Emmanuelle Havaju salas man vienmēr ir bijis tāds must see - un esmu ieņēmusi galvā, ka tieši Kauai sala ir tā ko visvairāk gribas ieraudzīt dzīvē.
Bet par manu pašu skaistāko un iespaidīgāko ceļojumu:
1. Pirms gadiem 3 - Malaizija, Vjetnama, Kambodža un Taizeme (ieskatam maršruts šāds: Rīga-Londona-Kuala Lumpura-Hanoi-Saigona-Siem Reapa-Pnompeņa-Bangkoka-Phi Phi-Krabi-Kuala Lumpura-Kota Bharu-Perhentian Kecil sala)
2. Braucu kopā ar savu vīrieti un lidojām uz turieni
3. Laikapstākļi kā jau tropos - silts un mitrs gaiss ap +35 visas dienas, bet tā kā esam siltummīļi, tad tas mums abiem bija vislabākais klimats.
4. Izmaksāja tas ~ 1000 Ls uz cilvēku ieskaitot visas lidmašīnas biļetes, viesnīcas ar brokastīm, vietējos transportus, ēšanu, suvenīrus utt. Bijām tur mēnesi.
5. Lidmašīnas biļetes Londona-Kuala Lumpura-Londona nopirkām uz sitiena, jo bija super zema cena 290 Ls turp-atpakaļ ar visu lielo bagāžu un ēdienu lidojuma laikā. Pārējo rezervējām un iekrājām ~6 mēnešu laikā.
6. Palikām 3* viesnīcās un bungalo tipa mājiņās (visur brokastis bija iekļautas). Kopā uz abiem iztērējam 250 Ls. Visas bija pat ļoti ok un neko super smalku nevajadzēja (lielajās pilsētās bija pat numuriņi bez logiem), jo tomēr bijām otrā pasaules malā un vienīcas bija vajadzīgas tikai tik cik pārnakšņot.
Kopumā šis bija visromantiskākais un piedzīvojumiem pilnākais ceļojums kāds bijis. Tā kā lielās pilsētas bija tikai kā pieturas dēļ transportiem, tad ļoti daudz laika pavadījām vietās, kur tūristu nav vai ir ļoti maz. Taizemē īrējām motorolleru un braucām kur acis rāda, maldījāmies un atradām skaistas vietas, iepazināmies ar super cilvēkiem.
Kas interesanti - Kambodžā neredzējām nevienu benzīntanku - tur bērni pēc skolas sēž ceļmalās un 2l kolas un fantas pudelēs tirgo kaut ko benzīnveidīgu. Kambodža tūrismam ir atvērta tikai kopš 90. gadu vidus tāpēc tur viss ir tādā sākuma stadijā vēl. Bet ēdienu tik fantastisku neesmu nekur citur ēdusi kā Siem Reapā. Paspējām tur arī dabūt Garra Ruffa zivtiņu masāžu kājām - 1 USD par pus stundu + komplektā iedod kolas bundžu un džeki masē muguru :)
Par lielajām pilsētām - Bangkoka vispār neatstāja nekādu super iespaidu, noteikti vairs tur neatgriezīšos - ja nu vienīgi caurbraucot. Toties Kuala lumpura man jau ir ļoti mīļa. Katru vakaru sēdējām zem Petronas torņiem un vērojām - gan atmosfēra tur, gan torņi - tādu maģisku sajūtu rada.
Toties visskaistākais noslēgums ceļojumam bija Perhentian Kecil sala (tik maza, ka ar kājām var pus dienas laikā apiet apkārt). Dzīvojām noslēgtā pludmalē (kopā tikai 5 bungalo mājiņas), apkārt džungļi, skaista zila jūra - dažu desmitu metru attālumā no krasta koraļļi, kur visu dienu var snorkelēt un pat mazās haizivis paspēja dažas papeldēt gar degunu. Naktī pilnīgs miers - tikai džungļu skaņa fonā. Fantastika!
Nespēju visu šeit sarakstīt, jo mēneša laikā iespaidi kaudzēm un bildes arī. Zinu tikai, ka noteikti Āzijā atgriezīšos.
7. Vēl ir pabūts praktiski visās Eiropas valstīs tāpēc neuzskaitīšu, bet visvairāk patika brauciens cauri Alpiem (kalni gan patīk pa gabalu tikai, jo neesmu aukstummīlis un visi sporta veidi man ir bijuši traumējoši), Itālijas paši dienvidi, kur zābakam papēdis un Grieķija, kā arī mana mīļākā no Kanāriju salām - Gran Canaria (pārējās pabiju, bet nepatika tik ļoti kā šī).
Vispār varētu ceļot un ceļot, jo tam līdzekļus vienmēr varu atrast (varu pus gadu neko no apģērba utt nepirkt, lai tik sakrātu), bet atvaļinājums diemžēl gadā ir tikai 4 nedēļas :)