Uzreiz jāsaka, ka atvainojos par palagu. Īsāk nesanāk. :D
Eviana, paldies par citātiem! Tagad man ir skaidrāks, par ko ir runa šajā diskusijā, bet tomēr turpināšu nepiekrist tam, ka tieši musulmaņi ir nežēlīgi - man nav skaidra viņu izcelšana uz citu fona. Manuprāt, viņi ir tikpat nežēlīgi, cik visi citi ticīgie cilvēki, cik cilvēki vispār. Man liekas, jebkura ticība, ideja cenšas sevi aizstāvēt un ar varu likt pievērsties citiem. Kāpēc izceļam Korānu un sakām, ka tur teikts "nogalini!", bet citu reliģiju avotus neskatāmies? Vai tur nav rakstīts tieši tas pats? Šī ideja ir visos svētajos karos, vienkārši karos par teritoriju utt. Tāda ir visu cilvēku daba, nevis konkrēti musulmaņu, par kuru nežēlību te izskanēja viedokļi.
Kad lasīju grāmatu par musulmaņiem, tad man ideja kā tāda (protams, realitāte izvēršanas cita, bet par to jau pateicu iepriekš) nelikās nemaz tik vardarbīga. Piemēram, neticīgos sievietes un bērnus nogalināt nedrīkst. Neticīgie tika iedalīti vairākās grupās, un viena no tām bija grāmatu reliģijas, ti, tās, kurām ir svētie raksti - ar to reliģiju sievietēm musulmaņu vīrietis varēja slēgt laulību. Noteiktos gadījumos brīvs neticīgais varēja būt pilntiesīgāks par vergu, kas ir musulmanis utt. utt.
"Neskatos pozitīvi uz cilvēkiem, kuriem tiek ieaudzināts, ka cilvēks ar krāniņu ir varenāks un labāks par cilvēku bez krāniņa."
Kāpēc jūs aizmirstat, ka visa pasaule senāk tā domāja un paaudzēs tas tika ieaudzināts? Arī senajiem baltiem, tā kā negatīvi varam paskatīties arī uz sevi.
"var nomētāt ar akmeņiem utjp."
Nebrīnītos, ja šī ideja nāktu no Mozus grāmatas, kas ir kristiešu reliģijas avots. Lasot piekto grāmatu, katrā ceturtajā rindā šo nomētāšanu ar akmeņiem redzēju. Un ne tikai, nepatīkami bija lasīt.
Kāda varbūt pateiks - ka mums tā ir vēsture, tagad ir dzimumu līdztiesība un neviens vairs ar akmeņiem otru nenomētā. Bet tur tā lieta, ka ļoti daudzi (protams, par visiem nekad nekur nevar būt drošs) musulmaņi dzīvo tāpat kā mēs, nevis aizkavējušies pagātnē, tikai jums ir pārāk stipri iesakņojušies stereotipi. Cukurvāveres un Annes komentāri par labi nodrošinātām sievām un to, ka, lai nodrošinātu vairākas sievas, vīrietim ir jābūt nu ļoti turīgam, ir tieši tas, ko dzirdēju no savas pasniedzējas lekcijas laikā un kas patiesībā mani pamudināja painteresēties tālāk par šo tēmu.