Kā ir - kurš parasti maksā,ja iet dzimšanas dienā uz restorānu, es kā sveicējs izmaksāju,vai viņš kā jubilārs sarīko nosacītu svētku maltīti?
Šodien paredzēts šiten te tāds pasāciens un es apjuku - vai piedāvāt maksāt, vai teikt jau sākumā - Tev šodien dzimšanas diena,aizejam uz kādu foršu vietu,izmaksāju tev kā jubilāram, vai kāā?
&body=ZIŅA: palīdziet man ātri. %0D%0Ahttps://forums.dieviete.lv/forums/topic/129922-palidziet-man-atri-d%0D%0ADieviete.lv - sievišķība kurai var pieskarties">
šādos gadījumos es parasti vados pēc principa - tas, kurš aicina, tas maksā. ja mani uzaicina svētku vakariņās, tad, protams, lai par mani maksā, bet, ja es saaicinātu draudzenes uz kokčikiem, logiski, ka maksātu es.
jebkurā gadījumā var vienmēr beigās piedāvāt sadalīt rēķinu uz pusēm, piemēram. tad vismaz arī otram cilvēkam izpaliks neērta situācija, ja viņš netaisījās maksā. tā kā naudu līdzi ņem
Loģiski-tas, kurš aicina, tas maksā, bet Tu vari laba būdama uzreiz pieteikties, ka samaksāsi, lai iepriecinātu. Un vispār, ja tas ir vīrietis, tad viņš noteikti pats nevar iedomāties (cerams), ka viņam izmaksātu sieviete.
nu ja tu piedāvājies to, kā savu dāvanu, tad jāmaksā tev. ja cilvēks tevi uzaicina svinēt, tad jāmaksā viņam. ir jau gadījumi, kad tiek pateikts, kas tiek izmaksāts un ja kāds vēlas ko vairāk, lai par to samaksā. ja kas, naudu paņem līdzi. bet nu ja tev jāmaksā, tad es nesaprotu, ko tad tas cilvēks tev sniedz pretī par tavu dāvanu, tavu atnākšanu un apsveikšanu. tas tāpat kā tu pie tā cilvēka ierastos mājās ar milzīgu dāvanu, bet tevi varbūt uzcienā ar kafiju un aicina jauki papļāpāt ( nu tā man nav gadījies ).
visticamāk, ka isi pirms jau atnesīs ēdienkarti, tas cilvēks tev paziņos, cik lielā naudas summā tev jāiekļaujas vai tml.
vispār parasti maksā tas, kurš aicina, neatkarīgi no dzimuma. normāls vīrietis tev neļaus maksāt, protams
ja tu aicini draugus, ejam nosvinēt manu dzimšanas dienu, teorētiski tev būtu jāmaksā par visiem (viņi protams, var piemesties vai samesties, ja ir labi cilvēki, un tas būtu ok, bet ne obligāti). bet ja viņi aicina tevi, tad lai izmaksā paši, es domāju, ka tev kā jubilāram nebūtu nekas jāpiedāvā.