Ikdienas ietaupījumi

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
Uz ko ikdienā var ietaupīt, ne pārāk sevi iegrožojot un turpinot labi izskatīties un justies?
06.01.2013 22:43 |

Reitings 5709
ĻOTI daudz var ietaupīt uz alkoholu un pasēdēšanām. Kopš ar vīrieti dzīvojam veselīgāk un netērējam naudu vīnos un viskijos, ietaupījums ir ļoti ievērojams. Tiesa, es vairāk pērku organiskos un kvalitatīvos produktus, kas gluži izdevīgi nav (piemēram, viens Getliņu tomāts maksā virs 1ls, bet vismaz garšo pēc īstiem tomātiem... )
Vēl izdevīgi ir iepirkties tirgū - piemēram, par 20ls var sapirkt tik daudz labu augļu, dārzeņu, pašmāju maizīti, piena produktus utt.. Rimi, pirmkārt, produkti bieži vien nav tik kvalitatīvi, otrkārt - visbiežāk ir ievest, treškārt - cenas starpība... Tiesa, lai mācētu iepirkties tirgū, jāiegulda vairāk laika, jo ne jau viss un visur ir labs un izdevīgs. Man, piemēram, tirgus ļoti patīk un vienmēr ir gandarījums, kad tur nopērku ko tiešām labu.
Man sanāca tieši par pārtiku, bet citur jau grūti tā pārdomāti tērēt.. Rēķini jāmaksā tāpat un kāda kafijas krūze arī tiks nopirkta, neatkarīgi no tā, vai ir tas prātīgi vai nē. :D
07.01.2013 22:13 |

Reitings 55
Reģ: 13.11.2012
Ļoti labi ietaupu nepērkot alkoholu. Nepērkot nevajadzīgas lietas, kā piemēram, kārtējo sieviešu žurnālu vai graužamo našķi. Bez nepieciešamības neapmeklēju kafejnīcas vai restorānus. Kosmētiku nepērku, ja nevajag. Agrāk pirku bez vajadzības, jo iepatikās tas vai gribējās pamēģināt to. Tagad, kad no šī ieraduma esmu atradinājusies, ietaupīto naudu varu iztērēt lietderīgāk.
Interesanta diskusija, jo var redzēt, kas kurai izdevīgs un cik atšķirīgi katra ietaupa. Es tirgu kā vietu, kur iepērkoties var ietaupīt, noteikti nenosauktu. Bieži vien viss ir dārgāks kā veikalos un riebj atmosfēra un attieksme. Nepatīk, ka kaut kādas poļu tomātus acīs skatoties un melojot man mēģina iesmērēt kā vietējos, lai gan tie vispār pat pēc tomāta nesmaržo. Rimi vismaz skaidri uzraksta, ka poļu zemenes vai lietuvas gurķi. Nemaz nerunājot par tirgus ''svaigajiem'' piena produktiem un gaļu.
Interesanti. Cik meiteņu, tik viedokļu un dažādas pieredzes :)
07.01.2013 22:36 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
par tiem brīvdienu veikaliem piekritīšu, kā aizbrauc pilns bagāžnieks un čeks nenormālās summās, e-maxima- ideāli man, lielāko daļu no tiem sūdiņiem vienkārši neredzi un nevari nopirkt un uzreiz iepērkoties summa redzama, parasti man vēl vismaz 5Ls atskaita atpakaļ :D
07.01.2013 22:57 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Rimi, pirmkārt, produkti bieži vien nav tik kvalitatīvi, otrkārt - visbiežāk ir ievest,

Tirgū gandrīz visi melo par to, ka vietējais produkts, tā tāda atkāpe. ;) Saliek tikai zīmītes un aidā! Pēc tam taujājot - nu jā, nāk no Polijas.. Par Getliņu tomātiem - tev nav tāda emocionāla piesaiste, ka tomāti principā ir auguši atkritrumu izgāztuvē? Ticu, ka garšīgi(lai gan vairs jau tomātiem sen nav sezona un garšo pēc kartona), bet tā doma, ka zeme piesūkusies ar atkritumiem! Varbūt tikai mana fantāzija :D
08.01.2013 07:48 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Paris, tie tomāti jau neaug atkritumu zemē. Getliņu tomāti aug ipašās siltumnīcās, kuras apsilda ar siltumu, kas rodas atkritumu pārstrādes rezultātā. Paši tomāti zemē neaug, bet speciālos "podos" ar minerālu materiālu.
08.01.2013 08:20 |

10 gadi
Reitings 10290
Par Getliņu tomātiem Librai ir pilnīga taisnība.
Ar atkritumiem tur vispār nav sakara barošanas vai vēl kādā procesā.
ja nu ir kādi eko tomāti, tad tie' ir tieši šie.

un kas par garšu!!! :)
08.01.2013 08:24 |

Reitings 2982
telefona rēķinam ietaupu, sarunājot ar savu operatoru individuālas cenas.

cenšos nepirkt ārpus mājām posmā "darbs- mājas" našķus, bet ēdu mājās.

nesen sapratu, ka manā gadījumā (jo draugs bieži neēd to, ko ēdu es, jo ir tāds "klasiskais virtuves" piekritējs) izdevīgāk ir paēst darba ēdnīcā, nekā pirkt iepriekšējā vakarā un gatavot, jo sanāk gatavot dubultā.

pasākumos nelietot alhoholu- tajā aiziet baiga nauda.

ja nepieciešams remonts, konsultācija u.tml., sākumā meklēju starp paziņām, lai ir lētāk, jo viņi nemānās ar reāli padarīto. Tad tikai vēršos salonos, servisos :))
08.01.2013 08:48 |

Reitings 8272
es tagad esmu sākusi ietaupīt un rezultāti ir grandiozi pat. nepērku katru dienu vairs padzerties minerālūdeni vai kādus saldumus. tāpat arī ļoti reti ēdu ārpus mājas. pusdienas ņemu līdzi. man gandrīz vnk sanāk iepriekšējā vakarā taisīt ēst. ja tomēr viss ir apēsts, tad taču var paņemt līdzi maizītes vai izvārit olas no rīta. var arī paņemt līdzi kādu tomātu u.tml. arī mājās mēs vairs nepērkam ūdeni tajos 5l bunduļos, bet izvāram to katru vakaru.
tāpat arī nepērku vairāk nevienu žurnālu. nu tur priekš manis vairāk nav ko lasīt. ja grib kko palasīt var ieiet www.kasjauns.lv . un veikalā es cenšos iet tikai tiešām, kad kko vajag, nevis kad man vnk gribas iziet ārā pusdienas laikā. tāpat arī drogām eju ar līkumu. avon un oriflame katalogus es vnk rokās neņemu, jo zi'nu, ka savādāk kaut vienu lietiņu nopirkšu.
08.01.2013 09:00 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Iemāciet man nepirkt saldumus :D ja man tas izdotos es apvienotu lietderīgo ar lietderīgo. :D
08.01.2013 09:02 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Bet no otras puses, lielās taupītājas, kas tā ir par dzīvi, kad aizliedz sev lietas, kas patiesībā kārojas - kāds nieciņš vai dzēriens utt. Var jau iztikt, bet dzīvojam tak 1x!
08.01.2013 09:05 |

Reitings 8272
vēl arī tās lietas, ko raksta Salomē. tām brīvdienu pasēdēšanām ir ievērojami tēriņi. tāpat arī nepērku aŗi 5dienu vakaros nekādus kokčikus, kā arī ar draudzenēm vairs neeju uz picērijām vai kādiem restorāniem. un cenšamies iepirkties tirgū. noteikti var nopirkt lētāk gaļu un citus produktus. kā arī vajag taisīt tādus ēdienus, kur nav 100 un viena sastāvdaļa un beigās no tā tik pietiek vienām vakariņām.
08.01.2013 09:06 |

10 gadi
Reitings 10290
Es laikam nevaru ietaupīt, jo neko TAADU nedaru. žurnālus nepērku, saldumus arī nē, nepīpēju, un veikalos nav foršu drēbju-nav, ko nopirkt :)

bet nu ja nēģi gribas, tad gribas-tad pērku obligāti :D
08.01.2013 09:07 |

Reitings 8272
sniega.pika- sākums ir ļoti grūts :D vnk neej veikalā. ja ej, tad ej tikai tad, kad tev vajag patiešām pirkt kko no pārtikas vai sadzīves precēm. ja arī tad nopērc kādus našķus, tad nopērc tikai vienu, nevis daudz un dažādus :) jo ja es vienreiz ieeju veikalā un nopērku tikai saldumus, tad nākošajā dienā atkal darīšu tāpat. vnk ej garām un viss.
08.01.2013 09:08 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
becky, man Tev gribās piekrist!
jā, varbūt, ja kkādu konkrētu summu gribās ātri sakrāt, tad var izslēgt visus liekos tēriņus.. bet vispār uzskatu, ka dzīvojam 1x un ir jābauda, jaatļaujās sevi palutināt! :)
08.01.2013 09:11 |

Reitings 11698
:D man ir tā - reāli uz veikalu būtu jāiet 1x nedēļā. un tāpat, tikai lai kaķim nopirktu,ko ēdamu, bet es eju kādas 5x uz veikalu nedēļā un praktiski vienmēr ir kaut kādi čipši, kaut kādi saldie dzērieni. un pie kases - 10ls kaput. izejot no veikala dusma rauj, bet vakarā pie TV ēdot našķus nodomāju,ka labi vien ir. :D godīgi sakot es pat nemāku TV skatīties,ja nav kaut kas graužams.
+ draugs ar savu:"Atnes kaut ko garšīgu! "
08.01.2013 09:13 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Es laikam nevaru ietaupīt, jo neko TAADU nedaru. žurnālus nepērku, saldumus arī nē, nepīpēju

Tas pats arī attiecībā uz mani.
Nedēļai pērkam pārtiku jau gadiem, neuzskatu to par taupīšanu, bet gan ērtībām.
Nekad neesmu aizrāvusies ar pārlieku regulāru ēšanu ārpus mājām, pie darba vietas arī nav publisko ēstuvju.
Pēc dabas esmu tāda, kurai nav impulsīvu, nepārdomātu pirkumu, šķērdēšanās.
Ja nepieciešami lielāki pirkumi, protams, skatos, kur to var dabūt lētāk, bet tas notiek organiski un nejūtos tā, ka žmiegtos.
08.01.2013 09:15 |

Reitings 11698
Es arī savā ziņā piekrītu Becky, jo lai ietaupītu naudu es varētu arī ēst tikai kāpostus. Nauda nepārprotami ietaipītos, bet cik laimīga es būtu tos kāpstus ēsdama?
tomēr jāsaka,ka es tiesām izšķērdīgi dzīvoju, un man nedaudz atteikties no kaut kā nenāktu par sliktu.
08.01.2013 09:15 |

Reitings 1111
Es staigāju kājām, nevis izmantoju sabiedrisko.
Žurnālus nepērku, ja kas ieinteresē, izšķirstu bibliotēkā.
Pusdienas ņemu no mājām.

Toties šo visu atsver mana ieiešana veikalā, kad vienmēr sapērku našķus, kokteiļus, aliņus, mājām kaut kādus niekus, Maximas dvieļus utt. :D

Vakar stāvēju rindā ar Maximas dvieli, lūdzot nez ko, lai tik man uz kartes pietiktu naudas. Jā, es dvieli no pirku par PĒDĒJO naudu.

Kaut kāds murgs...
08.01.2013 09:26 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Netaupu naudu. Pērku visu, ko gribu un nedēļas laikā varu notērēt mēneša ienākumus. Jo dzīvoju pēc principa- es labāk vairāk pastrādāju, nekā knapinos.

Mana lielākā problēma ir internetveikali- tā kā visos jau zinu kāds ir man vajadzīgais izmērs, tad bez stresa arī tur iepērkos. Skapis gāžas ārā :D kurpju skapis arī. Bet nu.. nevaru kaut kā ar šo atkarību tikt galā.. Vakar apņēmos kādu pusgadu nepirkt drēbes, bet vilkt to, kas jau ir (mana problēma ir arī pilns skapis ar drēbēm, kurām vēl ir birkas klāt), beeeet tikko atkal roka notrīcēja vienā internetveikalā, (t) jo tās nolādētās atlaides, hrrrr....
Tagad atkal zvēru sev, ka vairs tā nedarīšu :D:D:D Pašai par sevi jau reāli smiekli nāk :D Bet nu tagad es tiešām, tiešām drēbes un apavus vairs nepirkšu.
Un otra mana problēma ir Drogas, Douglas un Kolonna. Tur es vienaldzīgi nespēju paiet garām un katru reizi vismaz 20 Ls atstāju. Pērkot nevajadzīgas lietas, kuras gribas pamēģināt un krāsiņa/smaržiņa/iedarbība mazliet atšķiras no tām lietām, kas jau ir mājās, kaut gan mierīgi to lietu varētu nepirkt. Piemēram, tagad man ir 6 eļļas matu galiem, jo nevar tak zināt, vai tā, kas veikalā nav labāka :D

Bet nu tagad es domāju sevi uz šo visu ierobežot- nēsāt jaunās drēbes, kas jau ir skapī un beztolkā nepirkt kosmētiku. Ja šo pievarēšu, tad gada beigās man jau būs prāva summiņa. Nezinu vienīgi kā tikt galā ar lomkām :D
.
Šonedēļ domāju iet atvērt krājkontu un naudu, ko nedēļā notērēju drēbēm, apaviem un kosmētikai skaitīt uz turieni. Wish me luck! :D
08.01.2013 09:40 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Libra, piparene - paldies, par info, man vienkārši tāds mazliet skepticisms pret to, bet nu ticēšu jums. :)
08.01.2013 09:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits