Vēlreiz par musulmaņiem.

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Nesen šeit jau bija diskusija par precībām ar musulmaņiem. Pati gan aktīvi nepiedalījos, bet iemetu aci gan un, cik atceros, bija meitenes, kas aizrādīja, ka dažām ir pārāk greizs viedoklis par musulmaņu vīriešiem, kas balstīts tikai un vienīgi uz stereotipiem. Šodien delfos izlasiju rakstu: http://izklaide.delfi.lv/divaina-pasaule/sensacijas/jaunie-islamistu-padomi-savu-sievu-sisana.d?id=42973106, un teikšu godīgi - kā var nebūt negatīvs viedoklis lasot ko šādu? Pie tam paši musulmaņi šīs grāmatas raksta un uztver par normu Es saprotu, katā tas ir vēsturiski iekārtojies - sievietes ir zemākas būtnes. Bet vai mums vajadzētu izrādīt toleranci pret ko tādu, tikai tapēc, katās ir viņu tiesības piekopt savu reliģiju šādā veidā?

Tām, kas negrib lasīt rakstu, īsumā - raksts par grāmatām, kā musulmaņiem "pareizāk" sist sievas.
18.01.2013 16:18 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
nu nav viennozīmīga atbilde.. ir protams briesmīgi gadījumi, kas tiešām ir galēji radikāli noskaņoti, bet tik pat ir daudz brīvāku uzskatu musulmaņi.
lai gan īsti pati nevēlētos veidot attiecības ar tādu vīrieti, bet nedomāju, ka tas būtu noteicošais.
man ir vairāki kolēģi musulmaņi(ārsti), kā arī māsas draugs, visi ļoti pieklājīgi, izglītoti, laipni un pietiekoši mūsdienīgi.
22.11.2013 09:03 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Vēl jau netiek pieminēts par sieviešu apgraizīšanu. Kad meitene sansniedz dzimumgatavību tā tiek apgraizīta lai izslēgtu iespēju gūt baudu no seksa. Baudas nav ( pret viru ir pienākums) un viņa nav arī jēgas meklēt to ārpus mājas.
Fiziska un emocionāla vardarbība notiek arī rietumu pasaulē, bet te vismaz agresors var saņemt sodu par jebkuru vardarbību. Islama valstīs var pierādīt ka sieva to bija pelnījusi.
22.11.2013 09:24 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Vēl jau netiek pieminēts par sieviešu apgraizīšanu. Kad meitene sansniedz dzimumgatavību tā tiek apgraizīta lai izslēgtu iespēju gūt baudu no seksa. Baudas nav ( pret viru ir pienākums) un viņa nav arī jēgas meklēt to ārpus mājas.

Taču painteresējieties reiz arī par pirmavotu! Citādi šādas muļķības arī reliģijai piedēvē. Jā, sievietes atsevišķās situācijās drīkst sist. :-D ar putna spalvu vai saknes gabaliņu, ar kuru viņi tīra zobus, nepilnu centimetru diametrā un kādu 20 cm garumā. Tas raksts ir kārtējā žurnālistu pīle vientiešiem un tumsonīgiem pamuļķiem un tādus "zinātņu doktorus", kuri publiski pateiks, ka latvietes guļ ar katru iepatikušos pretīmnācēju, es arī varu atrast, ja vajag :-D.
22.11.2013 09:39 |

Reitings 3551
Taču painteresējieties reiz arī par pirmavotu! Citādi šādas muļķības arī reliģijai piedēvē

To es lasīju no intervijas ar sievietēm kuras ( 8-12 gadu vecumā) no UK un Eiropas speciāli veda pie radiem uz Islama valsti lai veiktu šo operāciju.

Jā, sievietes atsevišķās situācijās drīkst sist. ar putna spalvu vai saknes gabaliņu, ar kuru viņi tīra zobus, nepilnu centimetru diametrā un kādu 20 cm garumā.

Kāpēc jāsit sieviete ??? Vai tad trūkst smadzeņu atrisināt problēmu savādāk.
22.11.2013 09:57 |

10 gadi
Reitings 1582
To es lasīju no intervijas ar sievietēm kuras ( 8-12 gadu vecumā) no UK un Eiropas speciāli veda pie radiem uz Islama valsti lai veiktu šo operāciju.

Atcerieties vienu reizi par visām reizēm. Uz pasaules šobrīd NAV nevienas islāma valsts. Islāma valsts ir tāda valsts, kur visi likumi = šariāts. Tādas valsts uz pasaules NAV. Un tas, ka kāds sev sit pie krūtīm un bļauj: "Es esmu musulmanis" ne tuvu ne vienmēr nozīmē to, ka viņš tāds ir un ka rīkojas tā, kā reliģija no viņa prasa.

Kāpēc jāsit sieviete ??? Vai tad trūkst smadzeņu atrisināt problēmu savādāk.

Neesmu šo jautājumu sīkāk pētījis, tāpēc pamatotu atbildi dot nevarēšu. Zinu tikai to, ka ir tādas sievietes un tādas situācijas, kurās šķiet, ka meitenei smadzenes šobrīd ir izslēgušās, bet rīcība ir pilnīgi neadekvāta. Lūk, šī ir situācija, kad es arī savai sievietei tā nedaudz "ieslēgtu" smadzenes.
22.11.2013 10:06 |

Reitings 3551
Uz pasaules šobrīd NAV nevienas islāma valsts

Kāda starpība vai to sauc par Islama valstīm vai savādāk, svarīgi ir kas tur notiek

Zinu tikai to, ka ir tādas sievietes un tādas situācijas, kurās šķiet, ka meitenei smadzenes šobrīd ir izslēgušās, bet rīcība ir pilnīgi neadekvāta. Lūk, šī ir situācija, kad es arī savai sievietei tā nedaudz "ieslēgtu" smadzenes

Un ko darīt sievietei, kad vīram izslēdzās smadzenes. Aizmigušam iedod ar āmuru pa galvu ???

Ja cilvēks paceļ roku pret ģimenes locekli tad viņam pašam ir izslēgušās smadzenes. Taisnošanās pēc tam ir tikai gļēvuma izpausme.
22.11.2013 10:14 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Zinu tikai to, ka ir tādas sievietes un tādas situācijas, kurās šķiet, ka meitenei smadzenes šobrīd ir izslēgušās, bet rīcība ir pilnīgi neadekvāta. Lūk, šī ir situācija, kad es arī savai sievietei tā nedaudz "ieslēgtu" smadzenes.

Nevienam vīrietim nav tiesību sist sievieti un otrādāk. Vardarbība nav pieļaujama. Tas ir kaut kāds akmens laikmeta domāšanas veids.

Un kā ir ar tiem daudzajiem gadījumiem, kad sieviete tiek aplieta ar skābi?

Vai šis..
http://frontpagemag.com/2013/dgreenfield/muslims-gang-rape-12-year-old-norwegian-girl-get-community-service/
Muslims Gang Rape 12-Year-Old Norwegian Girl, Get Community Service

http://shariaunveiled.wordpress.com/2013/08/06/the-muslim-rape-epidemic-in-oslo-norway-video/
The Muslim Rape Epidemic in Oslo Norwa

Reāli Norvēģija ielaiž šos cilvēkus, lai palīdzētu, bet ko viņi dara - izvaro, negrib strādāt, tikai dzīvo uz pabalstiem.
22.11.2013 10:24 |

Reitings 3647
Un ko darīt sievietei, kad vīram izslēdzās smadzenes. Aizmigušam iedod ar āmuru pa galvu ???

Ja cilvēks paceļ roku pret ģimenes locekli tad viņam pašam ir izslēgušās smadzenes. Taisnošanās pēc tam ir tikai gļēvuma izpausme.

+++++
Man ir aizdomas, ka viņai viens musulmanis smadzenes atdauzījis.
22.11.2013 10:25 |

Reitings 3647
Musulmaņu valstī kāds uztaisa karikatūru par kristietību - viss ok.. Dānijā karikatūra par muhamedu uztaisīja grautiņus.. musulmaņi nav tālu tikuši no pērtiķu laikiem.
22.11.2013 10:27 |

10 gadi
Reitings 1582
Kāda starpība vai to sauc par Islama valstīm vai savādāk, svarīgi ir kas tur notiek

Starpība ir tāda, ka tas. kas tur notiek, tiek piedēvēts reliģijai, kura māca cilvēkus tā nedarīt.

Mēs ar Tevi esam atšķirīgi. Neesmu ne medus lējējs, ne zem papēža sēdētājs, - neesmu tāds tipisks latvietis kā vairākums. Manā ģimenē nav jūsu, latviešu, starpā tik izplatītās pārprastās līdztiesības - ģimenes galva esmu es un jautājumos, kuros man ir teikšana pēdējais vārds pieder MAN. Sitis savu sievu neesmu, bet kurpe (speciāli - garām :-D) lidojusi gan ir, un esmu labākais uz pasaules tāds, kāds esmu. :-D Jā, no manis visticamāk baidās, bet tā tam ir jābūt (manuprāt).
22.11.2013 10:29 |

10 gadi
Reitings 1582
Reāli Norvēģija ielaiž šos cilvēkus, lai palīdzētu, bet ko viņi dara - izvaro, negrib strādāt, tikai dzīvo uz pabalstiem.

VIŅI slinko un izlaidīgo norvēģu vietā laiž pasaulē bērnus, lai pēc gadiem 25 Norvēģijā būtu kāds, kam var uzdot atkritumus izvest vai rūpnīcā pie konveijera strādāt, tā kā pabalstus viņi ir godam nopelnījuši.
22.11.2013 10:35 |

10 gadi
Reitings 1582
Musulmaņu valstī kāds uztaisa karikatūru par kristietību - viss ok.. Dānijā karikatūra par muhamedu uztaisīja grautiņus.. musulmaņi nav tālu tikuši no pērtiķu laikiem.

Toties viņiem nekādi zviedru baņķieri nevar uzsēsties uz kakla un gadu no gada komfortabli tur justies. :-D
22.11.2013 10:36 |

Reitings 3647
VIŅI slinko un izlaidīgo norvēģu vietā laiž pasaulē bērnus, lai pēc gadiem 25 Norvēģijā būtu kāds, kam var uzdot atkritumus izvest vai rūpnīcā pie konveijera strādāt, tā kā pabalstus viņi ir godam nopelnījuši.

Norvēģi rada bērnus nevis taisa nedomājot, kā pēc tam tos pabaros, izskolos, bet musulmaņi domā, ka tas ir valsts pienākums rūpēties par viņu bērniem.
22.11.2013 10:39 |

Reitings 3551
Starpība ir tāda, ka tas. kas tur notiek, tiek piedēvēts reliģijai, kura māca cilvēkus tā nedarīt.

Tukšas atrunas. Reliģijas vai kā cita dēļ - tas nav attaisnojums.

Mēs ar Tevi esam atšķirīgi. Neesmu ne medus lējējs, ne zem papēža sēdētājs, - neesmu tāds tipisks latvietis kā vairākums. Manā ģimenē nav jūsu, latviešu, starpā tik izplatītās pārprastās līdztiesības - ģimenes galva esmu es un jautājumos, kuros man ir teikšana pēdējais vārds pieder MAN. Sitis savu sievu neesmu, bet kurpe (speciāli - garām ) lidojusi gan ir, un esmu labākais uz pasaules tāds, kāds esmu. Jā, no manis visticamāk baidās, bet tā tam ir jābūt (manuprāt).

Jā mēs esam atšķirīgi. Es negribu lai ģimenē no manis baidās. Mani mīl, ciena un respektē. Ir lietas ko pārsvarā izlemju es, ir ko sieva, manuprāt tas ir normāli. Uzskatu ka lielai daļai lēmumu ir jābūt kopīgiem. Piemēram dzīves vietas dizaina lietas pārsvarā izvēlās sieva, auto un citas tehniskās lietas - es. Bet es vienmēr ņemu vērā arī sievas viedokli un vēlmes. Visbiežāk mūsu gaumes un intereses ir diezgan vienādas. Es negribu būt diktators mājās.
Iespējams es neesmu pats labākais, bet darīšu visu savai ģimenei.
22.11.2013 10:45 |

Reitings 3551

Tā arī ir.
Ja par mani uzzīmē karikatūru es no dusmām sadedzināšu auto ar šī zīmētāja valsts numuriem.
Man taču ir attaisnojums - karikatūra.
22.11.2013 10:47 |

10 gadi
Reitings 1582
Norvēģi rada bērnus nevis taisa nedomājot, kā pēc tam tos pabaros, izskolos, bet musulmaņi domā, ka tas ir valsts pienākums rūpēties par viņu bērniem.

Tieši tāpēc pēc gadiem 150 tādu norvēģu (un - latviešu) uz pasaules vairs nebūs, un neviens vairs īsti neatcerēsies, kas tie tādi bija? :-D
22.11.2013 10:52 |

Reitings 3647
Tieši tāpēc pēc gadiem 150 tādu norvēģu (un - latviešu) uz pasaules vairs nebūs, un neviens vairs īsti neatcerēsies, kas tie tādi bija?

Jā - visu būs pārņēmuši ķīnieši un musulmaņi būs viens otru nobeiguši, vai arī vergi ķīniešiem. :D
22.11.2013 10:54 |

10 gadi
Reitings 1582
Tukšas atrunas. Reliģijas vai kā cita dēļ - tas nav attaisnojums.

Tad nerakstiet - "musulmaņi", bet - "jordānieši", "jemenieši" vai "ēģiptieši"!
22.11.2013 11:05 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
22.11.2013 11:08 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Melns, tavs viedoklis šajā jautājumā it visiem ir skaidrs, kam tev to atkal un atkla atkārtot? Vēlies, lai visi seko tavam piemēram? Tad veido sektu! Bet šie tavi spriedelējumi par, tavuprāt, normālu ģimenes modeli ir nevietā, jo
a) tu esi izvēlējies nepareizo vietu, kur sludināt tādus uzskatus (šis tomēr ir sievietēm domāts portāls);
b) tas, ko tu postulē, principā ir pret likumdošanu, kas tomēr, tev par nelaimi, neizšķir cilvēku nozīmību atkarībā no dzimuma, jo tas tavs "es esmu galvenais, sievai no manis jābaidās" ir pret "visi cilvēki Latvijā ir vienlīdzīgi likuma priekšā".

Savā ģimenē dari kā vēlies, te tavs viedoklis ir skaidrs un lielākajai daļai - nepieņemams.
22.11.2013 11:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits