Labākās ceļojums!

Reitings 2015
Reģ: 18.11.2012
Pastāstiet par savu labāko ceļojumu!
1) Kur devāties?
2) Ar ko devāties kopā un ar kādu transportu?
3) Kādi bija laikapstākļi?
4) Cik tas izmaksāja?
5) Cik ilgi krājāt šim braucienam, kur ņēmāt līdzekļus(pašas krājāt,uzdāvināja utt.)?
6) Kur nakšņojāt?
7) Uz kurām valstīm vēl esat ceļojušas?
Droši varat rakstīt visus spilgtos iespaidus, smieklīgus atgadījumus, ķibeles! Visu,visu! :)
13.01.2013 19:50 |

Reitings 689
Reģ: 15.09.2010
Esmu dīvainis un man ļooooti nepatīk ceļot.
Zinu, ka tas ir nepieciešams redzeslauka paplašināšanai, erudīcijai, pasaules skatījumam utt., BET mani tas nenormāli nogurdina - pārlidojumi, kratīšanās pa lidostām,viesnīcas utml.
Un man tiešām ļoti žēl, ka tā :(

Labāk pa LV laukiem pabraukāju - tad ir sajūta, ka esi atpūties.
13.01.2013 21:09 |

Reitings 537
Reģ: 29.01.2009
The boss, tā bija atbilde uz manu jautājumu? Kāds ir rotējošs jums?

Principā jā :D , tā bija atbilde. Ja biji domājusi no tehniskās puses - rotē nevis viss stāvs, bet ~ 3m plata platforma ap ēku. Jumta nav, sienas arī nē. Tikai kkas līdzīgs stiepļu žogam gar malām.
13.01.2013 21:10 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
The boss, es tagad cenšos to iztēloties un - nebija bail nogāzties? Cik ātri viņš rotēja? :D
13.01.2013 21:11 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
1. Tenerife
2. Ar tēti , ar lidmašīnu
3. +25 grādi, vienmēr saulains, okeāns silts
4. 400Ls no cilvēka + suvenīri, restorāniņi, utt.
6. 4* apartamentos
7. Esmu bijusi 11 valstīs - Latvija, Lietuva, Polija, Vācija, Austrija, Lielbritānija, Francija, Slovākija, Ungārija, Tenerife(Spānija), Zviedrija.

Visvairāk izceļota Vācija, Francijā izceļota Luāras ieleja, būts Parīzē, dzīvoju Strasbūrā.

Otrs mīļākais ceļojums bija pirms gadiem ar ģimeni - Eurotrips - ar mašīnu 2 nedēļas pa 8 valstīm, dzīvojām kempingos, jo katru nakti bijām citur. Karsta vasara, burvīgas atmiņas. :)
13.01.2013 21:12 |

Reitings 2015
The boss, es vairāk no tehniskās puses interesējos, jā. Skaidrs, noteikti ļoti interesanti, ja vien laikapstākļi ļauj un smogs.
13.01.2013 21:12 |

Reitings 2015
Queen, cik ilgs bija Tavs ceļojums Tenerifē? skatos izmaksas ļoti mazas. Pašiem plānā doties uz Tenerifi. Un kurš mēnesis tas bija? :)
13.01.2013 21:13 |

Reitings 537
es tagad cenšos to iztēloties un - nebija bail nogāzties? Cik ātri viņš rotēja?

Es esmu diezgan bezbailīga, līdz ar to man bail nebija. Tik vien kā pirmās sekundes vnk pierast. Bet vienam no puišiem augstums ir fobija (viņš pat brokastīs nenāca (77 stāvs, stikla sienas) dēļ bailēm), līdz ar to uz tās platformas viņš, protams, nerādījās :D Un rotācija pietiekami lēna, lai visu kārtīgi apskatītu. Pat nezinu ar ko lai salīdzina. Domāju, ka kādas 3-4x reizes lēnāka par standarta eskalatoru.
13.01.2013 21:23 |

Reitings 2569
Tatler,

tas bija 2012. gada marta beigās, šķiet, 19. izlidojām.

Ar Ryanair Rīga-Disseldorfa(Vācija) (sanāca pāris stundas palikt lidostas hostelī līdz nākamajam lidojumam un ar autobusu aizbraucām līdz netālai mazai pilsētiņai, nosaukumu neatceros, bet maza un mīlīga, tieši kā vienai pēcpusdienai. :) Lidosta ļoti maziņa, līdz lostelim jāiet kāds 1km - bija jau tumšs un apkārt tikai krūmi, koki un kādi 30 mazi zaķīši lēkāja ceļa malās. (l) Dievīga vieta, atceros, kad kādos 04:00 cēlāmies, lai ietu uz lidmašīnu, atkal bija zaķīši. Tik mīlīgi :D

No Disseldorfas uz Tenerifi. Tur ir ļoti lēta auto īre un dod jau ar pilnu bāku. Tā kā 2/3 salas ir kalni un vulkāns, varēja ripināties un 10 dienās nebija nemaz jāuzpildās. 10 dienās paspējām gan pa viesnīcu pie baseina gozēties saulītē, gan vulkānā uzkāpt, visus kalnus izbraukāt krustu šķērsu, gan apbraukt apkārt visai salai pa mazajiem ciematiņiem, aiziet uz dzīvnieku parkiem, utt. Un, protams, izpeldēties okeānā. :)

Mēs dzīvojām Golf del Sur , tieši pie okeāna, no rīta gāju skriet. 4* viesnīcā apartamentos - vienīgā atšķirība no parastas viesnīcas - gatavojām paši un labi ka tā, jo tur ir ļoti lēti jūras mošķi, langusti, astoņkāji, utt. Līdz nākamajam ciematam kādas 7min jābrauc, bet tie viesnīcu ciemati salas D daļā ir rindā viens pēc otra.

Atpakaļ no Tenerifes uz Leeds Jorkšīrā. Tur sanāca 1 dienu pavadīt līdz lidmašīnai uz Rīgu - arī forša pilsēta. Gan Vācijā, gan UK jau bija pavasaris, kādi 15 grādi, tāda pāreja no vasaras uz Latvijas tikko beigušos ziemu.
13.01.2013 21:25 |

Reitings 259
Reģ: 03.02.2012
1.ASV(kaut gan tur dzīvoju kādu laiku,pirms tam biju ceļojumā)
2.ar savu puisi,lidmašīnu
3.ta bija vasara,kā kurā štatā,bet ap +30 visu laiku,stipras lietus gāzes un tornado arī piedzīvojām
4.~2500ls no cilvēka,kaut gan daudz kur palikām pie paziņām
5.īpaši nekrājām,mūsu līdzekļi
6.pie paziņām,viesnīcās
7.Ēģipte,Itālija,Zviedrija,Horvātija
13.01.2013 21:29 |

Reitings 2015
Queen, tiešām jums mašīnas īre+benzīns,kā arī apartamenti 10 dienām izmaksāja tik lēti vai tā cena bija tikai par lidmašīnas biļetēm? Ja gribi,vari rakstīt PM.
13.01.2013 21:32 |

Reitings 2569
Sameloju, tomēr bija 1000Ls abiem kopā, pakonsultējos ar maksātāju, nezinu kādēļ iedomājos, ka 400Ls bija. :D
13.01.2013 21:48 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
1) Uz parīzi, bet pa ceļam pabiju daudzās Eiropas pilsētās, tajā skaitā Briselē, Varšavā un Ķelnē.
2) Tas bija skolas organizēts brauciens, devos ar autobusu.
3)Vācijā bija auksti un gāza lietus, bet Parīzē aprīļa sākumā bija +30 grādi.
4) Aptuveni 500 Ls, no kuriem 350 bija jāmaksā par ceļu, nakšņošanu un ekskursijām
5) Tajā laikā man bija 16 gadu un tā bija agra dāvana dzimšanas dienā no mammas.
6) Nakšņojām viesnīcās un autobusā. Ķelnē nakšņojām ideālā 4* viesnīcā, vienkārši lieliskā.
7) Baltkrievija, UK, Šveice, Luksemburga, Austrija, Vācija (tie visi ir bijuši atsevišķi ceļojumi, bet šajās valstīs esmu bijusi vairākkārt arī caurbraucot)
13.01.2013 21:49 |

10 gadi
Reitings 5929
Sākumā domāju, par ko rakstīt, bet tad sapratu, ka par ceļojumu uz Portugāli... emociju dēļ. :)
1) Lisabona
2) Ar mammu, lidmašīna
3) Bija janvāris/februāris, +15-+20 saulains
4) Hmmm....~400 Ls?
5) Uzdāvināts
6) Lēta viesnīcā pašā Lisabonas sirdī
7) Ēģipte, Itālija, UK, Vācija, Horvātija utt.
13.01.2013 21:53 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
The boss, skaidrs. :) Iespaidīgi :)
13.01.2013 22:08 |

10 gadi
Reitings 170
Reģ: 21.04.2009
1) kanārijas pagaidām un franču rivjēra(St.tropez, nica un monako)
2) lidojām
3)+40, saule un ūdens okeānā ap +23
4) 5 naktis 400ls
5)bija brīvie līdzekļi
6) viesnīcā pie okeāna
7)LT, EE, dānija, zviedrija, somija, polija, čehija, slovākija, austrija, šveice, itālija(~20reizes), francija, spānija, kanāriju salas, nīderlande, lielbritānija, monako, lihtenšteina, horvātija, ukraina..pagaidām...mīlu savu darbu!!!:)) :D
14.01.2013 10:55 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
b_b par ko strādā?
14.01.2013 10:58 |

Reitings 227
Reģ: 08.11.2012
Emmanuelle Havaju salas man vienmēr ir bijis tāds must see - un esmu ieņēmusi galvā, ka tieši Kauai sala ir tā ko visvairāk gribas ieraudzīt dzīvē.

Bet par manu pašu skaistāko un iespaidīgāko ceļojumu:

1. Pirms gadiem 3 - Malaizija, Vjetnama, Kambodža un Taizeme (ieskatam maršruts šāds: Rīga-Londona-Kuala Lumpura-Hanoi-Saigona-Siem Reapa-Pnompeņa-Bangkoka-Phi Phi-Krabi-Kuala Lumpura-Kota Bharu-Perhentian Kecil sala)

2. Braucu kopā ar savu vīrieti un lidojām uz turieni

3. Laikapstākļi kā jau tropos - silts un mitrs gaiss ap +35 visas dienas, bet tā kā esam siltummīļi, tad tas mums abiem bija vislabākais klimats.

4. Izmaksāja tas ~ 1000 Ls uz cilvēku ieskaitot visas lidmašīnas biļetes, viesnīcas ar brokastīm, vietējos transportus, ēšanu, suvenīrus utt. Bijām tur mēnesi.

5. Lidmašīnas biļetes Londona-Kuala Lumpura-Londona nopirkām uz sitiena, jo bija super zema cena 290 Ls turp-atpakaļ ar visu lielo bagāžu un ēdienu lidojuma laikā. Pārējo rezervējām un iekrājām ~6 mēnešu laikā.

6. Palikām 3* viesnīcās un bungalo tipa mājiņās (visur brokastis bija iekļautas). Kopā uz abiem iztērējam 250 Ls. Visas bija pat ļoti ok un neko super smalku nevajadzēja (lielajās pilsētās bija pat numuriņi bez logiem), jo tomēr bijām otrā pasaules malā un vienīcas bija vajadzīgas tikai tik cik pārnakšņot.

Kopumā šis bija visromantiskākais un piedzīvojumiem pilnākais ceļojums kāds bijis. Tā kā lielās pilsētas bija tikai kā pieturas dēļ transportiem, tad ļoti daudz laika pavadījām vietās, kur tūristu nav vai ir ļoti maz. Taizemē īrējām motorolleru un braucām kur acis rāda, maldījāmies un atradām skaistas vietas, iepazināmies ar super cilvēkiem.

Kas interesanti - Kambodžā neredzējām nevienu benzīntanku - tur bērni pēc skolas sēž ceļmalās un 2l kolas un fantas pudelēs tirgo kaut ko benzīnveidīgu. Kambodža tūrismam ir atvērta tikai kopš 90. gadu vidus tāpēc tur viss ir tādā sākuma stadijā vēl. Bet ēdienu tik fantastisku neesmu nekur citur ēdusi kā Siem Reapā. Paspējām tur arī dabūt Garra Ruffa zivtiņu masāžu kājām - 1 USD par pus stundu + komplektā iedod kolas bundžu un džeki masē muguru :)

Par lielajām pilsētām - Bangkoka vispār neatstāja nekādu super iespaidu, noteikti vairs tur neatgriezīšos - ja nu vienīgi caurbraucot. Toties Kuala lumpura man jau ir ļoti mīļa. Katru vakaru sēdējām zem Petronas torņiem un vērojām - gan atmosfēra tur, gan torņi - tādu maģisku sajūtu rada.

Toties visskaistākais noslēgums ceļojumam bija Perhentian Kecil sala (tik maza, ka ar kājām var pus dienas laikā apiet apkārt). Dzīvojām noslēgtā pludmalē (kopā tikai 5 bungalo mājiņas), apkārt džungļi, skaista zila jūra - dažu desmitu metru attālumā no krasta koraļļi, kur visu dienu var snorkelēt un pat mazās haizivis paspēja dažas papeldēt gar degunu. Naktī pilnīgs miers - tikai džungļu skaņa fonā. Fantastika!

Nespēju visu šeit sarakstīt, jo mēneša laikā iespaidi kaudzēm un bildes arī. Zinu tikai, ka noteikti Āzijā atgriezīšos.

7. Vēl ir pabūts praktiski visās Eiropas valstīs tāpēc neuzskaitīšu, bet visvairāk patika brauciens cauri Alpiem (kalni gan patīk pa gabalu tikai, jo neesmu aukstummīlis un visi sporta veidi man ir bijuši traumējoši), Itālijas paši dienvidi, kur zābakam papēdis un Grieķija, kā arī mana mīļākā no Kanāriju salām - Gran Canaria (pārējās pabiju, bet nepatika tik ļoti kā šī).

Vispār varētu ceļot un ceļot, jo tam līdzekļus vienmēr varu atrast (varu pus gadu neko no apģērba utt nepirkt, lai tik sakrātu), bet atvaļinājums diemžēl gadā ir tikai 4 nedēļas :)
14.01.2013 10:58 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
es ļoti ceru, ka mans labakais ceļojums būs nākamnedēļ plānotais (l)

bet līdz šim :
1) Tenerife
2) ceļojām ar ģimeni un ģimenes draugiem. turp, protams, lidojums, bet salu izbraukājām kabrioletā :)
3) Mums ļooti paveicās ar +28 grādu siltumu un pilnīgu saulīti bez smilšu vetrām no Marokas
4) ap 500-600 Ls no personas
5) maksāja vecāki
6) Brīnišķīgā hotelī okeāna malā, ar aizkariem kā baldahīns, istabas principā bez aizsargsienām un logiem, līdz ar to jūties kā gulētu ārā (l)
7) Pa lielam - Skandināvija, Viduseiropa, Krievija, Spānija, Ēģipte.
14.01.2013 11:03 |

Reitings 2494
labākais - baigi plašs jēdziens. Es teiktu - šis bija mans iespaidīgākais ceļojums.

1) Venecuēla.
2) Ar lidmašīnu. Kopā ar savu puisi un labu draugu.
3) lieliski - nocepināju seju un muguru otrajā dienā :D. Bet tā - mazleit brīžiem pa pa karstu. Kā arī nebij abeigusies vēl leitus sezona un naktīs lija kā traks - l'diz ar to arī ļoti mitrs.
4) varētu būt ap 700 - 800 Ls
5) mana ESF stipendija + alga. Es ceļojumiem krāju nepārtraukti
6) posadās (es pat nezinu kā to noraksturot) un hosteļos.
7) Eiropu neskaitīšu - minēšu tikai tālās valstis - ASV, Indija, AAE, Ķīna, Gruzija, Krievija (Baltkrievija - tas gan nav tālais mēŗķis). Varbūt vēl kaut kas, bet ātrumā nevaru pateikt. Bet plānos ir vļe visādas jocīgās valstis :D
14.01.2013 11:18 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
1) Grieķija (kontinents + 2 salas)
2) Lidojām
3) Ļoti labi, lai gan dažbrīd likās par karstu, pārsvarā turējās +35 +40, kas ir neierasti jūnija pašam sākumam pat Grieķijai
4) ap 2000 uz mums abiem
5) Nekrājām speciāli ceļojumam, bet izmantojām ietaupījumus. Draugs sedza kādus 80% izmaksu
6) Atēnās 3 (vai 4) naktis palikām pie draudzenes, bet pārējās 7-8 naktis dažādās viesnīcās
7) Lietuva, Igaunija, Stokholma (2x), dzīvoju Somijā, te esmu apceļojusi visas lielākās pilsētas, Berlīne, Amsterdama, Grieķija (2x - kontinents + Krēta, Santorini, Milos, Lefkada salas), Barselona (2x), Spānijas Andalūzijas reģions, Malta, Londona, Tunisija, Otava. Dievinu ceļošanu, esmu gatava veltīt visus brīvos un nebrīvos līdzekļus tai :D

Grieķija īpaši palikusi atmiņā dēļ tās fantastiskās vēstures, neaprakstāmi skaistajām pludmalēm un gardajiem ēdieniem. Mīļākā vieta Grieķijā - Lefkadas sala, konkrētāk - Porto Katsiki, bet Milos sala palikusi atmiņā ar mieru un klusumu tajā, ar visapkārt valdošo harmoniju.. Nekādi tūristu pūļi, tukšas pludmales.. pasaka.
14.01.2013 11:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits