Vīrietis - musulmanis!

Reitings 20
Reģ: 24.11.2012
:)
Diskusija par čigāniem mani iedvesmoja uz vēl ''kutelīgāku'' tematu: attiecības ar vīrieti, kas nāk no musulmaņu zemes..
Kādi ir Tavi uzskati, viedoklis.. Varbūt vari padalīties pieredzē? Vai Tu varētu saieties ar atšķirīgas kultūras pārstāvi (kāpēc)?
03.01.2013 14:52 |

Reitings 556
Reģ: 27.09.2012
Hip-bone, vari smieties vai nesmieties, man tas netraucē. Runāju tikai to, ko pati redzu. Darbavietā, kurā kādu laiku strādāju, vīrieši vienmēr sēdēja atsevišķi no sievietēm. Pat vīrs ar sievu kopā nesēdēja. Nav runa par viena tante teica.
04.01.2013 16:15 |

10 gadi
Reitings 13520
Reģ: 29.01.2009
Es nevarētu saieties ar musulmani, mani draudzene ar tādu ir apprecējusies.
Rezultātā viņa pārstāja iet uz visādiem tusiņiem, vasarā neiet pat uz pludmali! Pēdējās reizēs kad es ar viņu tikkos, viņai vīrs zvanījās 2x un jautāja, ko viņa dara, kad būs mājās, bla bla bla un pat teica, lai man iedod klausuli, jo viņš vnk grib ar mani apsveicināties...! :D Stulbākais tajā visā ir tas, ka viņa pati pieņēma to musulmaņu ticību un ļoti izmainījās! Man pat dažkārt smiekli nāk no viņas uzvedības, jo zinu viņu ļoti labi un zinu, kāda viņa ir bijusi PIRMS satika savu musulmani - pilnīgi cits cilvēks!
Es pat nezinu pret ko man ir lielākas pretenzijas - pret viņas vīru vai pret to, ka viņa ļoti izmainījās kā cilvēks... Man ir tāda stulba sajūta, ka esmu viņu pazaudējusi kā draudzeni, kaut arī mēs tiekamies un runājamies, bet nu tāda ir sajūta, ka kaut kas viņas galvā nav kārtībā... Viņas vīru esmu satikusi pāris reizes, runājusies, nu pēc uzvedības pilnīgi normāls ārzemnieks, pieklājīgs, ļoti labi runā angliski un māk nedaudz latviski, bet par draudzeni man ir škrobe, ka viņa ir tāda palikusi!
04.01.2013 16:29 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Hip-bone, vari smieties vai nesmieties, man tas netraucē. Runāju tikai to, ko pati redzu. Darbavietā, kurā kādu laiku strādāju, vīrieši vienmēr sēdēja atsevišķi no sievietēm. Pat vīrs ar sievu kopā nesēdēja. Nav runa par viena tante teica.

Tā sēdēšana kopā ir tāda interesanta lieta. Nezinu konkrēti par musulmaņiem, bet citu reliģiju, drīzāk tautību, kur ir kas līdzīgs. Taču - viss atkarīgs no konkrētiem vīriešiem, jo uzskati ir dažādi, un tā, kā sieviete pati sevi pienes. Ja sieviete kā paklausīga stulbenīte arī ies sekot visām tradīcijām, kas viņai nepatiks, tad viņa varēs laimīgi dzīvot apspiesta un visi pārējie pēc viņas laimīgi varēs spriest, cik ļoti sievietes ir apspiestas. Bet ja sieviete pati būs kā pilnvērtīgs cilvēks, tad pret viņu attieksme būs citādāka. Arī nav viena tante teica, bet no pieredzes. Tajā manā pieredzē sieviete ļoti mierīgi sēž ar savu vīrieti, pavada pasākumos laiku kopā ar viņu un citiem vīriešiem un neviens viņai neko sliktu nesaka.
04.01.2013 23:08 |

Reitings 4258
Eviana, es zinu, ka šo tu adresēji Sandy, bet mani ļoti ieinteresēja:
Bet, lai argumentétu, ir jálasa! Ieskaties, kas Koráná rakstits.

Personīgi es neesmu lasījusi visu Korānu, taču fragmentus no tā gan. Tāpat arī aprakstus par musulmaņu tiesībām. Un es absolūti piekrītu Sandy viedoklim. Ja tu saki, lai cilvēks ieskatās, kas Korānā rakstīts - vai vari argumentēt, kas tieši būtu jāpaskatās?
Es pilnībā saprotu, ka neesmu nekāds eksperts šajās lietās un nepretendēju uz to, bet tieši tāpēc, lai uzzinātu kaut ko jaunu, interesanti diskutēt.
04.01.2013 23:16 |

Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
Ir mums latvieshu forums, kas ir musulmanji: http://www.forum.islammuslim.lv/
atbildes var atrast tur, ja ko gribat zinaat.

Brazil, man ir aizdoma, ka tu neesi satikusi ari normalus istus kristieshus. Kautkaa nepatik, ka tu par savu draudzeni taa izteicies.. es neesmu musulmanju puse, bet atbalstu vinju nostaju jautajumos par uzticesanos, gimenes vertibam, un neskraidishanu apkart ar pliku pakalju un pupiem, kaa te visas Latvijaa dara.
Man ari ir draudzene, kas ir kopaa ar musulmani, un man loti patik vinjas pieklajigaas drebes un ieturetais neuzbazigais, klaji nedemonstrativais "esmu baigaa seksiigaa" stils. Nopietnaka atbildigaka palikusi.
05.01.2013 00:19 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Nē, nē, nē. Galīgi nesaista. Pazīstu un zinu vairākus no Ziemeļāfrikas nākušos musulmaņus. Ikdienā kā jebkurš cits cilvēks, pieklājīgi, utt., bet , tā kā tie ir mani kaimiņi, katru rītu un vakaru skan tā briesmīgā, zombējošā mūzika(drīzāk lūgšanu dziesmas vai kas tamlīdzīgs), FB visu laiku savā starpā runā par Allāhu, godina.
Man reliģija šķebina, kur nu vēl tik klajā veidā. Šajā jautājumā esmu bez gala stereotipiska un aprobežota, bet uzskatu, ka tīri virspusēji viņi ir normāli cilvēki paziņu kontaktam, bet , ja ielien tai pasaulē iekšā, ārā netiksi, dzīvosi kā Brazil draudzene, un tad atliek vien pašam pieņemt šo ticību vai sajukt prātā.
05.01.2013 00:51 |

Reitings 1846
Queen, taas skanjas, kas tevi kaitina, ir lugsanas.
:)

http://www.youtube.com/watch?v=EAvlimEYEpQ

youtubee var atrast pec "muslim prayer:) "
05.01.2013 01:04 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
grrr,

tieši tā, brrr, uzslēdzu uz sekundi, līdz kaulam griežas! Man tas rītā un vakarā jādzird, jo kaimiņš klausās.
05.01.2013 01:07 |

Reitings 4258
Es kaut ko tamlīdzīgu (bet tās nebija lūgšanas) pēdējās dienās visu laiku klausījos, lai varētu koncentrēties mācībām. :D :D Bet ja vajadzētu klausīties katru dienu kaut ko vienu - tad arī līdz kaulam grieztos.
05.01.2013 01:11 |

Reitings 1846
Queen, tavs kaimins ipashi klausas to piektdienas, jo vinjiem taa ir svetaa diena. Ir viena ipasha lugsana ko vinji liek youtubee piektdienaas ipashi, tipa aizsargajoshaa. Kontekstu nezinu, jo arabu valodaa laikam jau ka visa :)

Pievakare :D ir vel gregorian chant tada muzika baigi labi relaksejosha. es klausos ko tadu : http://www.youtube.com/watch?v=6OR9gCS6kf0
05.01.2013 01:19 |

Reitings 824
Reģ: 27.08.2011
žizele

vari smieties vai nesmieties, man tas netraucē. Runāju tikai to, ko pati redzu. Darbavietā, kurā kādu laiku strādāju, vīrieši vienmēr sēdēja atsevišķi no sievietēm. Pat vīrs ar sievu kopā nesēdēja. Nav runa par viena tante teica.

Redzi,es esmu jau pāris gadus,katru dienu saskarsmē ar musulmaņiem un esmu bijusi uz tik daudz ģimenes sanākšanām un ēdienreizēm,cik tev pat sapņos nerādās un tici man, VISI sēž draudzīgi kopā,pamīšus,VISI smejās,runā utt., un neviena sieviete netiek aizdzīta ēst uz vannasistabu. :D
07.01.2013 12:52 |

Reitings 8407
Pazīstu vienu musulmani, kurš nāk no Irānas, bet visu mūžu ir dzīvojis citās valstīs, taču viņš ir viens no foršākajiem cilvēkiem, kurus es pazīstu, ļoti labestīgs. Vienīgais, ko viņš kā musulmanis nedara ir neēd cūkgaļu, taču pārējo neko nepiekopj, dzīvo tāpat kā mēs šeit Latvijā. Pret savu sievu izturas kā pret līdzīgu, ļoti daudz palīdz un lutina. Viņš apmeklē arī klubus un izklaidējas ka visi citi tautības pārstāvji, tāpēc neko sliktu nevaru pateikt, arī viņa ģimene ir jauki cilvēki.

Par dažiem indivīdiem nevar spriest par visiem. ;)
07.01.2013 13:03 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Kad biju Šrilankā, viesnīcā viesu lomā redzēju 2 musulmaņu pārus. Viens no tiem izskatījās tādi nu ļoti augstdzimuši, "krutie". Vīrietis ("pirksti gaisā" prastu cilvēku izpratnē :D, nu bagāts, lepns) skaistulis, gan jau kāds šeihs vai naftas magnāts, cik atceros, šikās drēbēs (mūsdienīgās, nevis kādā parandžā). Lai arī kādas meičas un skaistules tur negorītos peldkostīmu augšiņās un caurspīdīgos svārciņos viņa priekšā, šis pat neskatījās uz viņām. Viņa sieviete - tajos +35*C , protams, melnā zīda parandžā ar aizsegu muti un degunu. Dārgakmeņu gredzeni pirkstos, dizaineru somiņa, ārprātā labas smaržas sapūtusies (baidos, ka tās nebija pat Escadas :D), smokey acu make up kā pie prof.vizāžista veidots. Gracioza stāja, gaita, kustības.. Protams, ēda viņi pie viena galdiņa. Sejas aizsegu viņa neņēma nost, pat ēdot. Laikam pārāk skaista, lai atļautos sevi rādīt kādam citam vīrietim. Šis pāris, cik ievēroju, īpaši daudz nerunāja. Var jau būt, ka mājās viņš viņu slāna un noliek zemāk par zemi (kā daudzi domā, ka tā ir jebkuras muslimu sievietes ikdiena), bet nu sabiedrībā izskatījās, ka tā dāma ir tikpat augsta kā tas vecis.
Otrs pāris - arī, čalis mūsdienīgs, normālās drēbēs, bet jau vienkāršāks par iepriekšminēto. Viņa sieviete arī parandžā, bet ar atsegtu seju. Jāteic, būtu labāk to slēpusi :D šie arī noteikti nebija no nabagajiem, bet nu sieviete nesmaržoja pēc dārgām arābu smaržām un viņai pirkstos nebija briljanta gredzeni un dizainera somiņa rokās. Arī abi skaisti un ģimeniski sēdēja pie viena galdiņa un ēda.
Tur tā lieta - izejot cilvēkos, viņi ir kopā, mājās varbūt arī ēd katrs atsevišķi, bet nu tas jau ar, kā kurā ģimenē pieņemts.
Atceros, brāļa sīkais un pēc tam arī brālis (35 g.) ikreiz, restorānā teica "O, rekur ņindza!" :D tas bija smieklīgi.
07.01.2013 13:52 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Uz jautājumu atbildot - ja satiktu labu musulmaņu vīrieti (nedzer, nešņauc, dod man tiesības uz savu viedokli, utt.), tad, patiesībā, kāpēc gan nē.
Ne visi ir Binladeni un spīdzinātāji. ;)
par zemākas škiras Maldīvu salu musulmaņiem varu teikt, ka tie ir pārgribējušies un uzmācīgi. (Satiekot 1.x dzīvē jautā, vai mīlu viņu. Un, ka vienīgais, ko drīkstu mīlēt un gribēt ir nevis mans draugs, bet gan viņš. :D slimi diezgan.) Bet nu tas jau atkal varbūt tikai 1 gadījums no 100.
07.01.2013 14:00 |

Reitings 556
Hip-bone, es runāju konkrēti par darba vietu, ne mājām vai ģimenes sanākšanām. Tas arī viss. Pusgadu vēroju viņus.
Njā, nez, kur tu rāvi, ka sievietes dzen ēst uz vannasistabu? Neko tamlīdzīgu neesmu teikusi.Kāpēc tas vispār bija jāpiedomā klāt??? Runa bija par atsevišķiem galdiņiem, pat telpas pusēm, vienā pusē vieni, otrā otri.

Par laimi, sapņos man viņi nekad nav rādījušies!:D
07.01.2013 14:33 |

Reitings 824
žizele

Nu labi,varam parunāt arī par " publisko ēšanu " ārpus mājas,ja vēlies. :D Ja tev nepatīk mājas atmosfēra,varu pateikt,ka arī ārpus mājas,restorānā,da jebkur,visi sēž kopā un ēd un vēl atļaujas kādu bildi visi kopā uztaisīt smaidoši.
Nu jā,pusgadu pavērojusi,tagad ir eksperte. :D

Un arī viņu ēdiens nesmird, tas tā P.S.
07.01.2013 14:41 |

Reitings 335
Tā mūzika ko grrr ielika man pat ļoti patīk,skaista!
Es pati kaut ko līdzīgu katru dienu klausos,tā kā man netraucētu ja man kāds musulmanis kaimiņos dzīvotu :D
07.01.2013 14:46 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Hip.bone cilvēks tev pastāsta, ko redzējis, bet tu uzskati, ka tu vienīgā esi eksperte un visu zini labāk. Esi musulmane, ka tik kategoriski atļaujies uzskatīt, ka tikai tev ir taisnība?!

Man jau nešķiet tie visi ok, cik nav dzirdēts- pirms kāzām ideālākais vīrietis pasaulē un pēc tam tur kā cietumā un izturas drausmīgi.
07.01.2013 14:48 |

Reitings 556
Smird gan! Pie tam šausmīgi. :D Bet tu, apgrozoties viņu ģimenes sanākšanās ,pie tā jau esi pieradusi.

Man šķiet, ka tu nesaproti- man ir vienalga, kā viņi sēž citur, bet tur, kur biju es, sēdēja atsevišķi vienmēr. Diskusijas sākumā meitene jautāja un es atbildēju, kāpēc. Tavu viedokli es nejautāju, izstāstīju savu pieredzi (ko darīja visas pārējās atbildētājas). Nevienā brīdī neminēju, ka esmu nez kāda eksperte, toties tu gan atspērusies centies pierādīt savu taisnību un manu ne-taisnību. He :D
07.01.2013 14:49 |

Reitings 824
koshlene

A kāpēc jūs uzskatāt,ka jūsu taisnība ir tā vienīgā un pareizā? Visas te kliedz,ka ēdiens smird,sievietes nesēž pie viena galda ar vīriešiem utt. Bulšits! Tā rodas tie - ā,jā,pa gabalu redzēju,tātad visi tā dara! Nē,mana ir CITA pieredze,fantastiska, starp citu, tāpēc man vienmēr uzdzen dusmas tās bļāvējas,kas uzskata,ka nu redz,viņām tik vien ir taisnība.
Nē,es neesmu musulmaniete,bet esmu apgrozījusies viņu sabiedrībā pietiekami ilgi,lai varētu vairāk vai mazāk objektīvi spriest.
07.01.2013 14:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)