New day,same old s***

Reitings 163
Reģ: 21.08.2012
Gribēju izteikties,ja jums ir kas sakāms beigās,uz priekšu. Tātad mana darba vieta. Neatklāšu,kur strādāju,ir diezgan rosīgs uzņēmums, nav valstiski svarīgs,ja kādu interesēs pec tam. :) Vidējais vecums visai jauns 23-25 gadi. Protams,ir arī vecāki, bet vidusmērā grozamies tajā vecumā,man pašai tūlīt 26.
It kā liekas,pieauguši cilvēki taču,bet katru dienu ir sajūta,ka strādāju bērnudārzā. Pirms kāds laika jau menedžeris mums teica,ka vīriešu, vai drīzāk zēnu, tualetē ir parādījušies pretīgi,aizvainojoši uzraksti pret konkrētām personām.Toreiz,cik atceros, viss beidzās ar kopēju piezīmi,ko es te saku - visi taču esam pieauguši cilvēki utt.
Bet galvenā lieta,kas mani kaitina ( un ja kaitina, iet projām,par ko,godīgi sakot,esmu domājusi ), katru dienu - mani kolēģi,viņu attieksme,uzvedība. Ir,protams,arī forši cilvēki tur,par tiem neko nesaku, bet lielākais vairums,savi 85,ja ne visi 90% procenti ir tādi,kā tūlīt aprakstīšu. Viss jau sākas ar to,ka teicu,esam rosīgs uzņēmums,tagad uz svētkiem,tas viss ir dubultā. Protams,strādā visi, bet ar pīppauzēm. Mazliet pastrādā,tad,kamēr menedžeri neredz, stāv un pļāpā,apspriež visu ko,tad pastrādā,garām ejot atkal sāk. Stāv pa 2, stāv barā pa 6 cilvēki un nevis strādā, bet atspiedušies pret stenderi,runā. Pātraukumos vispār ir āprāc,kādiem vārdiem tur tiek runāts,no vīriešu puses. Tāpat darba laikā iet runas par seksu,par lesbietēm,ko tik vēl nē,to atkal vairāk meitenes.
Tagad mums klientiem ir noliktas tās sūkajamās konfeketes kaklam,Halls hvz, ziema kā nekā un tā. Un viņas ir paredzētas klientiem. Ejot iekšā tajā telpā,visa smaržo pēc tam konfektēm,kaut kur mētājas tukši papīri,puse kaut ko gremo. Pa laikam kāds pieiet,iegrābjas tajā traukā un iebāž kabatā. Ejot mājās,paskatās vai neviena nav un pilnu sauju iebāž bikšu kabatā.
Vakar mēs dabūjām kārtīgu brāzienu par mobingu darbā,par apvainošanu. 2 cilvēkus menedžeris izmeta no darba,jo tie viņu savās darba " pīppauzēs" nosauca par resnu,pretigu veci,šis apstaigāja darba vieta, un uzķēra tos,kas atkal nevis strādā, bet runā.

Es nerunāju par visiem kolēģiem,un es pati negribu būt nekāda svētā,vai nopietnākais radījums. Jā,es mēdzu parunāt,mēdzu pasmieties,parunāt, BET paralēli darot darbu,nevis nedarot vispār.
Katru dienu viss šis man ir jāizbauda. Es nezinu,varbūt es te kā tāda omīte - " lai tie jaunie iztrakojas ", bet goda vārds,man liekas, ka nevis pieauguši cilvēki, bet kaut kādi tīņi.
06.12.2012 14:05 |

Reitings 163
Reģ: 21.08.2012
angry,jap,esmu norakstāma,totāls bezceris. :) Paldies,iešu meklēšu palagu un rāpoši kapu virzienā.
06.12.2012 15:32 |

10 gadi
Reitings 4364
Reģ: 03.08.2009
ha,man bieži darbā ir līdzīga situācija:D piemēram vazajās apkārt,pīpē utt.un virtuvē atstāj savus netīros traukus,aizdirš wc un tā tālāk.es,kad pieķeru.ka kāds atstāj savus traukus vai pārlieku vazājas apkārt,tad aizrādu. Reizēm nenormāli izbesī..
06.12.2012 15:51 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
ja viņi par tevi aiz muguras neklačojas un nepatiesi nenoliek, es domāju, ka tad tā nav tava atbildība uztraukties par kolēģiem. jāmēģina distancēties emocionāli.

es varu ieteikt atrast kādu domubiedru starp kolēģiem, ar ko paklačoties pret pārējiem :) tas uzreiz tev dos apziņu, ka neesi viens pret visiem, un arī noņems spriedzi, nebūs sevī jāīgņojas visu dienu. nav jau jābūt uzreiz superdraugiem, bet lai vismaz pusdienu pārtraukumā var uzsist klaču kā tie tur atkal izdarījās :)
06.12.2012 16:43 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
+ winter :D

Pēc nopietnas darba vietas neizklausās. Nu nevar pieaugušii un izglītoti cilvēki tā uzvesties. Vismaz nekad neesmu neko tādu dzirdējusi.
06.12.2012 16:58 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
pēc tām končām liekas, ka swedbanka vai kāda viesnīca :D
06.12.2012 17:17 |

Reitings 912
Reģ: 07.06.2011
Pastāstīšu par savu pieredzi, jo Tevi nedaudz saprotu.

Sāku strādat riktīgā sieviešu koletīvā, puse krievietes, ofisā visi runā krieviski, pirms aptuveni pusotra gada. Sākumā bija grūti, jo nevareju saprast, kā tāda kafijošana un neko nedarīšana var būt.
Pēc pusgada sapratu, ka jāmaina attieksme, jo ne jau es esmu viņu vaditāja. Dari savu darbu un patiešam neliecies ne zinis. Ja neesi vadītāja, tad patiešām nevari neko ietekmēt.
Man varbūt nav līdzvērtīga situācija, jo esmu juriste, pārejie ir ofisa darbinieki, un kāda man darīšana gar viņiem. :)Protams ir grūti koncentrēties, ja Tev apkart visi spieto vai neko nedara un skatās tikai youtube klipus.

Varbūt ir iespēja pārsēsties, lai Tev netraucētu?
06.12.2012 17:53 |

Reitings 119
Reģ: 19.06.2011
Saprotu tevi, lai gan man nav tik bērnišķīgs birojs. Man gan viņi baigi netraucē, taču ir reizes, kad man ir nenormāli daudz darba un redzu kolēģus visu dienu pīpējam, kafijojot vai šķirstot žurnālus. Taču mēneša beigās vismaz tas atspoguļojas algā.
Ieteiktu vnk ignorēt viņus un ar laiku pat nemanīsi, ka viņi tev traucē vai tur vispār ir (viņi vēl ir tavi kolēģi).
06.12.2012 18:28 |

Reitings 824
Reģ: 27.08.2011
Nesaprotu uzbrukšanu autorei.
Mēs darbā pavadām dienas lielāko daļu,vismaz es, un gribu uzturēties sev patīkamā un pieņemamā vidē. Te izklausās tiešām pēc kaut kāda bērnudārznieka kantora un ja man,savas 8h būtu jāpavadā vidē, man mani morāli velk uz leju un kaitina, neredzu tur nekādu prieku. Darbā tomēr ir jābūt formālai,profesionālai videi vispirms un tad hi hi un ha ha jociņiem. Es tā uzskatu.
10.12.2012 14:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits