uz šo mācību gadu stipendijai pieteikšanās bija ziemā. Tiku līdz 2. kārtai - intervijai, kura noritēja lieliski, žūrija sajūsmā par to, ka rakstu un ka gribu tieši studijas turpināt tajā sfērā, deva tādas cerības, ka likās, ka stipendija bez maz vai rokā.
bet nekā, paliku tieši aiz svītras, tad deva cerību, ka ja kāds atteiksies, tad varbūt. gaidīju 2 mēnešus, pazvana, esot kāds atteicies un man esot iespēja, pajautā, vai neesmu noslēgusi ar kādu citu stipendiju līgumu, ka tas palīdzēs izvērtēt, saku, ka nē. Tāpat nepazvanīja. Necerēti beigās dabūju Vītola stipendiju, biju pieteikusies uz abām, bet uz Vītola interviju netiku aicināta, visi, kas nedabū, paliek sarakstā uz gadu un aj uzrodas jauni ziedotāji, tad lemj, tāda veidā es dabūju Septembrī. Bet visas vērtēšanas notiek pavasarī abām stipendijām.
Ja interesē par interviju, jautā pēc tam, pagaidam atbildēšu uz to, kas Tev interesē.
12. klasem ir iespēja pieteikties uz LU stipendiju (Ceļamaize un Petkevičs) un Vītola stipendijai
atšķirība abām ir tada, ka Vītola stipendiju piešķrir iedalot studentus pēc kritērijiem, ir 5 kritēriji: ja atbilsti visiem, tad stipendiju piešķir, ja kāds trūkst, tad sāk skatīties, cik vietas, katrā ziņā, iespēja lielāka, ja atbilsti vairak kritērijiem, sīkāks info: http://www.laikraksts.com/raksti/raksts.php?KursRaksts=507
Vītolu st. vairak skatās materiālo stāvokli.
LU vairak skatās vidējo atzīmi un aktivitātes, bet abās ņem vērā materiālo stāvokli.
Vidējā tad man bija 8,2 un bija aktivitātes. Ar to tiku uz LU, bet uz Vītolu nē.
Vītolu stip. vasarā bija jāiesniedz eksāmenu rezultāti, man bija A, A, B, C. Latviešu valodā A, tādeļ arī vairak ņēma vērā, jo biju 100% pārleicināta, kur dodos un tas saistīts ar valodu:)
ja vēl kas, droši jautā:)