Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

gatavoju daudz, bet sanāk MAZ

 
Reitings 471
Reģ: 29.01.2009
jautājums tīri interesei, zināšanai par citiem.
Jūs gatavojat vakariņas sev un savam draugam/vīram. Jūs to visu apēdat šodien uzreiz, vai arī ir kaut kas, kas paliek nākamajai dienai?
Man tuva paziņa sūdzās, ka uztaisa vakariņas, šamējs atbrauc no darba, šie pavakariņo, nākamajā rītā vairs uz plīts nekā nav. Atkal viņam vakariņas jāgatavo pa jaunam. (pusdienās pati apēd kādu augli un viss)
Tagad sāku domāt, ka man ir līdzīgi. Tad nu jautājums - ko tādu gatavot (lielo katlu vai spaini:D), lai tas netiek apēsts vienā dienā un lai paliek vēl kaut kas nākamajai dienai?!?!
teikšu godigi- mazliet sāk apnikt, jo produktus jāpērk, galvenokārt man. tomēr nauda, laiks aiziet.... mazliet aizvaino tā "rīšana"! Es tač nevaru katru dienu pirkt pa kilogramam gaļas, lai taisītu mērci vienam vakaram un viņa brokstīm!
Ko jūsējie ēd brokastīs ? Vakardienas smagās vakariņas, jeb tomēr ko citu gatavo?
man un draudzenei vajadzīgi ieteikumi, ko tādu gatavot, kas neprasa baigākos līdzekļus un lai kaut kas pietiek vēl dažām ēdienreizēm?/

pastāstiet, kā ir jums!
11.01.2013 14:19 |
 
Reitings 622
Reģ: 16.12.2012
dzīvoju viena, pārtieku no saldumiem :)
11.01.2013 14:20 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Gatavojam vienai ēdienreizei.
11.01.2013 14:20 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Domā, ka tu baigi ietaupītu, ja viņš brokastīs ēstu 8 maizītes ar sieru, kausēto sieru un uzgriežamo gaļu?!
11.01.2013 14:21 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Man agrāk likās, ka ātri pieriebsies, bet jau kādus pāris mēnešus ne es, ne draugs sūdzas. Gatavoju auzu pārslu putru (kuņģis arī priecīgs, mums viņi tādi niķīgi) vai olu (ceptu/vārītu) ar kādu desiņu, salātiem vai maizīti.
Parasti sanāk 1 ēdienreizei, bet reizēm 2. Vairāk par 2 gan ne :D
11.01.2013 14:23 |
 
Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Mans gatavotais pietiek 2 dienām, ja lazanja, tad visām 3 dienām, un mans brokastis neēd.
11.01.2013 14:23 |
 
10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Man ir otrādāk, cenšos taisīt vienai ēdienreizei, uz pannas/katlā izskatās maz, bet uzliekot uz šķīvja sanāk nenormāla kaudze. Tāpēc parasti paliek arī nākamajai dienai. Nemāku taisīt maz, ja nu vienīgi sanāk otra galējība daudz par maz. :D
11.01.2013 14:23 |
 
Reitings 236
Reģ: 29.04.2011
Es gatavoju brokastis un vakariņas, reti, ka kaut kas paliek pāri, plus vēl gatavoju vīram pusdienas līdzņemšanai.
Vienmēr izdomāju ko gatavot un cik daudz man vajag izejvielas.
11.01.2013 14:24 |
 
Reitings 471
Reģ: 29.01.2009
padalieties ar receptēm, ieteikumiem KO gatavot! Lilii, ko tu tādu gatavo, ka pietiek 2 dienām>?
11.01.2013 14:26 |
 
10 gadi
Reitings 7688
Reģ: 29.01.2009
es bieži taisu visādus ēdienus ar vistu, piemēram man patīk vista ķīniešu gaumē + rīsi + tomātu/gurķu salāti! ;) Vistas fileju nopērku pus kilo un pietiek gan šodienai, gan vēl nākošajai dienai mums abiem :)
Brokastīs mēs ēdam biezpienu vai auzu pārslas vai cīsiņus vai olas :D atkarībā no tā, kas mums ir. Iepriekšējās dienas vakariņas gan neēdam brokastīs! :)
11.01.2013 14:30 |
 
10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Parasti, kad esmu ar draugu, sanāk pagatavot tikai vienai ēdienreizei. Taču, kad es esmu viena, tad gan ar domu gatavoju, lai vēl nākošajā dienā var ēst(piem. izvāru zupu).
Draugs brokastīs ēd maizītes, omleti utt. Tiesa, daudzas lietas, ko varēt ēst brokastīs atkrīt, jo viņš neēd piena produktus. Tātad, nekādi biezpieni, salāti ar krējumu, jogurti utt.
Man liekas, ka vairākām ēdienreizēm izdevīgi taisīt zupu vai sautējumu(ja ir liels trauks, tad visu toč' vienā vakarā neizrīs).
11.01.2013 14:31 |
 
Reitings 471
Reģ: 29.01.2009
brazil, apskaužu jūs. Mums pus kilo vistas filejas ir vienai ēdienreizei
11.01.2013 14:32 |
 
Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Nu taisu vistas / cūkas gaļas tādu kā gulašu, lai otrā dienā var atsildīt, karbonādes, gaļa cepeškrāsnī tajos speciālajos maisiņos - viss prieks divām dienām, piedevas - rīsu griķus jau var pievārīt klāt. Ja taisam makaronus, tad otrajā dienā uztaisam kaut ko sacepumam veidīgu uz pannas. ;)
11.01.2013 14:33 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Mums otra galējība- taisam tā,ka 3 dienas jāēd un beigās apnīk un jāmet ārā.
kāda recepte? ņem vislielāko katru un taisi tā,lai tas būtu pilns. :D
es jau tā ieberu vienu saujiņu kaut kā, drusku tā..un mazliet no tā...katrls atkal pilns un 3 dienas jāmokās.
11.01.2013 14:34 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Vajag gatavot zupas! :) Sanāk puslīdz lēti, un šaubos vai 5l katlu vienā vakarā izēdīs! Nu labi, 3l katru savējais mierīgi izēd, bet nu jā.

Vēl labs ir risoto, vai plovs! Daudz var uztaisīt, nav pārāk dārgi, sātīgs, pietiek vismaz 2 dienām.
11.01.2013 14:35 |
 
Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Vēl paliek kaut kādas zupas, dažādi sacepumi, bet man ēdiena gatavošana draugam nav tik vienkārša, jo viņš neēd dārzeņus gandrīz nekādus, nu labi kartupeļus un kādi daži burkāni zupā var būt, bet ar to arī viss beidzas.

Ja ēstu dārzeņus, tad es taisītu visādas biezzupas, sautējumus, salātus ar gaļu.
11.01.2013 14:36 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
>Iepērkamies svētdienā visai nākamajai nedēļai, pa nedēļas vidu tiek varbūt nopirkts kāds sīkums vai papildinājums, par ko svētdienā ir aizmirsies.

>Esam 2, bet vakariņās gatavojam tā, lai pietiek vakarā un ko paņemt līdzi abiem pusdienās. Bieži vien vēl draugs ēd arī to pašu brokastīs, jo viņam maizītes neder un putru pašam vārīt negribās.

>Gatavojamais trauks ir vidēja izmēra katliņš. Ja rīsi, griķi tad 2-3 paciņas.
>Gaļas piedevu (vistas fileja vai cūkgaļa) apmērs ir kādi 300-500g uz visu attiecīgās ēdienreizes gatavošanu.
>Salāti vai kāda cita piedeva normāla standarta salātu bļoda.

>Vienā ēdienreizē porcija sanāk ap 300-400g.

>Ēdieni - kartupeļi ar piedevām , kartupeļi ar dārzeņiem, sēnēm vai gaļu sacepumos, rīsi risoto tipa vai plova veidā, griķi ar mērcēm. Ja mēs vēl ēstu makaronus, tad vēl vesela pasaule ar iespējām pavērtos.
11.01.2013 14:37 |
 
Reitings 419
Reģ: 08.01.2013
Man arī vienmēr sanāk daudz par daudz uztaisīt ēdienu. Agrāk kad dzīvoju kopā ar puisi, tad vispār taisot vakariņas likās, ka ar to varētu paēdināt vēl kaimiņus, kaut arī vienmēr doma bija pagatavot vienai maltītei. :D Tā ka nākamajai dienai arī sanāca, gribot negribot. Nekad par maz neesmu uztaisījusi un arī ne normāli. Nezinu kā man tas izdodas... :D
11.01.2013 14:37 |
 
Reitings 471
Reģ: 29.01.2009
es tagad vāros un domāju-teikt viņam kaut ko par šo tēmu vai nē? nevaru jau īsti teikt, ko tu tik daudz ēd, ka nepietiek otrai dienai, kamēr citās ģimenēs 2 cilvēki "izvelk" uz divām dienām pagatavoto!
sanāk,ka nebaroju viņu. bet nu velns parāvis ,man tracina katru dienu pirkt un taisīt gaļas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! es pati to varētu ēst 3 dienas, bet nē! Paēdu vakariņās vienu porciju un par otru porciju rīt brokastīs vai pusdienās varu nesapņot!
:D skan šausmīgi.. nav jau man žēl.... tikai mazliet uzvilkos. Tagad jājautā jums - es lieki un nevietā dusmojos vai arī ir par ko?
11.01.2013 14:37 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Man atkal otra problēma, puisis man šķiet varētu ēst mazāk kā es... :D Viņam pietiek ar samērā mazām porcijām :D Bail, ka izkāmēs :D
11.01.2013 14:39 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
trusitis_ pagatavo uz 1/2 mazāk. Bet neko nesaki.
Tad redzēsi, vai viņam būs par maz, vai būs paēdis.
Jo, ir cilvēki, kas lai arī ir paēduši, izēd visu katlu, tikai tpc, jo garšo! :)

Un, gatavo vairāk piedevu, mazāk gaļu.
Gaļas mērci var uztaisīt ar mazāk gaļu, vairāk šķidruma..
11.01.2013 14:39 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits