūsmas,kad un vai tiek pusdienas pārtraukumā, bet ja ir vairāki darbinieki, tad var arī sarunāt,kad viens otru palaiž atpūsties , paēst 30 minūtes) . man nebūtu problēmas ēst arī uz vietas līdz paņemto pārtiku.
kaut kur lasīju,ka viena darba vieta noteica, cik bieži cilvēks var iet uz wc un maximālo laiku ,cik var uzturēties:D man tas arī šķistu par traku. it kā jau var saprast,ka ir tādi ,kuri var teikt-es eju uz wc un aiziet tur stundu norunāt ar draudzeni, bet no otras puses..mani aizbaidītu ar vārdiem- Tu varēsi iet divreiz pa dienu uz wc uz 5 minūtēm.
neviens pēc darba 12 h negrib palikt un mazgāt telpas, it sevišķi,ja pat 1ls par to žēl darba devējam piemaksāt. esi noguris un ar pēdējiem spēkiem paliec un tīri telpas.
Man piedāvāja nesen strādāt ( ne veikalā), taču es atteicu ,jo par pārbaudes laiku nemaksā un pārbaudes laiks ir nenosakāmi ilgi. uzskatu- var aiziet un pastrādāt vienu dienu uz darbu bez samaksas,lai paskatās vai deri šim darbam un pats saprastu vai uzņēmums , darbs ir piemērots Tev, bet man nav motivācijas iet mēnesi uz darbu bez līgumu,ja beigās man vēl var nesamaksāt un pateikt- izdomājām,ka tomēr Tu te neiederies. uzskatu,ka arī apmācības, tad ,kaut kas jāmaksā. maksā uz pusi mazāku algu pārbaudes laikā , bet ne jau tā-neko.
19.01.2013 17:42 |

Reitings 1784
Reģ: 18.06.2009
Nu man bija situācija, kad pieteicos uz jaunatvērtu skaistumkopšanas salonu, aizgāju uz interviju - viss forši, labi, līdz jautāju - "un kā ar atalgojumu?" Man saka - 10% no apgrozījuma, strādā kā pašnodarbinātais. Darbs - no 9.00-21., visas nedēļas dienas. Plānots bija pieņemt 2 meitenes. Lai katra mēnesī dabūtu vismaz 100Ls, tad katrai jāietirgo no klientiem ap štuku. :D Vai nav smieklīgi? Lieki teikt, ka salona piedāvātie pakalpojumi ienestu labi ja 200 Ls mēnesī kā sākumā tā vēlāk.
19.01.2013 17:42 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Bante saspiedusies. 500ls pārdevējai mazā veikaliņā!Viņai tak nebūs kur jaunāko bembi pieparkot :D Neadekvāti.
19.01.2013 17:48 |

Reitings 5726
ja man pasaka 100ls pamatsumma un 20% no ietirgotā, tad man tas neko neizsaka, jo ja man nespēj pateikt aptuveno summu, kuru var ietirgot par mēnesi, tad es nespēju saprast ir jēga iet strādāt vai nav uz veikalu,jo nevar aprēķināt papildus bonusa naudu. labi, tādos kā rimi, maximā ir lieli ienākumi un no 20% iznāktu pieklājīga summa, bet maziņā nepārtikas veikalā- nav ne nojausmas.
19.01.2013 17:49 |

Reitings 5726
man sen atpakaļ piedāvāja mazā veikaliņā strādāt 70ls un 20% no ietirgotā. jāstrādā būtu nedēļā 2 dienas vienā veikalā , divas dienas citā veikalā. katrs veikals ,protams, atradās citā vietā, jābrauc ar diviem dažādiem transportiem.
19.01.2013 17:54 |

Reitings 45
Reģ: 26.08.2009
spotlight:
Un krievu valoda - man laikam ar darba devējiem ir ļoti paveicies, viņi saprot, ka dzīvojam Latvijā..

Labi pateikts. Man arī ir piemēri, kad tādu prasību neizvirza un vietās, kur daudz krievu, un nav nekādas vainas!
autorei vajadzētu ņemt vērā, ja viņa grib vēl tulka pakalpojumus no pārdevēja, tad jāmaksā noteikti virs 300, nevis censties iztapt katram slāvam, tā it kā iegūstot lielāku peļņu, bet to nedalot ar pārdevēju.
19.01.2013 18:10 |

Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
Nenāks Tev neviens strādāt, ja alga un rokas nebūs vismaz 500 Ls.

ak mans Dievs :D ko lai saka- stulbie latvieši.
te visa sistēma ir dziļi sa*ista, nav ko darba devējam braukt virsū. Kad būs normāla minimālā, tad tikai viss būs labi.
19.01.2013 18:12 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Bante, nezinu, kurā pasaulē dzīvo Tu, bet lielākā daļa LV pārdevēju saņem minimālo. Darbs ir grūts, bet cilvēki strādā, jo redz, ka labāk lai ir tāda nauda, nevis- Aj, es neiešu strādāt, labāk mājās sēdēšu. Ok, ja vari atļauties - nav problēmu. Ja citu variantu nav - ies. Protams, žēl, jo uzskatu, ka vispār te notiek ņirgāšanās par cilvēku.

autorei vajadzētu ņemt vērā, ja viņa grib vēl tulka pakalpojumus no pārdevēja, tad jāmaksā noteikti virs 300, nevis censties iztapt katram slāvam, tā it kā iegūstot lielāku peļņu, bet to nedalot ar pārdevēju

come on, kamēr saskatīsi tur problēmās, nebūs nekas labs
19.01.2013 18:18 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
To, ka tiek saņemta minimālā alga, zinu, bet.. ko jūs var cilvēki čikstēt. Nu nevar ar 250 ls izdzīvot, nevar. Ja kaut kas nepatīk, tad Īrijas zemeņu lauki ir plaši atvērti. :D
19.01.2013 18:27 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Bante, nepiekritīšu. Izdzīvot var un arī izdzīvo. Var pat dzīvot, pieticīgi un ne Rīgā. Bet atkārtošos - tā ir ņirgāšanās
19.01.2013 18:33 |

10 gadi
Reitings 302
Reģ: 26.08.2010
Pirmdien aizgāju no sava darba, tāpēc tagad meklēju kaut vai pārdevējas amatu, bet viņiem vajag pārsvarā pieredzi divus gadus apkalpojošā sfēra. Nu nav man tādas, nav, būtu gatava uz doto mirkli pat par 200 ls strādāt, jo esmu sakārtojusi savu dzīvi tā, ka uz doto mirkli man ar tiem 200 ar pietiktu. Bet nu nevaru atrast... Problēma manī vai kā?
19.01.2013 18:35 |

Reitings 5346
Piekrītu, tāpēc jāmeklē alternatīvas.
19.01.2013 18:35 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Kādam taču ir jāstrādā par pārdevējiem, sētniekiem, konduktoriem, apkopējiem! Šie darbi nekad nebūs augsti apmaksāti, ar to jārēķinās un jāpatur prātā tiem, kas izdomā pēc pamatskolas nemācīties vidusskolā, bet iet strādāt. Nevar maksāt pārdevējam 500 LVL uz rokas, ja tādu algu patreiz saņem cilvēks ar augstāko izglītību, piemēram, strādājot Rīgas Domē. Kad domes darbinieks saņems 1000, tad varēsim runāt par to, ka pārdevējam jāsaņem vismaz 500. Ir taču jābūt kādai šķiru hierarhijai.
19.01.2013 18:37 |

Reitings 5346
Domes darbinieks nav nekas augstāks par pārdevēju, tikai pamanījies viltīgi iekļūt "augstākajā kārtā" un tik dzīvot cepuri kuldams. :D Nez, kamēr nebūs minimālā vismaz 500.. nu, tad arī saņemiet pretī šādu attieksmi un sliņķus. Neko vairāk arī tie vadītāji nav pelnījuši.
19.01.2013 18:43 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Bante-es noteikti esmu no taam ,kura ir apreceejusi to situeeto viirieti...!Straadaaju visu laiku un domaaju ,cik labi ,ka man ir bijis darbs!:)Taa ir loti laba sajuuta pelniit pasai ,kaut vai pavisam mazu naudinu,bet pasai!
Es lasu un briinos-tik daudzaam nav darba un sis piedaavaajums liekas,kaut kas traks!Manaa miilajaa Trader Joe's veikalinaa straadaa tikai jauni cilveeki-visi smaidiigi ,apkalpo cilveekus ar smaidu,paliidz iznest araa iepirkumus,paprasa ,vai viss dabuuts !Liekas ,ka straadaa ar lielu prieku !Darbs noteikti nav no vieglajiem ,jo tikai runaat ar pirceeju ir liela slodze,kur nu veel viss paareejais,bet sie cilveeki ,kuri noteikti ir studenti ,ir atradusi pareizo pieeju-atrast sajaa darbaa vairaak +kaa -,kas noteikti ir loti pozitiivi!
Tas izteiciens -bojaa veseliibu ,"lauz kaulus" utt reizeem liekas pilniigi nevietaa!Man liekas ,ka tiesi siis profesijas ,kur jaabuut visu laiku taadam aktiivam,nostiprina veseliibu,kaa es smejos-nav laika slimot!:)Katraa zinaa viens ir skaidrs-par lieko svaru nav jaauztraucaas!
19.01.2013 18:44 |

Reitings 146
Reģ: 12.11.2012
ss.lv bieži vien darba apraksts nav pareizi izveidots. Tikai, apmēram - meklējam to un šito, zvaniet! Noteikti jāmin darba apraksts, pienākumi, jamin uzņēmums, ja iespējams - darba alga.

Cik nav zvanījuši un piedāvājuši garas stundas par minimālo algu. Biju šokā, atteicos, jo uzskatu, ka esmu pietiekami atbildīgs un apzinīgs darbinieks un par tādu algu nestrādāšu (it īpaši ja man izjautā par augstāko izglītību un to vai studēšu maģistros u,t,t). Turklāt, tādos mazos pārtikas veikaliņos ir nenormāli daudz pienākumu, un darba devējs nereti parmet par to, ka maz pircēju un maz pārdots, kaut tas nabaga pārdevējs pie vainas galīgi nav.

Darbinieks atradīsies, ja būs savstarpēja cieņa un sapratne, arī no darba devēja puses.
19.01.2013 18:45 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Kā to skatās.. vispār 300 Ls ir maziņa alga.. Bet ja salīdzina, piemēram, ar jauno ārstu algām.. tad varbūt nav nemaz TIK slikti!
19.01.2013 18:54 |

Reitings 1111
Nelasīju visus komentārus, bet ja nu kāda var piedāvāt darbu kādā veikalā Rīgā, lūdzu, dodiet ziņu! :)
19.01.2013 18:56 |

Reitings 3966
Kad es gāju uz visām darba intervijām, man jautāja kāda man izglītība, bet tad es būtu strādājusi jebkādu darbu. Mani neņēma jo man bija augstākā izglītība.
Un kad ir vidējā arī nav labi.
Kur loģika? :D
19.01.2013 19:03 |

Reitings 1873
hvz, a mani neņem darbā,jo neesmu rīdziniece, kaut ar izbraukāt uz tiem darbiem varu. :-D 3 ir piezvanījuši un pārjautājuši vai tiešām no tādas un tādas vietas, kad atbildu apstiprinoši, tad tik pasaka, nu labi, tad jau neko un noliek :-D
19.01.2013 19:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits