Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

tuncis

 
Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
varbut kada zin ka pagatavot pareizi jelu tunci?vnk apcept vai ka?
17.01.2013 16:52 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Jēlu tunci var ēst arī svaigu un izmantot jēlā veidā priekš suši.
Var vārīt tunča fileju olīveļļā (absolūti nekas sarežģīts) uz lēnas uguns ar daudzām garšvielām, čili pipari, timiāns, dažādi pipari, ķiploks, ingvers jāvāra līdz stundai. Pēc stundas ņem ārā no eļļas, saspaida, jāsanāk ļoti mīkstam tuncim, šādu tunci var likt salātos, var pasniegt ar rīsiem, pastu un dažādām garšvielām.
Cepamā versija dikti gardi un restorāna cienīgi sanāks, tunča pavēders filejas daļas, sagriezta palielos gabalos, bet tā lai izskatās kā karbonādes, iemarinē mazliet sojas mērcē uz īsu brīdi, ne ilgāk kā 4 min, pēc tam apsmērē ar vasabi un apvīļā sezama sēklās. Uz ļoti uzkarsētā pannas liek cepties katru pusi līdz 2 min. Pasniedz ar pārlietu laimas sulu.
Uz karstas pannas olīveļļā apcep no visām pusēm vienkārši tunci, beigās pievieno balzamiko mērci (ne etiķi). Pasniedz kopā ar jaunajiem kartupeļiem, kas apcepti mazliet uz pannas, kam pievienoti klāt ķiršu tomāti uz pusēm, anšova fileja, sviesta pupiņas un beigās pievienot spinātus. Dekorēt ar paipalu oliņām.

Voilā
17.01.2013 18:12 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Autorei, pastāsti, ko ar tunci esi izdarījusi? :) Tomēr šī zivs vismaz Latvijā nav bieža parādība pat īpašos veikalos (pēc manas informācijas) :)
18.01.2013 08:35 |
 
Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
he,šodien tik izlasīju. apberu tunci ar pipariem un 15 min paturēju citrona sulā,tad vnk apcepu un dažus apvīļaju miltos (miltus sakuļ ar olu baltumu un pienu).
Sev cepu kādu min,man ta labak garšoja. Manejam tomēr labāk patika,ka kārtīgu apcepu.
Ta ka tuncis tgd ir vēl daudz,domāju pamēģināšu ar wasabi un sēkliņam. Vskar nebija pieejami šie produkti.
18.01.2013 11:20 |
 
Reitings 228
Reģ: 26.12.2012
Manā ģimenē arī iecienīts ir tuncis ar sezama sēklām, tikai mēs vasabi vietā izmantojam parastos mārrutkus. Ļoti, ļoti garšīgi!
18.01.2013 23:57 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
mmm, DIO, izklausaas njammiigi, patiik tavi virtuves padomi!
19.01.2013 00:13 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Mis Take, paldies :)
19.01.2013 10:25 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits