Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Veselīgas pusdienas līdzņemšanai

 
Reitings 137
Reģ: 29.01.2009
Sveikas jaukās dāmas!

Jau ilgāku laiku ir problēmas ar pusdienām darbā - vairs pasūtīt nepasūtu, un uz ēstuvi vairs neeju, jo kvalitāte vairāk tur neapmierina, gribējās samazināt izmaksas un sākt ēst veselīgāk, sabalansējot visas uzturvielas.
Mēģinot atbrīvoties arī no liekā svara esmu izslēgusi cieti saturošus produktus - kartupeļus, rīsus, makaronus.

Receptes esmu izmēģinājusi dažnedažādas, bet gribas jaunas vēsmas.

Ilgu laiku biju uzsēdusies uz zupām, biezzupām.

Piemērs no manām pusdienām - apceptas sēnes pilē eļļas kopā ar dillēm un baziliekiem , pa virsu avokado un sakultu/apceptu olu. Dažreiz, kad vairāk naudas - atļaujos arī ēdienam pielikt klāt garneles.
Rīt došos uz Stockmanu lai iegādātos kvinoju, lai pusdienām pievienotu arī to!


Ko Jūs ņemat līdzi uz darbu, un kādas ir Jūsu receptes?
16.01.2013 02:08 |
 
Reitings 1257
Reģ: 16.03.2011
Tā kā man darbā nav iespējas uzsildīt, tad ņemu dažādus salātus + augļus.

Dažreiz arī ko tādu, kas palicis pāri no vakariņām.
16.01.2013 06:25 |
 
Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Es pat nezinu, kas ir kvinojs:D
Manam birojam tuvākā kafe ir patālu, tāpēc vienmēr ņemu no mājām, bet pavisam vienkāršus mājas ēdienus-vistiņas, salātiņus, kartupelīšus utml. parasti:) Diētu neievēroju, ēdu, kas garšo. Protams, ir lietas, ko ierobežoju.
16.01.2013 07:12 |
 
Reitings 870
Reģ: 16.08.2012
augļu, dārzeņu salātiņi.
16.01.2013 07:20 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Makaroni nebūtu tas ko jāizslēdz no ēdienkartes, svara vērotāji iesaka ēst makaronus, tikai pilngraudu.
Es neņemu līdzi pusdienas, diezgan lēti varu paēst blakus darbam, bet agrāk ņēmu uz darbu griķus, taisīju vienkārši ar salātiem bez gaļas, jo neesmu baigā gaļēdāja.
16.01.2013 07:43 |
 
Reitings 212
Reģ: 29.01.2009
Es bieži vien gatavoju vistas fileju dažādos veidos (vienkārši sacept, kā karbonādi, pildītu utt.) ar svaigiem salātiem (gurķis, tomāts, salāti, rukola u.tml.) vai rīvētiem svaigiem burkāniem.
Nedomāju, ka vārīti kartupeļi ir tik ļoti kaitīgi, lai tos pilnībā izslēgtu no savas ēdienkartes. Kopā ar svaigiem salātiem vajadzētu būt pat ļoti ok (lai gan neesmu diētu ievērotāja, tāpēc par visiem 100% nezinu)
16.01.2013 08:13 |
 
Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Autore laikam domāja quinoa, ja tā, tad tās ir ļoti veselīgas sēklās, bagātas ar proteīnu, labu garšu un ir viegli pagatavojamas.

Atbildot uz jautājumu, manuprāt, var pagatavot ļoti daudz ko- dažādus sautējumus, sacepumus, salātus ar to pašu quinoa. Kā jau pati minēji, dažādas zupas.

Lai nav atsevišķi jātaisa, arī es uztaisu lielu katlu ar kādu ēdienu un tad paņemu to līdzi uz darbu.
16.01.2013 08:15 |
 
Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Pie darba ir kafejnīca. ēdienu izvēle ir maza, bet toties garšīgi un lēti
16.01.2013 08:26 |
 
Reitings 95
Reģ: 05.08.2012
Darbaa edienu nevaru uzsildiit, nakaas nemt kaut ko tadu ko var est ari nesildiitu. Biezi nemu grikus ar balto jogurtu, dazadus salatus, auglus, auzuparslas ar rozinem, apleju ar karstu udeni. Retaak pilngraudu maizi ar vistu, sieru utt..
16.01.2013 08:28 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Diētas neievēroju, tad nu līdzi ņemu to, kas mājās pagatavots. Šonedēļ man bija vistas filejas kotletītes (ceptas cepeškrāsnī, tā ka bez liekiem eļļas daudzumiem) ar piedevām + salāti.
16.01.2013 08:31 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Var visādus wrap'us taisīt, tikai izmanot pilngraudu tortiljas/lavašu. Bet es arī labprāt uzklausītu idejas, jo man ir dots uzdevums taisīt vīrietim pusdienas uz darbu.

Kā arī, kādus trauciņus lietojat līdzņemšanai?
16.01.2013 08:39 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Es jau varētu uzskaitīt, ko mēs parasti gatavojam pusdienām, bet nezinu, vai ir interese, jo lai gan es gatavoju bez liekām taukvielām, tie nav diētiskie ēdieni.
16.01.2013 08:46 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Pusdienās ēdu to, ko pagatavoju vakariņās - atkrīt vairākkārtēja plānošana un arī pat tēriņi un palielinās ērtības.
Darbā uzsildu.

Ja izslēdz kartupeļus, rīsus, makaronus - paliek
dažādi dārzeņu sautējumi (ar kāpostiem, ar puķkāpostiem, paprikām, burkāniem, baklažāniem utt),
pupiņu sautējumi - ntajās variācijās,
pelēkie zirņi,
šķeltie zirņi,
lēcas,
sviesta pupiņas, kāršu pupiņas,

kā piedeva vistas fileja, tītara gaļa, zivis.

Tāpat kādā no veidiem pagatavota gaļa ar svaigajiem salātiem

Nu bezgala daudz variantu!
16.01.2013 08:49 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Ir visai dīvains stereotips, ka nedrīkst ēst makaronus, kartupeļus un rīsus - ja tie ir pilngraudu, tad ir labs šķiedrvielu avots(kartupelis vispār satur tikai 80kcal/100g, bet rīsi 350kcal/100g) un nezinu nevienu, kas palicis resns no 40g-50g graudaugu.
Par pusdienām - ņem visu, ko ēd tāpat ikdienā - piemēram sasautē malto gaļu liellopa(var gatavu pirkt to, kur mazak kā 10% tauku vai malt pati l.lopa mīkstumu) ar pupiņām un tomātiem savā sulā, menca ir ļoti diētiska, forele, lai uzņemtu taukus - lasis, to visu var cept krāsni vai sautēt. Tagad ziemā klāt sakņaugi. Jau minētā tītara gaļa(Stockmann pat tagad atlaide maltajai), savel kotletītes un cep krāsnī.
16.01.2013 09:09 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Ļoti bieži manas pusdienas sastāv no kefīra+griķi+salāti. Arī iepriekš minētā vistas fileja+salāti. Reti ēdu kartupeļus, jo vienkārši neprasās. Ļoti bieži rīsus ēdu. Ai, daudz variāciju :)
16.01.2013 09:22 |
 
Reitings 228
Reģ: 26.12.2012
Tām, kurām darbā nav iespējas ēdienu uzsildīt, iesaku iegādāties ēdienam paredzētos termosus. Ēdiens tajā silts saglabājas vairākas stundas, tā kā mierīgi no rīta siltu ēdienu tajā ieliek un pusdienās varēs ēst siltu maltīti. Protams, laiku no rīta tas aizņems, jo termosi ir arī jāizkarsē, bet būs plašākas iespējas, ko ēst pusdienās!
16.01.2013 09:37 |
 
Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
ņemu ābolus, mandarīnus un maizītes ar vieglo sieru, tomātiem un gurķiem. dažreiz pa vidu ielieku kādu gaļiņu.
16.01.2013 09:39 |
 
Reitings 95
Reģ: 05.08.2012
rookie - labs padoms. Paldies!
16.01.2013 09:43 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
rookie - kur var tādu iegādāties?
16.01.2013 09:44 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
rookie, un tā droši vien ir veselīgāk nekā mikrenē, ne? Man sirds katrreiz sažņaudzas, kad lieku savu veselīgo ēdienu mikrenē, kas to sabojā ;( un negaršo jau pēc tās mikrenes arī vairs TĀ.

Viss, man arī vajag to termosu! :D
16.01.2013 09:57 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
ņam ņam, bet Tu jau negatavo pusdienas līdzņemšanai no rīta. Vai tomēr? Jo no iepriekšējā vakara līdz pusdienlaikam ēdiens nevarētu saglabāties silts.
16.01.2013 11:16 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)