Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Iesakam Svētku Galdam.

 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
šodien no rīta pagatavoju vienu fantastisku recepti, iesaku arī jūsu svēktu galdam, ja garšo pastētes.

Vistu aknu muss ar šampanieti. (Ideāli iet kopā krekeriem)

Sastāvdaļas:
500 gramus svaigu vistu aknu
3 ēdamkarotes sviesta
1 sīpols
1 ķiploku daiviņu
1 glāzi šampanieša
sāli, piparus, laurlapu

Pagatavošana:
Liec pannā ēdamkaroti sviesta un apcep tajā aknas. Nogriez mazāku uguni un sutini akniņas kopā ar pāris laurlapām, kamēr mīkstas. Pieber sāli un piparus!
Nedaudz atdzesē aknas un ieber blenderī, pieliekot 2 ēdmakarotes sviesta (var arī mazāk)!
Blenderējot pievieno 1 glāzi šampanieti, lai muss uzputojas! Pagaršo pēc garšas, vai nevajag sāli un piparus.
Pirms pasniegšanas atdzesēt ledusskapī.


recepte un bilde no sieviesuklubs.lv
11.12.2012 12:30 |
 
Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
O,jaa...shim jaabuut ljoti garshiigam. Mana miiljaakaa ir zosu aknu pasteete, ar krekeriem, grauzdinjiem, un plusaa veel viigju ievaariijums. Bet ,par cik vinja ir daarga, tad biezhaak kaa reizi meenesii nepeerku. Gribeetu pati pameegjinaat uztaisiit.. Ja saki,ka nav gruuti,vareetu pameegjinaat. Paldies par ideju. :)
11.12.2012 12:42 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
mmm, izskatās ļoti garšīgi, es dievinu aknu pastēti. Kā jums šķiet vai ar rokas blenderi man izdotos?
11.12.2012 12:53 |
 
Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Kas ir rokas blenderis?? Tas ar garu kaatu,kuru izmanto,lai banaanus ar pienu sablendereetu??? Ar to noteikti.es ar to tieshi meegjinaashu.
11.12.2012 13:04 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
es pieļauju, ka var ar rokas blenderi, es gan pati izmantoju parasto blenderi, mazāka piepūle :)

Un jūs meitenes, ko iesakat svētku galdam?
11.12.2012 13:10 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Ar rokas blenderi var visu :D Taisu biezzupas, smalcinu riekstus, kuļu putukrējumu un visu ko citu :D

Svētku galdu neklāšu. Izcepšu tikai savus firmas mafinus, ko ņemšu kā ciemakukuli, dodoties ciemos. Visos svētku vakaros esam uzaicināti pie mammām un omām.
11.12.2012 13:15 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es principā gribētu pagatavot visu, kas ir šajā mājaslapā :D http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/deserti/recipe.php?id=40521 Viss tik labi izskatās :)
11.12.2012 13:16 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
oo es kā reizi vēlāk mēģināšu mafinus cept no cetrassezonas receptēm (šodien vēlme eksperimentēt). Ar kazas sieru un saulē kaltētiem tomātiem ... man šogad ir vēlme ne tikai pēc siltajiem ēdieniem, bet dažādām mazām uzkodām :)
11.12.2012 13:21 |
 
Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Es sapņoju par ar kazas sieru pildītiem šampinjoniem, ceptiem cepeškrāsnī, aso papriku pa virsu, ņomm (l)
11.12.2012 13:24 |
 
Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Mes ar shogad dosimies pie viira vecaasmaates, bet taa kaa buusim padaudz cilveeku,arii mani vecaaki no latvijas buus shveicee, tad nu sanaak,ka paliels galds jaaklaaj,un tagad domaajam par tiitaru vai labaak vnk lielopu cepeti,kas cepts,bet pec tam sagriezts shkjeelees un sauteets viinaa. Tas vinjiem taads tipisks eediens sheit. Es nezinu,man itkaa putna galju labaak gribas.

O,jaa,es arii esmu mazo uzkodinju cieniitaaja. Tikai esmu ljoti shvaks pavaars,un tapec to atstaaju citu zinjaa, pati esmu klaat uz eeshanu.
Man arii patikk cetrasezonas. Vel man patik martinja sirmaa idejas. Esmu eedusi tos mazos jaunos kartupeliishus vaariitus/apceptus,filadelfijas siers virsuu un lasha ikri, bija tiiri garshiigi.
11.12.2012 13:27 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Kāpēc man nav cepeškrāsns, kāpēc? :(
11.12.2012 13:31 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
ar tām super mazajām uzkodām var ļoti kolosāli variēt. Piemēram tas pats kartupelis šķēlēs ar mazu omletes gabaliņu pa virsu un kaperi piemēram.. tāds viens kumos, ideāli. Arī no maizes izgrebti aplīši, pannā ķiploku sviestā apcepti un garnēti ar sviesta zivi vai dārzeņu biezeni, oohh mums arī liela ģimene sanāk kopā, bet tieši tamdēļ, katram jāpiedalās gatavošanā, skaistākie svētki gadā... :) Vispār es apbrīnoju tītara cepējus, tur taču tas tītars divas dienas jāgatavo (jāmarinē, jāsagatavo), mūsu ģimenē, vecmmai ir nemainīga recpete, cepetis ar plumēm (ļoooti garšīgs)
11.12.2012 13:38 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Šajā Mārtiņdienā pie tēva cepu tītaru, bet nemarinēju, gatavoju pēc M. Rītiņa receptes - ļoti viegla.
11.12.2012 13:41 |
 
Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Nu ,jaa,taapeec jau es negribu omiite,kurai ir 78 gadi uzkraut cept to zveeru,buus jaaiztiek ar liellopu. Es viiram vakar teicu,tu mulkjis biji,ka appreceeji sievieti,kura ar gatavoshanu ir uz juus. Jo tomeer ir tik patiikami,ka maajaas kaads maak labi gatavot.
11.12.2012 13:41 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Mūsu mājās TOP uzkoda ir grissini ar prosciutto

Mērci gan nekādu klāt neizmantojam. Servējam kopā ar dažādiem sieriem.
11.12.2012 13:43 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
_paris , tam zvēram ir tik daudz receptes un versijas... bet visbiežāk, lai viņš sanāktu baigi sulīgs (to es lasīju kā Amerikā taisa tītaru uz pateicības dienu), viņi to zvēru gatavo un cep ļoti ilgi un arī katrai ģimenei ir sava recepte, kas pārmantota no vecvecmammām, tradīcijas...
tille, vecmammām jau vienmēr tas ir liels prieks gatavot, nu vismaz manai un tām kuras es zinu vecmammām, paēdināt visu saimi ir primārais uzdevums un lai vēl visi būtu apmierināti, tā kā droši var izpausties viņām ar visām vēlmēm, labprāt izpatiks savai ģimenei...
11.12.2012 13:46 |
 
10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Šogad doma taisīt siera kūku, bet parasto cepumu vietā izmantot pašceptās piparkūkas. :)
11.12.2012 14:24 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
DIO-mums buus atkal paliela ballite un kaa vienmeer viirs taisiis "lielo zveeru"-tiitaru!Man loti patiik tas tiitars izcepts-tik smuki bruuns,viss smarzo-taada laba noskana uzreiz apkaart!Es noteikti uzcepsu diva veida piiraadzinus-ar skinki un ar lielopu!Te daudzi neeed cuuku...!Tad noteikti taisiisu taadu uzkodu plaati,ko var taa panemt divos pirkstos!Visi ciemini naak ar kaut ko garsiigu-taa paraza man nenormaali patiik ,jo tad ir iespeeja redzeet kaadu pilniigi neredzeetu eedienu!
Viira draugs man parasti suuta uz Ziemassveetkiem kuuuku,kura naak no kaadas izslaveetas bekerejas!To parasti pataupu balliteei!:)
11.12.2012 17:47 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
noteikti taisiishu astonjkaaja un kartupelju salaatus ar bazilika pesto un uzkodaam man patiik mazinji saaljie grozinji, kurus peec tam sapildu ar dazaadaam lietaam, piem. kuupinaatu lasi ar kreemiigu sieru un dilleem, bekona grauzdinjus ar spinaatiem un mozzarellu utt.
11.12.2012 18:13 |
 
Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Dio- tevis ieteikto receptiaizsutiju ari draudzenei,kura shodien tieshi uztaisija pasteeti,teica,ka ljooti garshiiga sanaakusi,un recepte patieshaam ljoti vienkaarsha. Es arii aizskreeju uz veici peec sastaavdaljaam un kjershos klaat :) ceru,ka arii man sanaaks garshiigi. A kaa tu domaa,vai es vareetu aizvietot shampi ar baltviinu,vnk man jau viena pudele ir atveerta ,un praktiskaak buutu izlietot sho.
12.12.2012 16:46 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
hmmmmm....... noteikti ka var... tikai es tavā vietā neliktu glāzi , bet mazāk. Un otrs, es liktu sauso vīnu, tad varētu būt līdzīgs efekts :)
12.12.2012 17:12 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits