Neiespējami atrast normālus darbiniekus

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Sveikas!

Palasīju diskusijas par to, ka neesot darbs, tik daudzi pelna minimālās algas un vēl mazāk. Un esmu neizpratnē. Mēs meklējam pārdevēju, pārtikas veikalam pārdaugavā jau ļoti ilgi, bet atrast ko sakarīgu ir praktiski neiespējami. Piesakās salīdzinoši maz cilvēku, un liela problēma ir ar krievu valodu, kas mums ir būtiski. Citādi prasības nav ļoti augstas. Tāpēc vēlējos lūgt, tām, kas strādā par pārdevējām, varbūt varat padalīties ar savu algas apmēru..? Un darba apstākļiem? Gribu saprast, ko daram nepareizi.
Vēl kas interesanti man šķiet ir mūsdienu jauniešu bezatbildība, jo visam 70% piesakās uz pārrunām un vienkārši neierodas, pat nepabrīdinot par to. Vai tiešām tā mūsdienās dara? Pati tā nekad neesmu darījusi, arī 17 vai 18 gados nē.
Varbūt kāda var ieteikt, kur meklēt darbiniekus, jo ss.lv nevar atrast neko, savukārt tādos labākos portālos, kā CVonline, tas ir diezgan dārgs prieks, ko mazs uzņēmums nevar atļauties.

Paldies jau iepriekš un veiksmīgu šo skaisto, saulaino un sniegoto dienu :)
19.01.2013 10:31 |

Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
Piekrītu Kubietei un arī tīri intereses pēc jautāju - cik tad ir tā summa, ko 'uz rokas' piedāvājat (neskaitot IESPĒJAMOS bonusus, kas nekad var arī nepienākt)?
Tāpat jāskatās, KUR tas veikals tieši atrodas - vai var normāli ar sabiedrisko aizbraukt, vai ir kur pusdienas paēst? Cilvēki ir kļuvuši prasīgāki un ar lielāku pašcieņu - neies neviens ar 2 transportiem dzīties uz mazu veikaliņu, kur pusdienas jārij no atvilknes, kamēr neviens pircējs nav veikalā un vakarā vēl telpas jāmazgā, jo apkopējas droši vien, ka nav.
Atvaino, ja viss iepriekš rakstītais neattiecas uz konkrēto piedāvājumu, bet manas dzīvesvietas tuvumā mazajos veikaliņos ir pieņemtas pārdevējas, kurām kā likums ir nodzertas sejas un trūkst kāda zoba. Labākas atrast nevar par tiem 200Ls.
19.01.2013 11:17 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Nesaprotu, kādēļ nenosac algu, ko soli par to darbu. Cik mazs ir veikals un vēl kādi pienākumi? Vismaz šeit ieraksti godīgu un labu sludinājumu, tad paskaties, kad šeit tiks novērtēts kā saprotams un pievilcīgs tas sludinājums, tad arī dabūsi savu darbinieci

Tapec ka kauns , un tad vispar neviens nepieteiksies:D

Un vēl-JA NEVARAT MAKSAT LABI, UN NORMALI APSTAKLI DARBĀ PAŠI STRADAJIET SAVĀ BODĪTĒ:D
19.01.2013 11:18 |

Reitings 101
Students nevar atļauties stādāt visas dienas pietam ja jāstrādā ne mazāk, kā 8 h, kaut kad taču ir jāmācās!
19.01.2013 11:19 |

Reitings 27552
Tieši tāpēc, ka te ir tādas okšķeres, kā kubiete, nev
FAKTUS STUDIJA. KAD ESMU KADAM KO OKŠĶERĒJUSI PRIVATI? GALIGI ESI LOSE?
19.01.2013 11:19 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Darba devējiem jāsāk saprast, ka darba algas ir jāpalielina. Bezdarbs valstī ir mazinājies un tādu, kas būs gatavi strādāt par minimālo paliek ar vien mazāk un mazāk. Bez tam, strādājot pārtikas veikalā ir nepieciešama sanitārā grāmatiņa un sanitārais minimums. Mazā uzņēmumā arī nav nekādu lielo karjeras iespēju, it īpaši pārtikas nozarē. Domāju, ja veikals atrastos kādā ciemā vai mazpilsētā, nebūtu ilgi jāmeklē, bet Rīgā tomēr ir lielākas iespējas. Piedāvājot 300 Ls algu gan pieļauju, ka atradīsies ātri. :D
19.01.2013 11:20 |

Reitings 27552
Piedāvājot 300 Ls algu gan pieļauju, ka atradīsies ātri.
uz rokas.:D
19.01.2013 11:21 |

Reitings 4320
Ance, tur jau tā lieta, ka piedāvājam pēc pārbaudes laika tos 300ls un pat vairāk, bet tāpat nav gribētāji.
19.01.2013 11:21 |

Reitings 4320
Kubiete, mēs arī to piedāvājam uz rokas, sākumā 250ls pirmos mēnešus un tad 300ls vismaz uz rokas ;)
19.01.2013 11:22 |

10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Mēs ar tagad meklējam darbinieku, piedāvāju sev zināmai meitenei viņai arī ir mūsu jomas izglītība, tā kā viņai nebija darba tad no sākuma likās cerīgi, jo sarunas laikā viņa tik skandināja cik ļoti grib strādāt. Atnāca 2 dienas paskatīties kā viss mūsu darba vietā notiek un parādīt ko spēj no savas puses. 1. fakts kas nepatika - neatnāca norunātajā laikā (pirmajā dienā kavēja 1h otrajā 2h)
2. abas dienas neko negribēja darīt,
3. pusdienas ēda 1h,
4. sēdēja datorā 1,5h, lai gan teicu, ka drīkst tikai 5 min,
5.saplēsa 2 vāzes,
6. uzpiņķerēja kaut kādu sūdiņu, kuram prasījās pielikt 2 bumbulīšus un sanāktu pimpītis(atvainojos par vārdu), un ideālā gadījumā varētu pārtaisīt par atslēgas piekariņu,
7.abas reizes aizgāja ātrāk prom
8. pīpēja, kā rezultātā telpas smirdēja un man no cigarešu smakām paliek sūdīgi

Lūk šādi cilvēks parādīja cik ļoti vēlas strādāt. Un man pat liekas, ka piedāvātā alga ir daudz par lielu salīdzinoši ar veicamajiem darbiem(ir dienas kad ir diez gan daudz jādara un jāskrien, bet ir dienas, kad visu dienu vari darbā gulēt nodoties savām personīgajām darīšanām).
19.01.2013 11:23 |

Reitings 101
300 lati par 12 h un ja vēl jāstrādā brīvdienās... tāpēc jau piesakās maz cilvēku!

Reitings 27552
Laba alga. Mēģiniet zip.lv un ieliec draugos piedavajumu, pajauta pazinām.

Reitings 2728
Konkrēta ieredze - pirms 7 gadiem strādāju grāmatnīcā "Galerija centrs" - strādāju maiņu darbu pa 9 stundām. Pusdienlaiks bija 1/2 h un pienākumos ietilpa kasieres/preču pieņēmējas-izlicējas pienākumi. Alga bija ~ 260Ls par pilnu slodzi. Uz darbu braukāju ar 1 sabiedrisko, kam tolaik bija izdevīga studenta mēnešbiļete. Nostrādāju 3 mēnešus, jo apriebās, ka darbs IT KĀ 9 stundas, bet reāli jābūt 40min. pirms veikala atvēršanas un stundu pēc darba laika beigām varēju tikai no centra iziet (kase jāpārskaita, jāaizslēdz viss) un mājās ap pusnakti. Reāli paēst nebija kur - tikai Rimi kādus salātus varēju atļauties - vai tā ir dzīve? Tas ir reāli kaitīgi veselībai un reāls apčakars. Beigās vēl sākās runas, ka pārdevējām jāpiešancē bez maz par apsargiem un būs no savām smieklīgajām aldziņām jāsedz tas, ko nozog narkomāni un dīkdienīgie tīņi - tad gan mēs 4 meitenes vienlacīgi no darba aizgājām.
19.01.2013 11:25 |

Reitings 27552
300 lati par 12 h un ja vēl jāstrādā brīvdienās... tāpēc jau piesakās maz cilvēku!

Pārtikas veikalam ta ir laba alga.Darbs protams ļõti smags,tapec labakie nevelas bojat savu veselibu.
19.01.2013 11:25 |

Reitings 1873
Ko jūs par tām stundām brēcat? Man kā studentei ir izdevīgāk strādāt vismaz 12h, tad vismaz ir retāk jābrauc uz darbu un vairāk pilnīgi brīvu dienu bez darba. Te laikam dažas neiebrauca,ka nav visas 7 dienas nedēļā pa 12 h par 300 ls jāstrādā.
Būtu man labas krievu valodas zināšanas, tad labprāt pieteiktos uz šo darbu, nemaz nečīkstot par maza veikala apkopējas pienākumiem.
19.01.2013 11:34 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
kampanella ļoti labs triks, kā beidzot dabuut kādu idioti, kas ies strādāt tur, sludinājums pa brīvu, vēl ''personiska'' attieksme un re, nemaz nav jāgrabina cv.lv sludinājuma ielikšanai naudiņa, ha :D

parasti jau vaina ir darba devējā, ja visu laiku visi pretendenti aiziet, jo , piemēram, es pati nestrādāju pa zelta kalniem, bet, man ļoti patīk vadība - saprotoša , pretīmnākoša var pat ka ar draugu izrunāt , ja kkas nav vai kko vajag! Un tā kā man šobrīd tā naudaaiziet tikai uz manām lietām, es nesūdzos, labāk stradāju šādos apstākļos un jūtos labi nekā kkādā gagusņikā ar šaušalīgu vadibu un šausmigos apstaklos.
19.01.2013 11:37 |

Reitings 537
Reģ: 07.07.2011
Es veselu gadu strādāju apģērbu veikalā- 12h uz kājām, citreiz sanāca pat 6 dienas pēc kārtas, alga maksimālais bija 280 Ls, atkarībā no stundām, pusdienu pārtraukums 30 min.Kad sākās rudens- strādāju tikai 6,7dienās, pārējās dienas mācījos. BET, man bija vissuperīgākais kolektīvs un priekšnieks. Nožēloju, ka aizgāju, jo tas bija pats foršākais laiks :) Eh...
19.01.2013 11:39 |

Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
Īstenībā, mani šausmīgi kaitina, tas, ka jauniešiem, kuri ir tiku pabeiguši, skolu grib uzreiz pelnīt baigo piķi neko nedarot. Reāls piemērs no dzīves, draudzenei nav darba, dzīvo savam draugam uz kakla visu ko grib pirkt, ar masīnu grib pārvietoties utt., man pazīstami divi cilvēki katrs piedāvāja divas darba vietas, tākā pati jau strādāju, tad piedāvaju savai draudzenei, šīs vietas, viena bija bērnu namā, kā auklītei un otra grāmatnīcā, jā protams darbs nav no tajiem vieglajiem, bet algas solīja labas, draudzene man pateica, ka neies ne uz vienu ne otru, jo redz esot jābraukā un Rīgā viņai nepatīk un kas tik vēl ne. Tad pati tika kādā beķerejā nostrādāja mēnesi un aizgāja, jo esot par smagu, jā ir smagi, zinu esmu pati strādajusi tādā vietā, bet ar kaut ko jau ir jāsāk.
Personīgi es strādaju jau no 10 klases pa dienu mācījos vakaros strādaju un mācījos, visu varēju savienot, alga protams nebija no tām lielākajām bet iztikt varēja, tagad ir uzkrāta laba pieredze, esmu gājusi uz dažādām pārrunām, bet visās vietās uzņēmuma pārstāvis ir bijis pārsteigts par manu darba stažu konkrētajā vietā, tie ir 6 gadi, daudzi ir teikuši, ka jaunieši reti kurš vienā vietā nostrādā ilgak par gadu. Uzskatu, ja tev nav šobrīd darba, bet naudu vajag, nu pastrādā, tos pāris mēnešus un to laikā sameklē ko labāku, būs gan pieredze, gan kaut kāda naudiņa tomēr, un vēl jaunu darba vietu sameklēs, kamēr būs kādi ienākumi.
19.01.2013 11:42 |

10 gadi
Reitings 3547
Reģ: 09.10.2009
Kampanella, vai Jūs,lūdzu, varētu iedot savu e-pasta adresi? Paldies! :)
19.01.2013 11:43 |

Reitings 537
Reģ: 07.07.2011
Ā, pametu darbu, lai sāktu strādāt lielākā un prestižākā uzņēmumā- lielāka alga, apdrošināšana, garantijas utt. Jutos tik nelaimīga, jo nepatika kolektīvs.
Tā, lūk, laba/ slikta (cik nu kuram tā robeža) nenosaka darba atmosfēras kvalitāti.
19.01.2013 11:43 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Kā man patīk, vai nu visas vienā barā blēj, ka darba nav, bet kad darbs ir, tad blēj, ka atkal nav tas un atkal nav šitas. Tā ir laikam latviešu mentalitāte - nekad nebūs labi!

Autore, gan jau nokārtosies! Veiksmi!
19.01.2013 11:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits