Krievu valoda vs Angļu valoda.

Reitings 23
Reģ: 27.11.2012
Sveikas šajā puteņainājā dienā!

Man te sasāpējis jautājums. Ir kāda likusi Krievu valodas 12. klases eksāmenu? Kā pēc tam bija iestāties augstskolā? Viegli, grūti, ņēma / neņēma pretī augstskolā?
11.12.2012 16:34 |

Reitings 122
Reģ: 04.12.2010
Noliku krievu valodu uz B (bija nelielas problēmas rakstīšanā) un dabūju budžeta vietu Latvijas Lauksaimniecības universitātē. Gribu piebilst, ka ietekmēja arī mans B līmenis latviešu valodā.
11.12.2012 17:59 |

Reitings 1337
Reģ: 19.05.2009
Samanta
Es pagājušajā gadā, beidzot 12. klasi, liku eksāmenu krievu valodā. Ieguvu B līmeni. Iestāties skolā tas netraucēja, bet tas jau atkarīgs kādā programmā vēlies iekļūt.
11.12.2012 21:02 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Es ļoti biju gribējusi likt eksāmenu krievu valodā, taču skatījos, ka visās man interesējošās programmās bija jābūt angļu/vācu/franču. Arī rakstīju, lai uzzinātu, kāpēc nav krievu - atbilde bija, ka tur tā neskaitās svešvaloda un neuzņems gluži vienkārši. Tajā vienotajā pieteikšanās sistēmā jau arī automātiski ievadījās visi rezultāti un diez vai vispār varētu pieteikties tādai programmai, kur nav izpildītas pieteikšanās prasības.

Par spīti tam, ka ļooti baidījos likt angļu valodu, nebija tik traki, tā kā iesaku labāk likt angļu, ja nav tiešām jau zināmas programmas, kur var tikt ar krievu. Krievu valodas eksāmens, manuprāt, ir visai viegls (neliku, bet draudzenes lika kā izvēles + pēc tam skatījos darbu), B stabili var iegūt, ja ir normālas zināšanas.
11.12.2012 21:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits