Īstenībā, mani šausmīgi kaitina, tas, ka jauniešiem, kuri ir tiku pabeiguši, skolu grib uzreiz pelnīt baigo piķi neko nedarot. Reāls piemērs no dzīves, draudzenei nav darba, dzīvo savam draugam uz kakla visu ko grib pirkt, ar masīnu grib pārvietoties utt., man pazīstami divi cilvēki katrs piedāvāja divas darba vietas, tākā pati jau strādāju, tad piedāvaju savai draudzenei, šīs vietas, viena bija bērnu namā, kā auklītei un otra grāmatnīcā, jā protams darbs nav no tajiem vieglajiem, bet algas solīja labas, draudzene man pateica, ka neies ne uz vienu ne otru, jo redz esot jābraukā un Rīgā viņai nepatīk un kas tik vēl ne. Tad pati tika kādā beķerejā nostrādāja mēnesi un aizgāja, jo esot par smagu, jā ir smagi, zinu esmu pati strādajusi tādā vietā, bet ar kaut ko jau ir jāsāk.
Personīgi es strādaju jau no 10 klases pa dienu mācījos vakaros strādaju un mācījos, visu varēju savienot, alga protams nebija no tām lielākajām bet iztikt varēja, tagad ir uzkrāta laba pieredze, esmu gājusi uz dažādām pārrunām, bet visās vietās uzņēmuma pārstāvis ir bijis pārsteigts par manu darba stažu konkrētajā vietā, tie ir 6 gadi, daudzi ir teikuši, ka jaunieši reti kurš vienā vietā nostrādā ilgak par gadu. Uzskatu, ja tev nav šobrīd darba, bet naudu vajag, nu pastrādā, tos pāris mēnešus un to laikā sameklē ko labāku, būs gan pieredze, gan kaut kāda naudiņa tomēr, un vēl jaunu darba vietu sameklēs, kamēr būs kādi ienākumi.