Sals un guloši bomzīši uz ielām

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Vai jūs zvanāt ātrajai palīdzībai, ja redzat kādu bomzīti, guļot uz ielas šajā aukstumā? Vai arī pašas kaut kā rīkojaties (ejat klāt, lai pamodinātu, utt.)? Tieši bomzi, nevis normāla paskata cilvēku! Kāpēc jūs palīdzat vai nepalīdzat?
10.12.2012 20:25 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
http://m.spoki.lv/aktuali/Uz-ielas-nosalis-populars-Krievijas/509748

Krievu aktieris Anatolijs Otradnovs (attēlā) pēc trīs dienu prombūtnes no mājām atrasts nosalis uz ielas Mitiščos. Viņš filmējies vairākos desmitos populāru seriālu un filmu, tostarp Зайцев+1, Чужая, Глухарь, Интерны, Универ, Солдаты un Час Волкова. Otradnovs kopā ar sievu īrēja dzīvokli Maskavā. 29. janvārī viņš izgāja no mājām un neatgriezās, bet pēc trim dienām viņu atrada nosalušu. Aktieris pēc mēneša būtu svinējis savu 30. dzimšanas dienu. Mirušā aktiera kabatās nebija dokumentu, tāpēc sākumā viņš reģistrēts kā nezināms sala upuris, tomēr morga darbinieki Otradnovu atpazinuši, jo bija skatījušies seriālu Interni. Kā vēsta laikraksts Экспресс-газета, uz mirušā ķermeņa nav konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes. Anatolija draugi izteikuši pieņēmumu, ka viņam varēja kļūt slikti ar sirdi, tāpēc viņš pakritis uz ielas un nosalis. Otradnova paziņas apgalvo, ka alkoholu viņš nelietoja. Turklāt šogad viņš būtu kļuvis par tēvu – aktiera 26 gadus vecā dzīvesbiedre Vitalina ir piektajā grūtniecības mēnesī. Aktiera nāves cēlonis jorpojām tiek izmeklēts, bet tiesu medicīnas eksperti jau paziņojuši, ka viņš miris 30. janvārī.
12.12.2012 12:40 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Dakteris
Nē, darbs neatliekāmajā palidzībā nav domāts sievietēm. Tiešam.
Es neko nepaņēmu pagaidam. Es izvērtēju, kurā virzienā es gribu doties talāk.
12.12.2012 12:51 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Kubiete - kas ko domāt? Viss jau sen pateikts! Vienkārši nevajag tēlot, bet pieiet klāt un tad saukt ātros, nevis - ai, man bail, nav laika u.t.t. un pat bez prasīšanas izsaukt.
12.12.2012 12:55 |

Reitings 612
Reģ: 11.09.2012
Jā, tas laikam arī būs viens no maniem iespējamiem variantiem.
Lai veicas, jelenok! Tev viss izdosies :)
12.12.2012 13:29 |

Reitings 13796
julenok - brālis stāsta, ka viņam ir kolēģe ĀP tāda riktīgā - nāk ar 10cm papēžiem uz darbu, viss kā nākās :D Sievietes arī reizēm izvēlās šo profesiju(esot pat viena, kas 30 gadus jau strādā ĀP, to gan es nesaprou - neviens normāls negriētu tur strādāt mūžu..)
12.12.2012 13:33 |

Reitings 2308
_paris

Es uz darbu arī eju ar 12cm papēžiem, jo man citu apavu gandrīz nav :)
Jā, sievietes izvēlās - bet nu tiešam cepuri nost tādu sieviešu priekšā. Jo darbs tiešam ir smags, gan psiholoģiski, gan fiziski. Bet arī ļoti-ļoti-ļoti interesants.
Ja nebūtu tik daudz jānes smagumi - es arī apdomātos, lai iemūžinātos šājā specialitātē.
12.12.2012 13:37 |

Reitings 13796
Tev šķiet interesanti? Man atkal vienmēr sūdzās, ka tur viens un tas pats - temperatūras/alkoholiķi/narkomāni(šie uzsēdināti, jo citas brigādes par 20ls dod morfiju/bomži :D
12.12.2012 13:39 |

Reitings 2308
Man vienkārši patīk parunāt ar cilvēkiem par dzīvi, mājdzīvniekiem. Var daudz interesanta uzzināt, un pacientiem no tā vieglāk paliek.
Bet domāju, ka pēc 5 gadiem man arī tas apniktu.
12.12.2012 13:49 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
_paris a kas tur traks,ja ārsts iet ar papēžiem uz darbu? :D
12.12.2012 13:54 |

Reitings 13796
Nazīc - nav nekas traks. Tas bija saistībā par to, ka darbs NMPD nav sievietēm, es izklāstīju, ka sievietes pat uz NMPD iet tādās kurpēs - sieviete, kas sieviete. ;) Tas bija vairāk pozitīvi domāts.
12.12.2012 13:58 |

10 gadi
Reitings 412
Reģ: 10.10.2010
Īstenībā riktīgi besī, kad cilvēki, kas nav nedz izglītoti nedz zinoši sāk norādīt ārstiem kā strādat, džīvot, domāt, just! Un visur bāžat to Hipokrata zvērestu, kura izcelsmi, būtību un jēgu nemaz arī neizprotat. Viegli noradīt kā ārstam strādāt, ja principā tuvakais ko medicīnā esat redzējušas ir ģimenes ārsta prakse vai analīžu nodošana poliklīnikā. Protams tulīt te visas saks bārstīt, ka lūk visu tik labi pārzin un ir tik izglītotas.... Njā...

Ārsts, skolotajs, jurists,, pārdevēja, žurnālists, ugunsdzēsējs - tās visas ir TIKAI profesijas. Mēs nostrādajam savu darba laiku un ejam mājās un ārpus darba visi dzīvojam vienu un to pašu dzīvi. ;)
12.12.2012 15:29 |

Reitings 460
Reģ: 17.08.2010
Vairs nepalīdzu un nezvanu, jo vienreiz mēģināju, bet pat ātro palīdzību tas neintresēja.... tad ko man iespringt.
12.12.2012 15:39 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
es neeju klat bomziem, jo gluzi vienkarsi man ir bail no siem cilvekiem.esmu redzejusi cik agresivi un rupji vini stridas sava starpa.
12.12.2012 15:56 |

Reitings 1104
Reģ: 31.07.2012
pieredzes šajā lietā,par laimi, nav. vienīgi, sen bērnībā mazpilsētā, ar draudzeni gājām pa vietējo parciņu/mežu, tur uz takas redzam gulošu vīrieti ar putām uz mutes. minstinādamās gājām uz blakus veikalu, palūdzām, lai izsauc ātros. Vīrietim bijusi epilepsija. tiesa gan, nezinu, vai šis vēl bija dzīvs un kas notika tālāk.. :/

par to "Origo čali pie trepēm bez kājas".. man viņu ir nevis žēl, bet ir vienkārši pretīgums! Ik reizi paejot garām, pie sevis "uzdiršu" viņam :@ Viņš to savu kāju pretīgi uzstutē uz kruķa un stāv, pīpē un pa telefonu runā!! Kad nerunā pa tel. un nepīpē, tā skatās suņa acīm. bet ļauna suņa acīm, manuprāt.... Un ar ko šis mērglis atšķiras no pārējiem normālajiem cilvēkiem-invalīdiem? Šitas vismaz vēl ir jauns! Lai mācās un strādā kaut vai ofisā! izskaidrojiet šito - kāpēc TĀDS būtu jāžēlo un būtu jādod nauda??
15.12.2012 11:27 |

Reitings 1104
Reģ: 31.07.2012
ok, varbūt ne ofisā (citiem darbiniekiem taču "būtu nepatīkami strādāt kopā ar invalīdu").. bet nu citu darbu netrūkst
15.12.2012 11:29 |

Reitings 97
Reģ: 27.10.2012
Arī man bija gadījums. Vakarā,nākot no darba skatos,kā viens bomzītis klunkurē. Blakus viņam apstājies tramvajs,bet pēkšņi bomzītis pakrīt un nokrīt tieši uz tramvaja sliedēm. Nu ko,es saprotu,tramvajs tulīt sāks kustēties,šoferis tādā leņķī,ka bomzīti neredz un beigas būs! Nezinu,kas tajā brīdī ieslēdzās par superspējām,bet jau pēc 2 sekundēm pieslēju šo nelaimīgo cilvēku kājās,jāsaka,par mata tiesu,jo tieši sekundes 5 pēc pacelšanas,tramvajs pārbrauca pāri tai vietai. Jāsaka,ka man ir kauns par LV iedzīvotājiem,apkārt bija daudz cilvēku,bet neviens,neviens pats nepalīdzēja šim nabaga cilvēkam,gāja garām kā tukšai sienai. Vēlāk kā noskaidrojās,cilvēkam bija palicis slikti ar sirdi,izsaucu ātros. Pēc tam visu nakti nevarēju gulēt,bija tā doma,kas būtu bijis,ja es tur nebūtu gadījusies..apkārtējo vienaldzība spēj nogalināt!
15.12.2012 11:36 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
par to "Origo čali pie trepēm bez kājas".. man viņu ir nevis žēl, bet ir vienkārši pretīgums! Ik reizi paejot garām, pie sevis "uzdiršu" viņam :@ Viņš to savu kāju pretīgi uzstutē uz kruķa un stāv, pīpē un pa telefonu runā!! Kad nerunā pa tel. un nepīpē, tā skatās suņa acīm. bet ļauna suņa acīm, manuprāt.... Un ar ko šis mērglis atšķiras no pārējiem normālajiem cilvēkiem-invalīdiem? Šitas vismaz vēl ir jauns! Lai mācās un strādā kaut vai ofisā! izskaidrojiet šito - kāpēc TĀDS būtu jāžēlo un būtu jādod nauda??

Jā, konkrētais indivīds manī raisa nepatiku un arī liekas tāds kā ļauns. Nevaru, protams, spriest par cilvēku nezinot, bet.. žēlumu tiešām neizraisa. Tieši viņš ir tas, ko minēju iepriekš šajā diskusijā - ka visbiežāk viņu redzu un viņš mani vairākkārt ir uzrunājis, kad patiesi nerunā pa telefonu vai pie viņa nav pienākuši viņa (laikam) draudziņi (vismaz kontaktējas viņš ar tiem skaļi un brālīgā tonī). Es tiešām nedomāju, ka viņam viss ir tik slikti, ka vajadzētu ubagot. Jauns, neizskatās nemaz TIK slikti vai nolaisti.
15.12.2012 14:43 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
a kas tas pa čali, kurš kaut kādu instrumentu spēlē (neatceros), bet sēž centrā pa vidu starp luksaforiem. jauns un glīti ģērbies, bet ubago.
15.12.2012 14:44 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
vispār jau,ja izsauc uz ielas esošiem obligāti ir jāved uz slimnīcu, no vienas puses nu neatstāsi guļam sniegā, no otras puses naudas izšķiešana un visa uzņemšana smird
15.12.2012 14:55 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Kaa jau ieprieks izteicu savas domas-daudzi ubagi ir psihiski slimi,jauns vai vecs...tur noteikti ir kaada probleema!Es briinos,ka gruuti saprast so cilveeku attieksmi,kuri ir tik speeciigi nodaliiti no paareejaas sabiedriibas!Es vienmeer iedomaajos sos cilveekus-vini tacu arii kaadreiz bija mazi beernini...!Iedomajos veel tagad to puisi bez kaajaam-to laikam pat gruuti saprast,kaa juutas tas cilveeks ,kas ir zaudeetaajs savaa izauksmee un veel visam klaat kaada fiziska vaina...!
15.12.2012 17:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits