Pastā zog??!!

10 gadi
Reitings 1180
Reģ: 21.08.2012
Tikko saņēmu ilgi gaidīto paciņu no ASV - viss ir savās vietās, nekas nav ne plēsts, ne dīrāts. Sūtījumu saņēmu caur UPS. Izrādās ASV par privāta pasta piesevināšanos vai bojāšanu pastnieks var dabūt pat 5 gadus!
Bet, gaidot paciņu, biju stresā, īpaši tāpēc, ka daudziem paziņām bēdīga pieredze ar pasta sūtījumiem. Ziemassvētku laikā pat visparastākās aploksnes ar apsveikuma kartiņu tiek plēstas vaļā, cerot atrast lielo čunguru!
Es iedomājos...! Vai tie pasta darboņi naktīs var mierīgi gulēt? Viņi, taču nezin, ko apzaguši - varbūt to naudu tajā kartiņā ielikusi meita, kura vairākus mēnešus smagi strādā, lai palīdzētu vecākiem. Varbūt naudiņa ir nepieciešama operācijai?
Skumji, bet arī citur tāda prakse tiek piekopta:
http://9gag.com/gag/5635989
09.01.2013 01:54 |

Reitings 14
Reģ: 29.01.2009
Nē,nezog.Pirms skaļi bļaut vajag ar sūtīšanas noteikumiem iepazīties.Aprobežota domāšana,jo,lai nu kurš,bet,pastnieks jau nu noteikti neko nepiesavinās,eksistē taču uzskaite,un, ja sūta ko vērtīgu- priekš tam ir domāta sūtījumu apdrošināšana.
P.S pastā nestrādāju.
09.01.2013 09:20 |

Reitings 8272
nu bet, kurš, atvainojos muļķis sūta naudu mūsdienās pa pastu?
09.01.2013 09:51 |

Reitings 8272
pie tam vēl, ja nedrīkst sūtīt, tad kādi pārmetumi var tikt izteikti pasta darbiniekiem. jāsūta ir atļautā veidā.
09.01.2013 09:52 |

Reitings 2494
naudu sūtīt - tas nu ir pilnīgs vāks.. esmu sūtījusi no visādiem veikaliem preces - pats tizlākais - laikam bija kad man flēsu sūtīja (to es laimēju un sūtīja man pa pastu) - tas flešs bija polstera aploksnē bet viņš nebija līdis iekšā pastkastītē un bij avienkāršu aviens stūris no aploksnes iebāzts pastkastītē un visa pārējā aploksne ārā - tā ka jebkurš garām ejot var vienkaŗši paņemt- tad gan es biju dusmīga...

Ir arī atnākusi pilnīgi samīcīta un atplēsta kaste - bet nekas nebija aiztikts (pieļauju, ka tas bija noticis kaut kur pa ceļam).

Bet nu šoreiz mani cimdi kaut kur vai nu iestrēguši - vai var jau gadītites, ka e-baya selleris nemaz nav nosūtījis - ar tiem čuvakiem ar visādi gadās...
09.01.2013 09:56 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
sūtīju kāzu ielūgumus 2011.gada maijā tā viņi vēl šodien Rēzeknē cilvēkus nav sasnieguši.
09.01.2013 09:57 |

Reitings 120
izdzirdot vaardu pasts - man sametas zosaada :D
esmu regulaarais apmekleetaajs tur peec visiem sarkanajiem datumiet LV kalendaaraa.mana paskaste laikam ir ar kkaadu magneetu,jo uz visiem sveetkiem tur ir kaudze ar sveshiem apsveikumiem un paveesteem peec pacinjaam un ierakstiitaam veestuleem.vai tieshaam nevar atskirt skaitljus 30-32 no 12-76 utt?esmu jau rakstiijusi suudziibas pasta nodaljaa utt,bet rezultaats 0.ieprieksh veel aizgaaju liidz tai maajai un centos tikt kaapnju telpaa,lai kaads cilveecinjshs sanjem vinjam domaato suutiijumu, bet nu tagad (tas ilgst 4rus gadus) vnk nesu uz pastu atpakalj un piemetinu,ka pastniekiem jaaiegaadaajas brilles !!!tieshaam kaitina attieksme - varbuut kaads gaida no taalienes kaadu zinju,kas pienaak reizi gadaa un taa pati nonaak blakus maajas paskastee,kur vinju kaads vnk izmet laukaa :(....
09.01.2013 10:03 |

Reitings 8407
Man uz pastu arī baigā dusma, jo:

1) vienreiz gaidīju sūtījumu, bet tā arī pasts manā pastkastē uzaicinājumu par saņemšanu neiemeta, kad pēc 2 nedēļām gāju pati meklēt, tad protams, ka sen jau bija sūtījums atnācis;

2)manis sūtītā kartīte neaigāja uz Angliju, kā arī nesaņēmu kartiņu no Anglijas;

3) draugi no Anglijas sūtīja kāzu ielūgumu, pirmajā reizē nesaņēmu vispār, citiem Latvijā aizgāja, dažiem bija atplēstas aploksnes, kas ieliktas maisiņā un virsū uzlīme, ka atsūtīts bojāts (jā, kā tad!).

4) sūta kāzu ielūgumus otrreiz ierakstītā vēstulē - protams, ka nesaņēmu, jo pastniece bija atdevusi velns viņ zin kādam kaimiņam - dzīvoju dzīvokļu mājā, tāpēc nesaprotu kā manu vēstuli var atdot svešam cilvēkam - tad uztaisīju pastā tādu kašķi, ka tagad man liekas, ka mans pasts tiek personīgi pārbaudīts divreiz. :D
09.01.2013 10:13 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Par cik man tika atplēstas apsveikumu kartītes,ko sūtīju. Kopš tā laika es uz aploksnes uzrakstu : Aploksnē ir Zsv. apsveikums. Naudas tur nav.
09.01.2013 10:14 |

Reitings 2494
nu tas, ka pastnieks met nepareizos pasta sūtījumus - to es izbaudīju dzīvojot Rīgā.. mums regulāri bija visādas vēstules, kas bija adresētas kaimiņu dzīvokļiem un dažas arī kamiņu mājas dzīvokļiem... un parasti mums vēstules tika atnestas ar kādu četru dienu nokavēšanos un aicinājums saņemt pastu - parasti pienāca kopā ar otro atgādinājumu (resp. pēc piecām dienām) - tas bija drausmīgi - Ogrē šajā ziņā ir mazliet labāk - vismaz vētules atnāk nākamajā dienā pēc saņemšaas pasta nodaļā - nevis tur vēl pavada nedēļu...
09.01.2013 10:15 |

Reitings 1023
Reģ: 25.08.2010
Tās kuras te rakstija, ka kad pasūta no Uk ja nav apdrošinātas paciņas viņas nāk veselu mūžību, nobružātas utt un tad kad ir atnākušas tad te vēl ir jāgaida nedēļām, tad es varu pateikt, ka tas ir Lv pasts. Pati nereti sūtu uz Lv paciņas un ja no šejienes viņas tiek izsūtītas ātri tad tālāk jau ir čau. Pēc tam cilvēkam pašam jazvanās uz pastu , beigās jāiet brutāli rakņāties pa maisiem un meklēt , Lv valda tāds haoss , ka maz neliekas tajā jomā
09.01.2013 11:31 |

Reitings 120
man gribeetos,lai shii diskusija nonaaktu pie kaadas augstaak staavoshas personas - nez ar kaadu sejas izteikmi lasiitu?! :D
09.01.2013 11:34 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Šobrīd man šķiet, ka zog visur.
Drauga darba biedram lidostā no nodotā kofera šo to nospēra. Tā kā - pasts galīgi nepārsteidz. Tiesa, šobrīd man liekas naudu daudz retāk pa pastu sūta. Lielākā daļa tomēr izmanto pārskaitīšanu uz kontu.Tāpēc esmu atmetusi cerības saņemt Ziemassvētku apsveikuma kartīti, kura no UK izsūtīta. Gan jau kkur atplēsta nomētājās. Kretīni. Būtu kaut otrreiz aizlīmētu līdz manai adresei nogādājuši.
09.01.2013 11:40 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Man no ASV vienmēr atnāk visas kartiņas, izņemot tās, kuras ir muzikālās, ar tām īpašajām fīčām iekšā, domāju, ka viņi vienkārši pārbauda un tādas atplēstas jau nu paši neliks jaunās aploksnēs un nerakstīs adreses virsū, nepirks pastmarkas vietā. ;)

Ja kāds muļķis sūta naudu pa pastu, tad tā viņam ir laba mācība vairs tā nedarīt!
09.01.2013 11:40 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Tas, ko Emmanuelle pieminēja, ka ASV pastu atstāj pie durvīm, lielajās pastkastēs, bet neviens nezog - superīgi! Krustmātei tā Apple datorus vienkārši uz sliekšņa atstāja, visu dienu stāvēja, neviens neiedomājās nozagt!
09.01.2013 11:42 |

10 gadi
Reitings 893
Man māsīca sūtīja naudu aploksnē (kaut gan es teicu, ka tā nav laba doma, bet šī tā izdomāja). Nu jā, es to naudu tā arī nekad nesaņēmu.
09.01.2013 12:40 |

Reitings 352
Reģ: 10.10.2009
Vienreiz man piezvanīja sveša sieviete, kura pastāstīja, ka manus uzaicinājumus visu laiku met viņas pasta kastītē. Sieviete teica, ka esot uzaicinājumus aiznesusi atpakaļ uz pastu.
Aizgāju uz pastu, sāku skaidrot, ka manus uzaicinājumus sameta svešā pasta kastītē.
Pasta darbiniece nikni saka, es neko nezinu, ja jums kaut kas nepatīk, runājiet ar pastnieku. Es saku lūdzu paskatieties un atnesiet tos sūtījumus. Vēl niknāka aizgāja atnesa un gandrīz kliedzot centās iestāstīt, ka pasta darbinieki visu dara pareizi, es pati esmu nepareizi norādījusi saņēmēja adresi. Saku pētīt, uz pakas viss pareizi, bet pasts uzaicinājumā sajaukts vietām dzīvokļa un mājas numuru. Kad to parādīju, pasta darbiniece pēkšņi apklusa un tikai paraustīja plecus. Loģiski nekādu atvainošanos nesaņēmu.

Vēl bija gadījums, kad no fragrancedirect atnāca saņurcīta paciņa. Tā kā zinu, ka tajās paciņās pusi aizņem burbuļplēves, bat smaržas ir pašā vidū, tad nesatraucos. Bet pasta darbiniece (tieši tā pati) nenormāli laipnā balsī teica, lai pārbaudu vai viss ir vietā. Pat nosvēra manā priekšā to paku un vēl iedeva šķēres, lai atgriežu un pārliecinos, ka viss ir vesels un savā vietā, lai pēc tam man nebūtu pretenziju pret pastu.
09.01.2013 14:11 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
man jau šķiet, ka naudu sūta pa pastu tikai vecas omītes, kas nemāk apieties ar datoru. internetbanka taču arī pastāv.
09.01.2013 14:32 |

Reitings 381
Pirms kādiem 10 gadiem sūtīja naudu kartiņās, tagad jau internetbankas, vēl stāvēju pastā pēc paciņas, un viena sieviete iemaksāja skaidrā naudā, lai aizsūta uz ārzemēm, nezinu tad tas cilvēks otrā pusē uz pastu iet naudai pakaļ? :D
09.01.2013 15:20 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Ir 21. gadsimts, kāda vēl nauda aploksnē??? Sviests. Paši vainīgi. Ja no normāla interneta veikala pasūta, tad nozaudēto paciņu parasti izsūta vēlreiz, vismaz man tā bija. Nezinu vai nozaga vai vienkārši pazuda ceļā, kaut pirmais variants ticamāks, bet es nekādos zaudējumos neiedzīvojos.
Kopsavilkumā - neuzskatu to par lielu problēmu. Ja kādreiz sūtītu kāds paziņa kaut ko un pazustu paka, jā, būtu žēl, jo vairs jau tā neatgūt.
09.01.2013 15:26 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
A kurš dīvainis sūtītu kaut kādu iPhone caur parasto LV pastu? Tas man arī šķiet neapdomīgi.
09.01.2013 15:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits