Pastā zog??!!

10 gadi
Reitings 1180
Reģ: 21.08.2012
Tikko saņēmu ilgi gaidīto paciņu no ASV - viss ir savās vietās, nekas nav ne plēsts, ne dīrāts. Sūtījumu saņēmu caur UPS. Izrādās ASV par privāta pasta piesevināšanos vai bojāšanu pastnieks var dabūt pat 5 gadus!
Bet, gaidot paciņu, biju stresā, īpaši tāpēc, ka daudziem paziņām bēdīga pieredze ar pasta sūtījumiem. Ziemassvētku laikā pat visparastākās aploksnes ar apsveikuma kartiņu tiek plēstas vaļā, cerot atrast lielo čunguru!
Es iedomājos...! Vai tie pasta darboņi naktīs var mierīgi gulēt? Viņi, taču nezin, ko apzaguši - varbūt to naudu tajā kartiņā ielikusi meita, kura vairākus mēnešus smagi strādā, lai palīdzētu vecākiem. Varbūt naudiņa ir nepieciešama operācijai?
Skumji, bet arī citur tāda prakse tiek piekopta:
http://9gag.com/gag/5635989
09.01.2013 01:54 |

Reitings 446
Reģ: 15.02.2012
Jā, zinu kā tas reāli notiek - vienreiz kāds puisis, kas strādā vēstuļu šķirošanā, kārtīgi apdzēries un dikti priecādamies, stāstīja, ka šķirojot sūtījumus jūt-tur telefons, a šis neko, paņem un sašķaida, kamēr par viņu 'augstāk stāvošs' cilvēks tikai par to vien pasmejas, jo tā arī viņš pateica-nekāda atbildība par sadauzītajām lietām viņiem nav jāuzņemas, jo nevar pierādīt, kad tieši priekšmets ir saplīsis. Domāju, ka līdzīgi ir ar pazudušajām lietām.
Skumji, bet nu tā diemžēl notiek. ;)
09.01.2013 18:33 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Kā jūs visas to iedomājaties? Ka pastā sēž speciāls cilvēks, kas ar nazi uzšķērž vēstules, meklējot naudu?
Liliii, nu gan dīvaini, ka tev neiedeva nekādu kompensāciju, ja pastnieks pats atzinās. Es nezinu, kāda tur ir sistēma, bet dažreiz ir, piemēram, tā - tā kā vēstule ir ierakstīta, tad to vajadzēja iesniegt pret saņēmēja parakstu, ne? Tad prasa salīdzināt parakstus. Un, ja tas bija kaimiņš, neprasīji nevienam, vai nav redzējuši tavu vēstuli?
09.01.2013 18:33 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Laikam jaaskrien nodot pakas,citaadi veel paardomasu...:D!Gan jau viss buus labi!Ar taadu domu jaasaak diena!:)
09.01.2013 18:42 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Donata - bija tā, ka mēs vēstulei sekojām līdzi internetā, parādījās, ka esam saņēmuši, bet vēstule kā nebija tā nebija, draugs brauca uz pastu un tur saka, ka esam saņēmuši, vēl parāda parakstu, tad draugs pateica, ka nav ne viņa, ne mans. Pasta darbiniece solīja uzjautāt pastniecei, kur palika vēstule, jo pastniece nebija uz vietas, vēlāk zvanīja un teica, ka esot kaimiņiem iedots, bet vienīgie kaimiņi, kuriem uzskatu, ka varēja dot neko nebija saņēmuši un citi kaimiņi man īsti neskaitās, jo ar tiem blakus kaimiņiem atsevišķi slēdzams koridoris, un pa visu māju neiešu meklēt, kas pastniecei skaitās kaimiņi. Tad nu devos uz pastu ar oficiālu iesniegumu - sūdzību un cēlu brēku. Kā arī pasta likums nosaka, ka kompensācija pienākas sūtītājam, tad draugi gāja Anglijā un prāsīju naudu, bet tā kā sistēmā viss bija kārtībā, tad neko beigās nepanācām. Vienīgais, ko panācu bija no pasta oficiāli atsūtīta vēstule, kurā atzina, ka pārkāpums tiešām tāds noticis, pastniecei izteiks esot brīdinājums, kā arī solījums, ka ar maniem turpmākajiem sūtījumiem viss būšot kārtībā.

Tā kā meitenēm vēl jāpriecājas, ka naudu saņemt atpakaļ. ;)
09.01.2013 18:48 |

Reitings 6299
Liliii, tad nu gan traki, īpaši, ja tie bija kādi svarīgi dokumenti.
Parastajam pastam ir tas mīnuss, ka katrā valstī sava sistēma, un viņi savā starpā īpaši nekomunicē... vajadzēja celt brēku arī Anglijā, draudēt ar tiesu :D
Bet vispār, tas, ko šajā diskusijā cenšos pateikt, ja paciņas pazūd, tad nav pamata uzreiz kliegt, ka tās ir nozagtas. Visbiežāk kaut kas tiek sajaukts un pazaudēts.
09.01.2013 18:59 |

Reitings 8407
Donata - tas bija kāzu ielūgums, kuru ļoti gaidīju. :D
09.01.2013 19:02 |

Reitings 6299
Normāli cilvēki arī būtu pateikuši, ka tā vēstule nav viņiem, nevis parakstījušies un pievākuši sev vēstuli. Ja manā pastkastītē kaut kas nepareizi tiek iemests, nesu uz pastu. Vienreiz nesu uz kaimiņu māju :D jo man pašai gribētos, lai ar man domātām vēstulēm tā rīkotos, kur nu vēl parakstīt kaut ko, kas nav domāts man.
09.01.2013 19:03 |

10 gadi
Reitings 1180
Reģ: 21.08.2012
Donata, nesaku, ka visās pasta nodaļās zog. Arī to, ka visi pastnieki zog. Bet tie gadījumi ir TIK daudz, ka par to runā. Vairāk paudu sašutumu, ka man visu laiku jādzīvo stresā, gaidot savu sūtījumu. Arī par naudu aploksnēs - protams, ka to nedrīkst, bet, ja atplēš, tad acīmredzot kaut ko meklē. Un, ja meklē, tad nauda tiek sūtīta pietiekami bieži, lai saglabātu interesi atkal un atkal plēst vaļā.
Nepiekrītu, ka pasta darbiniekiem ir tiesības atplēst manas vēstules un paciņas, baidoties, ka tur varētu būt aizliegtas vielas vai priekšmeti. Kas mēs dzīvojam akmens laikmetā? Ir taču visādas rentgena ierīces, kas konstatē saturu. Kā tad lidostā man nav jāizģērbjas līdz apenēm un jāpārloka drēbes muitnieka priekšā? Ja viņš redz kaut ko, kas viņam raisa aizdomas, viņš palūdz MAN PAŠAI ATVĒRT.
09.01.2013 19:58 |

Reitings 217
Reģ: 23.09.2012
Runājot par atplēstām vēstulēm... bieži vien ir tā, ka ne jau pastnieks tur ir pie vainas, bet gan tie cilvēki, kuriem ļoti patīk okšķerēties pa svešu cilvēku pastkastītēm.
09.01.2013 20:23 |

Reitings 1153
Reģ: 16.08.2012
Vienreiz sūtīju vēstuli uz Īriju, saņēmējs teica, ka vēstule esot bijusi atplēsta un saburzīta kā bumba bez maz. Labi, vēstule bija pabieza (naudas tur nebija), iespējams domāja, ka nauda tiek sūtīta vai kas, bet nu saburzīt?

un no ebay arī sūtītās lietas nav atnākušas. Nezinu vai vienkārši nav bijis izsūtīts (kaut gan sellers teica, ka ir izsūtījis), vai arī sūtīšanas laikā pazudis.
09.01.2013 21:18 |

Reitings 14
Nu,pa lielam - parasti jau nesaņem tos sūtījumus kas nemaz nav izsūtīti :).
09.01.2013 21:28 |

Reitings 6299
Fleming, ir gan viņiem tiesības pārbaudīt sūtījumus. Un kā viņi tev palūgs attaisīt to vaļā, ko? Ok, savā valstī to var palūgt darbinieks, kad noformē sūtījumu pastā,bet tajā citā?
Un lidostā tevi nelaiž caur rentgenu, bet, ja rodas aizdomas, aptausta :D Ja rodas aizdomas, aizved uz atsevišķu telpu un izmeklē.
Man arī ir stress kad es izmantoju pastu :D bet tāpēc es, laimīgi saņemot savu paciņu, neveidoju cosmo diskusiju, ka man to varēja nozagt. Turklāt tava paka pat netika pārbaudīta. Tāpēc es nesaprotu, kāpēc jāsūdzās par pastu, ja viss noritēja tā kā vajag.
Es laikam esmu pārāk naiva, bet man šķiet pārāk dīvaini visas atplestās vēstules uzvelt tam, ka tur meklēja naudu :D liekas smieklīgi :D tagad jau ļooti reti atradīsies kāds, kas tiešām banknotes sūtīs, pat pensionāri zin, kā pārskaitīt naudu.
Un kā rentgens pateiks, vai tur ir kāda sūtīšanai aizliegta lieta, tur taču īsti nevar redzēt, kas tas ir (piem. vai tā ir tēja vai zāle utt. )
09.01.2013 21:40 |

Reitings 370
Jūs mani galīgi esat sbaidījušas :D Nu vismaz šodien atnāca uzaicinājums uz pastu, tad jau kaut kas tomēr atnāca :D

Es kaut kā samērā uzticos savam pastam, tur darbinieces ir diezgan pozitīva izskata. Pastnieks gan pāris reizes ir žurnālu sazin kur pasējis.
09.01.2013 22:49 |

Reitings 1153
visas atplestās vēstules uzvelt tam, ka tur meklēja naudu

nu jā, bet ko tad viņi tur meklē? biezas pastkartes vai arī grib izlasīt svešas vēstules? :D
09.01.2013 23:11 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Naudu no LV uz Īriju? Domāju,ka tur cits āķis. :D
09.01.2013 23:15 |

Reitings 6299
FreshDrop, maybe rīko sūtījumu pārbaudi saskaņā ar oficiālo plānu? Mums te vajag kādu pasta darbinieku, kas visu apskaidro :D es nevaru :D
Nu padomājiet loģiski, ja pasts sūtijumus nepārbaudītu, tad varētu sūtīt visādas nelegālas un neatļautas lietas, zinot, ka tas nekad netiks pārbaudīts.
Un, kā jau minēju, tagad cilvēki naudu māk pārskaitīt, visi iedzīvotāju slāņi un vecumi.
Un it kā pasta darbiniekiem darīt nav ko, kā plēst vēstules, meklējot banknotes, kas varbūt būs vienā no miljons vēstulēm. Viņiem tāpat darba ir pāri galvai (nu labi, izņemot šeit minēto čali, kas mērķtiecīgi bojā sūtījumus, bet, redziet, nezog taču!)
09.01.2013 23:38 |

Reitings 1153
Donata, nu varbūt arī. Moš meklēja zālīti ietītu papīrā, ja reiz vēstule ir pabieza. :D
bet ja nopietni, tad laikam neviens nezinās, ko viņi tur meklē, izņemot pašus pasta darbiniekus. :D
10.01.2013 23:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits