Laulībās ar ārzemnieku...

Reitings 258
Reģ: 29.01.2009
Šodien ienāca prātā doma.. Padomāju par draugiem, radiem, paziņām, kuri dzīvo ārzemēs un ir precējušies ar ārzemniekiem.

Nonācu pie atziņas ka 90% ir nelaimīgi... Daži piemēri...

90% pazīstamu meiteņu kas ir precējušās UK ir nelaimīgas... Viena ir ar angli - tas ir skops, laiku un uzmanību viņai nevelta... Cita ar turku - tas ir slinks, sēž uz benefitiem...
Vienai ir bērns no melnā, tas viņu pametis un nepalīds.

Cita pazīstama meitene ir precējusies ar itāli - kaut arī dzīvo saulainajā zemē, vecāki no Lv sūta naudu, jo vīriņš arī slinks utt....

Viens pazīstams puisis ASV precējies ar amerikānieti, nesen piedzima dēliņs, viņa pat neprot pieskatīt bērnu, slikti baro... Taisās škirties...

Vienkārši palika žēl tautiešu... Cilvēki bojā likteņus un paliek nelaimīgi.

Gribētos dzirdēt jūsu pieredzi...
15.01.2013 16:50 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man liekas,ka mainot dziivi,mees ejam cauri taadam stress momentam!Latvijaa jau taapat-apprecoties iznaak mainiit daudzus ieradumus,jaamaak iedziivoties jaunaajaa dziivee,Aarzemees taa ir kaadreiz dubulta slodze,jo tomeer ir atminas,kuras nevar izdzeest,lai kaa gribeetos!
Muusdienu lauliibas vispaar ir kaut kas taads interesants-tikko kaut kas nepatiik ,taa prom...nemaz necensamies kaut ko labot ,piesliipeet!
Manaa lauliibaa tagad ir taads posms,ka es daru visu ,lai saglabaatu savu lauliibu!
15.01.2013 19:09 |

Reitings 485
Emmanuelle, velu veiksmi!! :) Lai Tev izdodas! :)
Runajot par temu, man ari laikam tomer bus vairak pozitivu piemeru! :)
15.01.2013 19:15 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Manā paziņu un draugu lokā nav negatīvu piemēru :)
15.01.2013 19:18 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Pozitīvas pieredzes, ja godīgi, neesmu dzirdējusi savā paziņu lokā. Bijusī klasesbiedrene apprecējās ar musulmaņu vīrieti, grib šķirties, šis nelaiž prom, atņemšot bērnu utt. Vēl vienai līdzīga situācija ar vīru pakistāni. Man jau šķiet, ja satiekas tik atšķirīgas kultūras, saprasties ir grūti. Pati arī negribētu ārzemnieku, kā saka, labāk zināma nelaime (LV puiši :D), nekā nezināma.
15.01.2013 19:18 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Cita pazīstama meitene ir precējusies ar itāli - kaut arī dzīvo saulainajā zemē, vecāki no Lv sūta naudu, jo vīriņš arī slinks utt....

paga a vinja pati nav slinka??? es tev varu uzskaitiit veel vairák pieméru, kur precéjushies latvietis ar latvieti un iet vél slikták :D

manuprát, nekas nav atkarígs no tautíbas, valsts, viss ir atkarígs no pasha cilvéka
15.01.2013 19:44 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
90% pazīstamu meiteņu kas ir precējušās UK ir nelaimīgas... Viena ir ar angli - tas ir skops, laiku un uzmanību viņai nevelta... Cita ar turku - tas ir slinks, sēž uz benefitiem...
Vienai ir bērns no melnā, tas viņu pametis un nepalīds.

Viens pazīstams puisis ASV precējies ar amerikānieti, nesen piedzima dēliņs, viņa pat neprot pieskatīt bērnu, slikti baro... Taisās škirties...

Domāju, ka tā ir tikai viena monētas puse, te nav minēts, ko attiecīgās meitenes un vienīgais vīrietis paši dod partnerim. Viss arī atkarīgs no tā un cik samērīgi meitenes pieprasa un gaida no sava vīra. Varbūt vēlās, lai viņas apģērbj, uztur un pašas ne strādā, ne arī apdara mājas darbus, kā arī necenšās iepriecināt partneri. Pagale nekad nedeg viena! Šos autores nosauktos attiecību modeļus var tikpat labi atrast arī tīrajās latviešu laulībās. Izskatās, ka paši partneri vēlās pārāk daudz neieguldot savu darbu. Piekrītu Emmanuellei, ka mūsdienās tās laulību lietas palikušas dīvainas - kā kaut kas nepatīk, uzreiz šķiršanās, bet kā tad izrunāšanās, problēmu atrisināšana? Man liekas, ka mūsdienās cilvēki pat tuvākajos īpaši neiedziļinās, kādas ir viņu vēlmes un kā viņi jūtās. Ne visos gadījumos, ir pietiekami daudz pozitīvu piemēru :) , gan ārzemnieku, gan mūsu pašu pāru vidū. Turklāt, bieži vien cilvēki laimi meklē ārpusē, bet ja tās nav sevī, tad citur arī to noteikti neatradīsi.
15.01.2013 20:52 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Njā, nesen vēl domāju par to, cik gan daudz mūsu meiteņu ir attiecībās vai precās ar ārzemniekiem. Savā paziņu lokā vien zinu vismaz 16 daiļā dzimuma pārstāves. Man tas šķiet pat ļoti daudz. Pats skumjākais, ka tā latvieši kā tauta sāk izzust. Ja šīs 16 meitenes būtu apprecējušas latviešu vīriešus un ja pieņem, ka katrai būtu pa 2 bērniem, tad latviešu nācijai vēl klāt nāktu 32 cilvēki. Draugos atkal pamanīju, ka viena no bijušajām klases biedrenēm apprecējusies ar angli.
15.01.2013 20:59 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Mana māsa ir laimīga. Principā arī mani vecāki derētu šai kategorijai (laulības ar ārzemnieku) - protams, ka tik ilgu kopdzīves gadu garumā nevienmēr staro saule, bet, manuprāt, ir laimīga laulība. Tā kā piekrītu šim:
manuprát, nekas nav atkarígs no tautíbas, valsts, viss ir atkarígs no pasha cilvéka
15.01.2013 21:08 |

Reitings 537
Reģ: 02.11.2012
Taas nu gan ir mulkiibas!
Vismaz manaa pazinju lokaa maitenes ir daudz laimiigaakas ar arzemniekiem nekaa latvieshiem.
Pati esmu jau 4 gadus kopaa ar arzemnieku, pirms tam esmu bijusi kopaa ari ar latvieti. Neko sliktu nevaru teikt ne par vienu ne otru.
Bet ko esmu noveerojusi ka sheit, Norveegijaa virieshi ir daudz atbildiigaaki, gjimeniskaaki, un uzticamaaki. Sheit tieshi paarsvaraa sievietes ir taas kuras laizh pa kreisi.
Latvieshi, gan no taa kas redzeets, gan dzirdeets pat negrib maksaat alimentus par saviem beerniem, un sheit pat cosmo katra 3 diskusija ka kadai draugs ir atkal nolaidis pa kreisi.
15.01.2013 21:09 |

Reitings 537
Reģ: 02.11.2012
protams ar musulmanjiem nekad nevajadzeetu ne preceeties ne kaados citos sakaros iesaistities
15.01.2013 21:14 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Pozitīvas pieredzes, ja godīgi, neesmu dzirdējusi savā paziņu lokā. Bijusī klasesbiedrene apprecējās ar musulmaņu vīrieti, grib šķirties, šis nelaiž prom, atņemšot bērnu utt. Vēl vienai līdzīga situācija ar vīru pakistāni. Man jau šķiet, ja satiekas tik atšķirīgas kultūras, saprasties ir grūti.

Kā nu kuram. Māsas draugs ir indietis, kā jau iepriekš minēju - viss forši, it kā atšķirīgās kultūras netraucē.
15.01.2013 21:18 |

10 gadi
Reitings 904
Reģ: 09.11.2009
ticu, tam , ka tas tā varētu būt, jo ir atšķirīgi uzskati par dzīvi, kultūra un viss pārējais, tomēr zinu arī dažus piemērus kur iznācis īsts love story ar ārzemnieku ar visiem ''love u 4ever&always my SweeeetHeart;*:*:*''
Lai gan jāatzīst, ka man pašai tie ārzemnieki vnm iedvesuši tādas kā bailes, nespētu aiziet uz randinju ar vīrieti, kurš nav no lv :D
15.01.2013 21:23 |

Reitings 61
Reģ: 27.11.2012
es negribētu sev ārzemnieku, jo bieži vien pēc laulībām atklājas, ka viņi ir cietsirdīgi, sit, nekur nelaiž(pat uz darbu ne) un vispār tā baigi..

Nu kā var tik ļoti vispārināt. Šeit pat nav runa par kādu konkrētu tautību, bet gan par visiem ārzemniekiem. Cilvēki ir dažādi (neatkarīgi no tautības), un pieredzes var būt dažadas. Gan pozitīvas, gan negatīvas. Piekrītu uzskatam, ka mēs esam kopā ar tiem, kurus mēs esam pelnījuši.
15.01.2013 21:23 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Nevar vispārināt, man paziņu vidū ir pozitīvi piemēri.
Turklāt, arī laulībā starp tautiešiem ir risks būt nelaimīgam.
15.01.2013 21:32 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Mana māsīca ir laimīgi precējusies ar Francūzi... viņiem viss forši.. aug meitiņa... viss chill...
16.01.2013 09:30 |

Reitings 95
Reģ: 05.08.2012
Piekriitu taam meitenem, kas saka, ka viss tomer vairak atkariigs no mums pasiem, audzinasanas, ko daram, lai attieciibas uztureetu, saglabatu, ko sniedzam un ko sagaidam.. Tautiibai maz ar to sakara.
16.01.2013 09:41 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
Tie ir tavi radi, tas nenozīmē, ka citi ir nelaimīgi. Nav jau problēma jāmeklē vienmēr tikai ārzemniekos- paskaties spogulī!

Pati dzīvoju ārzemēs + mani vēcāki un daži radinieki arī! Mamma ir precējusies otru reizi ar krievu tautības cilvēku un saskan vnk ideāli! Ir radiniece, kas dzīvo te pat netālu no mums un ir apprecējusies ar itāli un arī ir laimīga.
16.01.2013 09:47 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
es negribētu sev ārzemnieku, jo bieži vien pēc laulībām atklājas, ka viņi ir cietsirdīgi, sit, nekur nelaiž(pat uz darbu ne) un vispār tā baigi..

tas ir kaa? Visi 7 (vai cik jau) miljardi (atskaitot, protams, 2 miljonus latviehsu) taadi ir? par kuriem tieshi aarzemniekiem tu runaa?
16.01.2013 12:30 |

Reitings 622
Reģ: 16.12.2012
man ir zināmas 2 laimīgās laulība:
1.laimīgā dzīvo ar pakistānieti japānā
2.ar britu UK
16.01.2013 12:32 |

Reitings 5478
Kā dažām te patīk visu vispārināt un atkal dažādas tautības pāŗstāvjus likt vienā maisā.
Cilvēki gan ir tik stereotipaini!
Es esmu precējusies ar ārzemnieku (jā,ar tās tautas pārstāvi,kas daudziem tik ļoti nepatīk un vienmēr tiek nokritizēti no A-Z).Un? Vecāki arī sākumā - oi,oi,oi,kas nu tik būs,trakums!Tagad redz,cik esmu laimīga un paši arī visu laiku gaida,kad mans vīrs brauks ciemos,vienmēr grib parunāties (tiesa gan,viņiem ir drusku valodas barjera).
Nekad neesmu ārzemniekus tā nodalījusi - krievi tādi, musulmaņi tādi, tikai latvieži ir zelts!Pilnīgas muļķības!
Man tomēr vairāk ir zināma no apkārt esošajiem pozitīva pieredze!
17.01.2013 08:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits